Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 24 april 2024Serbia a inceput o exploatare de proba a instalatiei de desulfurare la cea mai mare centrala pe carbune

  Blocul A la termocentrala Nikola Tesla (TENT A), Serbia, a fost pus in exploatare de proba la sfarsitul lunii martie a acestui an datorita unei instalatii de desulfurare a gazelor arse, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreennews.com. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de mediu care implica centralele termice electrice din toata Europa.

 • 19 april 2024Kompania tajvaneze Etron Technologies po ndërton një objekt prodhimi në CTPark Oradea, Rumani

  Etron Technologies, një kompani udhëheqëse aziatike e prodhimit të komponentëve elektronikë (EMS), do të ndërtojë një strukturë të re prodhimi prej 3,600 m2 në CTPark Oradea Cargo Terminal në Rumani, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Ctp.eu. CTP është pronari dhe menaxheri kryesor në Evropë i pronave industriale dhe logjistike.

 • 17 april 2024Visteon a deschis un laborator de inalta tehnologie pentru testarea tehnologiilor auto in Bulgaria

  Visteon, lider furnizor global de tehnologii inovatoare auto, a deschis oficial in Bulgaria primul laborator de inalta tehnologie pentru testarea tehnologiilor auto, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Investitia depaseste 10 milioane de dolari, la laborator urmand sa fie angajati peste 70 de specialisti bulgari de inalta calificare.

 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC are planuri pentru investitie strategica pe insula Sazan din Albania

  Compania americana Atlantic Incubator Partners LLC si-a exprimat interesul cu privire la construirea unei statiuni turistice pe insula Sazan din Albania, fapt care este in deplina conformitate cu obiectivele strategice ale tarii pentru imbunatatirea infrastructurii sale turistice si atragerea investitiilor straine, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA.

 • 11 april 2024Provincia sarba Voivodina investeste 7.3 milioane de euro intr-o statie de epurare a apelor uzate

  Provincia autonoma sarba Voivodina a anuntat ca a semnat un acord pentru construirea unei statii de epurare a apelor uzate in orasul Vrdnik, situat in partea de nord a tarii, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul este in valoare de 850 de milioane de dinari (7.3 milioane de euro).

 • 09 april 2024Tarile de Jos sunt cel mai mare investitor strain din Albania pentru 2023, cu investitii in valoare de 300 de milioane de euro

  In 2023, Tarile de Jos s-au impus ca un principal investitor in Albania, cu investitii in valoare de 300 de milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Aceasta crestere semnificativa comparativ cu anul precedent evidentiaza interesul in crestere al companiilor olandeze fata de piata albaneza. Potrivit datelor ATA (Albanian Telegraphic Agency), companiile olandeze sunt active in sectoare cheie ale economiei albaneze, domeniul energeticii fiind principalul domeniu cu cele mai multe investitii straine.

 • 05 april 2024Producatorul de componente electrotehnice Noark Electric a deschis un centru logistic regional in Romania

  Noark Electric Romania, filiala a Noark Electric, lider global in productia de componente electrotehnice si echipamente electrice, a deschis un centru logistic modern in Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la romania-insider.com. Prin amplasarea sa intr-o zona strategica langa Bucuresti, centrul intruchipeaza tehnologie moderna de ultima ora si un sistem avansat de warehouse management, asigurand livrari rapide catre partenerii si distribuitorii companiei. Cu o reducere remarcabila de 50% a termenului de livrare, noul centru logistic Noark va deservi nu doar piata locala, ci si pietele altor tari din regiunea balcanica.

 • 03 april 2024Tehnologie inovatoare de gestionare a deseurilor a companiei bulgare Elphi Tech va fi implementata in SUA

  Compania bulgara de inalta tehnologie Elphi Tech, in parteneriat cu uzina de inginerie mecanica Petal din Romania si compania americana E-Ficient Solutions LLC, a prezentat o tehnologie inovatoare pentru rezolvarea problemelor in continua crestere cu privire la deseurilor medicale periculoase in Statele Unite. Informatia a aflat BalkanEngineer.com de la Divident.eu. Inovatia promite sa revolutioneze modul in care aceste deseuri sunt gestionate si procesate, imbunatatind in acelasi timp situatia ecologica. Facilitatile, cunoscute sub numele de “Instalatii de electropiroliza pentru utilizarea hidrocarburilor reziduale”, se disting printr-o tehnologie inovatoare, protejata cu patru brevete de Elphi Tech.

 • 01 april 2024Lidl Stiftung & Co isi extinde operatiunile in Serbia cu un al treilea centru logistic in Belgrad

  Lidl Stiftung & Co, un retailer popular german de tip discount cu amanuntul, este gata sa-si consolideze si mai mult operatiunile din Serbia prin infiintarea unui al treilea centru logistic – de data aceasta la Belgrad, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul ambitios, care acopera o suprafata vasta de 51.55 ha la periferia capitalei sarbe, subliniaza angajamentul companiei de crestere a eficientei operationale si consolidare a retelei lantului de aprovizionare din regiune. Planul detaliat de zonare, prezentat de Consiliul Local al municipiului Belgrad, propune o perspectiva pentru dezvoltarea strategica a retailerului, care se asteapta sa consolideze in mod semnificativ capacitatile logistice ale Lidl in Serbia.

 • 28 march 2024Norofert, producator de inputuri agricole din Romania, construieste o fabrica in SUA, cu o investitie de 250 000 de euro

  Norofert, lider producator de inputuri agricole din Romania, intra in SUA cu o investitie de 250 000 de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-insider.com. Compania, fondata in anul 2000 de catre familia Popescu, este angajata si in cercetarea in domeniul agriculturii regenerative, iar extinderea sa pe piata americana este un pas strategic de reproducere a modelului de succes din Romania. Investitia in parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experienta in agrobusiness-ul din Midwest, isi propune sa creeze o linie de productie pentru gama de sanatate a solului si nutritie foliara, similara cu cea din Romania. Constructia facilitatii trebuie sa inceapa la inceputul lunii aprilie a acestui an.