Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 20 may 2024Prima statie de incarcare cu hidrogen din Bulgaria si din regiune este deja o realitate

  In Bulgaria a fost inaugurata prima statie de incarcare cu hidrogen din tara si din regiune, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Statia se afla in Centrul de competenta “Hitmobil”, care a fost creat de un grup de institute stiintifice, printre care si Institutul de Electrochimie si Sisteme Energetice (IEES) de la Academia Bulgara de Stiinte (BAS). Scopul principal al centrului “Hitmobil” este de a promova dezvoltarea si implementarea tehnologiilor inovatoare pentru stocarea energiei din surse regenerabile si utilizarea eficienta a acesteia atat in domeniul gospodariei, cat si in industrie, oferind astfel surse de energie curate si sigure.

 • 16 may 2024Albania planuieste investitii in constructia a doua aeroporturi noi - in Vlora si Gjirokastra

  Mirela Kumbaro, ministrul turismului al Albaniei, a anuntat un plan ambitios de extindere a infrastructurii aeroportuare in tara pana in anul 2030, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Pana la sfarsitul acestei perioade vor fi adaugate inca doua aeroporturi la cele deja existente din Tirana si Kukes. In momentul de fata, Albania are doua aeroporturi principale – in capitala Tirana si in Kukes, oras situat in nord-estul tarii. Planul prevede adaugarea de aeroporturi in orasul de coasta Vlora, situat in partea de sud-vest a tarii, si in Gjirokastra, oras care este situat in partea de sud a Albaniei.

 • 14 may 2024Macedonia de Nord va construi centrale electrice solare in zonele industriale cheie din tara

  Macedonia de Nord intentioneaza sa construiasca centrale electrice solare in zonele sale industriale prin intermediul parteneriatelor public-private, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreennews.com. Aceasta initiativa, sustinuta de Directia pentru Zonele de Dezvoltare Tehnologica Industriala (DTIRZ), are drept scop strategic satisfacerea nevoilor in schimbare ale producatorilor, in special ale celor care exporta pentru Uniunea Europeana (UE). Deoarece Uniunea Europeana (UE) urmeaza sa introduca Mecanismul de ajustare la frontiera in functie de carbon (CBAM) in 2026, imperativul pentru producatorii din afara UE de a adopta surse de energie mai curate, pentru a mentine competitivitatea, devine din ce in ce mai evident.

 • 11 may 2024Producatorul chinez de componente auto Jiangsu Lianbo a deschis o noua fabrica in Novi Sad, Serbia

  Gigantul chinez Jiangsu Lianbo, care produce componente auto, a deschis in mod oficial noua sa unitate de productie in localitatea Kac de langa orasul Novi Sad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Tanjug.rs. Investitia in valoare de 57.4 milioane de euro marcheaza un pas semnificativ in parteneriatul economic in continua crestere dintre Serbia si China. La ceremonia oficiala cu privire la deschiderea noii unitati au participat o serie de personalitati publice, inclusiv viceprim-ministrul sarb si ministrul apararii Milos Vucevic, primarul orasului Novi Sad, Milan Djuric si ambasadorul chinez in Serbia, Li Ming. In 2022, China a devenit cea mai mare sursa de investitii straine directe (ISD) in Serbia.

 • 09 may 2024Compania bulgara constructoare de masini Kozloduy isi extinde capacitatea de productie in Burgas

  Compania bulgara constructoare de masini Kozloduy intentioneaza sa-si extinda activitate cu o investitie semnificativa, orientata catre imbunatatirea capacitatilor de productie, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Compania si-a anuntat planurile de a investi 5 milioane leva (BGN) (aproximativ 2.6 milioane de euro) in constructia unei noi facilitati de productie pentru articole si componente metalice in Burgas. Noua unitate va fi amplasata in Parcul Industrial si Logistic Burgas si are ca scop de a diversifica si creste in mod semnificativ productia de echipamente metalice non-standardizate ale companiei. Facilitatea de productie planificata se va concentra pe confectinarea unei varietati de produse metalice, inclusiv conducte, recipiente sub presiune, semifabricate metalice, rezervoare, supape si transportoare cu lant.

 • 07 may 2024Un birou de arhitectura american a castigat concursul pentru construirea centrului expozitional „Expo Albania” din Tirana

  Biroul de arhitectura american Steven Holl Architects a castigat primul loc la concursul pentru construirea centrului modern “Expo Albania”. Biroul de arhitectura american Steven Holl Architects a castigat primul loc la concursul pentru construirea centrului modern “Expo Albania” din Tirana, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Castigatorul a fost selectat de catre un juriu format din experti dovediti la nivel mondial din intreaga lume. La concursul, care a atras atentia elitei arhitecturale mondiale, au luat parte 60 de participanti, dintre care cinci au ajuns pana la etapa finala si posibilitatea de a modela viziunea “Expo Albania” – un spatiu modern pentru targuri comerciale, expozitii si evenimente pentru arta, cultura, istorie, conferinte si diverse intalniri profesionale.

 • 03 may 2024Alkaloid (Macedonia de Nord) isi extinde prezenta in UE prin deschiderea unei filiale in Croatia

  Alkaloid, companie farmaceutica lider din Macedonia de Nord, a anuntat infiintarea unei noi filiale, detinute in totalitate in Croatia, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Denumita Alkaloid Pharma International Doo Zagreb, compania nou inregistrata marcheaza un pas semnificativ in strategia mai larga a companiei Alkaloid de a-si aprofunda amprenta in Europa. In prezent exporturile reprezinta un procent semnificativ de 69% din distributia produselor Alkaloid, iar prezenta in Croatia nu numai ca va diversifica operatiunile companiei, dar este si in concordanta cu ambitia acesteia de a-si extinde raza de actiune in cadrul piatei UE.

 • 01 may 2024Compania germana Schott Pharma va infiinta un nou centru de productie in Jagodina, Serbia

  Schott Pharma, cu sediul in Germania, si-a anuntat planurile de a infiinta un nou centru de productie in Jagodina, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Noua facilitate este de asteptat sa fie operationala pana la jumatatea anului 2025, aceasta marcand o dezvoltare atat pentru companie, cat si pentru regiune.

 • 26 april 2024Albania intentioneaza sa-si redeschida fabricile pentru productia de arme

  Guvernul albanez are ca scop sa-si revitalizeze fabricile pasive pentru productia de arme, incheind parteneriate public-private cu investitori straini, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Planurile tarii au fost anuntate de ministrul apararii Niko Peleshi.

 • 24 april 2024Jacobs Douwe Egberts a investit 5 milioane de euro in extinderea fabricii sale de langa Kostinbrod, Bulgaria

  Unul dintre jucatorii lideri mondiali in industria cafelei si ceaiului, Jacobs Douwe Egberts (JDE), a anuntat un plan ambitios de extindere si modernizare a fabricii sale din Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com. Investitia in valoare de 5 milioane euro are ca scop cresterea capacitatii de productie si reducerea emisiilor de carbon.