Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 17 may 2021A Data Pro este finalist la premiile SIIA CODiE

  A Data Pro este singura companie bulgara de tehnologie – finalista la editia din acest an a prestigioaselor premii SIIA CODiE. Compania va concura la categoria “Cea mai buna solutie pentru procesarea continutului folosind inteligenta artificiala”, a aflat BalkanEngineer.com de la companie. In categoria “Cea mai buna solutie pentru procesarea continutului folosind inteligenta artificiala” sunt nominalizate produse care utilizeaza algoritmi pentru inteligenta artificiala si formare mecanica si aprofundata, pentru a oferi solutii mai inteligente, automatizate si la scara larga, precum si pentru a imbunatati caracteristicile produselor.

 • 12 may 2021Procter & Gamble a deschis o noua fabrica in Urlati, Romania

  Procter & Gamble (P&G) a deschis o noua fabrica in Urlati, Romania. Noua unitate va produce capsule de detergent lichid cu brandul Ariel, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Productia este destinata in special pentru export in mai multe tari europene. Noua fabrica va introduce solutii moderne de productie in productia de detergenti. Odata cu deschiderea noii fabrici, vor fi deschise peste 200 de locuri de munca. Fabrica este cea mai mare investitie a companiei Procter & Gamble din Romania. Pentru acest proiect compania a primit un ajutor de stat de aproape 6 milioane de euro. Procter & Gamble este prezenta in Romania din 1992.

 • 10 may 2021Bulmarket intra pe piata feroviara din Romania

  In luna aprilie a acestui an filiala companiei Bulmarket – United Railways si-a inceput activitatea in Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana (CCIBR). United Railways va deservi activitatea companiei Bulmarket pe teritoriul Romaniei. Activitatea companiei este legata de cele doua terminale pentru propan butan, care se afla in Giurgiu si Galati. Initial United Railways va deservi traficul deja existent al grupului Bulmarket in zona Bucuresti si Ploiesti, obiectivele companiei fiind pentru extindere in directia municipiilor Arad, Ungaria si Europa de Vest. Compozitiile vor fi cu vagoane furnizate de clientii companiei sau inchiriate de Bulmarket.

 • 27 april 2021Patru capitale balcanice concureaza pentru “Capitala verde 2023”

  Sofia, Belgrad, Skopje si Zagreb se numara printre participantii in competitia “Premiul european pentru capitala verde 2023” (EGCA), organizata de Comisia Europeana, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Capitalele Bulgariei, Serbiei, Macedoniei de Nord si Croatiei vor concura pentru acest premiu, impreuna cu Izmir si Gaziantep (Turcia), Cagliari (Italia), Dublin (Irlanda), Gdansk, Cracovia, Rzeszow si Varsovia (Polonia), Helsingborg (Suedia), Košice (Slovacia), Logroño (Spania) si Tallinn (Estonia). Premiul, in valoare totala de 1 milion de euro, are ca scop sa sustina performantele de mediu ale oraselor si tendinta lor fata de durabilitatea urbana si ecoinovatiile.

 • 26 april 2021Berry City Courier – nume nou pentru livrari in zona urbana din Sofia

  Berry City Courier este o companie combinata de logistica si software care are ambitii de a cuceri piata livrarilor in zona urbana a orasului Sofia pana la sfarsitul anului. Scopul companiei este de a facilita procesul de livrare, facandu-l complet automat, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un interviu cu Viktor Ermenkov, fondator si CEO al companiei Berry City Courier, in fata Bloomberg TV. Inginerii software ai companiei au reusit sa creeze o platforma care este complet automatizata. Intregul proces de la depunerea cererii pana la procesarea si trimiterea acesteia catre curier se realizeaza in mod complet automat. Ceea ce distinge Berry City Courier de celelalte companii este descentralizarea livrarilor.

 • 21 april 2021Miele investeste 4 milioane de euro in fabrica sa din Romania

  Grupul german Miele, specializat in productia de aparate electrocasnice, in 2021 va investi inca 4 milioane de euro pentru echipamente la fabrica sa pentru productia de subansambluri pentru electrocasnice din Brasov, oras situat in centrul Romaniei. Potrivit declaratiei directorului general al fabricii din Romania – domnul Florin Muresan, echipamentele vor ajuta la cresterea capacitatii de productie a intreprinderii din a doua parte a anului. In plus, Miele va demara procedurile pentru constructia unei noi hale de productie cu spatii aferente de birouri in Brasov. Investitia este o continuare a planurilor de dezvoltare pe termen mediu si lung ale companiei, noile incaperi vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2023.

 • 19 april 2021Software-ul bulgar Evalato cu o platforma pentru evenimente virtuale

  Software-ul bulgar pentru organizarea de premii si concursuri Evalato ofera deja o platforma de noua generatie pentru organizarea de evenimente virtuale. Solutia este special dezvoltata pentru expozitii, expozitii dedicate carierei, evenimente de retea b2b, activari de brand si alte evenimente, in care se cauta o conexiune obiectiv orientata si eficienta intre participanti. Platforma Evalato are interfata in limba bulgara si moneda bulgara, precum si inca peste 40 de limbi si peste 160 de monede. Printre clientii Evalato sunt organizatii precum ONU, WWF, Reuters, Zeiss, Crucea Rosie, Vodafone si mii de utilizatori din intreaga lume.

 • 14 april 2021Macedonia de Nord cu investitii in terminalul GNL din Alexandroupolis

  Companiile de stat macedonene National Energy Resources (NER) si ESM au semnat Memorandumuri de cooperare pentru investitii in proiectul pentru construirea unui terminal plutitor pentru gaz natural lichefiat (GNL) si a unei centrale de gaze langa orasul Alexandroupolis din Grecia, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Macedonia de Nord intentioneaza sa investeasca peste 380 de milioane de euro intr-o participatie de 25% la centrala electrica de 800 MW si 370 de milioane de euro intr-o participatie de 10% la terminalul de gaze naturale lichefiate, a declarat prim-ministrul Zoran Zaev intr-o conferinta de presa, difuzata pe canalul YouTube al guvernului Macedoniei de Nord.

 • 12 april 2021Dronamics lanseaza linii aeriene pentru drone de marfa

  La 31 martie 2021 compania bulgara de start-up Dronamics, specializata in dezvoltarea si exploatarea de aeronave autonome fara pilot, a anuntat ca lanseaza linii aeriene pentru drone de marfa Dronamics Airline cu persoane juridice din Irlanda, Canada si Australia. Cele trei companii sunt inregistrate in aceste tari datorita reglementarilor imbunatatite pentru aparate aeriene fara pilot, dar si pentru ca acestea sunt regiunile in care vor fi primii clienti Dronamics, deserviti in domeniul comertului electronic, farmaciei si logisticii pieselor de schimb. Vestea vine dupa ce la inceputul lunii decembrie 2020 Dronamics a lansat prima retea de drone de marfa fara pilot din lume.

 • 07 april 2021Piata centrelor de date din Romania va creste cu 20-25% pe an

  Cererile pentru sisteme electrice, de climatizare, instalatii, sisteme de securitate si monitorizare pentru centrele de date din Romania au ajuns la aproximativ 25 milioane de euro in 2020. Pentru urmatorii 2-3 ani, cererile vor creste cu 20-25% pe an, potrivit Tema Energy. Acest proces a fost generat ca urmare a interesului companiilor privind digitalizarea accelerata a activitatii si migratia pe termen lung catre serviciile cloud. Tema Energy este infiintata in 2002. Compania este specializata in domeniul proiectarii si constructiei de centre de date si sisteme de tip power supply, iar clientii ei sunt Telekom Romania, grupul german Continental si compania nationala de cai ferate Caile Ferate Romane.