Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

 • 21 february 2024Tregtia e zgjuar e Energjisë: Me shërbimin "Blerje Energjie Elektrike", klientët tanë mund të përfitojnë nga të gjitha avantazhe

  Realiteti i sotëm i tregut kërkon qasje të reja për të përmbushur nevojat e burimeve të energjisë. Në të njëjtën kohë, tregu i lirë i energjisë është pjesë e fushëveprimit të "Marrëveshjes së Gjelbër", e cila synon të arrijë një ekonomi konkurruese neutrale ndaj karbonit deri në vitin 2050, por gjithashtu u jep konsumatorëve mundësinë të bëjnë një zgjedhje të informuar për një furnizues të energjisë. ofrimin e shërbimeve të saj në kushte konkurruese të tregut.çmimet dhe plotësimin e nevojave të klientëve. Smart Energy Trade është një tregtar i licencuar i energjisë elektrike që u ofron klientëve dhe partnerëve të saj shërbimin "Blerje Energjie Elektrike".

 • 20 february 2024Një robot intuitiv FANUC dhe një pastiçeri italian krijojnë kombinimin e përsosur të traditës dhe inovacionit

  Italia shpesh quhet "Bel Paese", d.m.th. 'vendi i bukur', por duke pasur parasysh traditat e ndryshme të kuzhinës, sigurisht që mund të përkufizohet edhe si 'vendi i ushqimit të mirë'. “Kompania italiane Vigap vendosi të automatizojë procesin e prerjes së makaronave të tyre, i cili më parë bëhej me dorë. Zgjidhja e krijuar përfshin zbatimin e një roboti FANUC duke përdorur një thikë ultrasonike në kushtet e hapësirës së kufizuar, gjë që ka siguruar një proces prodhimi perfekt dhe të shpejtë”, informoi FANUC. Projekti i Vigap është ambicioz: falë optimizimit të proceseve dhe futjes së robotëve në prodhim, kompania synon të arrijë një nivel më të lartë rritjeje duke iu përgjigjur kërkesave të tregjeve të huaja.

 • 17 february 2024Shërbimi KMT: Matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive Flexim janë një zgjidhje fleksibël për kushte të vështira operimi

  Polyamidi 12 është një plastikë me performancë të lartë me aplikime në industri të shumta, nga përpunimi i naftës dhe gazit tek automobilat, teknologjia mjekësore dhe printimi 3D. Prodhimi i tij përfshin disa hapa, duke filluar me përbërjen hidrokarbure butadiene dhe duke përfunduar me monomerin laurolactam, dhe kur elementët individualë lidhen, formohet zinxhiri i poliamidit 12. Gjatë këtyre proceseve zhvillohen temperatura deri në rreth 280 °C, të cilat është një sfidë serioze për instrumentet matëse që përdoren. Por prodhuesit gjejnë një zgjidhje të besueshme dhe afatgjatë me matësit e rrjedhës ultrasonike jo-invazive të Flexim.

 • 16 february 2024Të përshtatur për nevojat individuale, manipuluesit Multiengineering optimizojnë efikasitetin e prodhimit

  Me paraqitjen e tyre në skenën industriale, robotët industrialë kanë ndryshuar rregullat e “lojës” dhe rrjedhën e zhvillimit industrial në mbarë botën. Ata kanë revolucionarizuar rrjedhën e punës së prodhimit, duke ofruar përfitime të shumta për prodhuesit, duke përfshirë funksionimin e optimizuar, produktivitetin më të lartë, efikasitetin dhe cilësinë e produktit, minimizimin e mbetjeve dhe skrapit, si dhe performancë më të mirë financiare dhe konkurrencë në treg. “Për nga natyra e tyre, robotët industrialë, ose të njohur edhe si manipulues industrialë, janë makina që përdoren në proceset e prodhimit për të lëvizur dhe/ose trajtuar pjesë.

 • 16 february 2024Unisyst Engineering po hyn gjithnjë e më seriozisht në tregjet e Ballkanit dhe po kërkon partnerë të rinj strategjikë biznesi

  E themeluar në vitin 1996, kompania Unisyst Engineering është ndër kompanitë më të njohura bullgare që zhvillon aktivitet në fushën e automatizimit industrial. Kompania është e specializuar në inxhinierinë, zhvillimin dhe prodhimin e sistemeve dhe zgjidhjeve moderne të automatizuara dhe me traditat, përvojën dhe njohuritë e saj lider, sot ka dëshmuar veten si një partner i besueshëm dhe i besueshëm për një sërë sektorësh të industrisë. Unisyst Engineering nuk ndalon së zhvilluari, përmirësuar dhe zgjeruar fushëveprimin e saj dhe në këtë drejtim është në kërkim të partnerëve të rinj strategjikë të biznesit në territorin e vendeve të Ballkanit.

 • 15 february 2024SpaceCAD për të pritur seminare falas në softuerin e simulimit të përpunimit Qform

  SpaceCAD, së bashku me Universitetin Teknik - Sofje (TU - Sofje) dhe degën e tij në Plovdiv, organizojnë seminare falas kushtuar paketës softuerike simuluese QForm. Iniciativat do të mbahen më 20 shkurt në Qendrën Kombëtare për Mekatronikë dhe Teknologji të Pastra, Salla Tsvetan Lazarov, Blloku 8 i TU - Sofje në Sofje, dhe më 22 shkurt në godinën e katërt të Universitetit, Salla 4326, Kati 3, Rr. Tsanko Dyustabanov" 25 në qytetin e Plovdivit. Ngjarjet do t'u japin mundësinë specialistëve të interesuar të njihen nga afër me specifikat e simulimit të trajtimit plastik dhe termik të metaleve, ekstrudimit, si dhe me optimizimin e procesit, kontrollin e cilësisë dhe automatizimin.

 • 14 february 2024Inxhinier Simidchiev, menaxher i Hydrolia: Çfarë është e rëndësishme në menaxhimin e ujit në komplekset e banimit të mbyllura

  Cilat janë tiparet karakteristike të menaxhimit të ujit në ndërtesat e banimit dhe komplekset e ndërtesave? Përgjigjen për këtë pyetje do ta kërkojmë me kompaninë Hidrolia, e cila vitet e fundit ka përfshirë në portofolin e projekteve të saj të realizuara me sukses aktivitetet e menaxhimit të ujit për nevojat e një sërë kompleksesh të reja rezidenciale luksoze dhe për një pjesë të madhe të tyre. ofron gjithashtu shërbime afatgjata për funksionimin e objekteve dhe sistemeve përkatëse. Kështu ka thënë menaxheri i kompanisë, Inxhinieri Dobromir Simidçiev.

 • 10 february 2024Duke zbatuar sisteme automatizimi më të avancuara, LogiSoft po ndryshon natyrën e blerjeve në internet dhe biznesit të korrierëv

  Sot do t'ju tregojmë për një histori suksesi që u zhvillua në kohë të vështira dhe jashtëzakonisht sfiduese. Pikërisht atëherë, kur kriza globale e shkaktuar nga shfaqja e koronavirusit jashtëzakonisht shpejt "gëlltiti" të gjithë botën. Personazhet kryesore në të janë specialistët e kompanisë së mirënjohur inxhinierike në automatizimin industrial dhe intralogistik LogiSoft, të cilët, pavarësisht vështirësive, arritën të ndryshojnë tërësisht rrjedhën e zhvillimit të sektorit tregtar dhe korrier në Bullgari. Me një nevojë urgjente për automatizimin logjistik të të 15 qendrave të saj të shpërndarjes, një nga bizneset kryesore të korrierëve në Bullgari me më shumë se 1 milion klientë.

 • 08 february 2024SAT: Kontrollorët Siemens SIMATIC janë forca e padukshme që bën "magjinë" në projektet tona të automatizimit të procesit

  Duke u vendosur me cilësinë e saj të pakompromis dhe besueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve të ofruara, kompania inxhinierike Systems Automation Technologies - SAT EOOD është lider në tregun vendas dhe të huaj në fushën e sistemeve të automatizimit industrial. Një nga zgjidhjet e preferuara dhe të përdorura shpesh në shumë projekte të realizuara me sukses nga kompania janë kontrollorët universalë nga seria SIMATIC e Siemens, të provuara miliona herë me dizajnin e tyre fleksibël modular dhe aftësitë e patejkalueshme në një sërë aplikacionesh. Gama e kontrollorëve modularë të programueshëm SIMATIC të Siemens janë krijuar për të zbatuar sisteme automatizimi.

 • 06 february 2024Modulet e reja të klimës ClimaSys të Schneider Electric dhe panelet elektrike PanelSeT SFN plotësojnë plotësisht nevojën

  Schneider Electric, lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë, sjell në treg një gjeneratë të re të kondicionerëve ClimaSys dhe paneleve modulare me çelik të dekarbonizuar PanelSeT SFN. Versionet e fundit të zgjidhjeve janë zhvilluar tërësisht në përgjigje të sfidave me të cilat përballen bizneset në baza ditore në aspektin e qëndrueshmërisë, besueshmërisë, efikasitetit dhe fleksibilitetit të procesit. Në mjediset industriale ku temperatura e ambientit mund të arrijë deri në 55 oC, menaxhimi i faktorëve të nxehtësisë dhe lagështisë është çelësi për performancën optimale të komponentëve të instaluar brenda paneleve të automatizimit dhe kontrollit.