Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

 • 06 march 2024Indumatic: 5 këshilla për të përmirësuar performancën e grykave industriale të spërkatjes në dimër nga PNR Italia

  Në mjediset industriale ku saktësia dhe efikasiteti janë thelbësore, mirëmbajtja e grykës së spërkatjes luan një rol të rëndësishëm në sigurimin e performancës optimale, veçanërisht gjatë muajve të dimrit. Sfidat specifike lindin gjatë këtij sezoni, të tilla si temperaturat e ftohta, lagështia e luhatshme dhe ngrica e mundshme, të cilat të gjitha mund të prishin funksionimin e grykave dhe si pasojë të ndikojnë në operacionet industriale. “Mirëmbajtja thelbësore e grykave industriale të spërkatjes do t'ju sigurojë të keni një proces efikas gjatë dimrit. Ndaj PNR Italia jep pesë rekomandime të rëndësishme për një proces teknologjik të besueshëm dhe të vazhdueshëm”.

 • 06 march 2024Analizuesit ADX të Megger janë një evolucion në testimin diagnostik statik të motorëve elektrikë

  Gama e produkteve të analizatorëve ADX të Megger përfshin modele të dizajnuara për të kryer teste deri në 15 kV. Katër opsionet kryesore përfshijnë pajisje me kapacitete matëse prej 4 kV, 6 kV, 12 kV dhe 15 kV. Këta testues mund të lidhen me një analizues Megger PPX për të rritur tensionet e provës në 30 kV ose 40 kV për testimin e motorëve, bobinave dhe gjeneratorëve të tensionit të lartë. Analizuesit Megger Baker ADX përdoren në testimin e mbështjelljeve të motorëve, mbështjelljeve, motorëve të montuar dhe gjeneratorëve. Pajisjet përdoren nga OEM, inxhinierë të mirëmbajtjes industriale, dyqane riparimi motorësh, si dhe specialistë që kryejnë inspektimin, vërtetimin, gjetjen e defekteve dhe kërkimin në terren.

 • 29 february 2024Fenomeni Super Flush dhe si teknologjitë e pompave inteligjente të Wilo zgjidhin problemet e mungesës së ujit

  Më 11 shkurt të këtij viti u zhvillua një tjetër finale e Super Bowl - një ngjarje sportive ndryshe nga të tjerat. Por a e dini se sipas statistikave, rreth 90 milionë njerëz në SHBA përdorin tualetin në të njëjtën kohë gjatë pjesës së parë? Përveç emocioneve dhe pasionit, ngjarje të tilla lindin një këndvështrim të ri për problemet e dukshme botërore, duke shkaktuar fenomene interesante. Fenomeni Super Flush, ose i ashtuquajturi “Big Flush” është karakteristikë e sektorit të ujësjellës kanalizimeve dhe kujton edhe një herë se veprimet kolektive të njerëzve kanë një ndikim serioz në burimet ujore dhe shfrytëzimin e tyre. Humbja e ujit në krahasim me mungesën.

 • 29 february 2024Lazatec: Filtermist ka zhvilluar një mjet të ri F Monitor Essential për monitorimin e moduleve të filtrit

  Filtermist ka zhvilluar dhe lançuar një pajisje monitorimi tërësisht të re të krijuar për ta bërë sa më të lehtë që të jetë e mundur për operatorët e veglave të makinerive të verifikojnë nëse kolektori i mjegullës së vajit Filtermist funksionon brenda parametrave të funksionimit të specifikuar nga prodhuesi. “Duke filluar nga 1 janari 2024, Filtermist po furnizon klientët e saj me pajisjen monitoruese F Monitor Essential. Është një tregues vizual i lehtë për t'u instaluar dhe i lehtë për t'u përdorur që mat shpejtësinë e rrjedhës së ajrit dhe presionin për të kontrolluar nëse ajri po rrjedh nëpër montimin e filtrit me sasinë dhe shpejtësinë e kërkuar ose nëse ka bllokime në sistemin e nxjerrjes që mund të ndikojnë potencialisht performanca.".

 • 28 february 2024Bullgaria zë vendin e 15-të në botë në eksportin e makinerive industriale CNC dhe robotëve i rëndësishëm për të cilin RAIS ka

  Bullgaria është një nga 15 vendet në botë që eksportojnë më shumë makina robotike dhe të automatizuara sesa importojnë në vitin 2022. Të dhënat zyrtare janë publikuar në platformën World's Top Exports dhe janë përgatitur në bazë të nomenklaturës së eksportit dhe klasifikimit tarifor të prodhimit. Pajisjet industriale të eksportuara nga Bullgaria përfshijnë robotë industrialë, manipulatorë, makina CNC dhe pajisje të tjera të bëra sipas porosisë së klientit. Për të dytin vit radhazi, Bullgaria realizon një suficit tregtar nga tregtia e robotëve industrialë dhe makinerive të automatizuara, gjë që i jep vendin e 15-të në renditjen botërore.

 • 28 february 2024Prodhuesi i pijeve joalkoolike arrin deri në konsum më të ulët të energjisë duke investuar në zgjidhjet e pompimit të Grundfos

  Uji është burimi kryesor dhe më i rëndësishëm në të gjithë zinxhirin e prodhimit të pijeve joalkoolike. Sot, kjo industri përballet me një sërë sfidash, duke përfshirë nevojën për të ruajtur proceset dhe furnizimet e qëndrueshme të prodhimit, përputhshmërinë me rregulloret e ujërave të zeza, respektimin e standardeve të sigurisë ushqimore dhe reduktimin gradualisht të emetimeve të karbonit. Duke ofruar një gamë të gjerë zgjidhjesh dhe shërbimesh moderne të pompimit, Grundfos është në gjendje të ndihmojë çdo prodhues të reduktojë konsumin e ujit dhe ndërprerjet e paplanifikuara në prodhimin e tyre, si dhe të rrisë produktivitetin e tyre. E gjithë kjo siguron kursime në kosto dhe një gjurmë të përmirësuar të karbonit - pa kompromentuar sigurinë dhe cilësinë.

 • 28 february 2024Schneider Electric Bulgaria: Në qendrën tonë të inovacionit ne ndërthurim risitë teknologjike me kujdesin për të ardhmen

  Në një kohë të përparimit të shpejtë teknologjik dhe zhvillimit të qëndrueshëm, kompanitë që fokusohen me guxim në inovacionin zënë pozicionet kryesore të tregut. Të tilla si Schneider Electric Bulgaria, e cila me siguri mban ritmin me tendencat në të gjithë grupin e biznesit Schneider Electric. Inxhinieri Simeon Kozarev, menaxher i qendrës së Inovacionit të kompanisë, komentoi trajnimin e specialistëve të rinj dhe sfidat me të cilat përballet industria moderne.

 • 24 february 2024Portofoli i pasur i projekteve të suksesshme të Engineering EAD përfshin ndërtimin elektrik të nënstacionit Tsaratsovo

  Kompania Engineering EAD, pjesë e grupit Filkab, është një kompani e themeluar inxhinierike dhe prodhuese, kontraktore e shumë projekteve në shkallë të gjerë. Ndër portofolin e pasur të projekteve të realizuara me sukses është nënstacioni "Tsaratsovo" 110/20 kV në qytetin e Plovdivit. Engineering EAD mori pjesë në ndërtimin e tij si nënkontraktor përgjegjës për zbatimin e pjesës elektrike të projektit. Projekti financohet nga EVN Bulgaria Elektrorazpradelenie, ndërsa kontraktorët janë Siemens dhe Filcab. Investimi i përgjithshëm është 6.6 milionë BGN. Nën moton "Nga projekti në instalim - cilësi, besueshmëri dhe përgjegjësi ndaj klientit", kompania Engineering EAD.

 • 24 february 2024Seria e re e detektorëve PIRIN nga Teletek Electronics - një ekuilibër optimal midis besueshmërisë, funksionalitetit dhe thjesht

  Një sensor lëvizjeje është një nga elementët më të rëndësishëm në çdo sistem sigurie. Njohja e pranisë njerëzore në kushte të ndryshme mjedisore është sfida më e madhe me të cilën përballet një detektor lëvizjeje. Çelësi për një pajisje të përsosur dhe efikase qëndron në ekuilibrin midis besueshmërisë, funksionalitetit dhe thjeshtësisë. Seria e re e detektorëve PIRIN nga prodhuesi i mirënjohur evropian i zgjidhjeve të sigurisë së alarmit dhe alarmit, Teletek Electronics i ka të gjitha. “Një nga zhvillimet tona më të fundit, gama PIRIN e detektorëve me tela të brendshëm, është rezultat i përvojës, njohurive dhe ekspertizës sonë shumëvjeçare në fushën e sistemeve të alarmit dhe zbulimit të lëvizjes.

 • 22 february 2024GreMa 3D: Jemi të lumtur të shpallim partneritetin tonë me 2onelab - një prodhues i makinerive inovative të printimit 3D

  Në fillim të vitit të ri, GreMa 3D hyri në një partneritet strategjik me 2onelab - një kompani që zhvillon makina inovative me një sistem plotësisht të patentuar. “Pajisjet e printimit 3D të 2onelab janë të specializuara për nevojat e mjediseve dentare dhe shkencore, duke u ofruar përdoruesve teknologji moderne për prototipa dhe prodhim të qëndrueshëm”, komentoi gamën e produkteve dhe shërbimeve Ing. Këto përfshijnë softuer të avancuar, skanerë 3D, printera, një gamë të gjerë materialesh me cilësi të lartë, materiale harxhuese, aksesorë, pajisje të avancuara pas përpunimit, përfshirë. dhe shërbime inxhinierike të skanimit dhe prototipit 3D.