Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

 • 23 april 2024Schneider Electric thekson zgjidhjet e qëndrueshme të ndikimit klimatik në Samitin e Inovacionit 2024

  Më 3 dhe 4 Prill, Schneider Electric, lideri botëror në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë, nisi Turneun Botëror të Inovacionit Summit, një forum ndërkombëtar që është bërë traditë për kompaninë. Duke filluar nga viti 2016, në një sërë eventesh në pjesë të ndryshme të botës, ai prezanton zhvillimet më të fundit inovative, zgjidhjet dhe partneritetet më të fundit të Schneider Electric, të cilat drejtojnë të ardhmen e automatizimit, elektrifikimit dhe dixhitalizimit. Fillimi i edicionit të këtij viti u vendos në Paris me një program dyditor me seanca plenare, tryeza të rrumbullakëta, panele diskutimi, analiza të thella, shkëmbime dhe vendosje të kontakteve të reja, xhiro nëpër sallat e ekspozitës etj.

 • 23 april 2024Automatizimi përtej aftësive njerëzore - me shpërndarësit e rripit BF 2015 të SAT për prodhim fleksibël dhe efikas

  Kërkesat për makineritë dhe sistemet moderne industriale po bëhen çdo ditë e më serioze në të gjithë sektorët e industrisë. Prandaj, nevoja për pajisje shumë efikase, cilësore dhe fleksibël që mund t'i mbulojnë ato është gjithnjë e më e madhe. E specializuar si furnizues kompleks i projekteve "çelës në dorë" në pjesën "Electrical" dhe "Automation", kompania Systems Automation Technologies - SAT EOOD kryen një cikël të plotë shërbimesh inxhinierike, duke përfshirë projektimin, programimin, automatizimin, prodhimin dhe shpërndarjen e pajisjeve elektrike. , montimi elektrik, testimi, nisja dhe mirëmbajtja e mëpasshme e sistemeve të ofruara nga kompania.

 • 21 april 2024Sistemi i pompës përforcuese T-One të Saer ka kompaktësi dhe efikasitet të lartë

  Ekskluziv dhe i patentuar, sistemi i ri i pompës për rritjen e presionit të prodhuesit italian Saer karakterizohet nga kompaktësia, efikasiteti i lartë, fleksibiliteti dhe funksionimi jashtëzakonisht i heshtur. T-One është një pompë elektrike e zhytur në një rezervuar çeliku inox, e cila kontrollohet nga pajisje elektronike dhe mund të mbajë një presion konstant, pavarësisht nga shkalla e kërkuar e rrjedhës", tha për BalkanEngineer Alexander Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të Saer Elletropompe për Bullgarinë. com , Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Kosova, Greqia dhe Qipro. Sistemi përforcues T-One është i pajisur me një modul elektronik (inverter) që mban një presion konstant. Ai përmban komunikim Bluetooth, duke siguruar vazhdimësinë e shërbimit duke kursyer energji.

 • 20 april 2024GreMa 3D tani ofron pajisjen e plotë të printimit 3D të prodhuesit të themeluar UnionTech në tregun vendas

  UnionTech u themelua në vitin 2000 dhe ishte një nga kompanitë e para që hodhi themelet e teknologjisë 3D dhe e vendosi atë si industrinë që njohim sot. Falë qasjes së tij inovative, prodhuesi kinez krenohet me pjesën e tij të madhe të tregut, ndikimin e gjerë industrial dhe njohjen e markës që lidhet me cilësinë dhe inovacionin. "Ne jemi të lumtur të bashkëpunojmë me një lider të dëshmuar të industrisë si UnionTech dhe të sjellim zgjidhjet e tyre në tregjet e Ballkanit," tha për BalkanEngineer.com në zhvillimin e 3D GreMa 3D, një kompani udhëheqëse tregtare dhe inxhinierike e motivuar për të vërtetuar konceptin e prodhimit të qëndrueshëm të teknologjive.

 • 18 april 2024RS Electro: Lokalizimi i shpejtë dhe i sigurt i defekteve të kabllove me reflektometrin e ri portativ IRG 400 të Baur

  Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje inovative për paravendosje efikase të defekteve të kabllove, mund të zgjidhni reflektometrin portativ të pulsit IRG 400 të Baur. Do ta gjeni në portofolin e kompanisë së dëshmuar RS Electro, e cila është partnere e Baur për tregun vendas. Pajisja përdor metodën e reflektometrisë së pulsit dhe do t'ju ndihmojë të punoni në mënyrë më efikase dhe të besueshme. Si mund t'i lokalizoni kabllot dhe të zbuloni menjëherë ndryshimet në to, si lidhja me aplikacionin BUI-F të Baur do të thjeshtojë rrjedhat tuaja të punës dhe sa lehtë mund të eksportoni rezultatet e regjistruara të matjeve dhe t'i përpunoni më tej ato? Lexoni përgjigjet e këtyre pyetjeve në rreshtat e mëposhtëm.

 • 17 april 2024SpaceCAD: Platforma cloud e Siemens Zel X dixhitalizon proceset e zhvillimit në industrinë e së ardhmes

  Zel X është oferta më e fundit SaaS e Siemens Digital Industries Software i bazuar në renë kompjuterike, e krijuar posaçërisht për bizneset e vogla dhe të mesme. Për të ndërtuar mbi ekspertizën e Siemens dhe ofron qasje të bazuar në ueb në grupet e veglave profesionale që përshpejtojnë proceset e prodhimit të pjesëve – nga kërkesa për ofertë deri te dorëzimi i pjesëve. "Softueri profesional mundëson rritjen e fitimeve të projektit dhe kënaqësinë e klientit, zvogëlimin e rrezikut të gabimit dhe kohën e inxhinierisë, dhe me çmimin e tij të përballueshëm, redukton kostot e IT-së së ndërmarrjes," SpaceCAD, një kompani tregtare dhe inxhinierike lider në fushën e zgjidhjeve softuerike dhe një partner zyrtar i Siemens Digital Industries Software.

 • 14 april 2024Filkab Solar: Zgjidhjet inovative diellore të Hanwha Q Cells vendosin një standard të lartë të industrisë për cilësi dhe efikasi

  Sot, kur tranzicioni i energjisë është në ecje të plotë dhe interesi për burimet e rinovueshme të energjisë kudo vazhdon të rritet. Sidomos në lidhje me energjinë diellore, e cila po fiton popullaritet falë inovacioneve që përmirësojnë sistemet dhe çmimeve në rënie që i bëjnë ato të përballueshme. “Për të hapur rrugën drejt një të ardhmeje të qëndrueshme energjetike, ne duhet të marrim një qasje vërtet globale, gjithëpërfshirëse. Përdorimi i një modeli shumëdimensional që merr parasysh faktorët e ndryshëm të infrastrukturës dhe mjedisit të çdo vendi, si dhe përzierjen optimale të energjisë, ndihmon në sigurimin e qëndrueshmërisë në rrugën drejt neutralitetit të karbonit", tha për BalkanEngineer.com kompania udhëheqëse inxhinierike Filkab Solar.

 • 11 april 2024ETA-SIS: Bllokimi ynë me kod GSM është një zgjidhje inovative për mbrojtje të besueshme dhe kontroll në distancë të aksesit në o

  Bllokimi i kodit GSM, i zhvilluar nga specialisti i dëshmuar në prodhimin e sistemeve të adresave publike, zgjidhjeve të sigurisë dhe pajisjeve personale të njoftimit elektronik ETA-SIS, siguron akses në objekte të ndryshme me anë të futjes së kodit në distancë. "Ajo që është e re dhe e ndryshme në lidhje me bllokimin tonë të kodit është se ai i lejon pronarit të ndryshojë kodin dhe cilësimet e bllokimit nëpërmjet GSM-së së tij. Vetëm ai ka të drejta të plota për të programuar dhe kontrolluar në distancë aksesin në objektet e tij. Sistemi është veçanërisht i përshtatshëm për pronarët që ofrojnë strehim për akomodim të përkohshëm – apartamente, shtëpi për mysafirë, vila, bungalot, bujtina, etj.”, informoi kompania për BalkanEngineer.com.

 • 10 april 2024Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt ka zhvilluar një testues të ri multifunksional METRALINE MF për kontrollin e instalimeve elektrik

  Kompania e provuar gjermane e teknologjisë së matjes dhe testimit Gossen Metrawatt ka zgjeruar serinë e pajisjeve matëse me kosto efektive dhe të lehta për t'u përdorur METRALINE, duke shtuar një testues të ri instalimi shumëfunksional. METRALINE MF është i certifikuar CAT III 600 V/CAT IV 300 V, duke siguruar që të gjitha testet e nevojshme për sistemet dhe instalimet elektrike të kryhen në përputhje me standardet aktuale DIN VDE 0100-600 dhe DIN VDE 0105-100. Testuesi portativ, i cili mundësohet nga bateritë, ka një ekran grafik me ngjyra dhe një menu të lehtë për t'u lundruar, duke ofruar funksionim intuitiv dhe të përshtatshëm".

 • 10 april 2024Automatizimi me robotët FANUC rezulton të jetë "ilaçi" i duhur për kompaninë farmaceutike DEMO

  Kompania DEMO është një nga prodhuesit më të mëdhenj të produkteve farmaceutike në Greqi. Për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin, menaxhmenti i saj vendosi të automatizojë operacionet e ngarkimit dhe shkarkimit të paketave dhe qeseve plastike gjatë sterilizimit të tyre. Për shkak të dallimeve të konsiderueshme në përpunimin e tabakave të transportit, çantave dhe paketimit, kompania ishte e vetëdijshme se atyre do të kishin nevojë për madhësi dhe lloje të ndryshme robotësh. “DEMO po i drejtohet SABO-s, partnerit të saj prej kohësh për automatizimin dhe robotikën në prodhim, i cili është furnizues dhe instalues ​​i zgjidhjeve industriale të FANUC", tha për BalkanEngineer.com nga zyra lokale e FANUC.