Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

 • 18 may 2024Me rekordin e tij të provuar, Rochester përmirëson besueshmërinë e pajisjeve elektronike të shpimit

  Një sërë aplikimesh industriale, si shpimi i naftës dhe gazit, paraqesin disa nga mjediset më të pafavorshme për funksionimin e pajisjeve teknike. Një sfidë e madhe për kompanitë që kryejnë këtë lloj aktiviteti është nevoja për të përdorur elektronikë komplekse në thellësi të konsiderueshme në temperatura shumë të larta. Besueshmëria dhe qëndrueshmëria e këtyre sistemeve elektronike është e një rëndësie të madhe për të siguruar kohë joproduktive minimale të planifikuara dhe të paplanifikuara. Shumica e pajisjeve elektronike që përdoren në puse të thella janë të pajisura me qarqe të integruara gjysmëpërçuese të miratuara për aplikime industriale me një temperaturë funksionimi nga -40 deri në +85 °C.

 • 16 may 2024Shërbimi KMT: Dritaret e inspektimit Iriss IR ofrojnë parandalimin e aksidenteve pas një aksidenti në një kompani automobilistik

  Një hark elektrik, i quajtur edhe hark voltaik, në kushte prodhimi? Ky fenomen fizik mund të jetë jo vetëm i dëmshëm për pajisjet, por edhe jashtëzakonisht i rrezikshëm. Kjo është arsyeja pse në materialin e sotëm flasim për një rast të ngjashëm në një ndërmarrje nga industria e automobilave dhe se si u zgjidh problemi në afat të gjatë me ndihmën e pajisjeve Iriss. Dhe ne diskutuam detajet me KMT Service - një kompani e themeluar me një portofol të pasur pajisjesh për rilevimin, testimin dhe monitorimin e rrugëve të infrastrukturës, e cila ofron produkte Iriss në tregun vendas.

 • 12 may 2024Unisyst Engineering: Ekipi ynë i specialistëve është i bashkuar nga qëllimet e përbashkëta për të krijuar një markë cilësore në

  Unisyst Engineering është një kompani lider prodhuese, inxhinierike dhe tregtare, historia e së cilës filloi në fund të shekullit të kaluar. Kompania është e specializuar në zhvillimin e produkteve dhe sistemeve të automatizimit bazuar në një bazë elementare moderne dhe teknologji të fundit. Me përvojën e saj gati 30-vjeçare të ekspertizës, njohuritë drejtuese dhe përpjekjet për cilësinë më të lartë, kompania është vendosur si një nga specialistët kryesorë në fushën e saj jo vetëm në tregjet vendase, por edhe ndërkombëtare. Programi i prodhimit të kompanisë përfshin një gamë të gjerë produktesh dhe zgjidhjesh në fushën e shpërndarjes së gazit, pajisjeve të kontrollit dhe matjes dhe pajisjeve jo standarde.

 • 12 may 2024Transportuesit industrialë të zhvilluar nga Multiengineering janë një garanci për prodhim efikas dhe fleksibël

  Në themel të çdo prodhimi modern janë sistemet dhe pajisjet e automatizuara si transportuesit industrialë dhe transportuesit, të cilët kryejnë transportin efikas, të besueshëm dhe preciz të prodhimit nga pika e fillimit deri në pikën përfundimtare të procesit të prodhimit. Profesionistë nga kompania lider Multiengineering, e specializuar në projektimin dhe prodhimin e shiritave transportues dhe transportuesve, si dhe të të gjithë sistemeve të transportit industrial, i thanë Inzhener.bg se cili është thelbi, funksionet kryesore dhe rëndësia e tyre për biznesin. "Transvejerët janë pajisje mekanike të dizajnuara për të lëvizur materialet, pjesët e punës dhe produktet nga një vend në tjetrin brenda procesit të prodhimit.

 • 09 may 2024Pajisjet e pompimit Wilo ofrojnë furnizimin me ujë të ndërtesës më të lartë të banimit në Argjentinë

  “Kulla Alvear në Buenos Aires është 235 metra e lartë, duke e bërë atë ndërtesën më të lartë rezidenciale në Argjentinë. Është gjithashtu ndër ndërtesat ikonike në qytet. Për shkak të lartësisë së saj, ndërtesa paraqet një sfidë inxhinierike jo vetëm nga ana strukturore, por edhe nga pikëpamja e furnizimit me ujë. Megjithatë, një zgjidhje është gjetur me ndihmën e një qasjeje inovative dhe sistemeve të pompimit Wilo”, tha Wilo për BalkanEngineer.com.

 • 08 may 2024Testuesit portativ PAT100 të Megger ofrojnë testim të shpejtë, të lehtë dhe të besueshëm të sigurisë elektrike

  Seria e testuesve PAT100 të Megger përfshin pajisje portative të dorës që përdoren për testim të shpejtë dhe të lehtë për të garantuar sigurinë elektrike në çdo mjedis, duke përfshirë zyrat, dyqanet dhe qendrat e biznesit. Funksionaliteti i tyre i besueshëm është i përshtatshëm për trajnimin e organizatave dhe kryerjen e kurseve intensive. “Falë mbulesës mbrojtëse prej gome dhe xhamit të kalitur, rezistent ndaj gërvishtjeve, testuesit PAT100 janë mjete jashtëzakonisht të forta. Funksionimi i baterisë i bën testuesit e serisë PAT100 zgjedhjen optimale të mjeteve për vendet ku nuk ka energji elektrike. Gjithashtu për aplikime që janë të papërshtatshme ose të rrezikshme, veçanërisht në kantieret e ndërtimit dhe në magazina.

 • 30 april 2024Engineering EAD: Zbatuam një projekt për ndërtimin e një linje kabllore 110 kW që lidh FPP-në e Galabovo me rrjetin

  Engineering EAD është nënkontraktor i një projekti për ndërtimin e një linje kabllore 110 kV që lidh FPP-në e Galabovo-s me rrjetin elektrik ESO. Projekti me vlerë 1,850,000 BGN, me kontraktor Filcab dhe investitor Galabovo Solar, u zbatua në fund të vitit 2023 në Galabovo të Bullgarisë. Gjatësia e linjës 110 kV është 3250 m në total. “Në fushat fotovoltaike janë instaluar 351,351 panele monokristaline, të cilat ofrojnë energji elektrike falë teknologjisë anti PID (Degradimi i mundshëm i shkaktuar). Duke pasur parasysh specifikat e vendndodhjeve, u zgjodhën gjenerata e fundit e paneleve diellore Vifacial, disa prej të cilave janë statike, ndërsa të tjerët monitorojnë vendndodhjen e diellit përmes një sistemi gjurmues njëaksial.

 • 29 april 2024Sistemi hibrid i Teletek Electronics kombinon besueshmërinë e sigurisë me tela me fleksibilitetin e një zgjidhjeje me valë

  Kombinimi i zgjidhjeve të alarmit me kabllo dhe pa tel ofron shumë përfitime shtesë për përdoruesit pasi zgjeron funksionet dhe aplikimin e sistemeve të alarmit dhe sigurisë. Sistemet hibride janë zgjedhja optimale kur është e nevojshme të plotësohet dhe zgjerohet siguria në ndërtesa me një instalim teli tashmë të ndërtuar dhe funksional. Sistemi hibrid i alarmit Eclipse nga Teletek Electronics kombinon fleksibilitetin e një instalimi me tela me thjeshtësinë e pajisjeve periferike me valë të serisë PAX, duke rezultuar në formimin e një zgjidhjeje hibride të plotë dhe fleksibël, të aplikueshme si në strukturat e biznesit të vogël ashtu edhe në shkallë të gjerë. objekte komerciale BalkanEngineer.com nga kompania prodhuese kryesore Teletek Electronics.

 • 27 april 2024RAIS do të prezantojë qendrën e saj të re të përpunimit vertikal M550 dhe tornonë ultra precize T250 në Metal Show & TIB 2024

  Për më shumë se 30 vjet, RAIS ka një reputacion si prodhuesi kryesor i makinerive të përpunimit të metaleve CNC për sektorë të ndryshëm industrialë, duke përfshirë prodhimin e pajisjeve mjekësore, pajisjet hidraulike, industrinë e shkritores, inxhinierinë mekanike, etj. Këtë vit, kompania do të jetë ndër pjesëmarrësit në forumin industrial në shkallë të gjerë Metal Show & TIB në Rumani, i cili do të mbahet nga 14 deri më 17 maj 2024 në qendrën e ekspozitës Romexpo në Bukuresht. Gjatë pjesëmarrjes së tij, në stendën 111, në sallën B2, RAIS do të demonstrojë qendrën e tij të fundit vertikale të përpunimit CNC M550 dhe torno CNC ultra precizion T250.

 • 24 april 2024Ekspertët në Smart Solar komentojnë pyetjet më të shpeshta në lidhje me sistemet fotovoltaike

  Pyetjet më të shpeshta në fushën e energjisë diellore komentuan specialistë të kompanisë së dëshmuar inxhinierike Smart Solar, e cila është një nga pionierët e energjisë fotovoltaike në vendin tonë dhe ka një përvojë shumëvjeçare në këtë fushë. “Burimet e rinovueshme të energjisë (BRE) janë një degë në zhvillim dinamik dhe që përdoret gjithnjë e më shumë në ndërtimin e ndërtesave dhe industrinë. Me mjedisin në mendje dhe në kërkim të alternativave me kosto efektive për energjinë e pastër, gjithnjë e më shumë pronarë të pronave dhe menaxherë biznesi po zbatojnë instalime fotovoltaike duke siguruar një pjesë të furnizimit të tyre me energji elektrike”, tha kompania për BalkanEngineer.com.