Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

 • 23 march 2024Hydrolia: Uji në birrë: si trajtohen proceset dhe ujërat e zeza në prodhimin e birrës

  Prodhimi i birrës daton rreth vitit 4000 para Krishtit, dhe sumerët konsiderohen si krijuesit e birrës, të cilët e quanin pijen e tyre sikaru. Babilonasit zotëronin edhe aftësitë e përgatitjes së lëngut të maltit, duke shtuar HOPS. Traditat e prodhimit të birrës vazhduan të zhvillohen në Egjipt, prej ku u përhapën në Greqinë e lashtë, në Perandorinë Romake dhe prej andej në të gjithë Evropën. Sipas të dhënave, sot vetëm në Kontinentin e Vjetër prodhohen më shumë se 55,000 marka birre. “Prodhimi i birrës është një zanat vërtet i lashtë, i cili na jep akses në një pasuri të njohurive. Por një gjë është e qartë - askush nuk do të ndërtonte një fabrikë birre ku nuk ka ujë!”, komentoi inxhinieri i BalkanEngineer.com, Dobromir Simidchiev, drejtor i Hidrolia.

 • 22 march 2024Veni & Co – prodhuesi i dëshmuar i pajisjeve të magazinës me më shumë se 30 vjet histori dhe përvojë në skenën industriale

  Veni & Co është një kompani lider në prodhimin e pajisjeve të magazinës me mbi 30 vjet histori në fushën e inxhinierisë mekanike. Ekipi i inxhinierëve të kompanisë projekton, zhvillon dhe zbaton me sukses në tregun bullgar dhe ndërkombëtar makineri magazinimi me performancë të lartë dhe me kosto efektive me markën e vet VENI. Kompania ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh për kapacitetet e ngarkesës dhe lartësitë e ngritjes, duke ndjekur të gjitha tendencat globale dhe duke përmbushur kërkesat gjithnjë e më strikte të klientëve për cilësi, efikasitet, shërbim profesional në kohë dhe çmime të përballueshme.

 • 22 march 2024Për të kënaqur nevojat e tregut për zgjidhje të besueshme, SAT ndjek një politikë strikte të menaxhimit të cilësisë

  Me më shumë se 30 vjet tradita, përvojë dhe profesionalizëm, kompania Systems Automation Technologies - SAT është bërë një nga furnizuesit më të mëdhenj dhe kryesorë të sistemeve të automatizimit industrial. Kompania është një partner i preferuar për shumë fusha të industrisë, si qelqi, çimento, ushqim, pulpë letre, energji, metalurgji, etj. Kompania ofron një cikël të plotë shërbimesh, duke përfshirë inxhinierinë komplekse, projektimin, prodhimin, programimin, trajnimin, ndërtimin e instalimeve elektrike, mbikëqyrjen, testimin dhe vënien në punë të sistemeve dhe zgjidhjeve për automatizimin e proceseve, makinerive, punishteve dhe linjave të tëra prodhimi.

 • 20 march 2024Prodhuesi i themeluar evropian Tesi zgjodhi robotët FANUC për të optimizuar proceset e tij të prodhimit

  Tessi është një prodhues lider evropian i ngrohësve elektrikë të ujit, ngrohësve të ujit për ngrohje indirekte dhe pajisjeve për ngrohjen e shtëpisë. Kompania është pjesë e Fikosota Holding dhe gëzon një reputacion të lakmueshëm si prodhuesi i katërt më i madh në Evropë i pajisjeve të ngrohjes dhe kaldajave elektrike me një kapacitet prej 1.2 milion kaldaja në vit. “Puna jonë e përbashkët me Tesin ka një histori të gjatë, ku produktet FANUC përdoren në dy fusha kryesore: prodhimin e produkteve plastike dhe robotikën industriale”, komentoi FANUC.

 • 20 march 2024Smart Energy Group: Cilat janë rregulloret e pritura nga Bashkimi Evropian në lidhje me prodhimin e paneleve fotovoltaike

  “Anëtarët e Këshillit Evropian të Prodhuesve të Paneleve Fotovoltaike (ESMC) janë njëzëri se subvencionet e prodhimit, përkatësisht importi i tyre, janë një kërcënim serioz për ekzistencën e prodhuesve evropianë. Situata aktuale është një parakusht për pabarazinë e tregut dhe një avantazh serioz tregu i Kinës, duke eliminuar konkurrencën e prodhuesve evropianë. Është e rëndësishme të kemi një fillim të drejtë dhe të barabartë për prodhuesit evropianë dhe aziatikë, atëherë do të ketë mundësi për zhvillimin e këtij biznesi në Evropë”, komentoi z. Todor Georgiev, bashkëpronar dhe drejtor ekzekutiv i Smart Energy Group dhe menaxher. i Smart Solar. Si e komentoi z. BE).

 • 16 march 2024RS Electro: Gjeneratorët e tensionit të mbitensionit të Baur's SSG 1100-3000 janë zhvilluar për gjetjen e defekteve në kabllot

  Një rrjet elektrik me funksionim të besueshëm pa ndërprerje të energjisë është jetik për të gjitha sferat e jetës publike. Baur është një kompani që e ka provuar veten në tregun ndërkombëtar si prodhues dhe furnizues i pajisjeve të kontrollit dhe matjes me cilësi të lartë bazuar në metoda të ndryshme të zbulimit të dëmtimit të kabllove. Me ndihmën e tij, përdoruesit mund të përcaktojnë shpejt dhe me saktësi dëmtimin në rrugët kabllore. “Mosfunksionimi i kabllove nëntokësore nuk është vetëm shkaku i ndërprerjes së pjesshme apo totale të rrymës. Nëse dështimet nuk lokalizohen shpejt dhe saktë, kjo mund të çojë në kosto të larta për riparimin dhe restaurimin e rrjetit.

 • 16 march 2024Filkab: Schneider Electric ka zgjeruar gamën e saj të vendosur të centraleve modulare me serinë e re të optimizuar Easy 9 EU

  "Gama e produkteve EASY9 e Schneider Electric përfshin gjithçka që ju nevojitet për mbrojtje të besueshme të instalimeve elektrike - nga ndërprerësit dhe pajisjet mbrojtëse deri te pajisjet e zbulimit të defekteve të harkut dhe panelet modulare. Që nga fundi i vitit të kaluar, prodhuesi ndërkombëtar i dëshmuar ka shtuar serinë e re të paneleve modulare Easy9 EU në bestsellerët ekzistues të gamës Easy9 Compact dhe Easy9 Plus", raportoi kompania tregtare e njohur në fushën e inxhinierisë elektrike Filkab. Panelet modulare të serisë Easy9 Compact kanë një strehë metalike që është plotësisht në përputhje me standardin britanik BS 7671 "Kërkesat për instalimet elektrike". Dizajni i tyre kompakt i bën ato një zgjidhje optimale për hapësira të kufizuara.

 • 14 march 2024Nga një fermë ngjalash te sistemet e osmozës së kundërt në aeroportin e Jerevanit - pompat NCBK të Saer sigurojnë procese

  Pompat centrifugale me një shkallë NCBK të prodhuesit italian Saer mund të konsiderohen si një zgjidhje universale pompimi me aplikim në një sërë sektorësh. Falë ndërtimit të tyre të fortë dhe opsionit të materialeve të ndryshme nga të cilat mund t'i prodhohen, ato mund të përdoren në një sërë sektorësh ku kërkohen norma të larta prurjeje dhe kërkesa specifike për pajisjet e pompimit. Kjo është arsyeja pse në materialin e sotëm do të shikojmë tre aplikime krejtësisht të ndryshme të modelit, të cilat dëshmojnë gjithëpërfshirjen dhe besueshmërinë e tij, dhe për këtë qëllim kemi biseduar me eng. Alexander Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të Saer Elletropompe.

 • 09 march 2024Schneider Electric ka zhvilluar një infrastrukturë të hapur për automatizimin industrial të gjeneratës së ardhshme në bashkëpuni

  Lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric, në bashkëpunim me kompanitë e teknologjisë Intel dhe Red Hat, njoftoi debutimin në treg të një kuadri të ri softuerësh të nyjeve të kontrollit të shpërndarë (DCN) që çon në gjeneratën e ardhshme të kontrollit industrial. Ai bazohet në platformën EcoStruxure Automation Expert™ të Schneider Electric, duke u mundësuar ndërmarrjeve industriale të kalojnë në një zgjidhje Plug-and-Produce të përcaktuar nga softueri. Kjo u lejon atyre të përmirësojnë ndjeshëm operacionet e tyre, të rrisin cilësinë e prodhimit, të zvogëlojnë kompleksitetin e proceseve dhe të optimizojnë kostot e tyre të prodhimit.

 • 09 march 2024SpaceCAD: Me fleksibilitetin dhe funksionalitetin e tij, Siemens NX zë një pozitë udhëheqëse midis zgjidhjeve CAD/CAM në treg

  "Siemens NX është një zgjidhje revolucionare softuerike për profesionistët e përfshirë në dizajn, simulime ose procese të dixhitalizuara të prodhimit. Karakteristikat e optimizuara dhe funksionalitetet e shumta të platformës e bëjnë atë një nga mjediset më të mira CAD/CAM, duke tejkaluar edhe paketat softuerike të përhapura dhe të vendosura në terren”, komentoi SpaceCAD, një kompani e dëshmuar tregtare dhe inxhinierike në fushën e zgjidhjeve softuerike. Siemens NX mundëson fleksibilitetin e përdorimit dhe lidhjen midis profesionistëve të cilët së bashku zhvillojnë projekte në shkallë të gjerë. Është për këtë arsye që platforma e plotë e softuerit preferohet nga kompanitë e mëdha dhe OEM.