Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

 • 15 february 2024SpaceCAD për të pritur seminare falas në softuerin e simulimit të përpunimit Qform

  SpaceCAD, së bashku me Universitetin Teknik - Sofje (TU - Sofje) dhe degën e tij në Plovdiv, organizojnë seminare falas kushtuar paketës softuerike simuluese QForm. Iniciativat do të mbahen më 20 shkurt në Qendrën Kombëtare për Mekatronikë dhe Teknologji të Pastra, Salla Tsvetan Lazarov, Blloku 8 i TU - Sofje në Sofje, dhe më 22 shkurt në godinën e katërt të Universitetit, Salla 4326, Kati 3, Rr. Tsanko Dyustabanov" 25 në qytetin e Plovdivit. Ngjarjet do t'u japin mundësinë specialistëve të interesuar të njihen nga afër me specifikat e simulimit të trajtimit plastik dhe termik të metaleve, ekstrudimit, si dhe me optimizimin e procesit, kontrollin e cilësisë dhe automatizimin.

 • 14 february 2024Inxhinier Simidchiev, menaxher i Hydrolia: Çfarë është e rëndësishme në menaxhimin e ujit në komplekset e banimit të mbyllura

  Cilat janë tiparet karakteristike të menaxhimit të ujit në ndërtesat e banimit dhe komplekset e ndërtesave? Përgjigjen për këtë pyetje do ta kërkojmë me kompaninë Hidrolia, e cila vitet e fundit ka përfshirë në portofolin e projekteve të saj të realizuara me sukses aktivitetet e menaxhimit të ujit për nevojat e një sërë kompleksesh të reja rezidenciale luksoze dhe për një pjesë të madhe të tyre. ofron gjithashtu shërbime afatgjata për funksionimin e objekteve dhe sistemeve përkatëse. Kështu ka thënë menaxheri i kompanisë, Inxhinieri Dobromir Simidçiev.

 • 10 february 2024Duke zbatuar sisteme automatizimi më të avancuara, LogiSoft po ndryshon natyrën e blerjeve në internet dhe biznesit të korrierëv

  Sot do t'ju tregojmë për një histori suksesi që u zhvillua në kohë të vështira dhe jashtëzakonisht sfiduese. Pikërisht atëherë, kur kriza globale e shkaktuar nga shfaqja e koronavirusit jashtëzakonisht shpejt "gëlltiti" të gjithë botën. Personazhet kryesore në të janë specialistët e kompanisë së mirënjohur inxhinierike në automatizimin industrial dhe intralogistik LogiSoft, të cilët, pavarësisht vështirësive, arritën të ndryshojnë tërësisht rrjedhën e zhvillimit të sektorit tregtar dhe korrier në Bullgari. Me një nevojë urgjente për automatizimin logjistik të të 15 qendrave të saj të shpërndarjes, një nga bizneset kryesore të korrierëve në Bullgari me më shumë se 1 milion klientë.

 • 08 february 2024SAT: Kontrollorët Siemens SIMATIC janë forca e padukshme që bën "magjinë" në projektet tona të automatizimit të procesit

  Duke u vendosur me cilësinë e saj të pakompromis dhe besueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve të ofruara, kompania inxhinierike Systems Automation Technologies - SAT EOOD është lider në tregun vendas dhe të huaj në fushën e sistemeve të automatizimit industrial. Një nga zgjidhjet e preferuara dhe të përdorura shpesh në shumë projekte të realizuara me sukses nga kompania janë kontrollorët universalë nga seria SIMATIC e Siemens, të provuara miliona herë me dizajnin e tyre fleksibël modular dhe aftësitë e patejkalueshme në një sërë aplikacionesh. Gama e kontrollorëve modularë të programueshëm SIMATIC të Siemens janë krijuar për të zbatuar sisteme automatizimi.

 • 06 february 2024Modulet e reja të klimës ClimaSys të Schneider Electric dhe panelet elektrike PanelSeT SFN plotësojnë plotësisht nevojën

  Schneider Electric, lideri global në transformimin dixhital të menaxhimit dhe automatizimit të energjisë, sjell në treg një gjeneratë të re të kondicionerëve ClimaSys dhe paneleve modulare me çelik të dekarbonizuar PanelSeT SFN. Versionet e fundit të zgjidhjeve janë zhvilluar tërësisht në përgjigje të sfidave me të cilat përballen bizneset në baza ditore në aspektin e qëndrueshmërisë, besueshmërisë, efikasitetit dhe fleksibilitetit të procesit. Në mjediset industriale ku temperatura e ambientit mund të arrijë deri në 55 oC, menaxhimi i faktorëve të nxehtësisë dhe lagështisë është çelësi për performancën optimale të komponentëve të instaluar brenda paneleve të automatizimit dhe kontrollit.

 • 06 february 2024RS Electro: Transmetuesi i frekuencës audio TG 600 i Baur siguron lokalizimin e saktë të gabimeve të kabllove bazuar në metodën

  Metoda e patentuar e fushës magnetike të shtrembëruar të Baur për gjetjen e defekteve të kabllove është përdorur me sukses në kabllot e sinjalit dhe telefonit ku ndodh një defekt me rezistencë të ulët. Një sinjal audio me frekuencë të lartë me rrymë të mjaftueshme (> 8 A) dërgohet përgjatë kabllit të dëmtuar dhe kthehet pasi të arrijë në vendin e dëmtimit. Pavarësisht nga drejtimet e kundërta të rrymës, krijohet një fushë magnetike dhe me ndihmën e një detektori është e mundur të zbulohet maksimumi dhe minimumi i sinjalit për shkak të shtrembërimit të fushës ose ndryshimit të vazhdueshëm të pozicionit gjeometrik të tel në kabllo.

 • 03 february 2024Indumatic: Pompat NX për lëngje kimikisht agresive nga sfera e Stübbe's X-Class reduktojnë kohën e montimit dhe çmontimit

  Gama e pompave polimere të Stübbe-s X-Class zgjeron kufijtë e aplikimit të njohur më parë dhe ripërcakton standardet për pompat e dizajnuara për lëngje kimikisht agresive. "Duke u bazuar në përvojën e tij shumëvjeçare dhe potencialin inovativ në përdorimin e termoplastikës, Stübbe po "vizaton" të ardhmen në këtë fushë me gamën efikase dhe të besueshme të pompave polimere të klasës X." Guarnicionet mekanike inovative me veprim të vetëm dhe të dyfishtë të kompanisë janë zhvilluar posaçërisht për pompat e serisë X-Class, dhe efikasiteti i tyre hidraulik është gjithashtu për shkak të përdorimit të programeve më të fundit të softuerit të projektimit".

 • 01 february 2024Analizatori EGIL200 i Megger është "kampioni" i ri në përcaktimin e karakteristikave të ndërprerësve standardë

  Prodhuesi i mirënjohur i pajisjeve elektroteknike të kontrollit dhe matjes Megger ka njoftuar debutimin në treg të pajisjes së parë në gamën e re të analizuesve karakteristikë të ndërprerësve EGIL200. Pajisja u zhvillua në bazë të përvojës së gjerë të kompanisë në këtë fushë dhe kombinon avantazhet e serisë lider në treg dhe shumë të suksesshme të analizuesve të ndërprerësve Megger TM. Theksi në zhvillimin e EGIL200 u vu në lehtësinë e përdorimit të tij, si dhe në minimizimin e kohës së konfigurimit. Analizatori i ri EGIL200 është një mjet i shkëlqyer për të ndihmuar specialistët e mirëmbajtjes në kompanitë e shpërndarjes së energjisë.

 • 01 february 2024Lazatek: Makinat prerëse të ingranazheve HERA 200S/350S të Yunil ofrojnë prodhim me kosto efektive dhe ingranazhe me cilësi

  Thërrimi i ingranazheve është operacioni më i zakonshëm, por që kërkon shumë punë për të siguruar prodhim me cilësi të lartë të ingranazheve. Ai kryhet në qendra me performancë të lartë me një motor elektrik të fuqishëm dhe një bazë të ngurtë në mënyra të avancuara të përpunimit duke përdorur prerëse modulare të krimbave. “Qendrat e përpunimit të ingranazheve CNC YG Tech (Yunil Gear Tech) HERA 200S/350S sigurojnë prodhim me kosto efektive të ingranazheve me cilësi të lartë. Teknologjia e optimizuar pa përdorimin e lëngjeve lubrifikuese-ftohëse dhe ndërtimi i mirëmenduar i bazës sigurojnë heqjen optimale të grimcave".

 • 01 february 2024GreMa 3D: Sinterit ka zhvilluar materiale ekskluzive që optimizojnë performancën e printerit industrial SLS 3D Liza X

  Me shpejtësi të lartë industriale, parametra të optimizuar dhe një sistem të hapur për pajtueshmëri me një gamë të gjerë materialesh, printeri kompakt 3D Lisa X është një zgjidhje universale e përshtatshme për një sërë aplikacionesh. Përveç kësaj, Lisa X lejon printimin e njëkohshëm të disa pjesëve, duke e bërë atë një zgjidhje optimale për prototipimin. Pajisja është pjesë e katalogut të produkteve të kompanisë së dëshmuar komerciale dhe inxhinierike në fushën e teknologjive 3D GreMa 3D. “Ne jemi të ngazëllyer të njoftojmë se një nga materialet më të dëshiruara të printimit 3D, PA11 CF (Fibra e Karbonit), është tani në dispozicion për printerin me shpejtësi të lartë Lisa X të Sinterit.