Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Грундфос Србија ДОО

Грундфос Србија ДОО

https://www.grundfos.com/rs

Грундфос Србија ДОО је подружница данске компаније Грундфос - водећег произвођача пумпи у свету. Главни производи које компанија производи су циркулационе пумпе за системе грејања и климатизације, као и центрифугалне пумпе за индустрију, водоснабдевање, отпадне воде и дозирање.

 

Са 70-годишњом историјом, компанија је данас највећи произвођач циркулационих пумпи на свету, покривајући приближно 50% глобалног тржишта. Поред овога, Грундфос производи стандардне и потопљене моторе, као и најсавременију електронику за праћење и контролу пумпи.

 

Стратегија компаније је усмерена на технике и технологију будућности, у зависности од енергетске ефикасности, нових облика енергије и еколошке производње. Компанија улаже средства у промовисање одрживог развоја и јачање односа између самих компанија, са купцима и са својим пословним партнерима.

Kontakti

Грундфос Србија ДОО - Продаја

Адреса: Омладинских бригада 90 в 11070 Нови Београд, Србија
Тел: +381 11 225 8740,
E-mail: zahtevi@sales.grundfos.com

Грундфос Србија ДОО - Производња

Адреса: Обилазни пут Север 21 22320 Инђија, Србија
Тел: +381 22 367 300

Materijali за Грундфос Србија ДОО

  • 18 april 2024Данска компанија рециклира 23 GWh топлотне енергије годишње захваљујући иновативном уређају MIXIT компаније Grundfos

   Envases Europe A/S је компанија са седиштем у Оденсеу у Данској која производи лимену амбалажу за прехрамбену индустрију. Желећи да повећа своју енергетску ефикасност оптимизацијом свог система грејања и поновним коришћењем топлоте произведене у производним процесима, компанија се ослања на MIXIT компаније Grundfos, који контролише кругове мешања на потпуно нов интелигентан начин, обезбеђујући оптималан рад инсталација. Из компаније Grundfos су испричали детаље пројекта за портал BalkanEngineer.com.

  • 11 april 2024Sistemul Grundfos MIXIT si pompele MAGNA3 maresc eficienta energetica si confortul intr-un complex rezidential din Nis, Serbia

   Datorita anilor indelungati de experienta in dezvoltarea solutiilor de pompare de inalta tehnologie si eficienta, echipa de dezvoltare a companiei Grundfos a creat si ulterior a brevetat dispozitivul inovator MIXIT “all-in-one”. Combinand toate componentele unei bucle de amestec traditionale, solutia poate creste eficienta energetica in sistemele de incalzire si racire din cladirile rezidentiale, comerciale, de afaceri si industriale. Un exemplu excelent de aplicare cu succes a acestui concept inovator este proiectul Grundfos pentru modernizarea instalatiei de incalzire intr-o cladire rezidentiala din Nis, Serbia.

  • 03 april 2024Повећајте енергетску ефикасност ваше зграде са Grundfos MIXIT хидрауличним системом мешања

   Хидраулички мешни кругови у КГХ системима регулишу температуру грејног медијума у складу са потребама за хлађењем или грејањем у различитим деловима зграде. Њихово оптимално планирање и уградња има значајан утицај на инвестиционе и оперативне трошкове система, као и на постигнуту енергетску ефикасност и комфор. „Међутим, конвенционално дизајнирани мешни кругови који користе велики број појединачних компоненти имају бројне недостатке. Због тога су Грундфос инжењери креирали алтернативно интегрисано решење типа „све у једном“ – иновативни производ MIXIT“, коментаришу из комфаније Grundfos за портал BalkanEngineer.com.

  • 20 march 2024Grundfos ALPHA1 и ALPHA2 пумпе пружају прецизну контролу и енергетски ефикасну дистрибуцију топлоте у кући

   За изградњу оптималних система грејања у јавним и стамбеним зградама, уградња енергетски ефикасних пумпи је само половина решења. Такође је неопходно оптимално пројектовати системе како би се искористиле све техничке предности и смањила потрошња енергије. Kompanija Grundfos нуди специјализовану серију ALPHA, која се састоји од високо ефикасних циркулационих пумпи са променљивом брзином дизајнираних за грејање у домаћинству, климатизацију и топлу воду. Уређаји се одликују ефикасношћу, једноставним дизајном, брзом и једноставном монтажом и радом.

  • 28 february 2024Како је фабрика безалкохолних пића смањила потрошњу енергије за 40-60% уз помоћ Грундфос решења

   Вода је главни и најважнији ресурс у целом ланцу proizvodnje безалкохолних пића. Данас се ова индустрија суочава са бројним изазовима, kao što su: potreba za održivim proizvodnim procesima i zalihama, pridržavanje прописа о upravljanju отпадним водама, poštovanje стандарда безбедности хране и постепеног смањења емисије угљеника. Нудећи широк спектар напредних pumpnih решења, Grundfos је у стању да помогне сваком произвођачу да смањи потрошњу воде i neplanirane zastoje у својој производњи, као и да повећа своју продуктивност. Све то осигурава уштеду новца и smanjenje emisije угљеника – без компромиса о безбедности и квалитету.

  • 03 february 2024Grundfos MIXIT – иновативно решење за хидрауличне кругове за мешање, поједностављује пуштање у рад и балансирање KGH система

   Од свог оснивања 1945. године, покретачка снага развоја данске компаније Grundfos била је иновација. Данас је компанија доказани светски лидер у производњи циркулационих пумпи за системе грејања и климатизације, као и центрифугалних пумпи за индустрију, водоснабдевање, пречишћавање и дозирање отпадних вода. „Изузетан производ и мерило за иновативну технологију у Grundfos богатом портфолију је решење MIXIT. Комбиновањем свих компоненти традиционалне петље за мешање у решење „све у једном“, MIXIT гарантује оптимизацију и уштеду енергије у вашој ХВАЦ инсталацији“, коментарише компанија.

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 april 2024Данска компанија рециклира 23 GWh топлотне енергије годишње захваљујући иновативном уређају MIXIT компаније Grundfos

  Envases Europe A/S је компанија са седиштем у Оденсеу у Данској која производи лимену амбалажу за прехрамбену индустрију. Желећи да повећа своју енергетску ефикасност оптимизацијом свог система грејања и поновним коришћењем топлоте произведене у производним процесима, компанија се ослања на MIXIT компаније Grundfos, који контролише кругове мешања на потпуно нов интелигентан начин, обезбеђујући оптималан рад инсталација. Из компаније Grundfos су испричали детаље пројекта за портал BalkanEngineer.com.

 • 17 april 2024GreMa 3D сада нуди комплетну опрему за 3D штампање реномираног произвођача UnionTech на локалном тржишту

  Компанија UnionTech је основана 2000. године и била је једна од првих компанија која је поставила темеље 3D технологије и успоставила је као индустрију коју данас познајемо. Захваљујући свом иновативном приступу, кинески произвођач се поноси својим великим тржишним уделом, широким индустријским утицајем и препознатљивошћу бренда повезаном са квалитетом и иновацијама. „Срећни смо што смо партнери са доказаним лидером у индустрији као што је UnionTech и доносимо њихова решења на балканска тржишта“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније GreMa 3D, водеће комерцијалне и инжењерске компаније, мотивисане да потврди концепт одрживе производње, утемељене на развоју 3D технологије.

 • 14 april 2024Филкаб Солар: Иновативна соларна решења Hanwha Q Cells постављају висок индустријски стандард за квалитет и ефикасност

  Данас, када је енергетска транзиција у пуном јеку, а интересовање за обновљиве изворе енергије свуда расте. Посебно када је у питању соларна енергија, која добија на популарности захваљујући иновацијама које унапређују системе и паду цена које их чине приступачнима. Да бисмо утрли пут ка одрживој енергетској будућности, морамо да заузмемо заиста глобалан, свеобухватан приступ. Употреба вишедимензионалног модела који узима у обзир различите инфраструктуре и факторе животне средине сваке земље, као и оптималан микс енергије, помаже да се обезбеди одрживост на путу ка неутралности угљеника.

 • 10 april 2024Бојлери AquaThermica компаније Теси испуњавају најсавременије захтеве за еколошким и ефикасним кућним апаратима

  У складу са активном глобалном потражњом за еколошки прихватљивим и енергетски ефикасним решењима за домаће потребе, водећи произвођач бојлера и кућних апарата компаније Теси је у свој портфељ уврстио термодинамичке котлове типа „ваздух-вода“ за производњу кућних врућа вода. Линија AquaThermica се састоји од уређаја запремине 200 и 260 l са или без измењивача топлоте, који раде са обновљивим изворима енергије, као што су фотонапонски системи на пример. Развој овог асортимана производа доприноси чистијој животној средини смањењем емисије угљеника, што је такође у складу са корпоративним вредностима компаније.

 • 10 april 2024Професионализам компаније Т и Д Инжењеринг се истиче у инжењерингу система аутоматизације трафостанице „Амилум“

  Компанија Амилум Бугарска, која већ послује под именом АДМ Разград ЕАД, једно је од највећих компанија на Балканском полуострву за прераду кукуруза и производњу разних производа, као што су скробови, глукозни сирупи, кристална и течна декстроза, високо- фруктозни кукурузни сирупи и малтодекстрини. Имају широку примену у бројним индустријским гранама, укључујући: прехрамбену индустрију, индустрију целулозе и папира, производњу текстила, као и у фармацији и производњи сточне хране. Производни погони компаније налазе се у Разграду, а фабрика је једна од највећих британско-америчких инвестиција у Бугарској.

 • 07 april 2024Мултиинжењеринг примењује јапански приступ менаџменту у својим процесима, инспирисан „Путем Тојоте“

  Основана 2002. године, компанија Мултиинжењеринг се етаблирао као ауторитет у машинству. Одликује се професионалношћу у развоју широког спектра транспортних система, специјализованих машина и детаља, као и у креирању нестандардне технолошке опреме. Делатност компаније допуњена је услугама обраде метала као што су ласерско сечење, гиљотинско сечење и савијање, што га чини пожељним партнером за прехрамбену и лаку индустрију. Професионализам који улажемо у сваки наш подухват је кључ успеха Мултиинжењеринга. Имамо високотехнолошке производне базе у градовима Софији и Велико Трново.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 april 2024Visteon је отворио високотехнолошку лабораторију за тестирање аутомобилских технологија у Бугарској

  Visteon, водећи глобални добављач иновативних аутомобилских технологија, званично је отворио прву бугарску високотехнолошку лабораторију за тестирање аутомобилских технологија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Инвестиција је већа од 10 милиона долара, а у њој ће бити ангажовано више од 70 висококвалификованих бугарских специјалиста.

 • 15 april 2024Atlantic Incubator Partners LLC планира стратешку инвестицију на албанском острву Сазан

  Америчка компанија Atlantic Incubator Partners LLC изразила је интересовање за изградњу туристичког насеља на острву Сазан у Албанији, што је у складу са стратешким циљевима земље за унапређење туристичке инфраструктуре и привлачење страних инвестиција, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА.

 • 11 april 2024Српска покрајина Војводина улаже 7,3 милиона евра у постројење за пречишћавање отпадних вода

  Аутономна покрајина Војводина саопштила је да је потписала уговор о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у северном граду Врднику, сазнаје портал BalkanEngnieer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат је вредан 850 милиона динара (7,3 милиона евра).

 • 09 april 2024Холандија је највећи страни инвеститор у Албанији за 2023. годину са инвестицијама од 300 милиона евра

  Холандија се 2023. године етаблирала као водећи инвеститор у Албанији са инвестицијама вредним 300 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. Овај значајан раст у односу на претходну годину наглашава растуће интересовање холандских компанија за албанско тржиште. Према подацима АТА (Албанске телеграфске агенције), холандске компаније су активне у кључним секторима албанске привреде, а енергетика је водећа област са највише страних улагања.

 • 05 april 2024Произвођач електричних компоненти Noark Electric отворио је регионални логистички центар у Румунији

  Noark Electric Romania, подружница глобалног лидера у производњи електричних апарата и електронских уређаја Noark Electric, отворила је модеран логистички центар у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта romania-insider.com. Стратешки лоциран у близини Букурешта, центар оличава најсавременију технологију и напредни систем управљања складиштем, обезбеђујући брзе испоруке за партнере и дистрибутере. Са изузетним смањењем времена испоруке од 50%, нови логистички центар Noark служиће не само локалном тржишту већ и другим балканским земљама.

 • 03 april 2024Иновативна технологија управљања отпадом бугарске компаније Елфи Тех биће имплементирана у САД

  Бугарска високотехнолошка компанија Елфи Тех, у партнерству са румунском фабриком Петал и америчком компанијом E-Ficient Solutions LLC, представила је иновативну технологију за решавање растућег проблема опасног медицинског отпада у Сједињеним Државама. Ову информацију сазнаје портал BalkanEngineer.com научи са сајта Divident.eu. Иновација обећава да ће револуционисати начин на који се овим отпадом управља и обрађује, уз побољшање еколошке ситуације. Постројења, позната као „Постројења за електропиролизу за коришћење отпадних угљоводоника“, имају иновативну технологију заштићену са четири патента компаније Елфи Тех.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Види све »