Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Sistemul Grundfos MIXIT si pompele MAGNA3 maresc eficienta energetica si confortul intr-un complex rezidential din Nis, Serbia

11 april 2024

In Bulgarian  In Macedonian  In Serbian

 

 

 

Datorita anilor indelungati de experienta in dezvoltarea solutiilor de pompare de inalta tehnologie si eficienta, echipa de dezvoltare a companiei Grundfos a creat si ulterior a brevetat dispozitivul inovator MIXIT “all-in-one”. Combinand toate componentele unei bucle de amestec traditionale, solutia poate creste eficienta energetica in sistemele de incalzire si racire din cladirile rezidentiale, comerciale, de afaceri si industriale. Un exemplu excelent de aplicare cu succes a acestui concept inovator este proiectul Grundfos pentru modernizarea instalatiei de incalzire intr-o cladire rezidentiala din Nis, Serbia. Implementarea Grundfos MIXIT in combinatie cu pompele MAGNA3 de ultima generatie are ca rezultat economii de energie de 27% si o reducere semnificativa a costurilor cu incalzirea pentru locatarii cladirilor rezidentiale.

 

 

Provocarea – eficienta energetica scazuta si costuri crescute

 

Sistemul de incalzire local al catorva cladiri rezidentiale si al unei case din orasul sarb Nis necesita inlocuirea echipamentului, deoarece nu a fost modernizata de la instalarea sa. In urma unei evaluari efectuate de echipa companiei Grundfos, rezultatele arata o capacitate redusa a instalatiei, care are o capacitate de 1.2 MW si este amplasata la subsolul uneia dintre cladiri, de unde apa incalzita este transportata direct pana la caloriferele utilizatorilor finali. Dupa zeci de ani de functionare, eficienta energetica este serios redusa, in timp ce sistemul automat de control al incalzirii nu functioneaza.

 

Solutia – un sistem de incalzire echilibrat hidraulic si eficient din punct de vedere energetic cu Grundfos MIXIT

 

Echipa de ingineri Grundfos ofera o separare completa a instalatiei prin intermediul unei supape hidraulice pe circuitul primar si secundar. Acest lucru asigura o distributie independenta a energiei termice catre cladirile in sine, datorita sistemului Grundfos MIXIT. In acest fel, prin supapa hidraulica este furnizata catre locuinte exact atata energie termica cat este necesara pentru incalzirea acestora in functie de temperatura exterioara actuala.

 

 

Distributia energiei depinde de un senzor de temperatura, montat in fata comutatorului hidraulic al circuitului primar. In functie de valoarea masurata a temperaturii, sistemul Grundfos MIXIT porneste si respectiv se opreste, prin urmare si incalzirea din cladirea rezidentiala. Atunci cand centrala termica incalzeste temperatura apei din circuitul primar la valoarea limita setata, senzorul trimite un semnal sistemului MIXIT, care incepe sa functioneze si respectiv sa incalzeasca cladirile rezidentiale.

 

Implementarea sistemului Grundfos MIXIT in combinatie cu pompele MAGNA3 a dus la economii de energie de pana la 27%, reducand costurile cu incalzirea pentru locatari si oferind confort in incaperi cu cantitatea exacta de energie termica de care au nevoie pentru acest scop.

 

SC Grundfos Pompe Romania SRL
Adresa: BRO-013714 sector 1, Bucuresti, str. Tipografilor nr. 11-15, complex S-Park, cladirea A2, etaj 2
Telefon: +40 21 200 4100
E-mail: romania@grundfos.com
 
Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!
 

 

Sursa material foto: Grundfos Romania, Grundfos, pixabay.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 may 2024Rotoarele Open S-tube® de la Grundfos salveaza de infundare pompele din sistemul de canalizare combinat din Budapesta

  O statie de pompare pentru ape mixte de canalizare din Budapesta, Ungaria este dotata cu un total de opt pompe – doua mici, trei medii si trei mari. Pompele mici sunt destinate pentru a pompa cantitati zilnice de apa uzata menajera. In caz de ploaie pornesc cele trei pompe medii, iar in cazul in care acestea se infunda, vin in ajutor cele trei mari unitati de pompare. Aceste infundari sunt insa prea frecvente si creeaza dificultati serioase in procesul de functionare al statiei de pompare. Acesta este motivul pentru care operatorii companiei locale de apa si canalizare sa apeleze la Grundfos pentru o solutionare a problemei. Ca urmare, au fost instalate rotoare Open S-tube®, care impiedica deja de cativa ani infundarea pompelor.

 • 16 may 2024Kimex: Aparatele noi de sudura MinarcMig Auto de la Kemppi combina usurinta in utilizare si dimensiuni compacte cu putere mare

  Fiecare sudor insuseste metode si abilitati unice in timpul anilor de pregatire si acumulare de experienta profesionala. Iar noile aparate de sudura MinarcMig Auto de la Kemppi combina perfect in sine capacitatea semnificativa de sudare MIG/MAG de cea mai inalta calitate a sudurilor intr-o masina portabila mica, care serveste o gama larga de aplicatii. “Masinile de sudura MinarcMig Auto 190/220 de la Kemppi au fost dezvoltate pentru a raspunde nevoilor speciale ale sudorilor, care sunt permanent in miscare, combinand confortul design-ului portabil si usor cu capabilitatile de inalta performanta caracteristice pentru sudurile MIG/MAG”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania comerciala si de inginerie dovedita Kimex.

 • 15 may 2024Interfonul GSM de la ETA-SYS ofera control al accesului fiabil si eficient din punct de vedere al costurilor

  Interfonul este o parte importanta din echipamentul tehnic al cladirilor rezidentiale moderne si o parte integranta a sistemelor de securitate si control a accesului. Odata cu modernizarea tehnologiilor, functionalitatea si posibilitatile oferite de interfon cresc, garantand securitatea si confortul locatarilor. Cu toate acestea, in multe cladiri rezidentiale nu exista interfoane sau chiar daca sunt disponibile, acestea nu functioneaza din cauza cablajului intrerupt sau a defectiunilor intervenite in panoul de comanda. ETA-SYS, producator dovedit de sisteme de avertizare si notificare, sisteme de control a accesului, securitate si alte proiecte personalizate, ofera o solutie functionala, moderna si competitiva din punct de vedere al pretului - interfonul GSM (intercom).

 • 12 may 2024Unisyst Engineering: Echipa noastra de specialisti este unita de obiectivele comune pentru stabilirea unui brand de calitate la

  Unisyst Engineering este o companie lider de productie, inginerie si comerciala a carei istorie a inceput la sfarsitul secolului trecut. Compania este specializata in dezvoltarea de produse si sisteme de automatizare, intemeiate pe o baza elementara moderna si tehnologii de ultima ora. Cu cei aproape 30 de ani de experienta de specialitate, know-how lider si straduinta pentru cea mai inalta calitate, compania s-a dovedit ca unul dintre specialistii lideri in domeniul sau nu numai pe pietele locale, dar si pe cele internationale. Programul de productie al intreprinderii include o gama larga de produse si solutii in domeniul distributiei de gaze, echipamentelor de control si masurare si a echipamentelor non-standarde.

 • 08 may 2024Tesy atrage si dezvolta un nou tip de specialisti ca raspuns la extinderea capacitatii sale de productie

  Tesy este un producator european dovedit de boilere electrice si aparate de incalzit de uz casnic, cu cinci fabrici in tara noastra si o abordare inovatoare catre piata. Compania vinde produsele sale in peste 50 de tari de pe patru continente si intentioneaza sa-si extinda mai departe capacitatea de productie si sa introduca noi linii de produse, pentru a-si consolida si extinde pozitiile de al treilea ca marime producator de boilere electrice din Europa. “Compania noastra are o nevoie din ce in ce mai mare de operatori calificati de masini robotizate si ingineri cu calificari profesionale diferite, ceea ce schimba de fapt profilul candidatilor pe care ii cautam”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la Tesy.

 • 29 april 2024Transportoarele industriale, dezvoltate de Multiengineering, sunt o garantie pentru o productie eficienta si flexibila

  La baza fiecarui proces modern de productie se afla sistemele si echipamentele automatizate, cum ar fi benzile de transport si transportoarele industriale, care realizeaza transportul eficient, fiabil si precis al productiei de la punctul de inceput pana la punctul final al procesului de productie. Dar care este oare esenta lor, functiile principale si importanta pentru afaceri, au declarat pentru Инженер.bg profesionistii de la compania lider Multiengineering, specializata in proiectarea si fabricarea benzilor de transport si transportoarelor, precum si a sistemelor complete de transport industrial.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 may 2024Prima statie de incarcare cu hidrogen din Bulgaria si din regiune este deja o realitate

  In Bulgaria a fost inaugurata prima statie de incarcare cu hidrogen din tara si din regiune, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Statia se afla in Centrul de competenta “Hitmobil”, care a fost creat de un grup de institute stiintifice, printre care si Institutul de Electrochimie si Sisteme Energetice (IEES) de la Academia Bulgara de Stiinte (BAS). Scopul principal al centrului “Hitmobil” este de a promova dezvoltarea si implementarea tehnologiilor inovatoare pentru stocarea energiei din surse regenerabile si utilizarea eficienta a acesteia atat in domeniul gospodariei, cat si in industrie, oferind astfel surse de energie curate si sigure.

 • 16 may 2024Albania planuieste investitii in constructia a doua aeroporturi noi - in Vlora si Gjirokastra

  Mirela Kumbaro, ministrul turismului al Albaniei, a anuntat un plan ambitios de extindere a infrastructurii aeroportuare in tara pana in anul 2030, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Pana la sfarsitul acestei perioade vor fi adaugate inca doua aeroporturi la cele deja existente din Tirana si Kukes. In momentul de fata, Albania are doua aeroporturi principale – in capitala Tirana si in Kukes, oras situat in nord-estul tarii. Planul prevede adaugarea de aeroporturi in orasul de coasta Vlora, situat in partea de sud-vest a tarii, si in Gjirokastra, oras care este situat in partea de sud a Albaniei.

 • 14 may 2024Macedonia de Nord va construi centrale electrice solare in zonele industriale cheie din tara

  Macedonia de Nord intentioneaza sa construiasca centrale electrice solare in zonele sale industriale prin intermediul parteneriatelor public-private, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreennews.com. Aceasta initiativa, sustinuta de Directia pentru Zonele de Dezvoltare Tehnologica Industriala (DTIRZ), are drept scop strategic satisfacerea nevoilor in schimbare ale producatorilor, in special ale celor care exporta pentru Uniunea Europeana (UE). Deoarece Uniunea Europeana (UE) urmeaza sa introduca Mecanismul de ajustare la frontiera in functie de carbon (CBAM) in 2026, imperativul pentru producatorii din afara UE de a adopta surse de energie mai curate, pentru a mentine competitivitatea, devine din ce in ce mai evident.

 • 11 may 2024Producatorul chinez de componente auto Jiangsu Lianbo a deschis o noua fabrica in Novi Sad, Serbia

  Gigantul chinez Jiangsu Lianbo, care produce componente auto, a deschis in mod oficial noua sa unitate de productie in localitatea Kac de langa orasul Novi Sad, Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la Tanjug.rs. Investitia in valoare de 57.4 milioane de euro marcheaza un pas semnificativ in parteneriatul economic in continua crestere dintre Serbia si China. La ceremonia oficiala cu privire la deschiderea noii unitati au participat o serie de personalitati publice, inclusiv viceprim-ministrul sarb si ministrul apararii Milos Vucevic, primarul orasului Novi Sad, Milan Djuric si ambasadorul chinez in Serbia, Li Ming. In 2022, China a devenit cea mai mare sursa de investitii straine directe (ISD) in Serbia.

 • 09 may 2024Compania bulgara constructoare de masini Kozloduy isi extinde capacitatea de productie in Burgas

  Compania bulgara constructoare de masini Kozloduy intentioneaza sa-si extinda activitate cu o investitie semnificativa, orientata catre imbunatatirea capacitatilor de productie, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Compania si-a anuntat planurile de a investi 5 milioane leva (BGN) (aproximativ 2.6 milioane de euro) in constructia unei noi facilitati de productie pentru articole si componente metalice in Burgas. Noua unitate va fi amplasata in Parcul Industrial si Logistic Burgas si are ca scop de a diversifica si creste in mod semnificativ productia de echipamente metalice non-standardizate ale companiei. Facilitatea de productie planificata se va concentra pe confectinarea unei varietati de produse metalice, inclusiv conducte, recipiente sub presiune, semifabricate metalice, rezervoare, supape si transportoare cu lant.

 • 07 may 2024Un birou de arhitectura american a castigat concursul pentru construirea centrului expozitional „Expo Albania” din Tirana

  Biroul de arhitectura american Steven Holl Architects a castigat primul loc la concursul pentru construirea centrului modern “Expo Albania”. Biroul de arhitectura american Steven Holl Architects a castigat primul loc la concursul pentru construirea centrului modern “Expo Albania” din Tirana, a aflat BalkanEngineer.com de la BTA. Castigatorul a fost selectat de catre un juriu format din experti dovediti la nivel mondial din intreaga lume. La concursul, care a atras atentia elitei arhitecturale mondiale, au luat parte 60 de participanti, dintre care cinci au ajuns pana la etapa finala si posibilitatea de a modela viziunea “Expo Albania” – un spatiu modern pentru targuri comerciale, expozitii si evenimente pentru arta, cultura, istorie, conferinte si diverse intalniri profesionale.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 may 2024Macedonia de Nord va conecta piata de energie electrica cu vecinii din Uniunea Europeana pana in 2026

  Macedonia de Nord este pregatita sa finalizeze prima interconectare a pietei sale organizate de energie electrica cu statele membre UE vecine pana la sfarsitul anului 2026, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenNews.com. Acest pas strategic are ca scop integrarea Macedoniei de Nord pe piata europeana mai larga de energie electrica, fapt care reprezinta un pas semnificativ pentru tara in eforturile ei de a adera la UE. Simon Shutinoski, CEO al Operatorului national al pietei de energie electrica din Macedonia de Nord (MEMO), a evidentiat importanta unificarii pietelor in cadrul Forumului de integrare a pietei de energie electrica care sa desfasurat la Parlamentul European de la Bruxelles.

 • 17 may 2024Producatorul de materiale ecologice de constructie Ecor Global construieste o noua fabrica in Serbia

  Ecor Global, un producator de top din SUA de materiale ecologice de constructie, este pregatit sa-si extinda activitatea prin construirea unei a doua fabrici in Serbia, a aflat BalkanEngneer.com de la SeeNews.com. Locatia noii facilitati este municipalitatea nordica Novi Becej. Intr-un comunicat de presa recent, administratia locala din Novi Becej a confirmat ca Ecor Global si-a asigurat un teren pentru noua facilitate in zona industriala a municipalitatii.

 • 15 may 2024Compania bulgara de mobila Trubna Mebel si-a modernizat productia cu o investitie de aproximativ jumatate de milion de euro

  Compania de familie Trubna Mebel, cu sediul in Dobrich, Bulgaria, intentioneaza sa investeasca o suma semnificativa in implementarea de noi tehnologii in procesul sau de productie, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Proiectul aprobat include o investitie de 930 000 BGN, din care 35% este sub forma de grant in cadrul procedurii “Suport pentru tranzitia catre o economie circulara in intreprinderi” din Planul de Redresare si Rezilienta, care va permite producatorului sa implementeze o instalatie de acoperire cu pulbere si robot de sudura. Este de asteptat ca urmare a modernizarii compania sa reduca cantitatea de deseuri generata in timpul procesului de productie pentru o singura unitate de produs, sa limiteze utilizarea produselor din material plastic de unica folosinta si sa imbunatateasca eficienta energetica a produselor.

 • 13 may 2024BIG Mega Renewable Energy si-a asigurat o finantare de 92 milioane de euro pentru parcul eolian Urleasca din Romania

  BIG Mega Renewable Energy, dezvoltator de top de proiecte pentru energie regenerabila, si-a asigurat o finantare de peste 92 de milioane de euro pentru parcul eolian Urleasca din Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreennews.com. Proiectul, sustinut de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si OTP Bank, reprezinta intrarea reala a companiei in sectorul energiei regenerabile din Romania. Instalatia, a carei capacitate proiectata este de 102 MW, este de asteptat sa contribuie in mod semnificativ la obiectivele tarii pentru energie curata prin generarea a aproximativ 277 GWh de energie electrica pe an.

 • 10 may 2024Alstom a deschis un depou inalt tehnologic pentru mentenanta trenurilor electrice in Bucuresti, Romania

  Alstom, lider global in mobilitate inteligenta si sustenabila, a deschis Depoul Alstom Grivita in Bucuresti, Romania, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul companiei. Unitatea este prima de acest gen din tara si este dedicata serviciilor de mentenanta si testare a trenurilor si locomotivelor electrice. Deschiderea depoului coincide cu aniversarea a 30 de ani de activitate a companiei Alstom in Romania. Depoul Grivita este deja operational, prima unitate electrica multipla (EMU) din comanda de 37 de unitati pentru Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) fiind supusa in prezent unui program complex de testare.

 • 08 may 2024Compania turca Sahterm va construi o fabrica si un centru de dezvoltare pentru 100 de milioane de euro in Macedonia de Nord

  Producatorul turc lider de elemente de incalzire pentru aparate electrocasnice Sahterm Elektrikli Isiticilar San. ve Tic. A.S. intentioneaza sa-si extinda activitatea cu o investitie semnificativa in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Compania a incheiat un acord cu Directia Zonelor de Dezvoltare Tehnologica si Industriala (TIDZ) din Macedonia de Nord pentru constructia unei fabrici in valoare de 100 de milioane de euro in capitala Skopje. Conform termenilor si conditiilor acordului, Sahterm va inchiria peste 20 000 mp de teren in zona industriala in plina dezvoltare Skopje 2.

Vedeti toate »