Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Како је фабрика безалкохолних пића смањила потрошњу енергије за 40-60% уз помоћ Грундфос решења

28 february 2024

In Albanian  In Bulgarian In Romanian  In Macedonian

 

Вода је главни и најважнији ресурс у целом ланцу производње безалкохолних пића. Данас се ова индустрија суочава са бројним изазовима, као што су: потреба за одрживим производним процесима и залихама, усклађеност прописа о управљање отпадним водама, поштовање стандарда безбедности хране и постепеног смањења емисије угљеника. Нудећи широк спектар напредних пумпе решења, Grundfos је у стању да помогне сваком произвођачу да смањи потрошњу воде и непланирани застоји у својој производњи, као и да повећа своју продуктивност. Све то осигурава уштеду новца и смањење емисије угљеника – без компромиса о безбедности и квалитету.

 

 

Suntory Beverage & Food је произвођач неких од најпознатија безалкохолних пића у Великој Британији, кoji поставља амбициознi циљ смањења емисије угљеника за 50% до 2030. Kako би решила ове изазове, компанија се обратила за помоћ водећем светском произвођачу пумпи и пумпних система – компанији Grundfos.

 

Тим компаније Grundfos je poнудиo замену старе опреме високо ефикасним електронски контролисаним Е-пумпама са фреквентном регулацијом. Са функцијом контроле притиска и температуре, ове пумпе раде само када је то потребно. Поред дигиталне контроле, све пумпе су повезане са cloud услугама Grundfos iSOLUTIONS, пружајући на тaj начин још једну прилику за уштеду енергије и смањење емисије угљеника.

 

 

За третман воде tj. примарне процесе хлађења и дистрибуције воде, Grundfos је обезбедио NBE усисне пумпе, Е-pumpe са високо ефикасним IE3 или IE5 моторима, MPC-E контролерима и Grundfos Remote Management-om (интернет систем за даљинско праћење, контролу и управљање инсталацијама пумпи). Све наведено је део Grundfos iSOLUTIONS платформе за оптимизацију целокупног система. Свi предлози модернизације опреме за пумпна решења обезбеђују произвођачу безалкохолних пића између 40 и 60% уштеде енергије.

 

Поред повећане ефикасности и могућности даљинског надзора, Грундфос нова решења за пумпе нуде и друге техничке предности – једноставнији сервис и одржавање и смањење буке.

 

Адреса: Софија 1592, Слатински округ, „Источна тангента“ 100 

Телефон:  +359 2 492 2200

E-mail: bulgaria@grundfos.bg 

 

 

Извор фотографија: Grundfos, pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 may 2024КМТ Сервиз: IR прозори за преглед компаније Iriss пружају превенцију несрећа након несреће у аутомобилској компанији

  Електрични лук, који се назива и напонски лук, у производним условима? Овај физички феномен може бити не само штетан за опрему, већ и изузетно опасан. Зато у данашњем материјалу говоримо о сличном случају у предузећу из аутомобилске индустрије ио томе како је проблем дугорочно решен уз помоћ опреме компаније Iriss. О детаљима смо разговарали са компанијом КМТ Сервиз - етаблираном компанијом са богатим портфолиом опреме за снимање, тестирање и праћење инфраструктурних праваца, која нуди производе компаније Iriss на локалном тржишту.

 • 16 may 2024Радни точкови Open S-tube® компаније Grundfos чувају пумпе у комбинованом канализационом систему Будимпеште

  Канализациона пумпна станица за мешовите воде у Будимпешти, Мађарска, опремљена је са укупно осам пумпи – две мале, три средње и три велике. Мале пумпе су дизајниране да пумпају дневне количине отпадне воде за домаћинство. У случају кише се укључују три средње пумпе, а у случају да се запуше, у помоћ прискачу три највећа агрегата. Међутим, ове блокаде су пречесте и стварају озбиљне потешкоће у процесу рада пумпне станице. Због тога се оператери локалне водоводне компаније обраћају Грундфосу за решење проблема. Као резултат, уграђени су импелери Open S-tube®, који су спречили зачепљење пумпи већ неколико година.

 • 15 may 2024Кимекс: Нови апарати за заваривање MinarcMig Auto компаније Kemppi комбинују лакоћу рада и компактне димензије са великом снагом

  Сваки заваривач учи јединствене методе и вештине током година обуке и професионалног искуства. А нове машине за заваривање MinarcMig Auto компаније Kemppi неприметно комбинују значајан капацитет заваривања MIG/MAG са највишим квалитетом заваривања у малу, преносиву машину која служи широком спектру примена. „Машине за заваривање MinarcMig Auto 190/220 компаније Kemppi развијене су да задовоље посебне потребе заваривача који су стално у покрету, комбинујући погодност преносивог и лаганог дизајна са могућностима високих перформанси типичним за MIG/MAG заваривање“, обавестили су портал BalkanEngineer.com из проверене трговачке и инжењерске компаније Кимекс.

 • 12 may 2024Преносиви тестери PAT100 компаније Megger пружају брзо, лако и поуздано тестирање електричне сигурности

  Серија тестера PAT100 компаније Megger укључује ручне преносиве уређаје који се користе за брзо и једноставно тестирање како би се осигурала електрична сигурност у било ком окружењу, укључујући канцеларије, продавнице и пословне центре. Њихова поуздана функционалност је погодна за организације за обуку и извођење интензивних курсева. „Захваљујући гуменом заштитном кућишту и каљеном стаклу отпорном на огреботине, тестери PAT100 су изузетно робусни алати. Рад са батеријама чини тестере серије PAT100 оптималним избором алата за локације где нема електричне енергије.

 • 12 may 2024Индустријски транспортери које је развио Мултиинжењеринг су гаранција за ефикасну и флексибилну производњу

  У основи сваке савремене производње су аутоматизовани системи и опрема као што су индустријски транспортери и транспортери, који спроводе ефикасан, поуздан и прецизан транспорт производње од почетне до крајње тачке производног процеса. Професионалци из водеће компаније Мултиинжењеринг, специјализоване за пројектовање и производњу транспортних трака и транспортера, као и читавих индустријских транспортних система, испричали су за портал Инженер.bg шта су њихова суштина, главне функције и значај за пословање.

 • 12 may 2024Унисист Инжењеринг : Наш тим стручњака уједињен је заједничким циљевима да успоставимо квалитетан бренд широм света

  Унисист Инжењеринг је водећа производна, инжењерска и трговачка компанија чија је историја започела крајем прошлог века. Компанија је специјализована за развој производа и система за аутоматизацију заснованих на савременој елементарној бази и најсавременијим технологијама. Са својим скоро 30 година стручног искуства, водећим знањем и тежњом ка највишем квалитету, компанија се етаблирала као један од водећих стручњака у својој области не само на домаћем већ и на међународном тржишту.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 may 2024Прва станица за пуњење водоником у Бугарској и региону је већ чињеница

  Прва станица за пуњење водоником у земљи и региону отворена је у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. Станица се налази у Центру за компетентност „Хитмобил“, који је створила група научних института, укључујући Институт за електрохемију и енергетске системе при Бугарској академији наука (БАН). Основни циљ центра „Хитмобил“ је да промовише развој и имплементацију иновативних технологија за складиштење енергије из обновљивих извора и њено ефикасно коришћење како у домаћинству тако иу индустрији, обезбеђујући тако чисте и безбедне изворе енергије.

 • 16 may 2024Албанија планира улагања у изградњу два нова аеродрома - у Валони и Ђирокастри

  Мирела Кумбаро, министарка туризма Албаније, најавила је амбициозан план за проширење аеродромске инфраструктуре у земљи до 2030. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. До краја овог периода, постојећим у Тирани и Кукушу биће додата још два аеродрома. Тренутно Албанија има два главна аеродрома - у главном граду Тирани и у граду Кукуш на североистоку. Планом се предвиђа додавање аеродрома у приморском граду Валони, који се налази у југозападном делу земље, и у Ђирокастри, који се налази у јужном делу Албаније.

 • 14 may 2024Северна Македонија ће градити соларне електране у кључним индустријским зонама у земљи

  Северна Македонија планира да гради соларне електране у својим индустријским зонама кроз јавно-приватна партнерства, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Balkangreennews.com. Ова иницијатива, коју подржава Дирекција за технолошко-индустријске развојне зоне (ДТИРЗ), стратешки је усмерена на задовољавање променљивих потреба произвођача, посебно оних који извозе у Европску унију (ЕУ). Како Европска унија (ЕУ) треба да уведе механизам за прилагођавање граничне вредности угљеника (CBAM) 2026. године, постаје све очигледнији императив за произвођаче који нису из ЕУ да усвоје чистије изворе енергије како би одржали конкурентност.

 • 11 may 2024Кинески произвођач ауто делова Jiangsu Lianbo отворио је нову фабрику у Новом Саду, Србија

  Кинески гигант ауто делова Jiangsu Lianbo званично је отворио свој нови производни погон у новосадском предграђу Каћ у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције Tanjug.rs. Инвестиција вредна 57,4 милиона евра представља значајан корак у растућем економском партнерству Србије и Кине. Свечаном отварању новог објекта присуствовао је низ јавних личности, међу којима су потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и амбасадор Кине у Србији Ли Минг. Током 2022. године, Кина је постала највећи инострани инвеститор (НИИ) у Србији.

 • 09 may 2024Бугарска инжењеринг компанија Козлодуј проширује своје производне капацитете у Бургасу

  Бугарска инжењерска компанија Козлодуј планира да прошири своје пословање уз значајну инвестицију у циљу побољшања својих производних могућности, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија је објавила планове да уложи 5 милиона лева (око 2,6 милиона евра) у изградњу нове производне базе за металне производе и компоненте у Бургасу. Нови објекат ће се налазити у Индустријском и логистичком парку Бургас и има за циљ диверзификацију и значајно повећање производње нестандардне металне опреме компаније. Планирани производни погон ће се фокусирати на производњу разних металних производа, укључујући цевоводе, посуде под притиском, гредице, резервоаре, вентиле и ланчане транспортере.

 • 07 may 2024Амерички архитектонски студио победио је на конкурсу за изградњу изложбеног центра „Експо Албанија у Тирани

  Амерички архитектонски студио Steven Holl Architects освојио је прво место на конкурсу за изградњу модерног центра „Експо Албанија” у Тирани, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта агенције БТА. Победника је изабрао жири састављен од светски доказаних стручњака из целог света. На конкурсу, који је привукао пажњу светске архитектонске елите, учествовало је 60 учесника, од којих је пет стигло до коначног жирирања и прилике да обликују лице манифестације „Експо Албанија“ – модерног простора за сајмове, изложбе и догађаје за уметности, културе, историје, конференција и разних стручних скупова.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 may 2024Северна Македонија ће повезати своје тржиште електричне енергије са суседима из Европске Уније до 2026. године.

  Северна Македонија треба да заврши прву интерконекцију свог организованог тржишта електричне енергије са суседним државама чланицама ЕУ до краја 2026. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта BalkanGreenNews.com. Овај стратешки потез има за циљ да интегрише Северну Македонију у шире европско тржиште електричне енергије, што је значајан корак за земљу у њеној потрази за чланством у ЕУ. Симон Шутиноски, генерални директор Националног оператера тржишта електричне енергије Северне Македоније (МЕМО), истакао је важност интеграције тржишта током Форума за интеграцију тржишта електричне енергије одржаног у Европском парламенту у Бриселу.

 • 17 may 2024Произвођач еколошког грађевинског материјала Ecor Global гради нову фабрику у Србији

  Ecor Global, водећи амерички произвођач еколошки прихватљивих грађевинских материјала, спреман је да прошири своје пословање изградњом друге фабрике у Србији, сазнаје портал BalkanEngneer.com са сајта SeeNews.com. Локација новог објекта је северна општина Нови Бечеј.

 • 15 may 2024Бугарска компанија за намештај Тубна Мебел модернизовала је своју производњу улагањем од близу пола милиона евра

  Породична компанија Тубна Мебел, са седиштем у Добричу у Бугарској, планира да уложи значајан износ у имплементацију нових технологија у свој производни процес, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Одобрени пројекат обухвата инвестицију од 930.000 лева, од чега се 35% издваја бесплатно по процедури „Подршка преласку на циркуларну економију у предузећима“ из Плана опоравка и одрживости, чиме ће произвођач омогућити имплементацију праха. постројење за премазивање и робот за заваривање. Очекује се да ће као резултат модернизације компанија смањити количину отпада који настаје током производње јединице производа.

 • 13 may 2024BIG Mega Renewable Energy је обезбедио финансирање од 92 милиона евра за ветропарк Urleasca у Румунији

  BIG Mega Renewable Energy, водећи програмер пројеката обновљивих извора енергије, обезбедио је преко 92 милиона евра финансирања за своју ветропарк Urleasca у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Balkangreennews.com. Овај подухват, подржан од стране Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) и ОТП банке, представља прави улазак компаније у сектор обновљивих извора енергије у Румунији. Очекује се да ће објекат, са пројектованим капацитетом од 102 MW, значајно допринети циљевима земље у погледу чисте енергије тако што ће производити око 277 GWh електричне енергије годишње.

 • 10 may 2024Alstom је отворио високотехнолошки погон за одржавање возова у Букурешту, Румунија

  Alstom, светски лидер у паметној и одрживој мобилности, отворио је Alstom Grivita Depot у Букурешту, Румунија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта компаније. Објекат је први те врсте у земљи и пројектован је специјално за одржавање и испитивање електричних возова и локомотива. Отварање депоа поклапа се са прославом 30. годишњице Алстомове делатности у Румунији. Депо Grivita је сада у функцији, са првим електричним возом (EMU) по наруџбини од 37 возова за Управу за реформу железнице (ARF) који тренутно пролази кроз низ ригорозних тестова.

 • 08 may 2024Турски Sahterm ће изградити фабрику и развојни центар за 100 милиона евра у Северној Македонији

  Водећи турски произвођач грејних елемената за кућне апарате Sahterm Elektrikli Isiticilar San. ve Tic. A.S. намерава да прошири своје пословање значајним улагањем у Северну Македонију, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија је постигла договор са Дирекцијом за технолошке индустријске развојне зоне (TIDZ) Северне Македоније о изградњи фабрике вредне 100 милиона евра у главном граду Скопљу. Према условима уговора, Sahterm ће изнајмити преко 20.000 м² земљишта у растућој индустријској зони Скопља 2.

Види све »