Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

ТиД Инжењеринг: Имамо велико искуство и бројне успешне SCADA системе у енергетском сектору

17 april 2018

In Bulgarian   In Macedonian   In Romanian

 

ТИД Инжењеринг ДОО је доказана инжењеринг компанија која нуди широк спектар услуга у области енергетике, електротехнике, аутоматизације и електронике. Један од главних праваца у којима компанија развија своју делатност је пројектовање, имплементација и одржавање аутоматизованих SCADA  система у енергетском сектору, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније ТиД Инжењеринг.

 

Од свог оснивања, ТиД Инжењеринг је директно укључен у енергетски сектор. "Присуство морално и физички застареле технолошке основе индустрије и потреба за реконструкцијом и модернизацијом постојеће опреме, укључујући и средства аутоматизације, дају нам веома добру позицију на тржишту. До сада, можемо похвалити многих успешно реализованих SCADA  система у неким од највећих предузећа у сектору", изјавили су из компаније ТиД Инжењеринг.

 

 

Међу референтним објектима компаније ТиД Инжењеринг су изградња и пуштање SCADA  система у енергетском сектору у:

 - Теле механика на станици 'Исток' 110/10/10kV - ЗРУ, КРУ и ОРУ са две оперативне станице - Енерго-ПРО Мреже АД;

 - Реконструкција операторске станице са управљањем на ОРУ 10kV станица "Чајка" - Енерго-ПРО Мреже АД;

 - Систем за даљинско управљање и сигнализацију кључног станице "Вршец" –"ЧЕЗ Електране Бугарске" АД;

 - Систем за даљинско управљање и даљинску сигнализацију SCADA -чвор станице "Вароша" - Благојевград - "ЧЕЗ Електране Бугарске" АД;

 - Систем за даљинско управљање и сигнализацију 13 кључних трафостаница у граду Плевен и области Плевен - "ЧЕЗ Електране Бугарске" АД;

 - Успостављање система за даљинску контролу и сигнализацију - SCADA  трафо-станице "Честово" - "Железничка инфраструктура";

 - Систем за контролу, праћење, даљинско управљање и теле сигнализацију главне подстанице Вулкан - Вулкан АД Димитровград, као и многе друге.

 

Централно представништво:

Адреса: Република Бугарска, град Варна 9010 п.ф. 243, ж.к. "Изгрев" № 865

Телефон: 00 359 52/312 100

Тел./факс: 00 359 52/312 658

E-mail: office@tid-engineering.bg

 

 

Извор материјалног материјала: ТиД Инжењеринг ДОО

Новости

 • 16 july 2018Изградња постројења за рециклажу гума у Македонији

  Македонска компанија RWM (Rubber Waste Management)) ће уложити 8,5 милиона евра у фабрику за рециклажу гума. Нова фабрика ће бити изграђена на површини од 4 500 м2, у селу Желино, у истоименој општини на северозападу Македоније. Реализација инвестиције ствара скоро 600 радних места. У фабрици за рециклажу гума биће прерађиване у гумени материјал који се може користити за изградњу аутопутева и спортских објеката. Управа RWM-а каже да у будућности планирају изградити још два погона у селу Желино.

 • 11 july 2018ZF Group са намером да инвестира у РД центру у Србији

  Водећи немачки произвођач компоненти за аутомобилску индустрију ZF Friedrichshafen (ZF Group) намерава да отвори центар за истраживање и развој (Р&Д) у Србији. Инвестициони пројекат износи 160 милиона евра. Немачки гигант ZF Grоuр планира да запосли 100 радника у центру за истраживање и развој и отвори укупно 1000 радних места у Србији. Улагање износи око 85 милиона евра и улагања компаније ће бити усмерено у изградњу фабрике за производњу делова за електричне аутомобиле у граду Панчеву.

Види све »

Догађаји

 • 12 july 2018Повећана заинтересованост за металуршку фабрику ArcelorMittal Galati у Румунији

  JSW Steel, један од водећих произвођача сировог челика у Индији, саопштио своје намере да купи челичану у на ArcelorMittal в Галати, Румунија. ArcelorMittal планира да ове године прода румунску фабрику, да би могла да преузме фабрику челика Ilva у Италији, која је највећа у Европи. За ову понуду о куповини фабрике метала у Румунији, интересовање су показале украјинска индустријска група Metinvest, као и италијански произвођач челика Marcegaglia.

 • 10 july 2018У општини Кичево, Македонија, изграђено је постројење за пречишћавање отпадних вода

  Општина Кичево у Македонији је добила ново постројење за пречишћавање отпадних вода, чиме се очекује да се постигне трајно решење проблема отпадних вода у региону и подизање стандарда заштите животне средине. Станица се налази у близини града Кичево и може да испоручује пречишћену воду за 48 000 становника. Укупна вредност инвестиције је 8,3 милиона евра. Његова успешна реализација је такође предуслов за пројекат изградње канализационе мреже у општини од око 100 км.

Види све »

Чланци

 • 16 july 2018ТиД Инжењеринг са многим успешним пројектима у Термоелектрани Варна, Бугарска

  Потврђена инжењеринг компанија ТиД Инжењеринг ДОО, више од десет година успешно развија своју делатност у вези са изградњом индустријских мрежа програмабилних контролера и опрема за аутоматизацију и система за даљинско управљање и сигнализацију у енергетици и индустрији. За овај период компанија је освојила поверење многих великих предузећа, где је успешно реализовала велики број пројекта. Један д њих је друга по величини термоелектрана на Балканском полуострву - ТЕ Варна (Бугарска).

 • 13 july 2018Адара Инжењеринг: Argal најављује тржишни деби двострукој мембранској пумпи Quantum

  "У протеклих неколико година, инжењери италијанске компаније Argal радили су на развоју нове палете ваздушних двоструких мембранских пумпи. Quantum је већ на тржишту, и нуди боље перформансе и повећану продуктивност", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из потврђене компаније Адара Инжењеринг ДОО. Нови асортиман пумпи италијанског произвођача направљен је у потпуности од еколошких материјала и може се дефинисати као 100% зелено решење - од производње до инсталације.

Види све »