Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

РАИС се ослања на партнерство са компанијама ДиТра и SolidWorks у производњи конкурентних машина и алата

10 september 2021

In Bulgarian  In Romanian

 

Бугарска машиноградња РАИС пројектује своје машине уз помоћ софтњерног пакета SolidWorks, захваљујући партнерима из ДиТре. Главни алати које компанија користи укључују основни 3D цртеж, SheetMetal и Simulation, помоћу којих проверава да ли ће дати детаљи издржати потребан напор. „Ми смо користили софтверске производе које је ДиТра обезбедила у дизајну машина од самог почетка њиховог конструктивног развоја. Радимо на задатку клијента, дизајнирамо и оцртавамо машине, затим их проверавамо и испитујемо да ли ће бити довољно отпорни на вибрације, притисак, напор итд. и на крају правимо 2D цртеже за механичку израду детаља“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

 

 

Једна од главних предности рада са алатом SolidWorks је та што се софтвер изучава у школама, што заузврат скраћује време за обуку специјалисте око 5, 6 месеци. Тако се његово усавршавање може наставити са вишег нивоа са конкретним активностима за конструкцију машина, пројектовање и фазе производње.

 

 

„Специфични пакети SheetMetal и Simulation које SolidWorks покрива веома су корисни за наше пословање. Радимо са лименим материјалом, који је један од најтежих за обраду, јер при заваривању или савијању увијек постоји ризик од проблема. Срећом, програм омогућава да се све ово унапред провери и јасно је шта можете очекивати. Други плус је симулацијски програм који даје резултат који је 98% ближи стварности“, објаснили су из компаније РАИС.

 

Адреса: ул "Димтчо Дебељанов" 58, 4400 Пазарџик, Бугарска

Телефон: 034/444 255

E-mail: info@raisbg.com

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ

 

 

Извор фото материјала: РАИС ДОО  

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 september 2021Телетек Електроникс: Понављајући панел за рад са адресабилним системима за дојаву пожара Simpo и Iris

  Компанија производи читав низ сигурносних и противпожарних система који испуњавају захтеве сваке апликације. „Да бисмо нашим корисницима пружили још већу удобност и сигурност, развили смо репетиторски панел Repeater TFT Iris/Simpo за рад са нашим циљаним детекторима пожара Simpo и Iris. Главни задатак уређаја је да вам пружи потребне информације о тренутној ситуацији у просторијама, а да не мора бити физички близу главног панела“, објаснили су за портал BalkanEngineer.com из компанийеТелетек Електроникс.

 • 10 september 2021РАИС се ослања на партнерство са компанијама ДиТра и SolidWorks у производњи конкурентних машина и алата

  Главни алати које компанија користи укључују основни 3D цртеж, SheetMetal и Simulation, помоћу којих проверава да ли ће дати детаљи издржати потребан напор. „Ми смо користили софтверске производе које је ДиТра обезбедила у дизајну машина од самог почетка њиховог конструктивног развоја. Радимо на задатку клијента, дизајнирамо и оцртавамо машине, затим их проверавамо и испитујемо да ли ће бити довољно отпорни на вибрације, притисак, напор итд. и на крају правимо 2D цртеже за механичку израду детаља“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

 • 01 september 2021Богато искуство и стручност новог председника компаније IMI, Inc. допринеће сталном расту и успеху компаније

  Светски лидер у електроници Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је представио свог новог председника, господина Џером С. Тана. Каријера господина Тана у компанији започела је 2011. године као главни финансијски директор. Да бисмо сазнали више о новим структурним променама у управљању IMI, Inc., као и о тренутним могућностима за каријерно остваривање техничких и инжењерских талената у нашој земљи, коментаришемо тему са тимом компаније IMI Бугарска.

 • 24 august 2021Систем за балансирање енергетског оптерећења Т и Д Инжењеринг оптимизира потрошњу електричне енергије

  Компанија Т и Д Инжењеринг има дугогодишње искуство у пројектовању, имплементацији и одржавању система за балансирање енергетског оптерећења. "Наше решење укључује праћење потрошње енергије у реалном времену и анализу засновану на прошлим извештајима, као и припрему извештаја користећи податке добијене са бројила", објаснила је компанија читаоцима портала BalkanEngineer.com. У наредним редовима представићемо главне карактеристике система за уравнотежење оптерећења које нуди компанија Т и Д Инжењеринг.

 • 16 august 2021САТ: "Наши тракасти дозатори отварају нове хоризонте за аутоматизацију компанија"

  Ове године бугарска инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије - ДОО слави 30 година постојања. „Поносимо се стотинама успешно спроведених пројеката за индустријску аутоматизацију не само на домаћем већ и на иностраном тржишту. Једна од области у којој највише развијамо своју активност је производња тракастих дозатора. Желели бисмо да вам кажемо више о нашем широко коришћеном моделу BF 2015“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ.

 • 09 august 2021Уређаји Liebherr за фармацеутске и лабораторијске производе за складиштење постављају стандарде ефикасности

  Глобални тим за апарате компаније Liebherr-Appliances већ 67 година доказује своју стручност, што доказује поузданост производа које ствара. Дивизија има дугогодишње искуство у развоју и производњи уређаја са применом у области науке и здравства. У таквим применама је неопходно правилно и дуготрајно складиштење материјала. На пример, вакцине брзо постају неупотребљиве ако се не чувају под условима које је одредио произвођач. Заузврат, компанија Liebherr гарантује оптималне температурне услове за ово.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2021Румунска групација TeraPlast Group купила је нову производну линију

  Румунски произвођач PVC профила и полимерних производа TeraPlast Groupкупио је производну линију за полиетиленску фолију од компаније Brikston Construction Solutions. Група је једини произвођач HFFR гранулата у Румунији. Новостечена средства, која се тренутно налазе у месту Сигишоара, биће пресељена у Насуд у погону Somplast, који је део TeraPlast Group од краја 2020. године и бави се производњом флексибилне амбалаже. Тамо ће бити пребачено и постројење за рециклажу PVC производа компаније. Производни простори компаније Somplast у граду Насуд имају погон од 20.000 m2 са могућношћу модернизације и развоја.

 • 17 september 2021Бугарски AWS провајдер HeleCloud постаје део SoftwareONE

  Швајцарски провајдер софтвера и решења у облачној технологији SoftwareONE купио је компанију HeleCloud - партнера платформе за облачне услуге Amazon Web Services. Компанија ће проширити своје услуге повезане са AWS услугама у Европи, на Блиском Истоку и у Африци. Основан 2016. године у Великој Британији, HeleCloud је највећи независни и једини AWS интегратор система и провајдер услуга у ЕМЕА региону, који послује са три локације – из Бугарске, Велике Британије и Холандије. Компанија нуди консултантске услуге, софтверску архитектуру, инжењеринг инфраструктуре и управљане услуге са могућностима за свеобухватно пружање облачних услуга на платформама AWS.

 • 15 september 2021Србија планира савремени железнички логистички центар у Суботици

  Србија планира изградњу новог модерног железничког логистичког центра у граду Суботици, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција је део пројекта „Inputrans“, који земља развија у сарадњи са партнерима из Мађарске. „Inputrans“је прекогранични пројекат који такође предвиђа изградњу брзе железничке пруге између главних градова Београда и Будимпеште. Планирана локација железничког логистичког центра у граду Суботици је индустријска зона "Мали Бајмок". У будућности се планирају и друга слична железничка чворишта за градове Кискунхалас и Нови Сад.

 • 10 september 2021Бугарска престоница се пење се на ранг листи fDi Магазина

  Бугарска престоница побољшава своју позицију на овогодишњем издању ранг листе fDi Magazine и TNW "Технолошки градови будућности 2021", сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Investsofia.com. Након анализе података за 76 градова из 31 европске земље, Софија се налази на 19. месту у укупном поретку. У категорији "Исплативост" бугарски град се рангира на 5. место. Ове године, главни град је такође освојио позицију за „Привлачење страних директних инвестиција“, сврставши се у првих десет. У посебној категорији „Стратегија за привлачење страних инвестиција“ Софија задржава своју прошлогодишњу 17. позицију.

 • 08 september 2021Биће инестирано над 1,14 милиона евра у поправку улица у Скопљу

  Министар транспорта и комуникација Северне Македоније Благој Бочварски саопштио је да је више од 30 градоначелника потписало уговоре за рехабилитацију путне инфраструктуре широм земље. Улагања у поправке путева само у главном граду премашују 1,14 милиона евра. Тренутно се изводе грађевинске активности на улици „Париска“ у главном граду, чија су средства обезбеђена у оквиру пројекта модернизације путева у Северној Македонији. У плану је и реконструкција Булевара Киро Глигорова. Путна инфраструктура биће поправљена у насељима Кисела Вода, Шуто Оризари и Ђорђе Петров.

 • 02 september 2021Walltopia ће саградити свој први Adventure Hub на бугарској обали Црног мора

  Преко 100 бугарских општина пријавило се за изградњу активног објекта за забаву од стране компаније Walltopia. Први финалиста за тзв Adventure Hub је приморски град Бургас, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Forbesbulgaria.com. Објекат ће бити изграђен у Морском врту у Бургасу у облику великог дрвета, чији је циљ пружити здраву забаву и деци и одраслима. Комплекс атракција је најимпресивније достигнуће компаније Walltopia и комбиноваће многе различите активности. Adventure Hub биће висок 26 м и представљаће складну мешавину парка ужета са препрекама и дечјим зидовима за пењање.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 september 2021Leoni отвара нову фабрику од 50 милиона евра у Краљеву, Србија

  Компанија Леони, глобални добављач производа, решења и услуга за управљање енергијом и подацима у аутомобилском сектору, отворио је своју четврту по величини компанију у Србији. Фабрика се налази у граду Краљеву, а у њену изградњу и опремање уложено је више од 50 милиона евра. Зграда компаније има површину већу од 60.000 m2, од чега ће 45.000 m2 бити искоришћено за производне активности компаније. Леонијева фабрика је прва новоизграђена у периоду од скоро 30 година у региону Кралево. Очекује се да ће ова инвестиција значајно допринети смањењу незапослености, повећању животног стандарда у српском региону и убрзању његовог развоја.

 • 16 september 2021Јужнокорејски инвеститори желе да модернизују ТЕ „Mintia“ у Румунији

  Три јужнокорејске компаније – AKEDA, Hyunday-Power Systems и BKB, планирају куповину и надоградњу термоелектране „Mintia“ у Румунији. Постројење ради на угаљ и има капацитет од 1,285 GW. Група представника компанија већ се 6. септембра састала са стручњацима из румунског Министарства енергетике. До данас је термоелектрана „Mintia“ трећа по величини у земљи, али је ван погона због недостатка дозвола за заштиту животне средине. Након могуће модернизације јужнокорејских компанија, инсталација ће радити на природни гас капацитета 800 MW, а имаће и фотонапонску флоту.

 • 14 september 2021Северна Македонија улаже у постројење за гасификацију плазме

  Северна Македонија планира изградњу постројења за третман отпада вредног 327 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Balkangreenenergynews.com. Инсталација ће се налазити у граду Неготино и обрађиваће кућни отпад у већем делу земље. Према речима премијера Зорана Заева, пројекат изградње постројења за гасификацију плазме добио је статус стратешке инвестиције. Одабрана технологија за третман кућног отпада неће испуштати штетне емисије у ваздух, док ће производити природни гас, који ће се користити за производњу електричне енергије.

 • 09 september 2021Телеком Србија отвара први корпоративни фонд ризичног капитала

  Српски телекомуникациони оператер Телеком Србија покренуо је корпоративни фонд ризичног капитала за улагања у високотехнолошке стартупе. Пројекат се зове TS Ventures Fund и вредан је 25 милиона евра. Ово је први корпоративни фонд ризичног капитала у Србији, по узору на велике европске и светске компаније. Његово пословање ће се одвијати потпуно независно са професионалним менаџментом, а одлуке о улагању ће доносити комисија коју чине и интерни тим и спољни независни чланови са доказаном међународном експертизом у улагању у различите стартап компаније.

 • 03 september 2021Источна Румунија са новим висећим мостом преко Дунава током 2022. године

  Један од највећих и најсложенијих инфраструктурних пројеката у Румунији - мост преко Дунава код Браиле, биће пуштен у рад крајем 2022. године. До њега ће бити изграђено 10 км нових спојних путева. Извођач радова је италијанско-јапанско заједничко предузеће. Висећи мост, који ће повезивати округе Браила и Тулча у источној Румунији, биће дуг 2 км и уздићи ће се на висину од скоро 200 м. У њу су од почетка године уложена европска средства у износу од 94,4 милиона евра.

 • 31 august 2021Rompetrol наставља са радом у рафинерији Petromidia Navodari

  Румунска компанија Rompetrol Rafinare планира да настави рад у рафинерији Petromidia Navodari до краја септембра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија је престала са радом након експлозије која се догодила 2. јула ове године. у јединици за хидротретирање дизел горива. Рафинерија ће бити у функцији након испоруке опреме потребне за вршење поправки и прегледа јединица погођених несрећом. Rompetrol планира фазно пуштање у рад својих производних јединица у оперативном режиму. Инсталације компаније такође морају бити испитане у складу са сигурносним правилима и овјерене од надлежних надлежних органа.

Види све »