Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Већина младих стручњака у Мелексис су започели своју каријеру кроз програм Fresh graduate. Покушај и ти.

15 january 2019

In Bulgarian   In Macedonian

 

Део екипе компаније високе технологије Мелескис Бугарска ДОО је низ младих инжењера, од којих је већина започела каријеру као приправници у компанији. Са трима из тог тима је обављен разговор за портал BalkanEngineer.com да сазна више о раду, активностима и путу младих професионалаца у бугарској компанији, међународног лидера у развоју и производњи сензорских система Melexis.

 

 

Христо – тест инжењер, Кристијан – инжењер подршке и Данијел – виши техничар, изабрали су међународну компанију за њихову реализацију и започели су каријеру са најниже позиције, постепено се уздижући до вредних и ауторитативних стручњака у својој области.

 

„Оно што ми је најатрактивније у овом послу је разноликост. За мене су најинтересантније активности у производњи и лабораторији, где нема два идентична дана. Ја сам пре три године почео као нови дипломирани приправник”, рекао је Христо.

 

„Почео сам као оператер, а затим сам прошао на дужност техничара, вишег техничара и сада сам инжењер за одржавање. По мом мишљењу, управо овај постепени успон у струци је права формула, јер сам дословно учествовао у целом процесу производње, знам цели процес рада на машинама”, рекао је Кристијан.

 

Сваке године компанија Млекис спроводи своји приправнички програм Fresh graduate. "Фокус програма је на недавно дипломиране студенте из области микроелектронике, телекомуникација, аутоматизације, мехатронике, итд.", наводи се у саопштењу.

 

У Бугарској, компанија жели придружити се свом тиму специјалиста нове следеће позиције:

 

 - Technical Lead;

 - Operator Lead;

 - Associate Planner;

 - DevOps System Administrator;

 - NOC Engineer;

 - Production Leader.

 

Адреса: 1138 Софија, Кварт Горубљане, ул. "Самоковски пут" 2

Телефон: 00 359 2/917 48 60; 00 359 2/807 04 00

E-mail: kro@melexis.com

 

Више информација о Мелексис Бугарска ДОО слободним радним местима компаније, као и детаљима о њеним технолошким могућностима и будућим плановима развоја, можете наћи ОВДЕ.

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ! 

 

 

Извор фото материјала: Инженер.bg

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 february 2020Паметни систем за мерење и даљинско очитавање компаније Унисист Инжењеринг за потрошњу природног гаса

  Веза између сервера и комуникатора је двосмерна, омогућавајући им даљинску конфигурацију. Такође, када се веза прекине (из спољног разлога), после њене обнове, шаље се наредба за преузимање архиве која се чува у комуникаторима. Овисно о уређају, преноси се комбинација сљедећих података - неисправљени волумен, исправљена запремина, енергија као и сажети подаци о истим подацима. Сви комуникатори за UDS систем користе снагу батерије за мерење и комуникацију.

 • 10 february 2020B2N: Медицина, инжењеринг, архитектура и интересантне примене 3D штампања током Additive days 2020

  Као нова, динамична метода производње, 3D штампање нас непрестано задивљава својим могућностима. Зато ће B2N, организатор Additive days 2020, окупити што више традиционалних, па чак и невероватних примена за производњу адитива, који имају огроман потенцијал да постану део нашег свакодневног живота. Конференција ће се одржати од 20. до 23. фебруара 2020., а бави се неколико кључних тема, укључујући медицину, инжењерство и архитектуру.

 • 20 december 2019Инж. Румен Христов из компаније Стам Лтд: „Задовољан сам када је пројекат савршено изведен

  Будући да је инжењер динамичних и аутоматизованих складишних решења захтева посао са пуним радним временом, а понекад и изван радног времена. За инжењера Румена Христова из компаније Стам ДОО, задовољство беспрекорно изведеног пројекта, задовољни купци и чврст тим су мотори који су осам година одржавали његову жељу за развојем, дизајнирањем и изградњом све сложенијих и иновативнијих аутоматизованих магацина. Да бисте сазнали шта је још рекао за портал Balkanengineer.com, прочитајте следеће редове.

 • 19 december 2019РАИС испраћује емотивну 2019. - годину бројних успеха, награда и врхунских резултата

  Са великим почастима, признањем светске класе, иновативним достигнућима и снажним емоционалним набојем у 2019. години, компанија РАИС Бугарска, једна од најпознатијих инжењерских компанија испраћује протеклу календарску годину. Ове године компанија је учествовала и на међународном сајму ЕМО Ханновер, где није само представила решења из своје нове линије производа Advance Line, већ је и лично почашћена посетом председника компаније FANUC из Јапана, др Јошухару Инаба.

 • 18 december 2019Управљање рачунаром Beckhoff и серво погони повећавају перформансе и флексибилност система етикетирања

  IML технологија је идеално решење тренутних потреба потрошача у индустрији пластике, посебно у паковању. Компанијама су потребне висококвалитетне, издржљиве машине са максималном радном спремношћу које могу флексибилно произвести широк спектар амбалаже различитих дизајна уз минимално време циклуса. "Да би ефикасно имплементирали такав систем, швајцарска компанија за специјалну опрему Beck Automation уводи Beckhoff технологију као стандардну рачунарску аутоматизацију и погонску технологију", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Кастива.

 • 17 december 2019Интересовање за металургију окупило је младе и етаблиране стручњаке у Дану Отворених Врата у компанији Осам АД

  Много је дискусија о степену ефикасности различитих техника које компаније одлуче да привуку најбоље особље и промовишу своје пословање. Међутим, пракса показује да су дани када отворе своја врата за откривање свог света корисни и за госте и за домаћине. Метал Технологија Група (MTG), бугарски производни лидер са дугогодишњом традицијом у области металургије, традиционално је одабрао овај приступ. Крајем новембра ове године одржан је Дан отворених врата у једном од предузећа компаније MTG - Осам АД.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 february 2020Македонија са 2,2 милиона евра за технолошки развој 33 компаније

  Програм се спроводи за подршку технолошком развоју предузећа и приватних здравствених установа у северној Македонији, који ће финансирати активности попут куповине опреме, покретања нових производних линија, припреме и примене мера за унапређење енергетске ефикасности и још много тога. Сврха иницијативе је увођење нових технологија у посао и повећање конкурентности локалних компанија. Већина компанија које су се пријавиле за грант су мала и микро предузећа. Њихови се пројекти углавном односе на развој трговине и продаје, маркетинг, образовање, пољопривреду, грађевинарство, енергетику, угоститељство и медицину.

 • 12 february 2020Стартапи за иновације биће ослобођени пореза у Србији

  Србија је усвојила уредбу којом се предвиђа да неке компаније буду ослобођене пореза и доприноса током три године од почетка пословања, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Документ ће ступити на снагу 1. марта 2020. године. Српске компаније које су активне у иновацијама и основане након 1. марта биће ослобођене плаћања пореза и доприноса на сваку зараду до 150.000 динара месечно. Ови услови ће се примењивати прве три године од дана оснивања. Србија уводи ову нову меру за подстицање покретања и развоја нових предузећа у области иновација.

 • 10 february 2020Италијанска компанија гради индустријски комплекс у Сомбору у Србији

  Индустријски комплекс обухватаће изградњу управне зграде, пет фирми за производњу обуће, складишта, канцеларије, клинику, паркинг, као и аудиторијум и дечију играоницу за запослене у компанији. Progetti планира да се објекти граде у фазама, а сви ће бити повезани врућим везама и четири носиве конструкције по завршетку. Progetti је основан 2001. Основна делатност компаније је производња готових ципела и њихових делова за неке од највећих модних компанија на свету, укључујући Gucci и Prada. Ова компанија има три компаније у Србији, која запошљавају до 1.000 запослених.

 • 05 february 2020Македонија предлаже мере против загађења животне средине

  Ова комора позива све да се укључе предузимајући једноставне, али ефикасне мере. За сваку институцију, организацију и компанију у македонској комори предлажу 10 корака, укључујући подизање свести запослених, партнера, добављача, купаца; промовисање еколошки прихватљивог начина рада без папира; смањење потрошње енергије на радном месту; смањење стварања, рециклаже и поправке отпада уместо куповине нових производа; избор обновљивих извора енергије за сопствене потребе и пројекте; коришћење јавног и алтернативног превоза итд.

 • 03 february 2020„Хоризонт Европа“ финансираће нове пројекте и иновације на Балкану

  Током састанка о иновацијама и стартуп екосистемима на западном Балкану, бугарски комесар Марија Габријел позвала је на продубљивање партнерстава у региону. Алати за финансирање и подршку таквим иницијативама биће обезбеђени новим програмом ЕУ „Хоризонт Европа“, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Иницијатива „Хоризонт Европа“ фокусираће се на стварање иновација и истраживања о раку, климатским променама, паметним градовима, храни и води. Програм ће пружити директну подршку кроз два главна алата за финансирање - Pathfinder за почетну фазу и Accelerator за развој и употребу тржишта.

 • 29 january 2020Турска ИТ компанија планира да отвори центар у Нишу, Србија

  Након званичне пословне посете Србији, турска IT компанија DT Technology Group планира да отвори центар у Нишу, сазнаје портал. Компанија има посебно интересовање за Научно-технолошки парк у граду. DT Technology Group уско сарађује са већином светских IT компанија и такође жели да сарађује са српским ITпартнерима. Евентуалним отварањем новог развојног центра у Научно-технолошком парку у Нишу, турска компанија ће постати један од првих станара у парку. Према речима градоначелника српског града, DT Technology Group може да рачуна на помоћ и подршку општине у реализацији њених пословних планова.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 february 2020Иновације у индустрији тешких камиона компаније Truck Expo, Бугарска

  Међународна изложба камиона, у организацији Удружења произвођача аутомобила и њихових овлашћених представника у Бугарској, представиће најновије инвестиционе аутомобиле за 2020. Гости ће моћи да виде тешка и лака комерцијална возила из категорије N1, аутобусе и специјализована возила, приколице и полуприколице, опрему и пратећу опрему. Манифестација која ће се одржати на Међународном сајму у Пловдиву укључиваће светске премијере, најновија достигнућа и концепте транспорта, изложбе на отвореном, зону пробне вожње, електрично пуњење на лицу места, VR искуства и „Truck Tuning Show“.

 • 13 february 2020E.ON је завршио изградњу мреже електричних возила у Румунији

  E.ON Energia Romania наручила је нову станицу за брзо пуњење електричних возила која се налази у Таргу Мурешу, у централној Румунији, сазнаје portal BalkanEngineer.com сасајта Romania-Insider.com. Тако компанија завршава тзв. "Електрични аутопут" дуж руте Јаши-Георгени-Таргу Муреш. Власници електричних аутомобила сада могу користити инфраструктуру за пуњење дуж читаве руте, која има укупно 7 станица. E.ON Energia Romania тренутно користи још једну сличну мрежу електричних возила дуж руте Јаши-Букурешт, за коју је већ изграђено 8 пунионица.

 • 11 february 2020Бугарски алгоритам машинског учења са светским почастима

  Техничко решење, које смањује губитак корисника за мобилне операторе за 34%, осваја награду у категорији "Најбоља апликација за вештачку интелигенцију за управљање искуством корисника". Модел користи швајцарски мобилни оператер UPC, а већ у првој години примене успева да створи 500% повраћај инвестиције. GemSeek апликација гради напредне алгоритме машинског учења који предвиђају задовољство купаца које не реагују на традиционална истраживања. То омогућава мобилним оператерима да проактивно контактирају незадовољне купце и понуде боље услове.

 • 06 february 2020Румунске компаније за обновљиве изворе увозе пројекте у вредности од неколико милијарди евра

  Немачка компанија WDP поднела је највећи број пројеката - углавном ветропаркова у комбинацији са когенерацијским постројењима за производњу топлоте и електричне енергије, као и фотонапонским парковима. Објекти ће имати инсталирану снагу од 730 MW. Укупна средства WDP пројеката износе 860 милиона евра. Компаније је заинтересоване за развој пројеката зелене енергије који финансира ЕУ укључују също Enel Green Power, Elawan Energy, Verbund IWE и Siemens-Gamesa.

 • 04 february 2020Србија ће изградити центар за управљање отпадом за 8 општина

  Србија планира да изгради регионални центар за управљање отпадом у Новом Саду, као и још 7 општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајтаeKapija.com. Према Регионалном плану управљања отпадом за 2019.-2828., пројекат мора бити завршен до 2024. године. Стратешки документ има за циљ постизање одрживог управљања отпадом у Србији у три фазе. У регионалном плану утврђене су савремене методе сакупљања комуналног отпада, начини одвајања и накнадног третмана, као и мере за смањење производње отпада и информисање становништва.

 • 30 january 2020seeSUSTAINtec 2020 уводи еколошка и дигитална решења у Бугарској

  Од 7. до 9. априла 2020. у Софији, Бугарска, биће одржана међународна изложба за еколошка и дигитална пословна решењаseeSUSTAINtec. Овај догађај ће окупити бројне компаније из целог света, на којима ће се показати високе перформансе, иновативне и врхунске технологије, објавили су организатори из Виа Екапоа за портал BalkanEngineer.com. seeSUSTAINtec је једини међународни форум у земљи за енергетску ефикасност, обновљиве изворе енергије, паметне градове, чистоћу ваздуха и управљање отпадом. Изложба ће показати да одржива решења могу бити не само успешан посао, већ и профитабилна инвестиција за индустрију, општине и домаћинства.

Види све »