Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Мелексис Бугарска ДОО

Мелексис Бугарска ДОО

https://www.melexis.com/en

Melexis Бугарска је део структуре светског лидера у развоју и производњи компонената за микроелектронику у индустрији и аутомобилској индустрији Melexis. Глобална компанија присутна у 12 земаља – Бугарске, Белгије, Немачке, Украјине, САД, Италији, Француској, Швајцарској, Кини, Јапану, Филипинима, Малезији.

 

Melexis Бугарска има највећу базу групе Melexis групе и специјализована за развој, производњу, тестирање и продаја високе технологије интегрисаних кола, сензора и система. Има развојни центар и производну базу у Софији, укључујући тимове развоја, производње, планирања, финансија, кадрова и администрације.

 

Компанија одржава широк спектар производа, укључујући сензоре за температуру, притисак, прекидаче, оптичке сензоре, сензоре положаја, брзине, пумпе, вентилаторе итд. Заједно са њима, компанија развија бројне иновативне производе за напредне технологије, као што су праћење притиска у гумама – TPMS, сензори убрзања, жироскопе, аутомобилске CMOS камере, хеадс-уп дисплеје (Худ), оптичке шине, интегрисане LIN микро-контролера, позиционирање 360-степени и индикације и многи други.

 

Улагања у развој и развој нових решења обезбеђују у највећој мери конкурентне предности компаније. Сарадници компаније Melexis свакодневно помажу у обликовању корпоративне културе. Ова култура омогућава побољшање везе између великих умова, великих тимова и добрих резултата.

 

С обзиром на развој и раст индустрије и тимова у друштву на локалном и глобалном нивоу, у различитим периодима времена Melexis траже мотивисане професионалце са техничким и инжењерским образовањем. Компанија жели да запошљава и искусне професионалце и студенте, који завршавају школовање у области микроелектронике, електронике и аутоматике.

Kontakti

Адреса: 1138 Софија, Кварт Горубљане, ул. "Самоковски пут" 2

Телефон: 00 359 2/917 48 60; 00 359 2/807 04 00

E-mail: kro@melexis.com

Обjаве од Мелексис Бугарска ДОО

Materijali за Мелексис Бугарска ДОО

 • 1
 • 2
  • 18 june 2019Мелексис Бугарска: Циљ нам је да Melexis буде инспиративно место за рад. Ценимо и верујемо у идеје сваког колеге

   Често се тимови у компанијама упоређују са добро подмазаном машином, кошницом или мравињаком. Али заборављамо колико су сличне метафоре далеко од стварности, јер је човек једна личност, али на једном месту многе личности нису уједињене, већ напротив – разлике између њих и уједињење њихових снага су заправо разлог за испуњење заједничког циља. Управо је то главни мото у компанији Мелексис ДОО – највећа производна компанија у Мелекис структури – лидер у електроници за аутомобилску индустрију.

  • 23 may 2019Мелексис Бугарска је у свој тим укључио младог инжењера из Србије

   Српски инжењер је већ део тима Мелексис Бугарска ДОО – највеће производне компаније у свету лидера у развоју и производњи микроелектронских компоненти за Мелекис индустрију и аутомобилску индустрију. Млада дама је именована по програму Fresh graduate (Програм за скоро дипломирале студенте), саопштили су за портал BalkanEngineer.com из Мелекис. Поред учешћа на српском тржишту рада са сталним радним местима, Мелексис Бугарска покреће и специјални програм за младе дипломиране младе професионалце.

  • 24 april 2019Мелекис Бугарска одржала је "Дан отворених врата"

   Дана 23. и 24. априла 2019. године, лидер у развоју и производњи микроелектронских компоненти за индустрију и аутомобилску индустрију, компанија Мелекис Бугарска ДОО, одржала је "Дан отворених врата", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Млекис Бугарска је део глобалне компаније Мелекис. Бугарска има највећи погон за развој, производњу, тестирање и продају високотехнолошких интегрисаних кола, сензора и система глобалне групе. Догађај је почео у 9:00 и трајао је до 12:30 сати. За све учеснике, компанија је организовала и бесплатан превоз.

  • 22 march 2019Иновације за сигурнију и ефикаснију аутомобилску индустрију је представљила Melexis током еlectronica 2018

   Током прошле 2018, светски лидер у производњи микроелектронских компоненти, компанија Melexis, оставила је свој технолошки траг на изложби електронике, чија су се два издања одржала у месту Тесендерлу, Белгија, и Минхену, Немачка. "Више од 1.500 гостију је имало прилику да посети штандове компаније Melexis, препуне информација и демонстрација интерактивне технологије, као и да се састане са делом тима компаније. Захваљујемо се свима на инспиративним састанцима“, изјавили из Мелексис Бугарска ДОО.

  • 15 january 2019Већина младих стручњака у Мелексис су започели своју каријеру кроз програм Fresh graduate. Покушај и ти.

   Део екипе компаније високе технологије Мелексис је низ младих инжењера, од којих је већина започела каријеру као приправници у компанији. Са трима из тог тима је обављен разговор за портал BalkanEngineer.com да сазна више о раду, активностима и путу младих професионалаца у бугарској компанији. Христо – тест инжењер, Кристијан – инжењер подршке и Данијел – виши техничар, изабрали су међународну компанију за њихову реализацију и започели су каријеру са најниже позиције.

  • 14 december 2018Melexis: Сензорске технологије и ToF камера ће формирати аутомобиле будућности

   Melexis је светски лидер у развоју и производњи сензора за индустрију и аутомобилске индустрије. Стручњаци из овог високо-технолошког предузећа, изјавили су како раде на возилима будућности и шта ће бити улога технологије сензора у њима. "Сензори су саставни део сваког модерног аутомобила, служећи различитим наменама. Захваљујући њима већ возимо сигурније, лакше и полако се креће ка пуној аутоматизацији", додали су из компаније Мелексис Бугарска.

  • 14 november 2018Мелексис Бугарска: Упознали се са 7 нових колега у оквиру програма Fresh Graduate. Очекујемо и вас!

   Пре неколико дана Мелескис Бугарска ДОО је поздравио своје најновије колеге – приправнике из програма Fresh Graduate. Компанија је највећа производна база међународног лидера у сензорској технологији Мелексис и одржава проактивну политику према младим стручњацима и претварајући их у стварне професионалце. Концепт Fresh Graduate је развијен посебно за недавно дипломиране студенте техничког образовања који, међутим, немају професионалног искуства у својој специјалности.

  • 18 october 2018Мелексис Бугарска а је направио "први коп" за своју нову зграду и отвара 100 нових радних места до краја 2018

   "Први коп" за изградњу своје нове зграде у округу Софија Горубљане је направила компанија Мелексис Бугарска ДОО. "Проширење је део петогодишњег плана за развој међународног произвођача микро-електронике – Melexis. До краја године, у овај погон ће бити уложено скоро 17 милиона евра", изјавили из ове компаније. Нов погон ће се простирати на 15.000 квадратних метара и планирано је да буде завршен и пуштен у рад у року од 2 године. Компанија Мелекис Бугарска предвиђа проширење свог складишта.

  • 10 september 2018Мелексис Бугарска: Програм Fresh graduate даје крила вашој каријери као инжењеру

   Постоје високо-технолошка предузећа за која је рад страст, а свет није ограничен само на сензоре и полупроводнике. Ову филозофију потврђују и стручњаци светског лидера у области аутоматизације аутомобилске индустрије Мелекис. "Ми у компанији Мелекис верујемо у инжењеринг за ту сврху - зато је фокус нашег пословања и људи за које радимо на људе са којима радимо. Поздрављамо све који желе да се придруже нашем тиму, а велика прилика за ово је наш посебни програм Fresh graduate", изјавили из компаније.

  • 22 august 2018Мелекис Бугарска – доказани произвођач решења из области микроелектронике за индустрију

   Мелексис Бугарска ДОО је део структуре глобалног лидера у развоју и производњи компоненти са микроелектроником и аутомобилској индустрији – Melexis. Светски призната компанија, тренутно је присутна у 15 локација у 11 земаља широм света – Бугарској, Белгији, Немачкој, Украјини, САД-у, Француској, Швајцарској, Кини, Јапану, Филипинима, Малезији, с тим, да се највећа база налази на територији Републике Бугарске. Мелексис Бугарска је основана 2000. године.

 • 1
 • 2

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2019MTG: Жеља за професионалним развојем је најважнији фактор за брз напредак у компанији

  Бугарски холдинг Метал Технологија Група АД (MTG) поново је проширила свој тим са радозналим, траженим и способним младим професионалцима. Говорећи за портал BalkanEngineer.com, из компаније MTG су рекли следеће: "Тражимо младе људе који желе да раде са нама и развијају се у индустрији." Каква су очекивања компаније и које могућности нуди за каријеру, можете прочитати у следећим редовима. Метал Технологија Група обухвата три фабрике у Бугарској – у Ловечу, Плевену и Враци.

 • 17 july 2019Солтех: Платформа UR+ компаније Universal Robots аутоматизује старе машине кроз колаборативне роботе

  All Axis Machining је мала америчка компанија која у једном тренутку почиње осећа снажну потребу за радом. Власник компаније тражи решење за аутоматизацију производње зато што је морао да плати прековремени рад када се наруџбине не могу завршити на време. Тако се компанија налази на платформи Universal Robots+ са отвореном архитектуром, која у овом случају обезбеђује аутоматизацију шест различитих операција кроз колаборативне роботе“, кажу за портал BalkanEngineer.com из фирма Солтех ДОО.

 • 16 july 2019Хибридни аутономни фотонапонски систем из компаније Филкаб Солар снабдева електричном енергијом вински подрум

  Филкаб Солар је доказана бугарска компанија специјализована за пружање комплетних техничких решења у области обновљивих извора енергије и део је Филкаб Групе. "Наши стручњаци имају велико искуство у инсталацији фотонапонских система, на примеру изградње хибридног аутономног система са максималном снагом од 29,9 kWp за напајање винског подрума у ​​селу Горица, општина Поморије, Бугарска", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Филкаб-Миг ДОО.

 • 15 july 2019Таурус-93 такође производи промотивне материјале од плексигласа са ласерским металима високих перформанси

  Добро познати бугарски произвођач предњих панела и тастатура Таурус-93 има висококвалитетну ласерску опрему за резање детаља. Машине су посебно формулисане за обраду материјала који нису метални. "Наш главни фокус је на дизајнирању и производњи предњих панела и тастатура од поликарбоната или полиестерске фолије, а наши сарадници имају велико искуство са таквим детаљима, без обзира на методу и опрему којом се рукује", изјавили су за портал BalkanEngineer.com.

 • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

  Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

 • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

  Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 july 2019Фабрика композитних производа је отворена у месту Визбегово, Северна Македонија

  ATS Group отворила је нову фабрику композитних производа у индустријској зони Визбегово, Северна Македонија. Овом отварању је присуствовао македонски премијер Зоран Заев. Укупна инвестиција износи 3 милиона евра. Производи који ће се производити у новом објекту биће пројектовани за војну и полицијску опрему у области балистичке заштите и безбедности. ATS Group је модерна приватна фабрика са седиштем у Скопљу, Северна Македонија.

 • 17 july 2019Бугарски стартaп са наградом на Достигнућа младих Европе

  Bevine, један од најбољих бугарских стартапа са Универзитета у Софији, вратио се кући са наградом за иновације са такмичења „Enterprise Challenge” Достигнућа младих Европе, које је одржано у Ослу. Тим је примио награду „Дигиталне иновације” за 2019. годину, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Bevine је бугарски студент стартап са Универзитета у Софији "Ст. Климент Охридски ". Млади иноватори развије решење за уштеду и до 90% трошкова у производњи вина, заснованог на вештачкој интелигенцији, бази података, анализи и Интернету Ствари.

 • 15 july 2019Dacia повећава свој годишњи капацитет производње у Румунији

  Румунски произвођач аутомобила Dacia забележио је повећање своје производње у првој половини 2019. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија је произвела укупно 191.776 аутомобила у својој фабрици у Миовенију у Румунији. Већина аутомобила (76%) произведених у постројењу је Duster SUV. Ако компанија успе да одржи ову производњу у другој половини 2019. године, фабрика ће премашити годишњи капацитет од 350.000 возила. То значи да би вредност производње модела Dacia ове године могла досећи 5,3 милијарде евра.

 • 10 july 2019Аустријски произвођач расвете сели своју фабрику у Србију

  Аустријски произвођач решења за расвету Zumtobel планира да своју производњу из Кине пренесе у нову фабрику у Нишу, Србија. Један од разлога за овај потез је због ближег растојања до клијената, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Тренутно, око 60% светлосних компоненти које Zumtobel производи у Кини је намењено извозу. С обзиром на дугу транспортну руту ка Европи, као и трошкове складиштења, компанији је профитабилније и ефикасније да своју производњу пресели у Ниш. Компанија Zumtobel планира да своју производњу пренесе на нову фабрику у Србији до краја године.

 • 08 july 2019У Македонији ће бити отворена нова фабрика стакла

  У Тетову, Северна Македонија, очекује се да нова фабрика за производњу стакла почне са радом у октобру. Објекат се налази на површини од 9000 m2, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Изградња фабрике, која се налази у Тетовској технолошкој и индустријској развојној зони, почела је крајем 2018. године и требало би да буде завршена до краја јула ове године. Инсталација унутрашњих инсталација и машина треба да буде тестирана у септембру. Фабрика, која ће запошљавати 300 запослених, произвешће ојачано и ламинирано стакло.

 • 04 july 2019Бугарска са великим потенцијалом за развој AI сектора

  Извештај аналитичара из независних пословних вести SeeNews и међународне компаније Vangavis показују да Бугарска може постати кључни играч на тржишту вештачке интелигенције. Разлог томе је добро развијени IT сектора у земљи. Тренутно, у Бугарској ради око 500 стручњака из области вештачке интелигенције. Подаци из анкете показују да све већи број бугарских компанија почиње да уводи технологије базиране на AI. Очекује се да ће до 2021. године постојати најмање 10 међународно признатих бугарских компанија које користе AI технологије.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 july 2019Канадска компанија за експлоатацију злата у Бугарској

  Канадска компанија за истраживање и вађење минерала Velocity Minerals објавила је да је добила почетне позитивне резултате на пројекту "Обичник" у југоисточној Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са званичног сајта компаније. Резултати студије потврђују присуство висококвалитетног епитермалног злата и потенцијалне златне минерализације у подручју "Обичник". Екстраховани узорци су показали садржај злата од 1.24 до 7.87g/t. Депозит се налази 29 км од бугарске рударске компаније Горубсо-Крџали, партнера компаније Velocity Minerals.

 • 18 july 2019Финансијска подршка за више од 1200 компанија из Македоније и региона

  Заједничка иницијатива шест земаља региона Западног Балкана "Комерцијални инвестициони форум" може пружити финансијску подршку за више од 1.200 малих и средњих предузећа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. То су Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Србија, Северна Македонија и Црна Гора. Циљ трогодишњег пројекта је повећање конкурентности привреде на Балкану. Компанијама ће се помоћи у повећању производних и извозних капацитета, као и у јачању своје присутности на регионалним и свјетским тржиштима.

 • 16 july 2019Србија са пројектом изградње 12 топлана на биомасу

  Србија је у процесу имплементације државног пројекта изградње термоелектрана на биомасу у неколико градова и општина, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Средства ће обезбедити банка KfW. Региони, који су укључени у овај пројекат могу очекивати набавку инсталација за термичку биомасу у 2019. и 2020. години. До сада су одабрани извођачи радова за изградњу неких објеката док су тендерске процедуре још у току и пројектна документација се припрема. Изградња електране на биомасу коштаће око 1,7 милиона евра.

 • 11 july 2019OMV Petrom је уложио 30 милиона евра у производњу нафте из Црног мора

  Румунска група OMV Petrom покренула је нову кампању бушења природног гаса у плитким водама Црног мора на периферији Истрије. Инвестициони пројекат је вредан преко 30 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com из румунске компаније. Област Истријеа, која се налази у плитким водама Црног мора, има преко 30 година историје у производњи нафте и плина. Иако су налазишта у региону достигла врхунац производње пре више година, коришћење одговарајућих савремених техничких решења требало би да омогући компанији OMV да допре до додатних ресурса.

 • 09 july 2019Турска и Бугарска су фаворити за нову фабрику компаније Volkswagen

  Немачки произвођач аутомобила Vоlkѕwаgеn планира изградити нову фабрику у источној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Недавно се знало да је избор локација сведен на Бугарску и Турску. Коначнрешење компаније, међутим, одлаже се з ајесен. Инвестиција ће бити у распону од 1,3 милијарди евра и том приликом биће отворено више од 5.000 радних места. У новој фабрици компаније Vоlkѕwаgеn биће произведен чувена марка аутомобила Passat, као и модели компаније Skoda. Главна места која су у понуди у Бугарској је терен "Кремиковци" близу Софије и економска зона Тракија у Пловдиву.

 • 05 july 2019Студија о развоју IT сектора у северној Македонији

  Између 6. фебруара и 6. марта 2019. године, македонски портал IT.mk спровео је опсежно истраживање стања IT индустрије у земљи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Истраживање обухвата хиљаде стручњака из ове индустрије, укључујући програмере, програмере, графичке дизајнере и професионалце у области дигиталног маркетинга. Истраживање македонског портала разматра факторе као што су просечни приход IT стручњака, пол, ниво образовања, добијени сертификати итд. Резултати анкете показују да је више од половине IT професионалаца старости између 25 и 34 године.

Види све »