Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Инж. Нишану Баздигјану, менаџеру компаније РАИС, уручена је почасна плакета Свејерменског добротворног савеза „Парекорџаган“

20 march 2023

In Albanian  In Bulgarian  In Romanian  In Macedonian

 

РАИС је компанија специјализована за производњу CNC машина, алата и опреме за различите секторе индустрије. На челу са инжењером Нишаном Баздигјаном, инжењерска компанија је започела своје активности у граду Пазарџику далеке 1994. године. Темељно успостављени стандарди константног високог квалитета, иновативности, стварања стабилних партнерстава, компетенција и професионализма дају РАИС-у водећу позицију у сектору инжењеринга. Балкана и Европе. Принципи и традиције изградње кохезивног тима постали су основа за напредак и развој компаније. „Наш менаџер активно учествује како у практичној обуци младих специјалиста, тако иу сталном усавршавању компетенција и усавршавању стручности наших специјалиста. А почетком ове године, инжењеру Нишану Баздигјану уручена је почасна плакета Свејерменске добротворне уније „Парекорџаган“, саопштили су из компаније РАИС.

 

 

„Награду је за добротворни рад и подршку коју инг. Баздигјан пружа јерменској заједници уручио лично познати финансијер и банкар Левон Хампарцумјан. Плакета је израз признања за свеукупни допринос г. Баздигјана кампањама и иницијативама јерменских организација у земљи. Свечана додела награда одржана је током годишњег добротворног бала „Јерменски Божић“ у организацији Добротворног синдиката „Парекорџаган“. Догађај је одржан у хотелу „Галерия Графит“ у Варни, саопштили су из компаније.

 

„РАИС је компанија са циљем који настојим да развијам и професионално и друштвено. Након захвалности на награди, нисам пропустио прилику да честитам ХОМ Араксу (бившем Јерменском добротворном друштву у граду Варни) и „Парекорџагану“ на иницијативама. Срећан сам што могу да допринесем процвату индустрије и културног живота. Циљ који смо заједно поставили је да наше акције буду све опипљивије и плодоносније“, прокоментарисао је инжењер Нишан Баздигјан.

 

 

Професионалност и висок квалитет, који су постали стандард за визионаре из РАИС тима, задобили су поверење произвођача у светским размерама. Производи компаније су од тржишног интереса за производњу из различитих индустријских сектора у више од 20 земаља Европе, Блиског истока, Азије и Африке. Компанија има канцеларије и дилере у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Русији, Македонији, Грчкој, Шпанији, Италији, Румунији, на Блиском истоку итд.

 

Ако сте инжењер, инспирисани струком, и тражите перспективну стручну област која ће подстаћи ваш развој, РАИС тим вас чека! Сазнаћете више детаља о слободним радним местима и могућностима за каријеру које компанија нуди на свом микросајту на BalkanEngineer.com.

 

Адреса: ул "Димтчо Дебељанов" 58, 4400 Пазарџик, Бугарска

Телефон: +359 34 444 255

E-mail: info@raisbg.com

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор фото материјала: РАИС (RAIS), Siemens, canva.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 june 2024Васил Тотев из компаније Мултивак Бугарска Продукција: Рад као CNC оператер претворио ме је у перфекционисту

  Крајем 2020. године Васил Тотев се придружио тиму компаније Мултивак Бугарска Продукција, који је, иако без техничког образовања иза себе, кренуо на професионални пут који му је променио живот. Вођен својим афинитетом према свету инжењеринга, који је до тада био само део његовог слободног времена, Васил је постао део програма стажирања компаније, у којем се први пут сусрео са високотехнолошком производњом компаније Multvac у Бугарској, а посебно са модерним CNC машинама. Наоружан само жељом за учењем и подршком својих ментора, амбициозни младић је брзо успео да савлада кључна знања о производном процесу и заузме своје место као важан део породице водећег произвођача у нашој земљи.

 • 19 june 2024Филкаб Солар је испоручио 32 аутономна фотонапонска система за бугарску извршну агенцију „Противградна Заштита“

  Филкаб Солар испоручио је 32 аутономна фотонапонска система Извршној агенцији „Противградна Заштита“ у Бугарској. Компанија за инжењеринг обновљиве енергије је етаблирани лидер у сектору. Богато искуство стручњака компаније Филкаб Солар тима, који је део компаније Филкаб Група, као и њихова стална тежња ка усавршавању и имплементацији иновација само су део предуслова за многе успешно реализоване пројекте компаније. Пројекат набавке аутономних фотонапонских система за потребе Извршне Агенције „Противградна Заштита“ завршен је још 2017.

 • 18 june 2024SpaceCAD: Solid Edge ST са синхроном технологијом је револуционарно решење које одржава своје лидерство до данас

  „Solid Edge ST са синхроном технологијом је највећи напредак у CAD софтверу у последњих 20 година. То је комплетан 2D/3D CAD систем заснован на карактеристикама. Софтвер је још 2008. године развио Siemens PLM Software и до данас је један од водећих дигиталних производа у овој области“, коментарише за портал BalkanEngineer.com доказана комерцијална и инжењерска компанија у области професионалних софтверских решења и 3D технологија – SpaceCAD. Виртуелно CAD окружење компаније Siemens комбинује брзину и флексибилност директног моделирања са прецизном контролом димензионалног дизајна, постављајући се као изузетно брзо и флексибилно решење за дизајн.

 • 16 june 2024Мултиинжењеринг: Који су критеријуми за избор правог индустријског робота за производњу

  Одабир правог индустријског робота за сваку активност игра одлучујућу улогу у ефикасности производних процеса. Али са тренутним огромним спектром таквих решења на тржишту, ово може бити застрашујући задатак. „Први и најважнији корак у избору правог индустријског манипулатора је да будете сигурни да имате дубоко разумевање шта желите да постигнете са њим. Важно је узети у обзир максималну тежину материјала који ће се обрађивати, величину радног простора, врсту операција, брзину, носивост, висину дејства, тачност покрета итд. , коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из водеће производне и инжењерске компаније Мултиинжењеринг.

 • 16 june 2024GreMa 3D на манифестацији Булдентал 2024: Технологије 3D штампања су одрживи део будућности медицине

  Булмедика/Булдентал/Дерма & Естетика је велика В2В изложба која сваке године окупља у Интер Експо Центру (ИЕЦ) - Софија, Бугарска, водеће професионалце у области медицине, стоматологије, дерматологије и естетске медицине. Овогодишње издање међународног форума одржано је од 29. до 31. маја, током којег је 180 учесника из 12 земаља оживело ИЕЦ у атмосфери иновација и интерактивних презентација. Међу компанијама које су учествовале на изложби била је и компанија GreMa 3D, етаблирана комерцијална и инжењерска компанија у области 3D технологија, која се последњих година етаблирала као одрживи део будућности здравственог сектора.

 • 16 june 2024РАИС је проширио свој портфолио производа са високотехнолошким струговима јапанског гиганта TAKISAWA

  TAKISAWA је водећи јапански колос са више од 100 година историје, традиције и искуства у производњи иновативних високотехнолошких машина за сечење метала. Компанија нуди богат портфолио стругова, опреме за више задатака и вертикалних обрадних центара са разним врстама аутоматизације за производњу великих и малих размера. „Основана 1922. године, TAKISAWA комбинује дугогодишњу традицију и искуство са страшћу, енергијом и тежњом за изврсношћу у производњи најсавременијих машина за сечење метала. У потпуности у корак са развојем нових технологија, компанија не престаје да унапређује технику коју развија и обогаћује своје производне линије.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 june 2024Elica Yard почиње серијску производњу катамарана у Силистри у Бугарској

  Elica Yard, бугарски произвођач пловила, најавио је почетак серијске производње катамарана у Силистри, сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта Economy.bg. Са својом новом локацијом, намењеном и припремљеном специјално за ову намену, компанија гради моћну платформу за иновације у поморском транспорту и отвара врата светској сцени бродоградње. Покривајући површину од 2.043 m², нови погон компаније Elica Yard је пројектована да обухвати све производне процесе потребне за стварање висококвалитетних катамарана. Три одвојена дела у радној просторији ће олакшати ефикасност производње, обезбеђујући пажљиву и прецизну израду сваког детаљног дела.

 • 14 june 2024Привредни раст Северне Македоније показује отпорност у првом кварталу 2024

  Економија Северне Македоније забележила је раст у првом кварталу 2024. године, са процењеним годишњим растом од 1,2%, сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта SeeNews.com. Овај раст прати раст од 0,9% у претходном кварталу, према подацима које је објавио државни завод за статистику Makstat. У периоду јануар-март 2024. године бруто домаћи производ (БДП) Северне Македоније износи 199,7 милијарди денара, што је по текућем курсу једнако 3,2 милијарде евра.

 • 12 june 2024Произвођач система за складиштење енергије IPS инвестира у нову производну базу у близини Пловдива у Бугарској

  IPS, бугарски произвођач комплетних система за складиштење енергије (BESS), најавио је значајну нову инвестицију у близини Пловдива, у јужној Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Компанија планира да отвори нови роботски производни погон који ће почети са радом 2025. године и имаће годишњи капацитет од 1,5 GWh. Са више од 35 година искуства у развоју и производњи енергетских технологија и система за складиштење енергије, IPS је етаблиран партнер за купце у 59 земаља.

 • 07 june 2024Бугарска компанија Eldrive почиње изградњу великих пуњача за електричне аутомобиле у Бугарској, Румунији и Литванији

  Бугарски оператер јавне инфраструктуре за пуњење Eldrive најавио је почетак изградње неколико великих паркова за пуњење електричних возила на сопственим локацијама са богатим екосистемом, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Први такав објекат је већ у изградњи у Литванији, у близини града Паневежиса на аутопуту “Виа Балтика”. У почетку ће парк у Литванији имати 20 пуњача, а у другој фази ће бити повећано на 40. Пројекат обухвата инфраструктуру за пуњење електричних аутобуса и камиона, капацитета између 200 и 400 kW DC - једносмерне струје. Пуштање у рад планирано је за крај ове године.

 • 05 june 2024Студентице технике из Северне Македоније учествовале су на првом глобалном састанку Global Engineer Girls

  Скоро 250 студентица машинства, укључујући 14 из Северне Македоније, окупило се у Истанбулу на првом заједничком састанку иницијативе Global Engineer Girls (GEG), у организацији грађевинског конгломерата Limak Group, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Догађају су присуствовале и студенткиње из Турске, Косова и Саудијске Арабије. Сврха састанка је била умрежавање, дељење искуства и инспирације успешних професионалаца и инжењера. Догађај Global Engineer Girls, којим је председавала Ебру Оздемир, председница Управног одбора компаније Limak Group, имао је за циљ да унапреди образовање и запошљавање жена у области STEM.

 • 04 june 2024Улагања кинеске компаније Zijin Mining Group у Србију достигла су 2,3 милијарде евра

  Кинеска компанија Zijin Mining Group уложила је 2,5 милијарди долара (2,3 милијарде евра) у своја постројења за ископавање бакра у Србији у последњих пет година, што је скоро удвостручило почетних 1,26 милијарди долара обећаних у 2018. години, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Износ такође укључује 300 милиона долара уложених у побољшање животне средине смањењем емисије сумпор-диоксида и пречишћавањем индустријских отпадних вода. Пословање компаније Zijin у Србији запошљавају око 7.500 људи, а планирано је још проширење тима у блиској будућности. Компанија има за циљ да удвостручи годишњу производњу бакра и злата у Србији у наредних пет година, са циљем да достигне 450.000 тона бакра и 10 тона злата.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 june 2024Бугарска амбасада у Северној Македонији је била домаћин састанка за унапређење пословних односа између две земље

  У значајном настојању да ојача економске везе, бугарска амбасада у Скопљу је недавно организовала састанак у вези са пословним активностима Бугарске у Републици Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEnigineer.com са сајта агенције БТА. Догађај је истакао растући обим трговине између две земље и потенцијал за даљу економску сарадњу упркос неким инфраструктурним изазовима. Током састанка акценат је стављен на импресиван раст билатералне трговине у протеклих неколико година. Обим трговине између Бугарске и Северне Македоније премашио је милијарду евра у 2022. години, достигао 1,2 милијарде евра у 2023. и на путу је рекордног раста у 2024.

 • 13 june 2024Инвестиција од 300 милиона евра компаније UMB Group оживљава челичану Otelu Rosu у Румунији

  Румунија намерава да поново покрене рад челичане Otelu Rosu, која се налази у западном округу Караш Северин, која не ради од 2013. године, захваљујући значајној инвестицији компаније UMB Group. Ово сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта gmk.center.com. Пуштањем у рад фабрике биће отворено више од 600 радних места. Железара Otelu Rosu, опремљена електричном лучном пећи од 100 тона, која је последњи пут надограђена 2011. године, неколико пута је мењала власништво.

 • 11 june 2024Албанија расписала тендер за изградњу осам нових станица на прузи Тирана - Драч

  Албански државни железнички оператер расписао је тендер за изградњу осам нових станица дуж железничке пруге од 34 километра која повезује главни град Тирану са лучким градом Драчом, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Gmk.center.en. Инвестиција је део већег пројекта обнављања тренутно неактивне железничке пруге дуж постојеће трасе са буџетом од 92,1 милион евра. Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) саопштила је да се понуде могу доставити преко њеног портала набавки до 9. јула.

 • 10 june 2024Немачка компанија PWO Group започела је изградњу нове фабрике металних компоненти у Чачку, Србија

  Немачки произвођач металних компоненти PWO Group званично је започео изградњу новог инжењерског и производног погона у граду Чачку, централна Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Објекат ће формирати технолошки кластер са компанијом за алате коју је купила компанија PWO Group током 2023. године. Фабрика у Чачку, која ће се налазити на парцели од 100.000 m², биће десета локација компаније PWO Group у свету. Планирано да почне производња до краја 2025. године, нова фабрика има за циљ производњу и испоруку напредних компоненти и система купцима.

 • 06 june 2024У Албанији приватне и концесионе електране повећале производњу за 7,8 одсто

  Према извештају Националног статистичког института Албаније (INSTAT), приватне електране и електране које раде под концесијом у Албанији повећале су своју производњу у првом кварталу 2024. за 7,8%, достигавши 1.246 GWh у поређењу са 1.156 GWh у претходној години. Ову информацију БалканЕнгинеер.цом сазнаје од БТА. У истом периоду, албанске државне хидроелектране произвеле су 1.162 GWh електричне енергије, што је пад од 28,1% у поређењу са 1.614 GWh у прва три месеца претходне године.

 • 04 june 2024Произвођач текстилних машина Karl Mayer уложиће 500 милиона евра у нове погоне у Румунији

  Немачки произвођач текстилних машина Karl Mayer спреман је да уложи 500 милиона евра у изградњу две фабрике и центра за техничку подршку у северозападном румунском округу Марамуреш, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Стратешки потез има за циљ проширење глобалног пословања компаније и побољшање њених производних могућности. Прва фаза пројекта укључује премештање производне јединице Karl Mayer за игле за шивење из Азије у град Баја Маре у Румунији. Објекат ће се налазити на некадашњој индустријској локацији IMMUM. Компанја је већ обезбедило производну халу и ускоро планира да почне са изградњом.

Види све »