Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Steinzeug-Keramo цеви од стаклокерамике ископане на дубини од 10 m током пројекта у Аугсбургу у Немачкој

10 october 2019

In Bulgarian

 

Позната као грађевински материјал вековима, глина се и данас користи, са низом специфичних примена. Већ упознати са јединственим својствима канализационих цеви компаније Steinzeug-Keramo, данас ћемо вам представити још један јединствени објект за који се стаклокерамика аустријског произвођача показује као изузетно погодна, а то је индустријска зона у Аугсбургу у Немачкој. "Цевоводи су двоструко дубљи него иначе у овом пројекту", изјавили су из регионалног представништва компаније Steinzeug-Keramo за портал BalkanEngineer.com.

 

Пројект Иновацијски парк у немачком граду реализује се у неколико фаза, са мешовитом врстом канализационе мреже, изабраном као решење за канализацију. „Пројектанти се ослањају на традиционалне стаклокерамичке цеви због своје издржљивости и повезане економичности. А посебна ствар у овом случају је изузетна дубина на коју се постављају – 10 м", истакли су из Steinzeug-Keramo.

 

Помоћу онлајн калкулатора статичког оптерећења на Infopool-у, инжењери су у могућности израчунати механичку чврстоћу која је потребна за цеви. Као резултат, пронађено је да производи Steinzeug-Keramo буду отпорни на резултирајућа статичка оптерећења.

 

 

На почетку грађевинских радова постављено је око 150 m бетонских канала овалног облика. Затим се постављају стаклокерамичке цеви са 15 цм бетонским премазом.

 

"Да би се достигла пројектна дубина од 10 m, конструкција је изведена у две фазе: прво је ископано 3 m тла, а затим су преостала 7 m учвршћена носачима", рекли су на крају из компаније Steinzeug-Keramo.

 

Телефон: 00359882 538 034

E-mail: emil.dimitrov@steinzeug-keramo.com

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор фото материјала: Steinzeug-Keramo

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 november 2019Либхер-Хаусгерете Марица (Бугарска): "Откријте свој потенцијал код нас"

  „Радна места, за која тренутно тражимо нове раднике су из области машинства, индустријског управљања, топлотног инжењерства. У фабрици такође имамо нову јединицу за развој електронике у нашим производима. Запошљавамо стручњаке који се баве уграђеним системима, тестирањем софтвера, корисничким интерфејсима и системским инжењерингом“, изјавили из подружнице познатог немачког концерна Liebherr. У циљу промовисања професионалног раста младих, Либхер-Хаусгерете Марица такође развија целогодишњи програм стипендирања у лабораторијама за производњу, конструкцију и развој.

 • 01 november 2019Бугарски произвођач складишне опреме Вени и Ко учествоваће у првом издању манифестације Retail Show

  Специјализована изложба опреме и технологија за малопродајни сектор, Retail Show, биће одржана од 6. до 9. новембра у Интер Експо центру – Софија, Бугарска. Међу учесницима у првом издању форума посвећеном малопродајној индустрији биће и бугарски произвођач Вени и Ко ДОО. „Глобални развој овог сектора и његов утицај на Балкан постављају нове изазове и високе циљеве произвођачима и трговцима", изјавили су из компаније Вени и Ко. Компанија очекује своје госте на штанду В10 у Хали 4.

 • 21 october 2019Сенка Рајковић из компаније Стам Лтд: Дошла сам у Бугарску због љубави према креативности у инжењерству

  Сусрести се са новим језиком и новим ситуацијама, ходати стазом "странца", задржати се ради креативности у инжењрингу, следити амбициозне планове и побољшавати се сваким даном. Ово је авантура Сенке Рајковић из Ниша, Србија. У рубрици "Један радни дан ..." данас ћемо вам говорити о томе који су изазови у свакодневном животу архитекте и стручног инжењера и како пролази њен радни дан у доказаној бугарској компанији Стам Лтд ДОО.

 • 17 october 2019B2N: Добродошли у S5 Pro Bundle – најновији члан у холандској Ultimaker породици 3D штампача

  Како можете драстично повећати продуктивност и сигурност 3D штампања? Уз помоћ Ultimaker S5 Pro Bundle – прокоментарисали су из B2N. „3D штампач произвођача Ultimaker јединствено је производно решење које се бави изазовима 3D штампања коришћењем проширеног спектра материјала. На овај начин, инжењери и дизајнери добијају више слободе да се фокусирају на свој посао", кажу из ове бугарске компаније, која је званични партнер холандског произвођача за Балкан.

 • 16 october 2019MTG: Циљ нам је да заузмемо водеће позиције у металургији! Ослањамо се на квалитетан и вредан тим

  Крајем лета продајни тим бугарског металуршког холдинга Метал Технологија Група (MTG) прошао је целодневну обуку посвећену високом квалитету компаније. „Тренинг је имао за циљ да створи заједничко разумевање високих стандарда које постављају MTG купци широм света. Висок квалитет је главни приоритет наше пословне филозофије. Верујемо да је пут ка томе постизање кроз подстицање развоја нашег особља“, изјавили су из компаније MTG за портал BalkanEngineer.com.

 • 15 october 2019Телетек Електроникс је учествовао на међународној изложби Secutech 2019 у Вијетнаму

  Телетек Електроникс АД један је од највећих произвођача опреме за сигнализацију и противпожарну дојаву у источној Европи. Компанија поседује богат портфељ алармних и противпожарних система, комуникационих модула, софтвера, као и решења за надгледање, које редовно представља на успостављеним међународним форумима. „Између 14. и 16. августа ове године смо учествовали на изложби „Secutech Vietnam 2019“, на којој смо много пута посетиоцима из земаља југоисточне Азије демонстрирали свог развој“, саопштили из компаније Телетек Електроникс.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 november 2019Швајцарски произвођач отворио је фабрику у Скопљу, вредну 9 милиона евра

  Програмер сензорских решења Baumer отворио је нову фабрику за технолошки индустријски развој у зони Скопље 1, у Северној Македонији. Швајцарска компанија планира да уложи 9 милиона евра у овај пројекат у три фазе. До сада је компанија уложила 4,7 милиона евра у прву фазу, што укључује изградњу објекта од 4.000 m2смештеног на парцели од 19 000 m2, са производном површином од 2500 m2 и канцеларијама од 600 m2. Компанија Baumer планира да запосли ноњих 150 запослених у компанији, а укупно ће у будућности имати 500 запослених.

 • 06 november 2019Виа Експо је домаћин бизнис форума „БЕЗ хаварија“ 14. и 15. новембра у Бугарској

  "БЕЗ хаварија" је једини такав пословни форум у Бугарској, посвећен теми поузданог функционисања зграда и објеката. Форум ће окупити стручњаке и представнике из различитих индустрија који ће поделити корисна искуства и где ће се упознати са иновативним решењима. Форум "БЕЗ хаварија" ће укључивати дискусије о неоспорним предностима и потреби да се предузму проактивне акције уместо закасњених и лоше реаговајућих одговора у случају инцидената.

 • 04 november 2019Произвођач грађевинског материјала отвара две фабрике у Румунији

  Дана 31. октобра 2019. Године, званично су отворене две нове фабрике румунског произвођача лакова, боја и грађевинског материјала Daw Benţa, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. У овој компанији се производе полистирен и различити лепкови. Две фабрике су смештене у округу Муреш, Трансилванија. Грађевински радови на објектима започели су у августу прошле године. Својом новом инвестицијом од 6,5 милиона евра, Daw Benţa удвостручује производне капацитете својих производа са марком Caparol.

 • 30 october 2019Отворено ново постројење за хлађење и вентилацију у Србији

  Италијанска компанија Refrion отворила је врата нове фабрике за хлађење и вентилацију у Шапцу, у западној Србији. Компанија планира да запосли око 45 запослених до краја године. Италијански произвођач већ има дугогодишње искуство у Шапцу, а први пројекат је завршио 2007. Захваљујући доброј локацији у српском граду, опрема која ће се производити у новом погону биће извезена у земље Европске Уније. Према генералном директору компаније Refrion, тренутно се у производном погону налази 20 запослених, чији се број очекује до краја године на 40-50.

 • 28 october 2019ЕБРД даје милион евра за улагање у зелену енергију у Македонији

  Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) ће финансирати пројекте у вредности од милион евра за зелену енергију у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Средства ће бити усмерена на побољшање енергетске ефикасности стамбених зграда, смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште и побољшање квалитета живота домаћинстава. Финансирање ће се обезбедити преко ProCredit банке Македонија. Корисници ће бити домаћинства, стамбена удружења и услужне компаније које планирају да улажу у пројекте енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

 • 23 october 2019Отворена је прва школа програмирања Logiscool у Бугарској

  Прва Logiscool школа, која нуди курсеве и кампове за програмирање, логичко и алгоритамско размишљање, отворила је своја врата у Бугарској. Образовни центар је погодан за децу од 6 до 18 година. Школа има своју образовну платформу и наставни план и програм који су у потпуности прилагођени узрасту ученика. На основу повратних информација од студената који су већ завршили своје усавршавање, модерна платформа се стално надограђује од стране ИТ професионалаца и наставника. Logiscool је мађарски ланац образовних школа који је у периоду од 5 година успео да нађе место у 13 земаља на три континента.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 november 2019Бугарски сервис рударске опреме постао је партнер компаније Rolls-Royce

  Геотрадинг је постао једини партнер компаније Rolls-Royce Power Systems у Бугарској за производе и решења за рударску индустрију са марком MTU. Компанија је већ неколико година системски интегратор за MTU моторе произведене од ове британске компаније. Након потписивања уговора, Геотрадинг ће бити у могућности да пружи гаранцијску и постпродајну услугу, као и одржавање MTU мотора произведених од стране одељка Power Systems компаније Rolls-Royce.

 • 07 november 2019Македонија је најбоља земља за развој пословања у југоисточној Европи

  У последњем извештају „Doing Business“ Светске банке, Северна Македонија има највиши положај од свих земаља ЈИЕ. Земља је на 17. месту од 190 светских економија. Северна Македонија је стекла високу позицију на ранг листи захваљујући олакшаном поступку издавања грађевинских дозвола као и извршењу уговора. Земља се такође може похвалити поједностављеним обрачуном накнада, које су такође ниже. Друга најбоља земља југоисточне Европе за развој пословања је Словенија која је заузела 37. место, а следе Србија на 44. месту, Молдавија у 48. и Црна Гора на 50. месту.

 • 05 november 2019Српска компанија за поправку и одржавање авиона биће пунуђена на тендеру

  Министарство економије Србије поново је понудила на аукцију компанију за поправку и одржавање авиона JAT Tehnika. Почетна цена ове компаније је 10,2 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Министарство нуди на продају 95,4% JAT Tehnika, која је тренутно у власништву државе. Тендер ће бити отворен за компаније које послују у области поправке и одржавања ваздухоплова, са укупним приходом од најмање 40 милиона евра у 2018. години. Заинтересоване компаније морају да поседују сертификате за подршку авиона Bombardier и Embraer.

 • 31 october 2019Румунска компанија улаже 12 милиона евра у производњу акумулатора

  Румунски произвођач акумуларора за аутомобиле Rombat Bistrita улаже 12 милиона евра у производњу литијумских батерија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Објекат ће имати капацитет од милион јединица годишње. Производно постројење, које на два нивоа покрива површину од 5000 m3, налази се у Букурешту. Компанија ће наставити са производњом батерија са оловном киселином, али ће такође увести литијум-јонске батерије. Rombat Bistrita планира да постројење покрене почетком фебруара 2020. године.

 • 29 october 2019Први део Балканског тока званично је отворен у Бугарској

  Проширење преносне мреже гаса дуж Балканског тока до компресорске станице Странџа у Бугарској званично је отворен. За шест месеци у пројекат је уложено 75 милиона лева. Инвестицију је у потпуности направила компанија Булгартрансгаз, а извођач радова је Главболгарстрои. Изграђена траса од бугарско-турске границе до компресорске станице Странџа дугачка је 11 km. Компресорска станица је прва станица за мерење гаса у Бугарској. Према бугарском министру енергетике Теменужки Петковој, пројекат ће створити услове за већу енергетску сигурност у региону и за развој тржишта.

 • 24 october 2019А1 Македонија је била домаћин конференције „A1 Digital Conference 2019“

  А1 Македонија је 15. октобра 2019. била домаћин „A1 Digital Conference 2019“. Позивом „Дигитализујте своје пословање“, компанија је говорила о најновијим трендовима у дигиталној индустрији, као ио својим ИКТ и дигиталним решењима. Током конференције А1 Македонија је пословним клијентима представила успешно европско искуство у дигитализацији пословања, дајући примере на IoT и облачним решењима, као делу својих услуга. Према директору А1 Македоније, визија компаније је да постане главни партнер на путу дигитализације привреде и друштва у земљи.

Види све »