Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

На свечаној церемонији РАИС је пресекла врпцу у својој новој фабрици у близини града Пазарџик, Бугарска

13 june 2018

In Bulgarian   In Romanian

 

Дана 17. маја 2018, на периферији града Пазарџик, Бугарска, домаћин на свечаном отварању новог производног погона је била водећа компанија из области инжењеринга - РАИС ДОО. Манифестација је окупила велики број угледних званица и великодостојника, колеге и пријатеље компаније, укључујући и Његову Екселенцију, Амбасадора Јапана у Бугарској, г. Масатоа Ватанабеа, др Јошихару Инабеа, председника и извршног директора FANUC Corporation - Јапан, г. Клауса Понваизера, шефа Машинских Алата за Аустрију и југоисточну Европу у компанији Сиеменс АГ - Аустрија и многе друге.

 

 

"Драго ми је да је компанија Раис поново прилика да се нађемо заједно, две године након темеља нашег новог предузећа" поздравио је госте господин Нишан Баздигиан, директор компаније Раис. "Ова инвестиција је била диктирана од стране велике потражња за машинама које производимо. Током протекле две године смо троструко повећали нашу производњу, и то нас је натерало да пребацимо комплетну монтажу наших машина у потпуно нов објекат и да проширимо производњу малих делова за алатне машине", додао је у наставку.

 

 

Своје специјалне поруке и захвалност за предузете инвестиције према компанији РАИС и њеном тиму, изразили су заменик министра економије Бугарске Лачезар Борисов; начелник округа Пазарџик Стефан Мирев; градоначелник општине Пазарџик Тодор Попов; Илија Келешев, председник Привредне коморе; Орлин Александров, шеф Главне Финансијке Дирекције компаније Сиеменс за Бугарску и Арх. Љубомир Станиславов, председник и члан управног одбора Аутомативус кластера Бугарска.

 

 

"Веома је велика част бити овде у овој свечаној прилици", рекао је председник FANUC Corporation - Јапан, др Јошихару Инаба. "Партнерство између компанија FANUC и РАИС је започело још давне 1995. Компанија РАИС је била пионир у овој новој ери CNC машина у Бугарској, а данас, ова компанија је већ лидер у индустрији", рекао је Инаба.

 

 

Као симбол дубљег партнерства две водеће корпорације - FANUC и Сиеменс, господин Баздигиан је засадио дрвеће у дворишту новог погона са сваким од руководилаца - др Инабом и господином Понвајзером.

 

Адреса: ул "Димтчо Дебељанов" 58, 4400 Пазарџик, Бугарска

Телефон: 034/444 255

E-mail: info@raisbg.com

 

 

Извор фото материјала: Инженер.bg

Чланци

 • 14 august 2018IMI Bulgaria: Кључ нашег успеха лежи управо у високо мотивисаном тиму

  Intergrated Micro-Electronics DOO Bulgaria је високо технолошка компанија, део међународне Integrated Micro-Electronics, Inc .Компанија је лидер у развоју и производњи електронике за домаћинство, индустрију и аутомобилску индустрију. Бугарска компанија запошљава укупно 2300 запослених, који траже свакодневне изазове у њиховој професионалној реализацији. "Тајна нашег успеха лежи управо у високо мотивисаним тимом", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније. Integrated Micro-Electronics, Inc. има 15 производних јединица широм света.

 • 19 july 2018Рајкос Тех: Поуздано праћење цурења са сензорима за проток SIKA штеди главобоље и материјалне губитке

  Број штете изазване поплавама домаћих наводњавања расте сваке године, према статистици осигуравајућих друштава. Ово су неки од најчешћих догађаја осигурање - много више него пожари или природне катастрофе. "Сензори на турбинама протока SIKA представљају оптимално решење за детекцију цурења. Компанија има доказано искуство и ноу-хау у овој области", изјавили из компаније Рајкос Тех ДОО. Обично је опрема која треба да буде заштићена праћењем оштећења проводних цеви.

Види све »

Новости

 • 15 august 2018Zumtobel ће производити тела за расвету у Нишу

  Zumtobel, водећа аустријска компанија у области иновативних решења и компоненти за осветљење, почела масовну производњу елемената за осветљења у својој фабрици у Нишу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Иако је сама фабрика је још у изградњи и биће званично отворена у септембру, компанија ће почети производњу лампи до краја августа ове године. У почетку је особље фабрике у Нишу ће се броји 350 запослених, али се предвиђа отварање нових радних места. Инвестиција у изградњу фабрике у Нишу, вредна је 30,6 милиона евра.

 • 13 august 2018Градиће се нови индустријски парк близу Цлуж-Напока, у Румунији

  Нови индустријски парк биће изграђен на око 48 км јужно од места Клуж-Напока, историјске престонице Трансилваније, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Нови комплекс ће бити на 115 хектара. Инвестиција за реализацију новог парка износи око 5 милиона евра. Парк ће имати складишта за продају или изнајмљивање, производне просторије као и одељке, који ће бити изграђени посебно за потребе и према захтевима конкретних изнајмљивања. Очекује се да ће пројекат отворити нова радна места и помоћи развоју градова Турда, Кампија Турси и околних села.

Види све »

Догађаји

 • 14 august 2018У току је изградња инфраструктуре у индустријској зони Прилеп, Македонија

  За потребе зоне технолошког развоја индустрије у граду Прилеп, Македонија, изградиће се приступни путеви и водовод, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта македонског Министарства саобраћаја и комуникација. Пројекат предвиђа изградњу путева на два нивоа, који ће омогућити лако и безбедно укључивање и искључивање са аутопута Прилеп-Битољ. Укупна дужина планираних путева за изградњу је око 2,8 км. Очекује се да ће у року од годину и по дана да се спроведе цео пројекат, који ће олакшати рад свих компанија које се тренутно раде у овој области и тиме привући будуће инвеститоре.

 • 09 august 2018Хувефарма наставља изградњу своје нове фабрике у Пештери, Бугарска

  Бугарска фармацеутска компанија Хувефарма, специјализована за производњу прехрамбених додатака и производа за ветерину, наставља са изградњом своје нове фабрике у Пештери, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Инвестиција у нове капацитете је преко 320 милиона лева. Изградња је почела ове године и одвија се у предвиђеним роковима. Циљ компаније Хувефарма је да се нови производни погон доведе до краја 2018. године. Након почетка производње нове фармацеутске фабрике, очекује се да ће се производни капацитет компаније повећати за најмање 50%.

Види све »