Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

На свечаној церемонији РАИС је пресекла врпцу у својој новој фабрици у близини града Пазарџик, Бугарска

13 june 2018

In Bulgarian   In Romanian

 

Дана 17. маја 2018, на периферији града Пазарџик, Бугарска, домаћин на свечаном отварању новог производног погона је била водећа компанија из области инжењеринга - РАИС ДОО. Манифестација је окупила велики број угледних званица и великодостојника, колеге и пријатеље компаније, укључујући и Његову Екселенцију, Амбасадора Јапана у Бугарској, г. Масатоа Ватанабеа, др Јошихару Инабеа, председника и извршног директора FANUC Corporation - Јапан, г. Клауса Понваизера, шефа Машинских Алата за Аустрију и југоисточну Европу у компанији Сиеменс АГ - Аустрија и многе друге.

 

 

"Драго ми је да је компанија Раис поново прилика да се нађемо заједно, две године након темеља нашег новог предузећа" поздравио је госте господин Нишан Баздигиан, директор компаније Раис. "Ова инвестиција је била диктирана од стране велике потражња за машинама које производимо. Током протекле две године смо троструко повећали нашу производњу, и то нас је натерало да пребацимо комплетну монтажу наших машина у потпуно нов објекат и да проширимо производњу малих делова за алатне машине", додао је у наставку.

 

 

Своје специјалне поруке и захвалност за предузете инвестиције према компанији РАИС и њеном тиму, изразили су заменик министра економије Бугарске Лачезар Борисов; начелник округа Пазарџик Стефан Мирев; градоначелник општине Пазарџик Тодор Попов; Илија Келешев, председник Привредне коморе; Орлин Александров, шеф Главне Финансијке Дирекције компаније Сиеменс за Бугарску и Арх. Љубомир Станиславов, председник и члан управног одбора Аутомативус кластера Бугарска.

 

 

"Веома је велика част бити овде у овој свечаној прилици", рекао је председник FANUC Corporation - Јапан, др Јошихару Инаба. "Партнерство између компанија FANUC и РАИС је започело још давне 1995. Компанија РАИС је била пионир у овој новој ери CNC машина у Бугарској, а данас, ова компанија је већ лидер у индустрији", рекао је Инаба.

 

 

Као симбол дубљег партнерства две водеће корпорације - FANUC и Сиеменс, господин Баздигиан је засадио дрвеће у дворишту новог погона са сваким од руководилаца - др Инабом и господином Понвајзером.

 

Адреса: ул "Димтчо Дебељанов" 58, 4400 Пазарџик, Бугарска

Телефон: 034/444 255

E-mail: info@raisbg.com

 

 

Извор фото материјала: Инженер.bg

Новости

 • 18 june 2018У Софији, Бугарска одржано је VII издање манифестације Balkan Light

  Од 4. до 6. јуна у Софији, Бугарска, одржана је VII балканска конференција о осветљење - Balkan Light 2018, чији је организатор Бугарски национални комитет за Осветљење (БНКО). BalkanEngineer.com је био један од главних медијских партнера овог догађаја. Службени почетак конференције и пленарно предавање је одржао господин Красимир Велинов, председник бугарског Националног комитета за Осветљење. Почетни извештај и добродошлицу гостима је упутио проф. Др Ерки Иконен (Prof. Dr. Erkki Ikonen), потпредседник Међународне комисије за расвету.

 • 13 june 2018Завод за ауто делове ће отворити компанија ZF Grоuр у Панчеву

  Немачка компанија ZF Frіеdrісhѕhаfеn / ZF Grоuр/ ће инвестирати 85 милиона евра у изградњу фабрике за производњу ауто делова за електричне аутомобиле у Панчеву, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта ekapija.com. Погон ће бити изграђен у северној индустријској зони у Панчеву на површини од 10,8 ха, а он ће у почетку запошљавати око 540 радника. У њему ће се производити осовине са електричним погоном, електромотори, електроника за мењач, механичка електроника, као и микро прекидачи.

Види све »

Догађаји

 • 14 june 2018Отворена је прва фабрика за соларне панеле у Македонији

  У Македонији је отворен први погон за производњу фотонапонских, соларних и термалних панела. Инвестиција је од стране компаније Pixel Group у партнерству са компанијом Solar Power, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Standard.mk. Нова фабрика је изграђена на површини од 1500 квадратних метара и налази се у некадашњој фабрици Раде Кочар у Скопљу и годишње ће производити 20 MW електричне енергије. Очекује се да ће до краја 2018. године у објекат бити уложено 5 милиона евра, а број садашњих 20 запослених ће расти. У зависности од потреба, могу се увести две или три смене.

 • 12 june 2018Конференција Corrosion Prevention Balkans 2018 ће се одржати у Пловдиву, Бугарска

  Дана 28. и 29. јуна 2018. године у хотелу Империал у Пловдиву, Бугарска, одржаће се међународна конференција о заштити од корозије (Corrosion Prevention Balkans 2018) на којој ће се одржати и изложба, као пратећа манифестација, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора Via Expo. Где, када и зашто смо суочени са корозијом, како је спречити, које су предности различитих система превенције су нека од питања на која ће одговоре потражити учесници конференције.

Види све »

Чланци

 • 18 june 2018САТ: Производимо, испоручујемо и примењујемо електронске ваге за аутомобиле и вагоне

  Са својим дугогодишњим искуством у пружању решења у области индустријске аутоматизације са бројним завршеним пројектима, компанија Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО се позиционирала као једно од водећих имена у области. Компанија извршава пројекте "кључ у руке" у областима "Електро" и "Аутоматизација" и до сада има преко 200 завршених пројеката. Поред свог инжењерског рада, САТ такође развија сопствене производе.

 • 15 june 2018Блатобран за индустрију железница компаније Осам АД узео је златну медаљу на конкурсу "Одливак 2017. године"

  Изливени профил, који је понудила компанија Осам АД-град Ловеч, Бугарска, која је део групе "Метална Технологија Група - Ангел Балевски Холдинг" АД, освојио је златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак 2017. године", за портал BalkanEngineer.com су изјавили из ове компаније. Манифестација је одржана у оквиру ХХV Међународне научно-техничке конференције "Метални одливци 2018", која је одржана у данима од 18. до 20. априла 2018. у граду Плевен, Бугарска.

Види све »