Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Филкаб представља нехалогене каблове и противпожарне системе Служби за заштиту од пожара у Пловдиву, Бугарска

22 may 2019

In Bulgarian

 

Професионалце у области електричне опреме и кабловских производа из Филкаба угостили су запослене у Служби за заштиту од пожара и заштиту становништва (РСПБЗН) у Пловдиву, Бугарска. "Представили смо теоријске и практичне карактеристике и предности палете производа са негалогеним кабловима фирме Prysmian Group", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из Филкаба.

 

 

Пракса показује да је једна од највећих опасности током пожара дим. Због високе густине, видљивост у собама се смањује, што дезоријентира евакуацију људи. Не треба потценити киселост дима, који оштећује респираторни и нервни систем људи и оштећење имовине. Из ових разлога, глобални произвођач каблова и жица компаније Prysmian Group фокусира своје напоре на развој и промовисање не-халогених каблова.

 

 

"То су производи који не садрже халогене елементе у својој изолацији и, у случају пожара, емитују много мање дима и токсичних емисија него широко распрострањени каблови са PVC изолацијом", изјавили су у компанији Филкаб. "Захваљујући овим својствима, не-халогени каблови су погодни за употребу у јавним зградама, подземним железницама и другим врстама зграда са високим ризиком од пожара", додали су из компаније.

 

 

Серија производа обухвата различите моделе нехалогених енергетских и ватроотпорних каблова са флексибилним бакарним жицама и проводницима. Примене се користе у изградњи електричних инсталација, уградњи у разводне табле, машине и апарате, као иу просторијама и зградама са високим захтевима у погледу безбедности живота и здравља људи. Каблови без халогена су такође погодни за локације које захтевају заштиту специјалне и скупе електронске опреме од оштећења од пожара и емисија које садрже халоген.

 

 

За више информација о производима и услугама које компанија нуди на српском тржишту, можете контактирати Филкаб-Миг, подружницу Филкаб-а.

 

Филкаб  седиште компаније:

Адреса: Бугарска, Пловдив 4004, ул. "Коматевски пут" № 92

Телефон: 00359 32 277 171; 00359 32 608 881

E-mail: office@filkab.com

 

Филкаб-Миг ДОО

Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Рајићева 31

 

Канцеларија

Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Зеленгорска 4

Телефон: 00381 18 282 292; 00381 62 717371

Факс: 00381 18 282 293

 

E-mail: goran.markovic@filkab.rs

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор слика: Филкаб-Миг ДОО

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 16 august 2019Мариана Пичурова из Либхер-Хаусгерете Марица: "Поверење је кључ стимулативног радног окружења"

  За сваку растућу компанију запослени су њен највреднији капитал. Обезбеђивање повољних услова рада један је од кључних елемената добре корпоративне културе. Међутим, шта је потребно послодавцу да изгради поверење у своје запосленике и усрећи их својим послом? Која је успешна формула компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО (Пловдив, Бугарска) за стварање оптималног радног окружења рекла нам је госпођа Маријана Пичурова, шеф Смене у компанији.

 • 15 august 2019Melexis је освојио престижну награду за свој престижни производ. Можете бити део победничког тима

  Технолошки лидер Melexis добио је награду „Best of Sensors 2019“ за температурни сензор MLX90632. Производ је добио награду за изврсност у иновацијама сензора, а награда је додељена на престижном сајму Sensors Expo & Conference 2019, одржаном у јуну у Калифорнији, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Мелекис Бугарска. Sensors Expo & Conference је манифестација са више од 30 година историје, која издваја најновија достигнућа у области сензора, повезивања и интернета ствари (IoT).

 • 14 august 2019Атикс: Поуздана детекција LED осветљења са новим Leuze electronic сензорима

  Потњрђена бугарска фирма Атикс, која нуди решења и производе за индустријску аутоматизацију, представља нове сензоре дифузног рефлектора међународног стручњака за оптоелектронику Leuze еlectronic. Серија 3C, 25C, 46C и 49C има побољшану заштиту од светлости у окружењу, пружајући корисницима високу поузданост. То их чини оптималним решењем у присуству ЛЕД осветљења. Стропна расвета у производним просторијама је пулсирајуће свјетло чији су импулси невидљиви људском оку.

 • 13 august 2019Телетек Електроникс: Максимална сигурност за ваш сигурносни систем са AJAX SP софтверским решењем

  Бугарска компанија Телетек Електроникс је дугогодишњи стручњак у области алармних и противпожарних система. Компанија такође нуди различите комуникационе модуле, укључујући GPRS, GSM, LAN и специјализовани софтвер. „Представљамо вам AJAX SP Pro – софтверску апликацију за максималну сигурност вашег сигурносног система. Решење, засновано на OS Windows Server, корисницима нуди безбедну брзу размену података и низ других погодности”, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из ове бугарске компаније.

 • 12 august 2019Кастива: Elmo Rietschle уводи нове, немасне вакуум пумпе C-VLR 62 и 122

  Немачка компанија Elmo Rietschle, део Gardner Denver групе, развила је нову генерацију вакуумских пумпи које нису подмазиване технологијом палета. „Нови модели C-VLR 62 и 122 су компактан дизајн и систем хлађења ваздуха. Намењени су за употребу у прехрамбеној индустрији, преради пластике, дрвној преради и многим другим индустријама“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Кастива ДОО. Модели C-VLR 62 и 122 развијени су као одговор на потражњу потрошача и надопуњују Elmo Rietschle-ов широки асортиман вакуумских пумпи.

 • 09 august 2019У Винтертхуру гради се нови стамбени простор. Канализација ће бити направљена производима Steinzeug-Keramo

  Ново насеље – одржива канализација! Steinzeug-Keramo, један од највећих светских произвођача стаклокерамичких цеви и фитинга, објавио је да ће у току бити изградња новог градилишта. "У Винтертхуру, Швајцарска, потпуно нови стамбени простор биће опремљен канализационим цевима компаније Steinzeug-Keramo", обавестили су портал BalkanEngineer.com из регионалне канцеларије ове компаније. Винтертур је насеље у северној Швајцарској, удаљено око 31 км северозападно од Цириха.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 august 2019Бугарска са конкурсом за истраживање гаса и нафте у Црном мору

  Бугарски Савет Министара одобрио је покретање конкурентске процедуре за издавање дозволе за проучавање и истраживање природног гаса и нафте у Црном мору, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Дозвола будућем власнику биће издата на период од 5 година. Минимални обавезни програм рада овог истраживања обухвата: спровођење и обраду 2D и ЗD сеизмичких истраживања, припрему геолошког модела за контурирање перспективних места бушења, процену нафтног потенцијала и бушење потенцијалних налазишта.

 • 12 august 2019Румунска компанија Emag са новим логистичким центром за 9 милиона евра

  Компанија за достављање Sameday, део румунског мрежног продавца Emag, добила је нови логистички центар вредан 9 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Објекат се налази на 9 км северозападно од Букурешта. Нова складишта, површине 20 000 m2 налазе се на парцели од 7,4 ha и већ имају статус индустријског парка. Очекује се да ће румунска компанија Sameday почети са радом у логистичком центру ове јесени.

 • 07 august 2019Србија са највећим приходом у региону Западног Балкана

  Укупни приходи 100 најпрофитабилнијих компанија у региону западног Балкана износе 100 милијарди евра 2018. године, према подацима Привредне коморе Србије. Компаније у Србији имају највећи приход од 34 милијарде евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Најбоље компаније у Словенији пријавиле су 29 милијарди евра прихода, у Хрватској 24 милијарде евра, у Босни и Херцеговини 11 милијарди евра, а у Црној Гори 4 милијарде евра. Првих десет приватних и државних предузећа у Србији генеришу до 60% укупних прихода у земљи.

 • 05 august 2019Kostal са плановима за отварање 750 радних места у фабрици у Охриду

  Компанија Kostal, глобални произвођач аутомобилских компоненти, планира проширити своје пословање откривањем 750 нових радних места у свом погону у Охриду, Сееверној Македонији у наредних пет година, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења сајта CIJEurope.com. До краја 2025. године немачка компанија очекује да ће у свом македонском предузећу имати 1150 запослених. Ово ће претворити фабрику у једну од највећих производних објеката у Европи. Капацитет предузећа је да се извози око 300 милиона евра годишње.

 • 31 july 2019Гасовод између Бугарске и Мађарске је напола завршен

  Румунска јавна гасна компанија Transgaz завршила је изградњу 215 километара гасовода БРУА који повезује Бугарску са Румунијом, Мађарском и Аустријом. Ово је део прве фазе пројекта у вредности од 560 милиона ежра. Пројекат предвиђа изградњу гасовода који ће пролазити кроз 11 румунских округа, укупне дужине од 550 км на територији Румуније. Максимални капацитет ће бити 1,5 и 4,4 милијарде m3 гаса годишње, према Бугарској и Мађарској. Поред гасовода од 215 км, извођач радова је изградио три компресорске станице.

 • 29 july 2019Vodafone купује ТВ и Интернет провајдера UPC Romania

  Европска комисија одобрила је куповину кабловског и интернет провајдера UPC Romania од мобилног оператера Vodafone, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта. Споразум је део трансакције од 18,4 милијарде евра између Vodafone Group и америчке компаније Liberty Global, преко које Vodafone стиче имовину UPC-а у Немачкој, Чешкој, Мађарској и Румунији. Генерални директор Vodafone у Румунији каже да је ово важан корак за компанију да понуди првокласне свеобухватне услуге фиксне и мобилне комуникације, интернет и телевизију – што су главни конкуренти већ постигли на румунском тржишту.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 15 august 2019Словеначки произвођач улаже 25 милиона евра у Македонију

  Словенски произвођач батерија Tab Mezica планира уложити 25 милиона евра у развој своје подружнице TAB MAK у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта CIJEurope.com. Износ ће се користити за повећање производних капацитета индустријских и стартер батерија у фабрици у Пробишштипу. У почетку ће у производном погону бити запослено додатних 80 радника, што значи да ће се радна снага компаније повећати на око 500 људи. Македонска подружница тренутно остварује 60 милиона евра годишње.

 • 13 august 2019Јапанска компанија Toyo Tire изградиће фабрику гума у ​​Србији

  Јапански произвођач гума и гума Toyo Tire Corporation планира да изгради фабрику у индустријском парку на североистоку Инђије, у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија ће уложити 390 милиона евра у прву фазу свог пројекта. Компанија Toyo Tire ће у септембру регистровати своју подружницу у Србији, са седиштем у Београду и капиталом од 160 милиона евра. Будуће активности компаније обухватаће производњу и продају радијалних гума за путничка возила и лака теретна возила. Toyo Tire Corporation намерава да започне изградњу фабрике за производњу у мају 2020. године.

 • 08 august 2019Аутомобилско тржиште у Румунији порасло је у првој половини године

  Аутомобилско тржиште у Румунији забележило је раст од 7,6% у јуну и 10,7% у првих шест месеци ове године, у односу на претходну годину 2018. Укупна продаја путничких и лаких комерцијалних возила (до 3,5 т) достиже 98.500. у току прве половине године. У односу на претходну годину, продаја путничких аутомобила у Румунији порасла је за 11,9%. То је углавном због повећања броја индивидуалних клијената. У сегменту путничких аутомобила, румунски бренд Dacia држи прву позицију са 26.200 продатих јединица, што представља 31% укупног тржишта аутомобила.

 • 06 august 2019Бугарски телеком оператер Теленор је започео тестова на мрежи 5G

  Телекомуникациони оператор Теленор је започео серију практичних тестова на 5G мрежи у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније. Компанија је 22. јула 2019. године извршила први медицински преглед, користећи технологију нове генерације. Практични тест је инспирисан реалним случајем - водећи лекари из престонице редовно посећују регионалну болницу у Хаскову ради консултација и прегледа. За потребе експеримента, компанија је направила 5G везу између 3 локације у Бугарској - 2 у Софији и 1 у Хаскову.

 • 01 august 2019Турска компанија гради фабрику за пластичне производе у Скопљу

  Турска компанија Balkanlar Plastik започела је изградњу погона у зони технолошког индустријског развоја Скопље 1, Сежерна Македонија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Компанија планира да уложи 7,5 милиона евра. Фабрика у Скопљу ће производити пластичне производе и амбалажу за хемијску и прехрамбену индустрију у складу са потребама купаца. Успешном реализацијом пројекта компанија планира да у наредне три године открије 306 радних места у производном погону. По речима потпредседника македонске владе за економска питања господина Кочо Ангушева.

 • 30 july 2019Француска компанија модернизирала је београдски аеродром за 730 м. евра

  Француска компанија Vinci Airports званично је покренула пројекат модернизације Аеродрома "Никола Тесла" у Београду, у вредности од 730 милиона евра. Инвестиција ће се обавити у оквиру 25-годишње концесије аеродрома, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Кроз модернизацију, француска компанија планира да повећа квалитет услуга аеродрома према највишим међународним стандардима и повећа капацитет на 15 милиона путника годишње.

Види све »