Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Филкаб - Ваш електрични свет или како је свемир створен решењима на пољу електричних инсталација и енергије

09 june 2021

In Bulgarian   In Macedonian

 

Филкаб је једна од водећих производних, инжењерских и трговинских компанија у области електричне опреме, осветљења и аутоматизације у Бугарској. Током година компанија је концентрисала своје активности у три главна подручја: трговина, производња и имплементација пројеката, стварајући неколико компанија са одређеним специјализацијама, удружених у заједничку групу. „Нудимо комплетна решења, компетентне консултације, квалитетну услугу и специјализовану услугу. Наше инжењерске услуге успешно се користе у секторима као што су енергетика, грађевинарство, комуникације и комуникације“, изјавили су из компаније Филкаб за читаоце портала BalkanEngineer.com.

 

 

Филкаб АД - највећа комерцијална компанија у групи

 

Компанија је изборила место међу лидерима на бугарском тржишту роба и услуга у области електротехнике, аутоматизације и енергетике и изградила је репутацију поузданог и одговорног партнера. Њени дугорочни клијенти су компаније и компаније које се баве електричним инсталацијама, грађевинарством и комерцијалним делатностима везаним за производњу, пренос и дистрибуцију електричне енергије, као и компаније из области обновљивих извора енергије и сектора комуникација.

 

 

Филкаб Енвењеринг ЕАД - компанија са највећим бројем запослених у групи компанија Филкаб

 

Своју делатност започео је као инжењерски одсек у Филкабу АД, пружајући услуге у области електро инсталација за различите пројекте у Бугарској. У 2014. години, због раста пословања, основано је у засебну компанију која се бави производним делатностима и нуди свеобухватне инжењерске услуге.

 

 

Филкаб Солар ДОО - богат портфељ производа и опреме за изградњу објеката обновљиве енергије

 

„Филкаб Солар доо нуди решења за производњу и складиштење електричне енергије из обновљивих извора енергије и припрема комплетна инжењерска решења. Такође врши управљање пројектима и изградњу фотонапонских паркова, аутономних и хибридних система за сопствену потрошњу и система соларних пумпи “, рекао је Филкаб.

 

 

Мак Каб ДООЕЛ - прва страна компанија из групе компанија Филкаб

 

Компанија нуди производе и услуге у области енергетике на територији Републике Северне Македоније и из сопствене базе тамо врши испоруку, дистрибуцију и промет каблова и жица, кабловске арматуре и прибора, алата, електричних уређаја и алата за аутоматизацију и више.

 

Филкаб Миг ДОО - сложене испоруке производа водећих произвођача на територији Србије

 

Компанија је основана како би проширила активности компаније у региону, испоручујући велике пројекте у области енергетике, грађевине, комуникација и комуникација.

 

 

FILKAB SOLAR ENERJI A.Ş. — инжењерске услуге, снабдевање и изградња фотонапонских локација на територији Турске

 

Основана 2014. године са седиштем и канцеларијом у Истанбулу у Турској, као подизвођач, компанија се бави продајом електричних и механичких делова фотонапонских постројења.

 

FILKAB SOLAR HU Kft. - природан корак ка ширењу активности групе широм Европске уније

 

Оснивање филијале у Мађарској последица је стеченог искуства и успешне примене бројних фотонапонских пројеката. „Компанија тежи да понуди инжењерске услуге, сложено снабдевање опремом и изградњу фотонапонских постројења у Мађарској“, коментарисали су у наставку из компаније Филкаб.

 

 

За више информација о производима и услугама које компанија нуди на српском тржишту, можете контактирати Филкаб-Миг, подружницу Филкаб-а.

 

Филкаб – седиште компаније:

Адреса: Бугарска, Пловдив 4004, ул. "Коматевски пут" № 92

Телефон: 00359 32/277 171; 00359 32/608 881

E-mail: office@filkab.com

 

Филкаб-Миг ДОО

Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Рајићева 31

 

Канцеларија

Адреса: Србијa, 18000 Ниш, ул. Зеленгорска 4

Телефон: 00381 18 282 292; 00381 62 717371

Факс: 00381 18 282 293

E-mail: goran.markovic@filkab.rs

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ!

 

 

Извор фото материјала: Филкаб, Filkab

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 09 june 2021Филкаб - Ваш електрични свет или како је свемир створен решењима на пољу електричних инсталација и енергије

  Филкаб је једна од водећих производних, инжењерских и трговинских компанија у области електричне опреме, осветљења и аутоматизације у Бугарској. „Нудимо комплетна решења, компетентне консултације, квалитетну услугу и специјализовану услугу. Наше инжењерске услуге успешно се користе у секторима као што су енергетика, грађевинарство, комуникације и комуникације“, изјавили су из компаније Филкаб за читаоце портала BalkanEngineer.com.

 • 21 may 2021Да штитиш зграду Министарства одбране и НАТО базу у Бугарској? Телетек Електроникс говори о одговорности

  Министарство одбране Републике Бугарске основано је указом 1879. године. Основано као највиша војно-административна институција, има функције одбране државног суверенитета, одбране територијалног интегритета и одбране интереса бугарског друштва. Обезбеђивање сигурности и заштита масивне зграде је прави изазов са којим је водећи бугарски произвођач алармне и ватродојавне опреме Телетек Електроникс спреман да се суочи. Више о пројекту, посебно за читаоце BalkanEngineer.com, рекли су специјалисти из компаније ...

 • 17 may 2021Инжењеринг система за управљање енергијом и реконструкција трафо-станица са доказаним услугама Т&Д Инжењеринг

  Т&Д Инжењеринг је основана бугарска инжењерска компанија чија је делатност концентрисана у области енергетике, електротехнике и електронике. Компанија реализује задатке из различитих области дизајна, производње и услуга. „Једна од области у којој се годинама развијамо и имамо бројне успешно завршене пројекте је примена комплетног инжењеринга комплетних система управљања енергијом и реконструкција трафо-станица“, изјавили су из ове компаније за портал BalkanEngineer.com.

 • 14 may 2021Теси је са сопственим програмом из Софије уживо учествовала у овогодишњим издањима изложби ISH Digital и MCE Milano

  Две највеће светске изложбе на пољу грађевинских инсталација, инфраструктуре и енергетске ефикасности су ове године у потпуности одржане онлајн, због ситуације са COVID-19. Међутим, ово их није учинило ништа мање занимљивим. ISH Digital 2021 (22-26 март) и Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 (12-16 април) привукли су пажњу професионалцима из целог света својим јединственим дигиталним програмима. Учесник у њима био је и етаблирани бугарски произвођач бојлера и уређаја за домаћинство, компанија Теси.

 • 10 may 2021Системи за пожароизвештавање на Телетек Електроникс гарантира заштиту 125 објеката на банци Пиреос у Грчкој

  Почетак пројекта је дат још током 2019. год. „Изнад озбиљне конкуренције од стране низа уврштених међународних произвођача производа за пожароизвештавање, Телетек Електроникс је успео да специјализује менаџмент у финансијском уређењу са поузданим и доказаним решењима са оптичким техничким параметрима, гарантованим сервисирањем и не последњим местом са озбиљним референцама од многобројних реализованих наших пројеката“, обаснили су из ове компаније.

 • 23 april 2021Транспортни аутоматизовани систем за пуњење прахова за прање у картоне реализује Мултиинжењеринг за Фикосота

  Водећа бугарска машина за израду машина Мултиинжењеринг обавестила је портал BalkanEngineer.com о једном од пројеката које је њен тим применио на пољу аутоматизације. Бугарски специјалисти су дизајнирали и произвели аутоматизовани систем за пуњење прахова за прање у картоне за компанију Фикосота - брзорастућу компанију за производњу детерџената и детерџената. Показаћемо вам више о реализацији пројекта, као и видео презентацију са системом функционисања у данашњем материјалу.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 june 2021Румунски аутомобили Dacia улазе на аустралијско тржиште

  Румунски аутомобил Dacia сада ће у Аустралији продавати локални увозник Renault Ateco Group, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Извршни директор компаније Ateco Group - Невил Крајтон је рекао да је тренутно у преговорима са компанијом Dacia око детаља. Модели Dacia Sandero и Sandero Stepway могли би бити најпродаванија возила румунске марке у Аустралији, заједно са компактним кросовером Duster и пикапом Oroch, који се продају као део бренда Renault. Марка Dacia је створена 1966. године, када је потписан уговор о лиценцирању са компанијом Renault, а 1999. године постала је део бренда Groupe Renault.

 • 09 june 2021Инвеститори заинтересовани за индустријски и хемијски парк у Србији

  Први индустријски и хемијски парк у Србији - Прахово већ привлачи пажњу низа инвеститора. Потпредседник пољопривредне компаније Elixir Group - Владимир Тодоровић истакао је да је парк одлична прилика за будућност и развој источне Србије. У 2020. години производња хемикалија и хемијских производа порасла је за 5,9% у поређењу са 2019. Заједно са тим, производња пестицида и хемикалија за пољопривреду, укључујући биоцидне производе за дезинфекцију, такође је забележила значајан пораст. Поред тога, спољна трговина хемијским производима износила је 6,1 милијарду евра или 15,3% укупне трговине Србије.

 • 07 june 2021А1 Бугарска и Acronis покрећу cloud центар података

  Телецом А1 Бугарска и глобални лидер у сајбер безбедности Acronis најавили су покретање Acronis Cloud Data Center у Софији. Acronis је изабрао центар података компаније А1 за колокацију његовог најновијег центра података у облаку због одличне геолокације и репутације компаније А1 Бугарска као поузданог партнера и водећег провајдера телекомуникационих и ICT услуга у Бугарској. Са новим дата центром у Софији, добављачи услуга у Бугарској ће моћи локално да чувају пословне критичне податке својих купаца широм земље. Платформа Acronis Cloud Infrastructure пружа добављачима услуга приступ целом низу сигурносних копија и кибернетичких решења.

 • 02 june 2021Engie Romania купила је нови фотонапонски парк

  Engie Romania, румунска подружница француске комуналне компаније и највећи дистрибутер и добављач природног гаса на локалном тржишту, објавила је да је стекла још једну оперативну фотонапонску флоту укупне инсталиране снаге 5,46 MWp, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Фотонапонски парк се налази у јужном делу Румуније, у селу Ненчиулешти у округу Телеорман. Пуштен је у рад 2014. године и од тада производи око 42 Gwh електричне енергије, што је еквивалент годишњој потрошњи 25.000 домаћинстава. Раније су парк били у власништву два немачка инвеститора.

 • 31 may 2021У Бугарској су покренути железнички пројекти за преко 930 милиона лева

  У Бугарској је започета изградња железничких пројеката вредних преко 930 милиона лева. Део пројеката је модернизација железничких деоница Оризово-Михаилово и Елин Пелин-Вакарел. Поред тога, на железничкој прузи Пловдив-Бургас биће изграђени сигнални и телекомуникациони системи. Очекује се да ће реконструкција станичног комплекса Нова Загора почети за неколико дана. Исплаћена средства у оквиру Оперативног програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 износе око 2 милијарди лева. а уговорени финансијски ресурс износи 3,2 милијарди лева.

 • 27 may 2021ВА Glаѕѕ Grоuр улаже око 600 милиона лева у Бугарску

  Португалски произвођач стаклене амбалаже BA Glass Group уложиће око 600 милиона лева у унапређење производње у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Циљ програма је да компанија има готово двоструко већи капацитет на крају инвестиционог циклуса у Бугарској. Према речима извршне директорке компаније - Сандре Сантуш, тренутно се гради друга пећ у фабрици у Софији, захваљујући којој ће бити отворено око 110 радних места. Компанија је већ започела запошљавање и запошљавање запослених, јер неке од позиција захтевају дугу обуку. Пећ би требало да буде спремна 2022. године.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 10 june 2021Wpd гради ветропарк у Северној Македонији

  Немачка компанија Wpd уложиће 500 милиона евра у изградњу ветропарка између Куманова, Старог Нагоричана и Криве Паланке у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Balkan Green Energy News. Према плану, објекат ће бити снаге 400 MW. Премијер Сверне Македоније Зоран Заев истакао је да је компанија поднела захтев за успостављање стратешког инвестиционог партнерства. Предвиђено је да се пројекат ветропарка спроводи без државне помоћи. Wpd је присутан у региону путем своје подружнице Wpd Adria. Компанија је власник четири ветропарка у Хрватској и развија пројекат Брајићи у Црној Гори.

 • 08 june 2021Почела је пријава за UiPath Automation Awards 2021

  Румунске ИТ компаније, као и друге из источне и централне Европе и Турске, имају прилику да се пријаве за UiPath Automation Awards 2021. Награде ће се додељивати у две категорије: Start-up и Scale-up. Start-up награда је 50.000 евра. Награђивана компанија Scale-up имаће приступ првом софтверу за аутоматизацију база података у Румунији и моћи ће да представи своје решење четворици корисника UiPath. Компаније из Албаније, Белорусије, Бугарске, Хрватске, Кипра, Чешке, Естоније, Грчке, Мађарске, Летоније, Литваније, Малте, Молдавије, Пољске, Румуније, Словачке, Словеније, Украјине и Турске имају право да учествују у такмичењу.

 • 03 june 2021Србија потписала споразум о новом интерконектору

  Влада Србије потписала је уговор са Европском инвестиционом банком о финансирању изградње гасне интерконекције Ниш - Димитровград - Бугарска. Вредност овог пројекта је 160 милиона евра, од чега ће Европска инвестициона банка обезбедити 25 милиона евра, 49,6 милиона евра обезбеђује се кроз грант суфинансирање из IPA фондова ЕУ, а преостали трошкови биће покривени буџетом Србије. Деоница од Ниша до Софије има укупну дужину од 176 км, а гасовод, који има капацитет од 1,8 милијарди кубних метара годишње, биће дугачак 109 км. Плинска интерконекција између Србије и Бугарске значи стабилност гаса за земљу.

 • 01 june 2021Alkaloid је отворио нови производни погон у Скопљу

  Фармацеутски произвођач Alkaloid отворио је погон за производњу и паковање влажних марамица Becutan у свом погону у Скопљу, Северној Македонији. Инвестиција износи 4 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews. Опрема за производњу купљена је од добављача из Хрватске и Турске. Простире се на површини од око 3200 m2. Раније је простор служио као складиште. Нова линија има производни капацитет од 120 јединица у минути, као и максимални годишњи капацитет од 50 милиона паковања. Becutan је водећи бренд на пољу неге беба на локалном тржишту и присутан је у 25 земаља.

 • 28 may 2021Норвешка компанија NBT са интересом за улагање у Србију

  Норвешка компанија NBT, која има искуства са пројектима ветропаркова у Украјини и Кини, показује повећано интересовање за улагање у Србији. Српска министарка енергетике Зорана Михајловић каже да се NBT већ придружио пројектима ветропаркова које је покренула компанија Windvision, компанија специјализована за управљање пројектима обновљиве енергије. Министар је подсетила да је Србија усвојила нови правни оквир у области енергетике, укључујући први специјални закон о употреби обновљивих извора енергије. Михајловић је такође нагласила да земља жели да привуче квалитетне инвестиције у ову област.

 • 26 may 2021Америчка софтверска компанија отворила је истраживачки центар у Румунији

  Америчка компанија за софтверски инжењеринг и консултантске услуге Coherent Solutions најавила је да отвара центар за истраживање и развој (R&D) у Букурешту у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider. Компанија је поставила циљ да до краја 2021. године запосли 30 нових стручњака. Према генералном директору компаније Coherent Solutions Румуније Алини Чандру, компанија планира да изгради снажан тим од 150 професионалаца до 2023. године, као и да истражује што је више могуће у пољу нових технологија. Coherent Solutions је компанија за софтверски инжењеринг и консалтинг.

Види све »