Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Чланци

Мариана Пичурова из Либхер-Хаусгерете Марица: "Поверење је кључ стимулативног радног окружења"

16 august 2019

In Bulgarian  In Macedonian

 

За сваку растућу компанију запослени су њен највреднији капитал. Обезбеђивање повољних услова рада један је од кључних елемената добре корпоративне културе. Међутим, шта је потребно послодавцу да изгради поверење у своје запосленике и усрећи их својим послом? Која је успешна формула компаније Либхер-Хаусгерете Марица ДОО (Пловдив, Бугарска) за стварање оптималног радног окружења рекла нам је госпођа Маријана Пичурова, шеф Смене у компанији.

 

 

„Од када сам се придружила компанији 2008. године, импресионирана сам добром организацијом и структуром групе. За мене је Либхер одговоран и посвећен послодавац. Руководиоци производње слушају запослене и наши предлози се узимају у обзир, због чега се организација стално побољшава“, рекла је Маријана Пичурова за портал BalkanEngineer.com. "У мене сви имају велико поверење и ја то стварно ценим", додала је у наставку.

 

Мариана Пичурова је започела професионалну каријеру у Либхер-Хаусгерете Марица као радник у производњи. Она нам је рекла да поверење које компанија има према својим запосленима, као и подршка и сигурност коју добијају благотворно утичу на њихов рад. Мариана такође цени отворене односе између запослених и руководства који разликују организациону културу у Либхер-Хаусгерете Марица. Осврћући се уназад, она се сећа да јој подржавајућа и опуштена микроклима компаније помаже да преброди изазове са којима се сусреће у својим професионалним обавезама.

 

 

Либхер-Хаусгерете Марица део је међународног концерна Либхер. Компанија спада у круг произвођача кућних апарата, а током година њени производи су награђивани бројним престижним међународним наградама.

 

Ако желите да постанете и део тима из снова компаније Либхер-Хаусгерре Марица, погледајте која су слободна радна места:

 

 - Инжењер Клима уређаја;

 - Конструктор у сектору Конструкције;

 - System Tester – Sub-System Electronic;

 - Графички дизајнер у одељењу Пројектовање машина;

 - Координатор обуке и контакт са сервисним партнерима;

 - Специјалист за Квалитет (Планирање).

 

Адреса: 4202, Бугарска, Радиново, Рег. Пловдив, Индустријска Зона општина Марица

Тел: 032/615 414

E-mail: lhm_jobs@liebherr.com

 

Више информација о Либхер-Хаусгерете Марица ДОО слободним радним местима компаније, као и детаљима о њеним технолошким могућностима и будућим плановима развоја, можете наћи ОВДЕ.

 

Сазнајте више о производима и услугама које компанија нуди у Србији ОВДЕ! 

 

 

Извор фото материјала: Либхер-Хаусгерете Марица ДОО

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 march 2021Либхер-Хаусгерате Марица произвела је рекордних 1 милион јединица

  Јубиларна 2020. за Либхер-Хаусгерате Марица завршена је новим рекордом у производњи фрижидера и замрзивача. Прошле године, ова бугарска компанија, која је прославила 20. годишњицу, регистровала је милион производа за ту годину. Више о успеху компаније за портал BalkanEngineer.com поделили с из компаније : Либхер-Хаусгерате Марица. Прогнозе : Либхер-Хаусгерате Марица за годишњу производњу од 844.000 јединица побијене су када је, као резултат повећане потражње, 19. децембра 2020. године, милионити замрзивач са импресивним дизајном британске телефонске говорнице престао да производи.

 • 22 february 2021H3 - прецизно вретено са великом стабилношћу - развили су инжењери компаније РАИС

  Вретено Н3 постиже 10.000 обртаја/min и пројектовано је са прецизним ременским погоном и уграђеним прецизним хибридно-керамичким лежајевима како би се постигло мање термичко ширење и мале вибрације. „Да би се побољшали резултати дубоког бушења и стругања, систем хлађења вретена може се допунити раствором за хлађење кроз алат, што доводи до бољег квалитета коначног производа и штеди време обраде“, коментаришу из компаније РАИС за портал BalkanEngineer.com.

 • 15 february 2021Можете добити битку са каменцем уз помоћ бојлера Tesy Anticalc - сада са новим, још елегантнијим дизајном

  „Грејачи воде Anticalc дизајнирани су за беспријекоран, дуготрајан и поуздан рад у регионима са тврдом, високо минерализованом и/или агресивном водом. А сада имају нови, још елегантнији дизајн“, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Тврду воду карактерише висок садржај јона магнезијума и калцијума, ау неким случајевима и других супстанци. Како температура расте, неке од соли растворљивих у води калцијума и магнезијума постају нерастворљиве и таложе се на тачки загревања.

 • 08 february 2021Унисист Лабораторије са новим сертификатом о акредитацији за калибрацију мерних инструмената

  Компанија Унисист Лабораторије ДОО је добила нови сертификат о акредитацији од Извршне агенције „Бугарска служба за акредитацију“. Лабораторија је овлашћена за проверу средстава за мерење електричних количина, запремине и потрошње. Основана је 1997. године и једна је од првих лабораторија са таквом специјализацијом у Бугарској. „Током протеклих година доказали смо своју високу техничку способност као водећа лабораторија“, прокоментарисала је компанија за портал Balkanengineer.com.

 • 05 february 2021SpaceCAD: Аутоматизација у сарадњи са решењима OnRobot изједначава услове за све произвођаче

  OnRobot производи - хватаљке, сензори снаге/момента, вакуумски хватаљке, позната Гецко технологија и мењачи алата помажу произвођачима да остваре све предности аутоматизације. То укључује једноставност употребе, исплативост и сигурност када роботи и радници раде заједно. Комбинација предлога чини аутоматизацију задатака попут паковања, контроле квалитета, обраде материјала, одржавања машина, палетизације, монтаже и површинске обраде бржом и једноставнијом.

 • 01 february 2021Предње плоче и тастатуре са пуном функционалношћу и конкурентним ценама бугарског произвођача Таурус-93

  У својој производној делатности компанија користи штампане плоче, самољепљиве и двоструко лепљиве фолије, контактне плоче, конекторе, тракасте каблове, LED и дисплеј са течним кристалима. „Наш главни приоритет је квалитет наших производа и незамислив је без улагања у модерну производну опрему“, коментарише компанија. Тастатуре и панели које производи Таурус-93 широко се користе у ЦНЦ машинама, медицинској опреми, програмерима, регулаторима, као и у машинама за индустрију забаве.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 march 2021Chaos Group проширује своје производе и услуге

  Бугарска софтверска компанија Chaos Group прошириће своје присуство на пољу технологија рачунарске графике, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Компанија ажурира свој портфолио производа и услуга за фотореалистичне слике и анимације и има за циљ да пружи комплетна решења за рад дизајнера и 3D уметника. Нова решења компаније Chaos Group укључују технологије обраде и приступа сликама у стварном времену Chaos Vantage, V-Ray Vision, једноставну и брзу услугу обраде слика Chaos Cloud на мрежи, мрежну платформу са 3D моделима и висококвалитетним Chaos Cosmos материјалима, као и и многи други предлози за потрошаче.

 • 01 march 2021Северна Македонија гради магистралне гасоводе

  Ове године биће завршена изградња магистралних гасовода од града Скопља до града Гостивара и од града Неготина до града Битоља у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Meta.mk. Поред тога, предстоје нови пројекти међусобног повезивања са Грчком, Косовом и Србијом. Ово су изјавили министар саобраћаја и веза северне Македоније Благој Бочварски и директор Националних енергетских ресурса Бајрам Реџепи, који су заједно са замеником министра саобраћаја и веза Бекимом Реџепијем прегледали изградњу гасовода Скопље-Тетово-Гостивар. Инвестиција у тај део износи 29 милиона евра.

 • 24 february 2021Румунија је очитала пораст у грађевинарству од 16% у 2020. години

  Обим грађевинских активности у Румунији повећао се за 15,9% у 2020. Двоцифрени раст стопа примећују се у сва три сектора - стамбеном, нестамбеном и нискоградњи. Подаци су Националног завода за статистику земље. Изградња нестамбених зграда, попут канцеларија и тржних центара, у Румунији је забележила нижи раст - за 10,9%, на штету стамбеног сегмента, који је порастао за 17,8%. Обим капиталних поправки повећан је за 46%, а активности одржавања за 24,4%. Заједно са грађевинарством, раст бележе и друге индустрије попут фармацеутских производа, хемикалија, малопродаје, логистике и информационе технологије.

 • 22 february 2021Бугарски пројекти номиновани су за награду Mies van der Rohe Award

  Осам гугарских пројеката с номинирани за награде Европске уније за савремену архитектуру Міеѕ vаn dеr Rоhе Аwаrd, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Gradat.bg. Награде имају за циљ популаризацију квалитета европске архитектуре и односа у ЕУ и свету, као и истицање области архитектуре за заједницу. Предстојеће издање такмичења одржаће се 2022. године. Номинације је емитовала Комора архитеката у Бугарској, Савез архитеката у Бугарској, апк. Вјара Жељаскова, у својству независног међународног стручњака, и проф. д-п арх. Георги Георгиев - шеф Катедре АРХИТЕКТУРА на Новом бугарском универзитету.

 • 17 february 2021Србија је усвојила стратегију за научни и технолошки развој

  Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије саопштило је да је влада земље усвојила Стратегију научног и технолошког развоја Србије за период 2021-2025, под називом "Моћ знања". У припреми обе стратегије и као и у консултацијама су учествовали представници Српске Академије Наука и Уметности, Националног савета за научни и технолошки развој, Удрувења Института Србије, Конференције универзитета Србије, Фонда за науку Републике Србије, Фонда за иновације, Центра за промоцију науке, као и Београдски научно-технолошки парк и други истакнути истраживачи.

 • 15 february 2021Активности у оквиру пројекта BRT система у Скопљу се настављају

  Главни град Македоније, Скопље, примиће у марту ове године идејни пројекат и пратећу документацију за прву линију будућег система брзих аутобуских линија у граду (BRT), сазнаје портал BalkanEngineer.com од новинске агенције Meta.mk. Прва линија биће дугачка 12,81 km и састојаће се од 21 аутобуске станице и 2 аутобуске станице. Прва транша зајма за пројекат, који ће одобрити Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), износи 47,6 милиона евра. Средства ће бити употребљена за припрему главног пројекта, изградњу прве линије, као и за будуће депоније, реконструкцију булевара и улица дуж трасе.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 march 2021Преговори о новом погону компаније Nidec у Србији се настављају

  Настављају се преговори са представницима јапанске компаније Nidec о улагању компаније у Новом Саду у Србији. Са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем разговарано је о потенцијалним локацијама будућег производног погона компаније Nidec. У објави на свом Инстаграм налогу, Вучевић је подсетио да ће инвестиција вредети скоро две милијарде долара, а компанија планира да купи 25 хектара земље у индустријској зони Север 4. Поред тога, у новој фабрици, која ће до 2023. године произвести до 300.000 производа, биће запослени висококвалификовани специјалисти, додао је градоначелник Новог Сада.

 • 02 march 2021Rombat ће производити батерије у фабрици у Букурешту

  Румунски произвођач батерија Rombat започиње производњу литијум-јонских ћелија за аутомобиле у свом новом погону у Букурешту у другој половини 2021. године. Ћелије ће бити испоручене Ромбат-овој партнерској компанији - Prime Motors. Нови извршни директор компаније Rombat Алин Јоанес, рекао је да је дизајнирање батерија за електричне аутомобиле изазов који омогућава да Rombat иде у корак са глобалним технолошким развојем и искористи нове тржишне могућности. Rombat, са седиштем у румунском граду Бистрица, у власништву је јужноафричке групе Metair.

 • 25 february 2021Србија је расписала тендер за набавку електричних возова

  Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије објавило је тендер за поруџбину три електрична воза који ће саобраћати на релацији Београд-Нови Сад-Суботица, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Према тендерској документацији, возила морају имати дужину од 100 m (± 5) и најмање 300 m (± 5) седишта прве и друге класе, бити опремљена грејањем и звучном изолацијом, спољним и унутрашњим ЛЕД осветљењем, електричним клизањем врата, тоалети за особе са инвалидитетом, две решетке са уређајима за топле напитке и могућност електронског плаћања, Wi-Fi мрежа, систем резервације итд.

 • 23 february 2021Северна Македонија ће добити средства за енергетске пројекте

  Македонска енергетска компанија Elektrani na Severna Makedonija (ESM) потписала је уговор о бесповратној помоћи од 2,4 милиона евра са немачком развојном банком KfW. Износ ће бити уложен у истраживање и документацију у вези са пројектима обновљивих извора енергије са процењеним годишњим капацитетом од 650 GWh. Договор отвара пут државној енергетској компанији у Северној Македонији да узме зајам од 80,5 милиона евра за пројекте, рекао је северно македонски премијер Зоран Заев. Током последњих 20 година, Немачка је финансирала развојне пројекте у северној Македонији вредне више од 500 милиона евра.

 • 18 february 2021Tesla је отворио своју прву канцеларију у Румунији

  Америчка компанија Tesla отворила је прву канцеларију у Румунији. Овај офис се налази у главном граду Букурешту. Компанија планира да спроведе више инвестиционих планова у земљи. То ће укључивати изградњу нових пуњача за пуњаче за електричне аутомобиле у неколико румунских градова - Темишвару, Сибиуу, Питештију и Букурешту. На списку могу бити и градови Крајова и Браила. Тесла ће сличне инвестиције извршити у суседним земљама Румуније, Бугарској, Мађарској и Србији. У септембру 2019. године, оснивач компанија Tesla и SpaceX, Елон Муск, објавио је на Твитеру да ће у Румунији бити отворена филијала компаније Tesla.

 • 16 february 2021ХЕ Козлодуј потписала је уговор са компанијом Вестингхаус Електрик

  Бугарска нуклеарна електрана Козлодуј и компанија Вестингхаус Електрик - Шведска потписали су уговор за анализу безбедности блока 5 ХЕ Козлодуј у примени алтернативне врсте нуклеарног горива. Према речима министра енергетике Бугарске Теменужке Петкове, потписивањем овог споразума влада испуњава један од својих главних приоритета у енергетском сектору - диверзификацију енергетских ресурса. Нагласила је чињеницу да се, упркос пандемији, спроводи путоказ потписан са Агенцијом за снабдевање Европске уније за диверзификацију свежег нуклеарног горива за ХЕ Козлодуј.

Види све »