Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 09 october 2023La Novaci, Macedonia de Nord, a fost finalizata o centrala fotovoltaica cu capacitate totala de 55 MW

  Mey Energy, producatorul de energie electrica din surse regenerabile, a finalizat implementarea unei facilitati fotovoltaice cu capacitate totala de 55 MW in Novaci din Macedonia de Nord, care este in prezent cea mai mare din regiune, a aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreennews.com. Sistemul a fost construit langa Mina Suvodol. Mey Energy, fondata in 2020, a anuntat ca va incepe sa genereze energie electrica cat mai curand posibil, iar noua instalatie se preconizeaza ca va produce 85 GWh anual, ceea ce reprezinta un echivalent de energie electrica pentru a satisface nevoile a 30 000 de gospodarii. Parcul fotovoltaic din Novaci a fost construit in doar zece luni.

 • 06 october 2023Producatorul de biciclete electrice Technibike isi muta productia in Bulgaria

  Producatorul de biciclete electrice Technibike a luat decizia de a parasi unitatile de productie din orasul Stassfurt, Germania, si sa-si mute operatiunile in Europa de Est, mai precis in Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Economic.bg. Compania este cunoscuta cu branduri precum HoheAcht, Pyro-Bikes si Cooper. Decizia de a muta productia in Bulgaria a fost luata dupa o analiza atenta a conditiilor nationale in schimbare. Compania a explicat ca conditiile de productie din Germania s-au deteriorat semnificativ, in special in perioada anilor afectati de pandemia COVID-19. In comparatie cu alte tari europene, Germania s-a confruntat cu costuri pentru energie de aproape trei ori mai mari si cu costuri cu personalul semnificativ mai mari.

 • 04 october 2023Operatorul albanez de energie electrica OSSH cauta furnizor de cabluri electrice

  Operatorul albanez de energie electrica OSSH a anuntat ca a deschis o licitatie pentru furnizarea de cabluri pentru reteaua electrica de joasa tensiune in municipiul Durres, cu un buget estimat de 150 de milioane de leki (1.5 milioane USD/1.4 milioane EUR). A aflat BalkanEngieer.com de la Seenews.com. Participantii potentiali la licitatie trebuie sa detina capacitatea de a furniza o gama variata de tipuri de cabluri si accesorii conform specificatiilor tehnice intr-o perioada de trei luni. Ofertele pot fi depuse pana pe 16 octombrie 2023. Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike Sh.A, sau OSHEE, este o companie energetica implicata in constructia, exploatarea, intretinerea si dezvoltarea retelei de distributie a energiei electrice care.

 • 02 october 2023TAB MAK a pus in functiune o centrala fotovoltaica pentru nevoile proprii ale bazei sale din Probištip, Macedonia de Nord

  Cu o investitie de 6 milioane de euro intr-un sistem fotovoltaic, grupul TAB Slovenia, lider in productia de baterii, va produce 13 256 MWh de energie electrica pe an, ceea ce va acoperi aproximativ 25% din nevoile companiei sale TAB MAK din Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la biznisvesti.mk. Punerea in functiune a centralei fotovoltaice a fost marcata de o ceremonie oficiala la complexul fabricii TAB MAK din Probištip, Macedonia de Nord, in prezenta doamnei Hristina Odjaklieska, ministrul adjunct al mediului, Dragan Anastasov, primarul Municipiului Probištip si Gregor Presker, Ambasadorul Sloveniei in tara, Roman Buria, director executiv al TAB Slovenia.

 • 30 september 2023In Albania va avea loc editie a unuia dintre cele mai importante evenimente pentru agro-business – AGROTECH Expo

  In perioada 18-20 octombrie 2023 in Albania se va desfasura cea de-a patra editie a targului international AGROTECH Expo pentru agricultura, cresterea animalelor si horticultura. Evenimentul este printre cele mai importante din industrie pentru tara si este organizat de Expocity Albania, a aflat BalkanEngineer.com de pe site-ul organizatorilor. Targul este cunoscut ca o platforma semnificativa de cooperare in afaceri intre toate unitatile din domeniul industriei agrare – de la producatorul agricol, prin furnizor pana la utilizatorul final. Acest lucru este posibil datorita prezentei participantilor nationali, regionali si internationali consacrati din sectoarele.

 • 27 september 2023Compania de servicii pentru afaceri EY lanseaza o platforma bazata pe inteligenta artificiala cu o investitie de 1.4 miliarde

  Organizatia globala EY, unul dintre liderii in domeniul serviciilor financiare si administrative pentru afaceri, a lansat EY.ai – o platforma unificatoare care reuneste abilitatile umane si inteligenta artificiala (IA). In acest fel, compania isi propune de a-si ajuta clientii in procesul de transformare digitala a afacerilor lor prin adoptarea inteligentei artificiale fara retineri. Acest lucru a fost relatat de compania EY din Romania. EY.ai valorifica platformele tehnologice de ultima generatie ale EY si experienta aprofundata a echipei companiei in consultanta strategica, consultanta in tranzactii, asistenta fiscala si multe alte domenii augmentate de un ecosistem robust de inteligenta artificiala (IA).

 • 25 september 2023Un proiect pentru construirea unei fabrici de produse farmaceutice si a unui complex turistic a fost lansat langa Sozopol

  Municipiul Sozopol, Bulgaria, a anuntat lansarea unui proiect major de investitii in satul Zidarovo, care include o fabrica de produse farmaceutice, un complex economic si un complex turistic, a aflat BalkanEngineer.com de la Economy.bg. Valoarea investitiei este estimata la 40 milioane leva (BGN) si este considerata o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea regiunii. Proiectul sub denumirea de “Vedra Land” este rezultatul cooperarii dintre compania farmaceutica Vedra International si producatorul Tera Pharmaceutical. Acesta are ca obiectiv sa combine traditiile Muntelui Strandzha cu tehnologiile moderne in scopul promovarii unui stil de viata sanatos.

 • 21 september 2023Grupul Orange Romania si Engie Romania au semnat un acord virtual pe termen lung pentru achizitionarea de energie regenerabila

  Grupul Orange Romania, unul dintre cei mai mari furnizori de internet in banda larga si servicii mobile, a semnat primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement) cu Engie Romania, principal furnizor de energie din tara, care consta in achizitionarea virtuala de energie regenerabila pe termen lung, a aflat BalkanEngineer.com de la Тhediplomat.ro. Prin acest contract, semnat pe o perioada de 6 ani, Orange Romania va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrica cu energie verde provenita din tehnologie solara. Prin semnarea contractului vPPA, Orange si Engie Romania s-au asociat intr-un proiect comun care sprijina companiile Orange din Romania in atingerea neutralitatii emisiilor de carbon pana in 2040.

 • 20 september 2023Albania va investi 8.2 milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de canalizare din Durres

  Guvernul Albaniei a anuntat ca a transferat 892.5 milioane de leki albanezi (aproximativ 8.2 milioane de euro) Primariei municipiului Durres, pentru finantarea costurilor legate de proiectul de reabilitare a sistemului de canalizare al orasului de coasta. A aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul include activitati de reabilitare si renovare a infrastructurii retelei de drenaj din zona Porto Romano si a sistemului de apa pluviala in zonele urbane. Infrastructura municipiului Durres a suferit daune semnificative in urma cutremurului cu magnitudinea de 6.4 pe scara Richter in noiembrie 2019, fapt care face renovarea retelei cu atat mai imperativa si urgenta. In 2021, guvernul a declarat ca va aloca un total de 2 miliarde de leki pentru a finanta reabilitarea sistemului de drenaj din Durres, aproximativ 1.1 miliarde.

 • 18 september 2023Philip Morris investeste de dolari si creaza 200 de noi locuri de munca la fabrica sa din Nis, Serbia

  Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la privatizarea Duvanska Industrija Nis, Philip Morris International (PMI) a anuntat o noua investitie in valoare de 100 milioane de dolari in Nis, Serbia. A aflat BalkanEngineer.com de la Serbianmonitor.com. Acesta este un pas semnificativ catre realizarea viziunii de baza a companiei – “crearea unui viitor fara fum”. Prin investitia in fabrica sa din Nis, compania, care pana in prezent a produs acolo doar tigari traditionale, va lansa si productia unei noi linii de produse din tutun fara fum, destinate in mare parte exportului. Datorita acestei noi facilitati, vor fi create si aproximativ 200 de noi locuri de munca. Cu acest pas al sau, investitiile totale ale Philip Morris in operatiunile companiei din Serbia vor depasi 1 miliard de dolari americani.