Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Noutati

 • 02 november 2023Franta va sprijini economia si tranzitia energetica a Albaniei cu 600 de milioane de euro

  Guvernul francez pregateste un acord cu Albania care prevede 600 de milioane de euro (633 de milioane de dolari) finantare pentru proiecte de stimulare a economiei tarii din sud-estul Europei si a tranzitiei energetice a acesteia. A aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. “Impreuna cu agentia noastra de dezvoltare AFD, dorim sa insotim Albania in reformele sale economice, tranzitia energetica si de mediu”, a declarat cu privire la tema presedintele Frantei Emmanuel Macron in timpul unei vizitei la Tirana. Din 2019, Franta a finantat proiecte de dezvoltare energetica si economica in Albania in valoare de 210 milioane de euro, iar in iunie anul acesta Ministerul Energiei din Albania a anuntat ca tara a semnat un acord de imprumut de 100 de milioane de euro.

 • 31 october 2023In Skopje, Macedonia de Nord, a avut loc cea de-a 11-a conferinta internationala “Servicii comunale in orase inteligente”

  Pe 18 si 19 octombrie 2023 a avut loc pentru a 11-a oara conferinta internationala anuala organizata de ADKOM – Asociatia Furnizorilor de Servicii Publice din Republica Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Iawd.at. Anul acesta evenimentul a avut loc in capitala Macedoniei de Nord, Skopje. Scopul conferinței “Servicii comunale in orasele inteligente” este ca expertii din acest domeniu sa demareze o dezbatere pe teme care reprezinta o provocare pentru toate organizatiile moderne care se straduiesc sa fie realizata cu succes ideea pentru orase inteligente si sa se impuna ca “parteneri ai cetatenilor”.

 • 30 october 2023Cea de-a doua editie a “Automotive Fair – Albania” a avut loc in perioada 26-29 octombrie la Tirana

  Cea de-a doua editie a “Automotive Fair – Albania”, care este cel mai mare eveniment pentru pasionatii de automobile din tara, a avut loc la Tirana in perioada 26-29 octombrie 2023, s-a informat BalkanEngineer.com de la BTA. Forumul auto a fost un loc de intalnire pentru colectionari si reprezentanti ai industriei de automobile nu numai din tara, ci si din intreaga lume. Prima editie a “Automotive Fair – Albania” a avut loc in iunie anul trecut si s-a impus in mod rapid ca un important targ expozitional regional care prezinta intreprinderile inovatoare din regiune. Aceasta a servit cu succes ca o punte intre producatorii si participantii din industria auto.

 • 25 october 2023Compania farmaceutica Replek din Macedonia de Nord raporteaza o crestere de 44% a veniturilor din vanzari

  Prin consolidarea pozitiilor pe piata, consolidarea portofoliului si promovarea potentialului, compania farmaceutica Replek din Macedonia de Nord continua sa obtina inalte rezultate. De la inceputul anului pana in septembrie, compania a realizat o crestere cu 44% a veniturilor din vanzari in sectorul farmaceutic comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Rezultatele pozitive ale afacerii inregistrate de companie se datoreaza cresterii veniturilor din vanzari pe segmentul farmaciilor pe pietele externe, care se ridica la 52%, precum si a cresterii pietei interne, care este de 21%, comparativ cu anul precedent.

 • 23 october 2023Compania de energie regenerabila RP Global intentioneaza sa construiasca un parc solar de 100 MW in Serbia

  Compania de energie regenerabila RP Global intentioneaza sa construiasca o centrala electrica solara de pana la 100 MW cu baterie de stocare pe teritoriul municipiului Sremska Mitrovica din Serbia. A aflat BalkanEngineer.com de la Balkangreenenergynews.com. Centrala electrica va acoperi o suprafata de aproximativ 201 ha, din care 93% este teren arabil. Potrivit planului instalatia poate fi construita si ca centrala agrosolara. Tipul acestuia va fi stabilit in timpul dezvoltarii proiectului. Trebuie remarcat faptul ca proiectele agrosolare sunt din ce in ce mai frecvente in regiune.

 • 20 october 2023DESFA si Nomagas au semnat un contract pentru constructia gazoductului transfrontalier Grecia-Macedonia de Nord

  Operatorul national al sistemului de transport al gazelor naturale din Grecia (DESFA) va supraveghea constructia conductei transfrontaliere de gaze naturale care leaga Grecia de Macedonia de Nord, inclusiv sectiunea din tara vecina, in urma unui acord guvernamental luat in luna martie 2021. A aflat BalkanEngineer.com de la Ekathimerini.com. Contractul a fost semnat miercuri intre DESFA si Nomagas, compania nationala de distributie a gazelor naturale din Macedonia de Nord, dupa castigarea unei licitatii internationale la care au participat patru companii.

 • 18 october 2023Telecom Egypt si 4iG vor instala un cablu submarin de transmisie de date de mare capacitate intre Egipt si Albania

  Liderii in domeniul telecomunicatiilor Telecom Egypt si 4iG au semnat un Memorandum de intelegere cu privire la instalarea unui cablu submarin de mare capacitate pentru a conecta Egiptul si Albania. A aflat BalkanEngineer.com de pe website-ul 4iG. Acordul permite grupului 4iG sa intre ca un nou jucator pe piata infrastructurii intercontinentale de transmisie de date intre Europa si Asia, precum si intre Europa si Africa de Est. Telecom Egypt este primul operator integrat de telecomunicatii din Egipt si unul dintre cei mai mari operatori de cabluri submarine din regiune, iar 4iG Plc este o companie de informare si comunicatii cu sediul situat la Budapesta.

 • 16 october 2023Divizia sarba a companiei Fortenova va deschide un centru de logistica si distributie

  Lantul sarb de supermarketuri Mercator-S, parte a Grupului Fortenova cu sediul situat in Croatia, a declarat ca intentioneaza sa deschida un nou centru de logistica si distributie in capitala sarba Belgrad, in efortul de a imbunatati fiabilitatea lantului sau de aprovizionare si eficienta punctelor sale comerciale de desfacere. A aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Mercator-S va investi peste 20 de milioane de euro (21 de milioane de dolari) pentru achizitionarea echipamentului pentru noul centru si va angaja 500 de soferi si operatori de depozit. Centrul de distributie, care se va extinde pe o suprafata de 68 000 m2, este cea mai mare investitie a companiei pentru ultimii zece ani. Acesta va face parte din CTPark Belgrade City.

 • 14 october 2023Camera de Comert Kosovo-Bulgaria (CCKB) a fost infiintata la o ceremonie oficiala

  La data de 27 septembrie 2023, la hotelul “InterContinental” din Sofia, Bulgaria, a avut loc ceremonia oficiala de infiintare a Camerei de Comert Kosovo-Bulgaria (CCKB), a preluat informatia BalkanEnigeer.com de la BTA. Acest moment istoric in relatiile dintre Republica Kosovo si Republica Bulgaria a atras atentia reprezentantilor de rang inalt din sectorul diplomatiei, afacerilor si mediului academic, care au sustinut si si-au manifestat interesul cu privire la initiativa. Camera isi propune sa reprezinte vocea puternica a sectorului de afaceri in fata autoritatilor si institutiilor atat din Kosovo, cat si din Bulgaria, promovand si sustinand astfel relatiile comerciale dintre cele doua tari.

 • 13 october 2023PIB-ul Albaniei a crescut pana la 3.23% pe baza anuala in al doilea cvadrimestru al anului 2023

  Produsul intern brut (PIB) al Albaniei a crescut cu 3.23% pe baza anuala in al doilea cvadrimestru al anului 2023. A aflat BalkanEnigeer.com de la English.news.cn. Rezultatele favorabile din cvadrimestrul II sunt in conformitate cu cele din primul cvadrimestru, atunci cand PIB-ul a crescut cu 2.72% pe baza anuala. Potrivit serviciului de statistica INSTAT contributie pozitiva cu privire la la cresterea PIB-ului au sectorul de constructii cu 1.43 puncte procentuale; tranzactiile cu bunuri imobiliare (0.72 puncte procentuale); administratia publica, sectorul educatiei si sanatatii (0.66 puncte procentuale); activitatile de arta, divertisment, recreative si alte activitati de servicii si informare si comunicare (0.26 puncte procentuale).