Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Теси ДОО

Теси ДОО

https://tesy.rs/

Теси ДОО је водећи бугарски и европски произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу. Компанија је део Фикосота Холдинга и њени производни објекти налазе се у бугарском граду Шумен и Смјадово. У овом тренутку компанија је стекао репутацију за 4. највећи произвођач грејача и електричних бојлера у Европи, са капацитетом од 1,2 милиона котла на годишњем нивоу.

 

Теси има пет фабрика – два за производњу електричних грејача, фабрику панел конвектора, уљаних радијатора и фабрику бојлера великих капацитета и тампон судова, као и истраживачки и тренинг центар, који се састоји од нове савремене лабораторијске и тренинг сале и презентације.

 

Производни програм предузећа обухвата електричне бојлере, капацитете од 6 до 150 l, панел конвектора, уљаних радијатора, бојлера великих капацитета и буферних посуда са капацитетом од 160 до 2000 l.

 

Компанија има своја представништва у пет земаља и продаје своје производе у више од 50 земаља на 4 континента. Теси има динамичан тим високо мотивисаних професионалаца, чији број сада премашује 800 људи.

 

Данас компанија наставља да се развија у правцу повећања својих производних капацитете и примењује нове производне линије у области грејања, вентилације и климатизације. Главни покретач свега тога су управо њени амбициозни, високо мотивисани и креативни запослени, у чији потенцијал компанија константно улаже и развија. Главни циљ пред компанијом Теси у наредних неколико година је да се успостави као трећи највећи произвођач електричних бојлера у Европи.

Kontakti

Представништво Софија

Адреса: Бугарска, Софија 1166, ж.к. Софиа Парк, Блок 16В, Спрат 2, Канцеларија 2.1,

Телефон: 00359 2 902 66 66

Е-mail: office@tesy.com

 

Представништво Шумен

Адреса: Бугарска, Шумен 9700, Булевар Мадара 48

Телефон: 00359 54 859 129

Е-mail: office@tesy.com

Обjаве од Теси ДОО

Materijali за Теси ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
  • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

   Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

  • 21 october 2021Придружите се тиму Теси - бугарског бренда међу три најбоља произвођача грејних уређаја у Европи

   "Преданим умом и срцем уносимо топлину у ваш живот." Ово су речи господина Жечка Кјурчева, менаџера бугарске компаније за производњу котлова и грејних уређаја Теси, који су основа за успех и етаблирање не само на бугарском већ и на светском тржишту. Бренд је синоним за квалитет и поузданост у очима својих купаца и као један од највећих послодаваца у Бугарској. А који показатељи то доказују и како можете постати део будућности оријентисане на ОВК, сазнаје портал о је BalkanEngineer.com од Тесијевог тима.

  • 14 may 2021Теси је са сопственим програмом из Софије уживо учествовала у овогодишњим издањима изложби ISH Digital и MCE Milano

   Две највеће светске изложбе на пољу грађевинских инсталација, инфраструктуре и енергетске ефикасности су ове године у потпуности одржане онлајн, због ситуације са COVID-19. Међутим, ово их није учинило ништа мање занимљивим. ISH Digital 2021 (22-26 март) и Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 (12-16 април) привукли су пажњу професионалцима из целог света својим јединственим дигиталним програмима. Учесник у њима био је и етаблирани бугарски произвођач бојлера и уређаја за домаћинство, компанија Теси.

  • 12 april 2021Радијациони конвектори Tesy - поуздано и интелигентно грејање са високом енергетском ефикасношћу

   Метода зрачења једна је од доказаних ефикасних метода грејања. Због тога ћемо вам у данашњем чланку представити асортиман радијатора за осветљење реномираног произвођача бојлера и кућних апарата Теси. „Наши уређаји нуде све предности блиставог грејања у комбинацији са могућношћу уштеде енергије“, изјавили су из компаније Tesy за портал BalkanEngineer.com. Зидни конвектор TESY снопа опремљен је електронским термостатом и сензором људског присуства (PIR).

  • 08 march 2021Ослободите свој дом од влаге и плесни помоћу Tesy одвлаживача

   Све више времена проводимо код куће, а посебно у зимској сезони, брига о унутрашњем ваздуху је наш главни приоритет. Стога ћемо вас данас упознати са решењима за одвлаживање провереног бугарског произвођача Теси, која имају моћну способност одвлаживања, захваљујући чему одржавају влажност ваздуха у оптималном нивоу. Ево шта су још рекли BalkanEngineer.com о апаратима из Теси. Овлаживач је дизајниран да буде компактан и лаган. Точкови на дну олакшавају кретање у различите просторије. Атрактиван дизајн и низак ниво радне буке, који не прелази 46 dB(А), само су неке од предности решења.

  • 29 january 2021Можете добити битку са каменцем уз помоћ бојлера Tesy Anticalc - сада са новим, још елегантнијим дизајном

   „Грејачи воде Anticalc дизајнирани су за беспријекоран, дуготрајан и поуздан рад у регионима са тврдом, високо минерализованом и/или агресивном водом. А сада имају нови, још елегантнији дизајн“, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Тврду воду карактерише висок садржај јона магнезијума и калцијума, ау неким случајевима и других супстанци. Како температура расте, неке од соли растворљивих у води калцијума и магнезијума постају нерастворљиве и таложе се на тачки загревања.

  • 17 december 2020TESY Modeco Cloud - паметни бојлер који ваше навике учи брже од вашег партнера

   Паметан је, модеран, модеран и научи ваше навике за мање од недељу дана. Не, не говоримо о човеку из снова, већ о необичном бојлеру, који се одликује изузетном енергетском ефикасношћу и паметним карактеристикама. „Електрични бојлери Modeco Cloud омогућавају контролу над Интернетом било где у свету путем мобилне апликације тесиЦлоуд, доступне и бесплатне за све кориснике Андроида и iOS-а“, изјавио је доказани бугарски произвођач Теси за портал BalkanEngineer.com.

  • 05 november 2020Упознајте се са бојлера са бафером за инсталацију грејања и производњу ПТВ-а из компаније Теси

   Ако тражите бојлер велике запремине (БВЗ), који у једном уређају комбинује одбојник за инсталацију грејања и производњу топле воде за домаћинство (ПТВ) на основу протока, онда су следеће линије посебно за вас. Основани бугарски произвођач Теси нуди ово технолошко решење у три варијанте - комбиновани ПСА са хигијенским калемом, ПСА са хигијенским калемом и измењивачем топлоте, као и ПСА са хигијенским калемом и два измењивача топлоте.

  • 19 october 2020Бојлери за воду SimpatEco компаније TESY - европска техничка иновација „Made in Bulgaria“

   Од свог оснивања, бугарска компанија Теси, доказани европски произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, ради на подизању стандарда у овој индустрији. Препознатљив је глобални лидер у иновацијама и креатор модерних решења за топлину и удобност. „Током последње деценије применили смо широк спектар производа и патентирана технолошка решења која су у потпуности у складу са савременим захтевима за енергетску ефикасност и еколошку прихватљивост“, рекли су из компаније Теси.

  • 23 september 2020Како одабрати прави аспиратор? Коментаришу стручњаци из компаније Теси

   Оно што нас заиста може импресионирати у модерној кухињи нису ни величина, ни намештај, па чак ни рерна. Све што желимо је да арома куваног долази само са плоче! Начин да се то постигне је поуздана вентилација и аспирација, која је изабрана да обезбеди ефикасне резултате. Како одабрати прави аспиратор за BalkanEngineer.com су коментарисали из компаније Теси. „Да би кухињски аспиратор био ефикасан, мора да буде у стању да изврши 10 прочишћавања ваздуха у соби у року од 1 сата. Уз трајно отворену везу са другом собом, треба имати на уму да је одлучујући фактор у избору капацитета укупна површина“, објаснили су из Теси.

  • 06 august 2020Пречишћивач ваздуха Tesy: код куће без мириса, прашине и микроорганизама

   Да ли желите код куће да будете окружени свежим ваздухом, без микроорганизама, без загађења и непријатних мириса? Доказани бугарски произвођач Tesy има решење за вас, јер део његовог портфеља је специјални пречишћивач ваздуха Tesy, који садржи 6 филтера, помоћу којих уређај неутралише мирисе, задржава грубе честице, прашину и ситне честице прашине, уништава клице, бактерије и вирусе. „Ваздух улази кроз посебно дизајниране отворе на предњој плочи уређаја и излази из задњег горњег дела кроз заштитну решетку изнад вентилатора“, објаснили су из компаније Tesy.

  • 05 june 2020Теси AquaThermica – бојлер са топлотном пумпом са аутоматским циклусом против Легионела

   Асортиман грејача воде AquaThermica укључује моделе запремине 200 л и 260 л, са могућношћу повезивања са другим обновљивим изворима енергије, као што су фотоволтаици и соларни системи или котлови. Модели у палети доступни су у две верзије - са измењивачем топлоте и без измењивача топлоте. "Уређаји пружају изузетну поузданост и испуњавају највише стандарде квалитета", изјавили су из ове бугарске компаније, која је међу лидерима у производњи котлова и грејне опреме у Европи.

  • 09 april 2020Сви високо ефикасни измењивачи топлоте Tesy имају уграђену технологију која се назива турбулатор

   Знате ли која је функција измењивача топлине у котлу? А шта је турбулатор? Да бисмо разјаснили ове проблеме, контактирали смо стручњаке компаније Теси. Бугарски произвођач електричних котлова и грејних уређаја један је од водећих у Европи са производним капацитетом од 1,5 милиона уређаја годишње. Производи брендова Теси продају се у више од 54 земље широм света, при чему је компанија компаније у 2019. години прешла 72 милиона евра.

  • 14 november 2019Нов логистички терминал компаније Теси почео је са радом у Шумену, Бугарска

   Почетком септембра 2019. године званично је отворен нови логистички терминал компаније Теси ДОО у Шумену у Бугарској, саопштила је бугарска компанија за портал BalkanEngineer.com. Постројење ће удвостручити товарни капацитет произвођача бојлера. Терминал обухвата површину од 4500 m2 и укључује 8000 палета. Улагање у овај објекат износи 7 милиона лева, а један од циљева је смањити губитак ресурса приликом преноса проииведених јединица између осталих терминала. Извођач радова је Кордеел Бугарска.

  • 09 october 2019Панел конвектори ConvEco Cloud са интернет контролом бугарског произвођача TESY

   Нова ConvEco серија TESY укључује најновију генерацију панелних електричних конвектора који испуњавају највише енергетске ефикасности. Конвертори ConvEco Cloud (CN 04) одликују се максималном сезонском енергетском ефикасношћу. Уграђени електронски термостат и интелигентна подршка попут "Отвореног прозора/врата", "Адаптивни старт", "Подешавање сензора температуре ±4 °С", "Интернет контрола" и "24/7 недељни програмер" електричне енергије и пружају удобност потрошачима.

  • 05 september 2019Кирил Славов из Теси: „Сваком професионалном и добром инжењеру најважније је бити део снажног тима"

   Данас, у рубрици Инженер.bg "Један радни дан ...", инж. Кирил Славов из екипе Теси ДОО нам је поделио шта је то бити млад инжењер, који је део изузетно важног пројекта, у блиском контакту са технолошким будућност модерних генерација. У чему највише ужива у свом послу, о чему се свакодневно учи, зашто ужива у Теси тиму и како стиче поверење руководилаца – погледајте одговоре које је инж. Славов. Теси ДОО је водећи произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу.

  • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

   Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

  • 15 may 2019Електрични бојлери компаније TESY са дебијем на манифестацији Aquatherm Moscow 2019

   Aquatherm Moscow је водећа међународна изложба и једна од највећих пословних платформи која демонстрира најновија достигнућа у области кућног и индустријског грејања, водоводних система, климатизације, опреме за базене, сауне и купатила. "У фебруару ове године TESY је учествовала на 23. издању престижног форума, где је први пут представила производ BelliSlimo, најновији додатак линији производа са интернет менаџментом TESY Cloud“, коментирали из компаније Теси ДОО.

  • 25 march 2019Електрични бојлери Modeco Cloud компаније TESY – стварна контрола у било које време и са било којег места

   Бугарски бренд TESY је симбол иновативних, поузданих и издржљивих апарата. Међу најновијим развојима компаније TESY су електрични бојлери Modeco Cloud - део лпроизвода серије TESY Cloud. "Уређаји се одликују модерним дизајном, као и најмодернијим технолошким иновацијама које комбинују решења за уштеду енергије, Cloud технологију и испуњавају најтеже сигурносне захтеве", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Теси ДОО.

  • 11 february 2019TESY – водећи произвођач електричних бојлера и грејача у Европи

   Бренд TESY је добро позната на тржишту. Иза ње стоји једна од водећих бугарских фирми, која је успела за четврт века да се успостави као водећи европски произвођач апарата за домаћинство, за грејање и снабдевање топлом водом. "Циљ компаније Теси је да се подигне стандарде у индустрији и доказати се као глобални лидер у иновацијама и напредним решењима за одопљавање и комфор. Користимо најновију технологију да би се постигла максимална функционалност наших производа и пружамо нашим клијентима модеран и софистициран дизајн", изјавили су из компаније Теси ДОО за портал BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 14 january 2022Стажирања и рада на новим пројектима представила је Либхер-Хаусгерате Марица у оквиру Програма „Каријере 2021

  У оквиру виртуелног Програма „Каријере 2021“ Технички универзитет – Софија (ТУ – Софија) још једном се сусрео са студентима инжењерства са својим будућим послодавцима у лице 27 водећих компанија у Бугарској. Манифестација је одржана 25. новембра 2021 године, а међу произвођачима који су у њој учествовали била је и Либхер-Хаусгерате Марица. Више о избору кадрова и програмима за студенте бугарске компаније глобалног концерна Либхер, специјализоване за производњу расхладних уређаја, рећи ћемо вам у наредним редовима.

 • 10 january 2022Телетек Електроникс: Тржишни деби за нову Bravo KBD с бежичну тастатуру са RED безбедносним сертификатом

  Проверени бугарски произвођач алармне и пожарне опреме Телетек Електроникс представља најновијег члана своје серије Bravo алармних решења - Bravo KBD бежичну тастатуру. „LED позадинско осветљење се активира сензором покрета, што смањује потрошњу енергије и продужава век батерије. Тастатура је такође успешно прошла сертификацију по новој RED директиви, испуњавајући међународне захтеве за безбедност радио опреме“, саопштили су из компанийе Телетек Електроникс за портал BalkanEngineer.com.

 • 20 december 2021IMI Србија је међу најпрепознатљивијим послодавцима према водећем сајту

  „У октобру ове године, компанија IMI Србија је међу првих пет најпрепознатљивијих послодаваца, према сајту Poslovi.infostud.com, водећи сајт за запошљавање код нашег западног суседа. Компанија је прва у овом региону Србије која производи електронске компоненте за аутомобилску индустрију и индустријску примену“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Интегрејтед Микро-Електроникс Бугарска (IMI Бугарска), и који су говорили и о успешном развоју свог погона у Србији, као и о његовим најновијим пројектима и могућностима за каријеру тамо.

 • 08 december 2021Т и Д Инжењеринг: „Тражимо иновативне начине да побољшамо дизајн и развој енергетске инфраструктуре“

  Основни задатак компаније је да својим купцима понуди производ који испуњава њихове захтеве, у потпуности усклађен са међународним стандардима и нормама, и по разумној цени. „Имамо иновативне индивидуалне системе управљања за железничке станице, производне процесе, системе за праћење соларних и ветроелектрана. Трудимо се да активности које обављамо увек буду обављене квалитетно и на време, са високим нивоом прецизности и коректности“, коментаришу за портал BalkanEngineer.com из компаније.

 • 02 december 2021Компанија РАИС је развила систем од две CNC машине, палетне станице и сервисног робота за обраду детаља

  РАИС је доказана бугарска компанија за производњу машина за сечење и обраду метала са дигиталним програмским управљањем (CNC). „Настојимо да нашим купцима понудимо не само машине и опрему, већ комплетна решења и да обезбедимо да добију потпуно персонализовану машину засновану на њиховим потребама и задатку. С тим у вези, развили смо апликацију која укључује две CNC машине, палетну станицу и робота који их опслужује“, рекли су у компанији РАИС за портал BalkanEngineer.com.

 • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

  Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 january 2022Бугарска ће помоћи у отварању авио-линије Софија - Скопље

  Не постоје законска ограничења за покретање путничких летова између Бугарске и Северне Македоније, пошто је од 2015. године потписан меморандум о сарадњи између ваздухопловних управа две земље. Представници авио-компанија су рекли да имају фундаментални интерес за летове, али будућност авио-превозника Софија-Скопље зависи и од развоја економских односа две земље. Бугарска управа за ваздухопловство спремна је да започне разговоре са својим македонским колегама како би разјаснила детаље открића авио-компаније чим одређена авио-компанија поднесе захтев.

 • 13 january 2022Румунска компанија Hidroelectrica са идејом еко-производње водоника

  Румунска државна компанија Hidroelectrica планира да изгради зелену електрану на водоник од 50 MW на острву Маре на Дунаву. За објекат је планиран и фотонапонски парк са батеријама за складиштење енергије. Компанија, која је највећи произвођач електричне енергије у Румунији, тражи консултанта за израду студије изводљивости и сву потребну документацију. Инвестиција ће укључивати изградњу хидролизера снаге 50 MW који ће користити дунавску воду и обновљиву енергију коју производи фотонапонски парк као ресурсе. Објекат ће се налазити у близини хидроелектране и навигационог система „Iron Gates II“.

 • 11 january 2022Бугарска са највећом фабриком соларних панела у југоисточној Европи

  Немачка компанија AE Solar изградиће у Бугарској највећу фабрику соларних панела у југоисточној Европи, сазнаје портал BalkanEngineer са сайта Marica.bg. Вредност објекта, који ће се налазити у близини града Хаскова, премашује 150 милиона евра. Планирано је да се на територији некадашњег аеродрома у граду направи угљенично неутрални индустријски парк „Тракија економска зона-Југ“, где ће компанийа AE Solar бити први инвеститор. Испуњавајући највише еколошке стандарде, постројење компаније биће најновије генерације са годишњим капацитетом од 1 GWp. Очекује се да ће пројекат отворити најмање 220 радних места.

 • 07 january 2022ТЕ Неготино у Северној Македонији је отворена после 12 година паузе

  Очекује се да ће електрана достићи пуни капацитет од 180 MW/h до краја децембра ове године. Како се наводи у саопштењу Владе, струја коју производи ТЕ Неготино биће искоришћена за потребе домаћинстава, као и електропреносног предузећа MEPSO. Вишкови ће се продавати на отвореном тржишту домаћих предузећа по ценама нижим од берзанских. ТЕ Неготино почела је са радом 1978. године, али не производи струју од 2009. године због високих трошкова производње. Северна Македонија је 2020. године објавила да разматра план за надоградњу постројења на природни гас, кроз јавно-приватно партнерство или продају целе фабрике.

 • 06 january 2022Бугарска компанија Трејс Груп Холд ће ремотирати путеве у у Србији

  Бугарска грађевинска компанија Трејс Груп Холд потписала је уговор о поправци путева са српским државним предузећем за путну инфраструктуру ЈП Путеви Србије. Уговор о поправци пута обухвата деоницу од 19,5 км између града Бабушнице и села Свође на југоистоку Србије. Пројекат финансира Европска инвестициона банка. Грађевински радови компаније Trace Serbiaлда обухватају обнављање, реконструкцију и изградњу путева, аутопутева, аеродрома, подземних станица и подземних железница и станица, копнених пруга и објеката, урбане инфраструктуре и ознака на путевима.

 • 22 december 2021Јапански произвођач Nidec почео је изградњу фабрике у Србији

  Јапанска компанија Nidec започела је изградњу своје будуће фабрике електромотора у Новом Саду у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer са сајта Ekapija.com. Почетак производње у новом погону, који ће се простирати на 26.000 m2, очекује се крајем 2022. године. Фабрика електромотора биће смештена у једној од индустријских зона овог српског града. Компанија Nidec планира да запосли 300 људи током прве фазе свог пројекта. Циљ компаније је да фабрику у Новом Саду претвори у централну базу за производне активности компаније у источној Европи, као и седиште свих компанија Nidec групе.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 january 2022Бугарска ће помоћи у отварању авио-линије Софија - Скопље

  Током састанка у бугарском Министарству саобраћаја и комуникација, представници разних авио-компанија су обавештени да ће Бугарска помоћи што је пре могуће у отварању авио-линије између престонице Софије и Скопља. У ту сврху потребно је само да авио-компанија изрази интересовање за обављање летова. Не постоје законска ограничења за покретање путничких летова између Бугарске и Северне Македоније, пошто је од 2015. године потписан меморандум о сарадњи између ваздухопловних управа две земље. Представници авио-компанија су рекли да имају фундаментални интерес за летове, али будућност авио-превозника Софија-Скопље зависи и од развоја економских односа две земље.

 • 14 january 2022Србија са тендером за проширење и модернизацију аеродрома у Нишу

  Српска компанија Aerodromi Srbije расписала је тендер за проширење терминала на аеродрому Константин Велики у Нишу. Пројектом, вредним 11,9 милиона евра, предвиђена је реконструкција постојеће зграде и изградња додатног анекса. Модернизовани објекат мора имати одвојене јединице за долазак и одлазак путника, као и посебан део за VIP путнике. Инвестиција ће обухватити адаптацију постојећег објекта површине 2100 m2 и изградњу нове површине 7160 m2.

 • 12 january 2022Северна Македонија узима кредит од 28,9 милиона евра за гасовод Грчкој

  Северна Македонија ће добити зајам од 28,9 милиона евра од Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за изградњу дела свог гасног интерконектора са Грчком. Пројекат ће послужити као краткорочна мера за олакшавање постепеног преласка земље на чисту енергију. Изградња деонице од 68 км помоћи ће Северној Македонији да диверзификује снабдевање гасом, побољша своју енергетску сигурност и повећа конкурентност свог енергетског тржишта. Повезивање земље преко интерконектора са Грчком такође ће помоћи њеној интеграцији у регионална и енергетска тржишта Европске уније.

 • 07 january 2022У Румунији је почела производња модерних IoT фрижидера

  Нова фабрика компаније Haier Tech Romania почела је да производи најквалитетније фрижидере брендова Candy, Hoover и Haier у Румунији. Најсавременија фабрика, вредна више од 70 милиона евра, налази се у индустријском парку „Allianso“, у близини града Плоешти. Производни погон се простире на површини од 63.000 m2 и опремљен је најновијим IoT решењима, иновацијама, роботима и напредним машинама из области Индустрије 4.0. Фабрика има две производне линије, где ће се развијати и самостојећи фрижидери и уградни модели. Фабрика ће опслуживати не само румунско већ и међународно тржиште, са производним капацитетом од преко милион фрижидера годишње.

 • 06 january 2022Српска компанија IMG production гради фабрику пластичних делова

  Српска компанија IMG production, подружница чешке IMG Bohemia, почела је изградњу новог погона за производњу пластичних компоненти. Објекат ће се налазити у индустријској зони Вршац. Инвестиција компаније IMG production подељена је у три фазе, које су укупно вредне 15 милиона евра. Почетак првог дела пројекта вредног 5 милиона евра покренут је 16. децембра. Завршетак изградње фабрике очекује се у октобру 2022. године, када би требало да почне и сама производња. Друга и трећа инвестициона фаза, свака вредна 5 милиона евра, планиране су за 2023. и 2024. годину.

 • 23 december 2021Француска компанија врши стратешку инвестицију у Северној Македонији

  Северна Македонија ће добити један од највећих соларних паркова у Европи са капацитетом за производњу струје од 360 до 400 MW. Објекат ће бити француска зелена инвестиција и очекује се да ће бити изграђен 2022. године. Соларни парк ће се налазити на територији будућег аеродрома у граду Штип, који се простире на површини од 452 ha. Ово ће бити највећа француска инвестиција у Северној Македонији у последњих петнаест година. Извођач пројекта је компанија е Akuo Energy. Соларна електрана ће производити 620 GWh чисте енергије и уштедети 380.000 тона угљен-диоксида годишње, снабдевајући преко 94.000 домаћинстава.

Види све »