Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Теси ДОО

Теси ДОО

https://tesy.rs/

Теси ДОО је водећи бугарски и европски произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу. Компанија је део Фикосота Холдинга и њени производни објекти налазе се у бугарском граду Шумен и Смјадово. У овом тренутку компанија је стекао репутацију за 4. највећи произвођач грејача и електричних бојлера у Европи, са капацитетом од 1,2 милиона котла на годишњем нивоу.

 

Теси има пет фабрика – два за производњу електричних грејача, фабрику панел конвектора, уљаних радијатора и фабрику бојлера великих капацитета и тампон судова, као и истраживачки и тренинг центар, који се састоји од нове савремене лабораторијске и тренинг сале и презентације.

 

Производни програм предузећа обухвата електричне бојлере, капацитете од 6 до 150 l, панел конвектора, уљаних радијатора, бојлера великих капацитета и буферних посуда са капацитетом од 160 до 2000 l.

 

Компанија има своја представништва у пет земаља и продаје своје производе у више од 50 земаља на 4 континента. Теси има динамичан тим високо мотивисаних професионалаца, чији број сада премашује 800 људи.

 

Данас компанија наставља да се развија у правцу повећања својих производних капацитете и примењује нове производне линије у области грејања, вентилације и климатизације. Главни покретач свега тога су управо њени амбициозни, високо мотивисани и креативни запослени, у чији потенцијал компанија константно улаже и развија. Главни циљ пред компанијом Теси у наредних неколико година је да се успостави као трећи највећи произвођач електричних бојлера у Европи.

Kontakti

Представништво Софија
Адреса: Бугарска, Софија 1166, ж.к. Софиа Парк, Блок 16В, Спрат 2, Канцеларија 2.1,
Телефон: +359 2 902 6666
Е-mail: office@tesy.com 

Представништво Шумен
Адреса: Бугарска, Шумен 9700, Булевар Мадара 48
Телефон: +359 54 859 129
Е-mail: office@tesy.com

Обjаве од Теси ДОО

Materijali за Теси ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
  • 15 september 2023Tesy FinEco Glass Cloud сa технологијом AirSafe комбинује високу ефикасност и поузданост са танким скандинавским дизајном

   Доказани произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, компанија Теси наставља да проширује свој портфолио производа иновативним решењима развијеним у складу са захтевима купаца. Недавно је компанија најавила деби свог најновијег модела FinEco Glass Cloudе лектричног конвектора, који, поред високе поузданости, осваја кориснике својим елегантним скандинавским стакленим дизајном. Више о најновијем додатку Tesy асортиману, говорили су стручњаци из ове компаније. Најновији модел електричног конвектора који је развила компанија Tesy зове се FinEco Glass Cloud и представља комбинацију модерног скандинавског дизајна.

  • 17 august 2023Комапнија Теси ће 2023. године најавити тржишни деби своје потпуно нове категорије производа – Tesy MultiThermica топлотне пумпе

   Последњих година, сектор Одводних вода се активно трансформисао као одговор на захтеве купаца за комплексним решењима која комбинују системе грејања, хлађења и топле воде (ТВ) са високом енергетском ефикасношћу и независношћу домаћинства. Због тога бугарски произвођач кућних апарата Тесси проширује свој портфолио са потпуно новим асортиманом - топлотним пумпама MultiThermica. „Подаци Европског удружења топлотних пумпи European Heat Pump Association (EHPA) указују да је у 2022. години продаја топлотних пумпи у Европској унији (ЕУ) порасла за 37%. У складу са овим трендом, 2023. године најављујемо тржишну премијеру наших нових топлотних пумпи“.

  • 17 july 2023Стаклена грејалица, кварцна или вентилаторска пећ - уређаји за грејање Tesy претварају свако купатило у оазу у којој дан почиње

   Обавезно зими, често у прелазним сезонама, а понекад чак и лети у зависности од тренутних временских услова, купатилу је потребна топлота да би пружила неопходну удобност за јутарње туширање или опуштајуће купање на крају радног дана. Зато проверени произвођач бојлера и уређаја за грејање за дом, Теси, нуди низ грејача посебно дизајнираних за купатило, са којима испуњава различите потребе својих купаца. Портфолио компаније укључује три врсте уређаја – стаклени грејач, кварцни шпорет и шпорет са вентилатором, а више о њима сазнајте од Тесиног тима.

  • 23 june 2023На прослави 30. годишњице, компанија Теси је најавила своју најновију инвестицију - у изградњи је пето постројење компаније

   Модеран пријем у престоничком „Гранд хотелу Асторија” окупио је партнере, купце и пријатеље провереног произвођача котлова и грејних уређаја Теси поводом 30 година постојања. Догађај је одржан 8. јуна ове године, а у улози модератора специјалне дискусије био је новинар Светослав Иванов, који је госте водио кроз узбудљиву историју компаније Теси, која је започела 1993. године и стигла до данас када је компанија објавила велику вест – У изградњи је пета фабрика компаније Теси у којој ће се производити топлотне пумпе. На сцени су биле кључне личности из менаџмента компаније: г-дин Жечко Кјуркчијев, оснивач и менаџер, г-дин Цветомир Цветков, директор производних операција и др.

  • 22 may 2023Програми стажирања Теси отворени су током целе године као одговор на професионалне потребе будућих техничких професион

   Целогодишњи и флексибилни програми стажирања који сваком студенту дају прилику да комбинује посао и образовање до оптималног степена - ово је приступ који је усвојио бугарски произвођач бојлера и кућних апарата компаније Теси. А циљ је да се будућим специјалистима обезбеди неопходан почетак за бриљантну каријеру у свету нових технологија. „Сматрамо да је пракса у компанији Теси одлична прилика за све који желе да се развијају у компанији са лидерским позицијама у Европи у области развоја уређаја за грејање воде и ваздуха“, коментарише из компаније. А које су то отворене позиције и како се пријавити погледајте у наредним редовима.

  • 06 april 2023Теси је представио своје најновије производе и решења на међународној сцени у Франкфурту

   Једна од највећих међународних изложби у области ХВАЦ, водоводних и грађевинских инсталација у текућој 2023. години је била ISH, одржана је од 17. до 21. марта у Франкфурту, Немачка, и поново окупила техничку, технолошку и тржишну елиту својих циљних индустрија. Бугарски траг на овогодишњем издању форума оставила је компанија Теси - афирмисани произвођач електричних бојлера и кућних апарата, који је своје најновије достигнуће представио на свом импресивном штанду у Хали 12 у Messe Frankfurt. Шта је било најважније у учешћу компаније.

  • 01 march 2023"Паметне" функције, модеран дизајн и уштеђени трошкови електричне енергије - упознајте асортиман конвектора водећег произвођача

   Опремљени интелигентним функцијама и одликују се модерним дизајном, конвектори Tesy су „паметна“ енергетски ефикасна решења која пружају неопходну удобност и топлину вашем дому, док истовремено оптимизују потрошњу електричне енергије и смањују ваше рачуне. У данашњем чланку, афирмисани бугарски произвођач кућних апарата Тесси представља три своја водећа модела конвектора - Fine Eco (са функцијом Air Safe) Cloud, Live Eco Cloud, Floor Eco Cloud, као и сва иновативна решења уграђена у њих.

  • 26 january 2023Десислав Димитров из компаније Теси: Добро обучени стручњаци су у срцу успешне роботизације наше производње

   Произвођач бојлера и кућних апарата Теси је међу компанијама које се највише развијају у нашој земљи, које има четири погона и капацитете за производњу 1,2 милиона електричних бојлера годишње. Као модерна компанија, која заузима водеће позиције у Европи, Теси се у својој производњи изузетно ослања на савремена технолошка решења, фокусирајући се на могућности аутоматизације и роботизације производних процеса. Погледајте шта је на ту тему рекао господин Десислав Димитров, директор „Стратешких инвестиционих пројеката“ у компанији.

  • 17 january 2023Нови модел електричног бојлера са елегантном, равном силуетом BelliSlimo Lite компаније Теси

   BelliSlimo Lite је најновији производ серије BelliSlimo електричних бојлера реномираног произвођача Теси. „Са новим дизајном и својом изузетно елегантном равном силуетом, нови бојлер марке Теси је у стању да задовољи сваки укус и етаблирао се као преферирано решење од стране потрошача“, коментаришу из компаније. Модел је био међу најважнијим производима на представљању компаније Теси на престижном сајму изложение MCE (Mostra Convegno Expocomfort) у Милану, Италија 2022. године, а више о производу ћемо вам рећи у наредним редовима.

  • 21 december 2022Компанийа Теси је добила престижну награду True Leader захваљујући подржавајућем

   И оже године, произвођач бојлера и кућних апарата Теси добио је престижну награду True Leader, коју додељује ICAP CRIF. Организација је део коопреације ICAP - велике групе за пословне информационе услуге у Југоисточној Европи, и десету годину заредом додељује пословне награде водећим бугарским компанијама. „Дугујемо наше признање не само високим пословним достигнућима, већ и чињеници да Тесси пружа подстицајно и отворено окружење за развој“, коментаришу из ове компаније.

  • 30 november 2022Теси у мисији младих инжењерских талената кроз изложбу „Минхен: Живот и каријера“

   Савремени свет предиспонира људе да траже професионални и лични развој у земљи и иностранству. Често слушамо о могућностима које нуде друге земље, а живот ван матичне земље постаје избор за многе људе. Међутим, постоји ли нешто што би нас стимулисало да останемо или се чак вратимо овде? Тесијев тим је уверен да је одговор „Да“, а своју позицију су одбранили учешћем на првом догађају у иностранству иницијативе Bulgaria Wants You „Минхен: Живот и каријера“. Шта су изјавили из компаније Теси, прочитајте у следећим редовима.

  • 07 october 2022Теси је развио апликацију за виртуелну стварност Tesy AR, која помаже корисницима и дизајнерима

   Произвођач котлова и уређаја за грејање за дом Тесси обрадовао је своје партнере, купце и поштоваоце још једним иновативним решењем. Апликација Tesy AR креирана је да обезбеди још боље корисничко искуство омогућавајући визуелизацију Теси производа у стварном простору где ће они бити инсталирани. „Апликација помаже и дизајнерима ентеријера и крајњим купцима у избору оптималног уређаја који одговара њиховим потребама и специфичностима ентеријера“, саопштено је из компаније.

  • 30 august 2022AquaThermica донео је компанији Теси престижну награду за енергетску ефикасност током форума MCE у Милану

   Традиционално учешће водећег произвођача бојлера и уређаја за дом, компаније Теси, на изложби MCE (Mostra Convegno Expocomfort)) у Милану ове године је овенчано престижним признањем. „Захваљујући нашем термодинамичком бојлеру AquaThermica, добили смо међународно признање као лидер у енергетској ефикасности и иновацијама у оквиру иницијативе Percorso Efficienza & Innovazione“, изјавили су из компанијр Теси за портал BalkanEngineer.com.

  • 29 july 2022Праксу, стипендије и успешан почетак каријере је предловила компанија Теси студентима ТУ - Варна

   Крајем јуна ове године студенти машинских смерова на Техничком универзитету - Варна (ТУ - Варна) посетили су производни погон водеће компаније Теси у Шумену. „Било нам је задовољство дочекати овако амбициозне и знања жељне младе таленте који су одабрали технички сектор као своју каријеру. Код нас, у компанији Теси, не само да су се дотакли стварног процеса рада, већ су се и упознали са изузетним могућностима које нудимо за њихов будући развој“, изјавили су за портал Balkanengineer.com.

  • 01 july 2022И ове године компанија Tesy најављује иновације „Made in Bulgaria” током престижне међународне изложбе МСЕ

   Милано од 28. јуна до 6. јула постаје излог, али не модних бутика, већ решења и производа из сектора грејања, вентилације, климатизације и обновљивих извора енергије. Већ је у току 42. издање сајма грађевинских инсталација које повећавају комфор потрошача - МСЕ, а међу учесницима је и лидер производње Tesy. Компанија, специјализована за развој бојлера и кућних апарата, поново представља своје најновије производе светској заједници, сазнаје портал Balkanengineer.com од екипе компаније Tesy.

  • 07 june 2022Теси: Наш континуирани успех дугујемо нашем кохезивном тиму професионалаца

   Теси је један од 3 најбоља произвођача електричних бојлера и бојлера у Европи и разлог за то није само висока технологија коју компанија имплементира у своје производне погоне и производе, не само богат и разнолик асортиман производа, већ и импресиван капацитета 1.200.000 котлова годишње. „Основа нашег успеха лежи у кохезивном и високопрофесионалном Тесијевом тиму на који се ослањамо“, саопштила је компанија. „Тим од преко 800 ватрених и амбициозних професионалаца ствара савремена решења за топлину и удобност."

  • 11 may 2022Нова клипна млазница Piston компаније Теси обезбеђује до 40% више топле воде од хоризонталних бојлера

   Тежња ка иновативним технологијама је оно што бугарског произвођача бојлера и кућних апарата Теси чини лидером на међународном тржишту. Компанија је поново изненадила своје купце увођењем напредне клипне млазнице, која обезбеђује до 40% више топле воде односу на претходни модел. Када се загреје, топла вода у котлу се скупља у његовом горњем делу. Када постоји потрошња, хладна вода из цевовода за пиће улази у доњи део котла. Она се меша са топлим водом и постепено га хлади.

  • 05 april 2022Компактна и иновативна решења - мали бојлери Tesy Compact су погодни за уградњу у ограниченим просторима

   Афирмисани бугарски произвођач бојлера и електричних уређаја за дом Теси нуди богат портфолио уређаја за производњу топле воде (ПТВ), у чији развој су уложене бројне патентиране иновације компаније. Део асортимана су мали котлови серије Compact, дизајнирани за уградњу у скученим просторима близу места потрошње. Компактни бојлери из серије Compact омогућавају уградњу у мале и уске просторе у близини тачке потрошње ПТВ-а. Апарати омогућавају уградњу испод или изнад мешалице.

  • 28 february 2022Иновативна технологија Tesy AirSafe за електричне конвекторе уништава до 98% вируса и гљивица у ваздуху

   Иновативна функција је интегрисана у најновије решење за грејање у домаћинству бренда Теси - електрични панел конвектор FinEco Cloud, који је такође опремљен модулом за контролу интернета. „FinEco асортиман је инспирисан скандинавским стилом – конвектори у њему имају изузетно модеран танак дизајн – дебљине само 56 мм, и елегантно глатке ивице. Ови производи су опремљени електронским термостатом и алуминијумским грејачем, који обезбеђују високу температурну тачност и високу енергетску ефикасност“, додали су из Теси.

  • 31 january 2022Теси поново препознаје иновацију: Компанија добија награду „Иновативна компанија 2020” од стране Завода за патенте

   Водећи бугарски произвођач бојлера и уређаја за грејање за дом Теси награђен је у дебитантској категорији „Иновативна компанија 2020” на конкурсима Завода за патенте Републике Бугарске – „Изумитељ године”, „Одгајивач године” и „Иновативна компанија“. Компанија је добила и диплому и плакету Бугарске трговинско-индустријске коморе, а детаље о награди су из ове компаније коментарисали за портал BalkanEngineer.com.

  • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

   Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

  • 21 october 2021Придружите се тиму Теси - бугарског бренда међу три најбоља произвођача грејних уређаја у Европи

   "Преданим умом и срцем уносимо топлину у ваш живот." Ово су речи господина Жечка Кјурчева, менаџера бугарске компаније за производњу котлова и грејних уређаја Теси, који су основа за успех и етаблирање не само на бугарском већ и на светском тржишту. Бренд је синоним за квалитет и поузданост у очима својих купаца и као један од највећих послодаваца у Бугарској. А који показатељи то доказују и како можете постати део будућности оријентисане на ОВК, сазнаје портал о је BalkanEngineer.com од Тесијевог тима.

  • 14 may 2021Теси је са сопственим програмом из Софије уживо учествовала у овогодишњим издањима изложби ISH Digital и MCE Milano

   Две највеће светске изложбе на пољу грађевинских инсталација, инфраструктуре и енергетске ефикасности су ове године у потпуности одржане онлајн, због ситуације са COVID-19. Међутим, ово их није учинило ништа мање занимљивим. ISH Digital 2021 (22-26 март) и Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 (12-16 април) привукли су пажњу професионалцима из целог света својим јединственим дигиталним програмима. Учесник у њима био је и етаблирани бугарски произвођач бојлера и уређаја за домаћинство, компанија Теси.

  • 12 april 2021Радијациони конвектори Tesy - поуздано и интелигентно грејање са високом енергетском ефикасношћу

   Метода зрачења једна је од доказаних ефикасних метода грејања. Због тога ћемо вам у данашњем чланку представити асортиман радијатора за осветљење реномираног произвођача бојлера и кућних апарата Теси. „Наши уређаји нуде све предности блиставог грејања у комбинацији са могућношћу уштеде енергије“, изјавили су из компаније Tesy за портал BalkanEngineer.com. Зидни конвектор TESY снопа опремљен је електронским термостатом и сензором људског присуства (PIR).

  • 08 march 2021Ослободите свој дом од влаге и плесни помоћу Tesy одвлаживача

   Све више времена проводимо код куће, а посебно у зимској сезони, брига о унутрашњем ваздуху је наш главни приоритет. Стога ћемо вас данас упознати са решењима за одвлаживање провереног бугарског произвођача Теси, која имају моћну способност одвлаживања, захваљујући чему одржавају влажност ваздуха у оптималном нивоу. Ево шта су још рекли BalkanEngineer.com о апаратима из Теси. Овлаживач је дизајниран да буде компактан и лаган. Точкови на дну олакшавају кретање у различите просторије. Атрактиван дизајн и низак ниво радне буке, који не прелази 46 dB(А), само су неке од предности решења.

  • 29 january 2021Можете добити битку са каменцем уз помоћ бојлера Tesy Anticalc - сада са новим, још елегантнијим дизајном

   „Грејачи воде Anticalc дизајнирани су за беспријекоран, дуготрајан и поуздан рад у регионима са тврдом, високо минерализованом и/или агресивном водом. А сада имају нови, још елегантнији дизајн“, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Тврду воду карактерише висок садржај јона магнезијума и калцијума, ау неким случајевима и других супстанци. Како температура расте, неке од соли растворљивих у води калцијума и магнезијума постају нерастворљиве и таложе се на тачки загревања.

  • 17 december 2020TESY Modeco Cloud - паметни бојлер који ваше навике учи брже од вашег партнера

   Паметан је, модеран, модеран и научи ваше навике за мање од недељу дана. Не, не говоримо о човеку из снова, већ о необичном бојлеру, који се одликује изузетном енергетском ефикасношћу и паметним карактеристикама. „Електрични бојлери Modeco Cloud омогућавају контролу над Интернетом било где у свету путем мобилне апликације тесиЦлоуд, доступне и бесплатне за све кориснике Андроида и iOS-а“, изјавио је доказани бугарски произвођач Теси за портал BalkanEngineer.com.

  • 05 november 2020Упознајте се са бојлера са бафером за инсталацију грејања и производњу ПТВ-а из компаније Теси

   Ако тражите бојлер велике запремине (БВЗ), који у једном уређају комбинује одбојник за инсталацију грејања и производњу топле воде за домаћинство (ПТВ) на основу протока, онда су следеће линије посебно за вас. Основани бугарски произвођач Теси нуди ово технолошко решење у три варијанте - комбиновани ПСА са хигијенским калемом, ПСА са хигијенским калемом и измењивачем топлоте, као и ПСА са хигијенским калемом и два измењивача топлоте.

  • 19 october 2020Бојлери за воду SimpatEco компаније TESY - европска техничка иновација „Made in Bulgaria“

   Од свог оснивања, бугарска компанија Теси, доказани европски произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, ради на подизању стандарда у овој индустрији. Препознатљив је глобални лидер у иновацијама и креатор модерних решења за топлину и удобност. „Током последње деценије применили смо широк спектар производа и патентирана технолошка решења која су у потпуности у складу са савременим захтевима за енергетску ефикасност и еколошку прихватљивост“, рекли су из компаније Теси.

  • 23 september 2020Како одабрати прави аспиратор? Коментаришу стручњаци из компаније Теси

   Оно што нас заиста може импресионирати у модерној кухињи нису ни величина, ни намештај, па чак ни рерна. Све што желимо је да арома куваног долази само са плоче! Начин да се то постигне је поуздана вентилација и аспирација, која је изабрана да обезбеди ефикасне резултате. Како одабрати прави аспиратор за BalkanEngineer.com су коментарисали из компаније Теси. „Да би кухињски аспиратор био ефикасан, мора да буде у стању да изврши 10 прочишћавања ваздуха у соби у року од 1 сата. Уз трајно отворену везу са другом собом, треба имати на уму да је одлучујући фактор у избору капацитета укупна површина“, објаснили су из Теси.

  • 06 august 2020Пречишћивач ваздуха Tesy: код куће без мириса, прашине и микроорганизама

   Да ли желите код куће да будете окружени свежим ваздухом, без микроорганизама, без загађења и непријатних мириса? Доказани бугарски произвођач Tesy има решење за вас, јер део његовог портфеља је специјални пречишћивач ваздуха Tesy, који садржи 6 филтера, помоћу којих уређај неутралише мирисе, задржава грубе честице, прашину и ситне честице прашине, уништава клице, бактерије и вирусе. „Ваздух улази кроз посебно дизајниране отворе на предњој плочи уређаја и излази из задњег горњег дела кроз заштитну решетку изнад вентилатора“, објаснили су из компаније Tesy.

  • 05 june 2020Теси AquaThermica – бојлер са топлотном пумпом са аутоматским циклусом против Легионела

   Асортиман грејача воде AquaThermica укључује моделе запремине 200 л и 260 л, са могућношћу повезивања са другим обновљивим изворима енергије, као што су фотоволтаици и соларни системи или котлови. Модели у палети доступни су у две верзије - са измењивачем топлоте и без измењивача топлоте. "Уређаји пружају изузетну поузданост и испуњавају највише стандарде квалитета", изјавили су из ове бугарске компаније, која је међу лидерима у производњи котлова и грејне опреме у Европи.

  • 09 april 2020Сви високо ефикасни измењивачи топлоте Tesy имају уграђену технологију која се назива турбулатор

   Знате ли која је функција измењивача топлине у котлу? А шта је турбулатор? Да бисмо разјаснили ове проблеме, контактирали смо стручњаке компаније Теси. Бугарски произвођач електричних котлова и грејних уређаја један је од водећих у Европи са производним капацитетом од 1,5 милиона уређаја годишње. Производи брендова Теси продају се у више од 54 земље широм света, при чему је компанија компаније у 2019. години прешла 72 милиона евра.

  • 14 november 2019Нов логистички терминал компаније Теси почео је са радом у Шумену, Бугарска

   Почетком септембра 2019. године званично је отворен нови логистички терминал компаније Теси ДОО у Шумену у Бугарској, саопштила је бугарска компанија за портал BalkanEngineer.com. Постројење ће удвостручити товарни капацитет произвођача бојлера. Терминал обухвата површину од 4500 m2 и укључује 8000 палета. Улагање у овај објекат износи 7 милиона лева, а један од циљева је смањити губитак ресурса приликом преноса проииведених јединица између осталих терминала. Извођач радова је Кордеел Бугарска.

  • 09 october 2019Панел конвектори ConvEco Cloud са интернет контролом бугарског произвођача TESY

   Нова ConvEco серија TESY укључује најновију генерацију панелних електричних конвектора који испуњавају највише енергетске ефикасности. Конвертори ConvEco Cloud (CN 04) одликују се максималном сезонском енергетском ефикасношћу. Уграђени електронски термостат и интелигентна подршка попут "Отвореног прозора/врата", "Адаптивни старт", "Подешавање сензора температуре ±4 °С", "Интернет контрола" и "24/7 недељни програмер" електричне енергије и пружају удобност потрошачима.

  • 05 september 2019Кирил Славов из Теси: „Сваком професионалном и добром инжењеру најважније је бити део снажног тима"

   Данас, у рубрици Инженер.bg "Један радни дан ...", инж. Кирил Славов из екипе Теси ДОО нам је поделио шта је то бити млад инжењер, који је део изузетно важног пројекта, у блиском контакту са технолошким будућност модерних генерација. У чему највише ужива у свом послу, о чему се свакодневно учи, зашто ужива у Теси тиму и како стиче поверење руководилаца – погледајте одговоре које је инж. Славов. Теси ДОО је водећи произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу.

  • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

   Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

  • 15 may 2019Електрични бојлери компаније TESY са дебијем на манифестацији Aquatherm Moscow 2019

   Aquatherm Moscow је водећа међународна изложба и једна од највећих пословних платформи која демонстрира најновија достигнућа у области кућног и индустријског грејања, водоводних система, климатизације, опреме за базене, сауне и купатила. "У фебруару ове године TESY је учествовала на 23. издању престижног форума, где је први пут представила производ BelliSlimo, најновији додатак линији производа са интернет менаџментом TESY Cloud“, коментирали из компаније Теси ДОО.

  • 25 march 2019Електрични бојлери Modeco Cloud компаније TESY – стварна контрола у било које време и са било којег места

   Бугарски бренд TESY је симбол иновативних, поузданих и издржљивих апарата. Међу најновијим развојима компаније TESY су електрични бојлери Modeco Cloud - део лпроизвода серије TESY Cloud. "Уређаји се одликују модерним дизајном, као и најмодернијим технолошким иновацијама које комбинују решења за уштеду енергије, Cloud технологију и испуњавају најтеже сигурносне захтеве", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Теси ДОО.

  • 11 february 2019TESY – водећи произвођач електричних бојлера и грејача у Европи

   Бренд TESY је добро позната на тржишту. Иза ње стоји једна од водећих бугарских фирми, која је успела за четврт века да се успостави као водећи европски произвођач апарата за домаћинство, за грејање и снабдевање топлом водом. "Циљ компаније Теси је да се подигне стандарде у индустрији и доказати се као глобални лидер у иновацијама и напредним решењима за одопљавање и комфор. Користимо најновију технологију да би се постигла максимална функционалност наших производа и пружамо нашим клијентима модеран и софистициран дизајн", изјавили су из компаније Теси ДОО за портал BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 30 september 2023Кимекс: Прецизно праћење параметара заваривања са WeldEye компаније Kemppi резултује високим квалитетом заваривања и значајним

  Када су у питању захтевни послови заваривања, квалитет је важнији од квантитета. Поред тога, тренутни стандарди – посебно они који се примењују на подводно заваривање – захтевају да се квалитет завара стално прати, мери и извештава. Без дигиталних система контроле квалитета, овај задатак може бити изузетно скуп и дуготрајан. „Кемппи-јев ВелдЕие систем контроле квалитета је универзално софтверско решење за проверу усклађености квалитета са задатим спецификацијама поступка заваривања. Када се интегрише у оперативне системе корисника, WeldEye контрола квалитета доводи до значајних уштеда трошкова“.

 • 30 september 2023ЛЕМ Бугарска промовише развој и креативност младих стручњака, укључујући и децу својих запослених

  На данашњем конкурентном тржишту рада, млади стручњаци траже не само приступачну плату, већ и могућности да расту, уче и остваре утицај. Велики број младих бира да крене стопама својих родитеља и да надогради оно што су постигли. Компанија која привлачи пажњу у овом погледу, пружајући прилику управо за активан развој, је швајцарски лидер у електричним мерним и контролним системима ЛЕМ. Бренд је познат широм света не само по својим најсавременијим технологијама, већ и по својој посвећености пружању испуњене каријере за младе професионалце. И ове године, подружница компаније.

 • 29 september 2023Пумпни системи компаније Saer са заштитом од корозије обезбеђују високу поузданост процеса у постројењима за морске воде

  У настојању да задовољи растућу глобалну потражњу за слатком водом, сектор водоснабдевања тражи различите алтернативе, од којих је једна десалинизација морске воде, која се користи и за индустријску и за цивилну примјену. Поред самих објеката за десалинизацију, комплетне инсталације укључују и пумпне системе потребне у различитим фазама технолошког процеса. У том контексту, један од етаблираних италијанских произвођача пумпи – компанија Saer, обезбеђује пумпе са неопходним карактеристикама за ову област примене. Шта су серије и чему служе, објаснио је за портал BalkanEnginner.com инжењер Александар Георгиев, регионални продајни представник компаније Saer Elletropompe.

 • 29 september 2023Након учешћа на међународном форуму Intersolar Europe, компанија Smart Energy је сумирала глобалне стратегије у соларне индустри

  Светска изложба посвећена соларној индустрији – Intersolar Europe, одржана је у јуну 2023. године у граду Минхену у Немачкој. Под мотом „Повезивање соларног бизниса“, фокус овогодишњег издања био је начин на који се може остварити 24/7 снабдевање обновљивом енергијом. Међународни догађај, који је окупио стотине произвођача, добављача, дистрибутера, дизајнера и програмера из целог света, развио је тему на четири специјализоване изложбе, редом: Intersolar Europe, ees Europe, Power2Drive Europe и EM-Power Europe. пецијалисти компаније Smart Energy били су међу излагачима на великом догађају за иновације и савремена решења у соларној индустрији. Бугарски тим дочекао је госте и партнере у хали А1.

 • 28 september 2023Вртикални обрадни центар VMC650 компаније РАИС је дизајниран за обраду сложених делова из различитих индустрија

  Петоосни вертикални обрадни центар VMC650 РАИС је једна од култних машина водећег произвођача CNC машина компаније РАИС. „Дизајниран је за различите операције сечења метала на великим и сложеним обрадацима од алуминијума и нерђајућег челика који се изводе при високим брзинама резања и помака. Посебност машине је оптимизована конструкција, са минималним топлотним деформацијама, одсуством вибрација у процесу рада, висока и стабилна геометријска тачност. VMC650 компаније РАИС поседује АТС магацин са 32 утора, ваљкасте линеарне вођице на свим осовинама за високо отпорну структуру и аутоматско дување конуса вретена“.

 • 26 september 2023GreMa 3D дели главне критеријуме за оптималан избор ручног 3D скенера према њиховој примени

  Аутоматизација, квалитет и квантитет доступних информација о производу кључни су фактори успеха савремене производње. „Ручни алати за 3D скенирање имају многе предности у односу на конвенционалне мерне алате. Они су бржи, флексибилнији и мобилнији од традиционалних метода“, коментаришу из компаније GreMa 3D. У наредним редовима сазнаћете који су фактори за избор технологије 3D скенирања у зависности од њене примене од „амбасадора“ 3D технологија. Мерење објеката без директног контакта – спречава настанак могућих оштећења и деформација на објекту.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 october 2023ТАБ МАК је пустио у рад фотонапонско постројење за сопствене потребе у својој бази у Пробиштипу, Северна Македонија

  Улагањем од 6 милиона евра у фотонапонски систем, групација TAB Словенија, лидер у производњи батерија, производиће 13.256 MWh електричне енергије годишње, што ће покривати око 25% потреба њене компаније ТАБ МАК у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта biznisvesti. Пуштање у рад фотонапонске електране обележено је званичном церемонијом у комплексу фабрике ТАБ МАК у Пробиштипу, Северна Македонија, у присуству Христине Одјаклијеске, заменице министра животне средине, Драгана Анастасова, градоначелника Општине Пробиштип, и Грегора Прескера.

 • 30 september 2023Четврто једног од најважнијих догађаја за агробизнис - AGROTECH Expo - биће одржано у Албанији

  Од 18. до 20. октобра 2023. године у Албанији ће се одржати четврто издање међународног сајма пољопривреде, сточарства и хортикултуре AGROTECH Expo. Догађај је међу најважнијим у индустрији за земљу и организује га Expocity Albania, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта организатора. Сајам је познат као важна платформа за пословну сарадњу свих целина у аграрној индустрији - од пољопривредног произвођача, преко добављача до крајњег корисника. То је могуће захваљујући присуству етаблираних националних, регионалних и међународних актера из сектора.

 • 27 september 2023Компанија за пословне услуге EY лансира платформу за вештачку интелигенцију након улагања од 1.4 милијарде долара

  Глобална организација EY, један од лидера у области финансијских и административних услуга за компаније, покренула је EY.ai – платформу која комбинује људско искуство и вештачку интелигенцију (AI). На овај начин компанија има за циљ да подржи своје клијенте у процесу дигиталне трансформације њиховог пословања путем вештачке интелигенције. Ово је саопштила румунска компанија EY. EY.ai користи водеће технолошке платформе EY и велико искуство компанијског тима у стратешком планирању, трансакцијама, порезима и још много тога. поља тако што их допуни робусним екосистемом вештачке интелигенције (AI).

 • 25 september 2023Покренут пројекат изградње фабрике лекова и туристичког локалитета у близини Созопола у Бугарској

  Општина Созопол, Бугарска, најавила је покретање великог инвестиционог пројекта у селу Зидарово, који обухвата фабрику лекова, привредни комплекс и туристички локалитет, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economy.bg. Вредност инвестиције процењена је на 40 милиона лева и сматра се одличном шансом за развој региона. Пројекат под називом "Ведра Ленд" резултат је сарадње фармацеутске компаније Ведра Интернатионал и произвођача Тера Фармасјутикл. Циљ му је да споји традицију планине Странџе са савременим технологијама у циљу промовисања здравог начина живота подржаног природним лековитим својствима.

 • 21 september 2023Orange Romania Group и Engie Romania су потписали дугорочни виртуелни уговор за куповину обновљиве енергије

  Група Orange Romania, један од највећих провајдера широкопојасног интернета и мобилних услуга, потписала је свој први vPPA (уговор о виртуелној куповини електричне енергије) уговор са компанијом Engie Romania, главним снабдевачем енергије у земљи, који се састоји од виртуелне куповине дугорочне обновљиве енергије, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Тhediplomat.ro. Током шестогодишњег уговора, компанија Orange Romania ће покрити 30 GWh својих годишњих потреба за електричном енергијом зеленом енергијом из соларних технологија.

 • 20 september 2023Албанија ће уложити 8,2 милиона евра у поправку канализационог система Драча

  Влада Албаније саопштила је да је пренела 892,5 милиона албанских лека (око 8,2 милиона евра) општини Драч за финансирање трошкова пројекта санације канализационог система приморског града. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат обухвата активности на обнављању инфраструктуре дренажне мреже у области Порто Романо и система кишнице у урбаним подручјима. Инфраструктура Драча претрпела је значајну штету у земљотресу магнитуде 6,4 у новембру 2019. године, због чега је реновирање мреже још хитније. Влада је 2021. године рекла да ће издвојити укупно 2 милијарде Лека за финансирање рехабилитације система за одводњавање у Драчу, са око 1,1 милијарду лека већ обезбеђено 2021.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 03 october 2023Philip Morris International улаже 130 милиона долара у своју фабрику у Отопени, Румунија

  Philip Morris International (PMI), глобални лидер у дуванској индустрији, најавио је да ће уложити додатних 130 милиона долара у своју фабрику у румунском граду Отопени. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Capital.bg. Са овом инвестицијом, укупан капитал који је америчка компанија уложила у свој румунски производни центар премашиће 700 милиона долара. Фабрика у Отопени производи бездимне цигарете под брендом Heets, који је део електронског система компаније iQOS. Од 2017. године, PMI се у потпуности фокусирао на ову врсту производа са циљем да смањи употребу традиционалних цигарета.

 • 28 september 2023Hisense отвара трећу фабрику фрижидера у Ваљеву, у Србији

  Hisense Europe, део кинеске Hisense Group - једног од највећих произвођача беле технике и електронике, саопштио је да је у српском граду Ваљеву отворио трећу фабрику у коју је уложио 45 милиона евра. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Serbianmonitor.com. У новој фабрици у Валеву, Хисенсе Еуропе ће производити сиде-би-сиде фрижидере под брендовима Hisense, Gorenje и Asko, углавном за извоз на европска тржишта. Компанија ће у наредне три године у Ваљеву запослити 1.020 радника, а капацитет фабрике биће 750.000 јединица годишње. Уз то, очекује се да ће укупна производња три фабрике Hisense Europe у Ваљеву достићи 1,7 милиона уређаја годишње до 2025. године.

 • 26 september 2023Компанија из Северне Македоније ATS Group учествовала је на престижној изложби одбрамбене индустрије у Лондону

  Северномакедонска компанија ATS Group била је један од главних излагача на DSEI 2023, великом сајму одбрамбене индустрије, који је одржан у Лондону и на којем је учествовало више од 50.000 људи који су могли да виде преко 400 борбених возила и авиона, као и поморска пловила на реци Темзи. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. DSEI London подржава Министарство одбране Уједињеног Краљевства и окупља произвођаче, владине делегације из преко 100 земаља, стручњаке, истраживаче, инвеститоре и новинаре који покривају питања одбране и безбедности. Овогодишња изложба је најзначајније.

 • 22 september 2023Винарија Тиквеш (Северна Македонија) улаже 4 милиона евра у повећање капацитета за пријем и прераду грожђа

  Винарија Тиквеш (Северна Македонија) уложила је 4 милиона евра у изградњу нове базе и набавку савремене опреме за пријем и прераду грожђа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. На овај начин компанија потврђује своју дугорочну опредељеност и стратегију за континуирано улагање у даљи одрживи развој и имплементацију ESG стандарда. Нова база и у њој уграђена опрема омогућиће Тиквешу да повећа укупан капацитет за пријем и примарну прераду грожђа током бербе за додатних 1,25 милиона килограма. Винарија такође континуирано улаже у све друге активности које омогућавају континуиран раст и напредак компаније.

 • 19 september 2023Турски произвођач лабораторијских дијаманата Appsilon Enterprise разматра могућности улагања у Бугарску

  Турска компанија Appsilon Enterprise, специјализована за производњу лабораторијских дијаманата, разматра могућност улагања у Бугарску, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Успешном реализацијом пројекта могло би се отворити око 100 нових радних места, а као потенцијална локација за производњу разматра се Пловдив, али и неколико других локација. Компанија Appsilon Enterprise је турски технолошки стартуп основан почетком 2017. године са циљем да узгаја дијаманте у лабораторијским условима. Осим за израду накита, користе се иу сектору високе технологије за израду чипова, квантних сензора, оптике и детектора.

 • 14 september 2023Zijin Mining Group Co. планира нова улагања у српски рудник бакра Чукару Пеки

  Кинеска Zijin Mining Group Co. развија планове за проширење свог рудника бакра у источној Србији због потражње за металом који се сматра виталним за глобалну енергетску транзицију. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта bnnbloomberg.ca. Компанија је отворила свој рудник бакра и злата Cukaru Peki пре скоро две године са инвестицијом од 678 милиона долара, што јој је омогућило да дође до лежишта дубоких неколико стотина метара. Данас компанија жели да избуши скоро 2 km како би што боље искористила имовину. Рудник Cukaru Peki се налази у граду Бору, где се више од једног века копа бакар, злато и сребро. Процењује се да доња зона рудника, на дубини већој од 460 m.

Види све »