Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Теси ДОО

Теси ДОО

https://tesy.rs/

Теси ДОО је водећи бугарски и европски произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу. Компанија је део Фикосота Холдинга и њени производни објекти налазе се у бугарском граду Шумен и Смјадово. У овом тренутку компанија је стекао репутацију за 4. највећи произвођач грејача и електричних бојлера у Европи, са капацитетом од 1,2 милиона котла на годишњем нивоу.

 

Теси има пет фабрика – два за производњу електричних грејача, фабрику панел конвектора, уљаних радијатора и фабрику бојлера великих капацитета и тампон судова, као и истраживачки и тренинг центар, који се састоји од нове савремене лабораторијске и тренинг сале и презентације.

 

Производни програм предузећа обухвата електричне бојлере, капацитете од 6 до 150 l, панел конвектора, уљаних радијатора, бојлера великих капацитета и буферних посуда са капацитетом од 160 до 2000 l.

 

Компанија има своја представништва у пет земаља и продаје своје производе у више од 50 земаља на 4 континента. Теси има динамичан тим високо мотивисаних професионалаца, чији број сада премашује 800 људи.

 

Данас компанија наставља да се развија у правцу повећања својих производних капацитете и примењује нове производне линије у области грејања, вентилације и климатизације. Главни покретач свега тога су управо њени амбициозни, високо мотивисани и креативни запослени, у чији потенцијал компанија константно улаже и развија. Главни циљ пред компанијом Теси у наредних неколико година је да се успостави као трећи највећи произвођач електричних бојлера у Европи.

Kontakti

Представништво Софија

Адреса: Бугарска, Софија 1166, ж.к. Софиа Парк, Блок 16В, Спрат 2, Канцеларија 2.1,

Телефон: 003592/902 66 66

Е-mail: office@tesy.com

 

Представништво Шумен

Адреса: Бугарска, Шумен 9700, Булевар Мадара 48

Телефон: 0035954/859 129

Е-mail: office@tesy.com

Materijali за Теси ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
  • 14 may 2021Теси је са сопственим програмом из Софије уживо учествовала у овогодишњим издањима изложби ISH Digital и MCE Milano

   Две највеће светске изложбе на пољу грађевинских инсталација, инфраструктуре и енергетске ефикасности су ове године у потпуности одржане онлајн, због ситуације са COVID-19. Међутим, ово их није учинило ништа мање занимљивим. ISH Digital 2021 (22-26 март) и Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 (12-16 април) привукли су пажњу професионалцима из целог света својим јединственим дигиталним програмима. Учесник у њима био је и етаблирани бугарски произвођач бојлера и уређаја за домаћинство, компанија Теси.

  • 12 april 2021Радијациони конвектори Tesy - поуздано и интелигентно грејање са високом енергетском ефикасношћу

   Метода зрачења једна је од доказаних ефикасних метода грејања. Због тога ћемо вам у данашњем чланку представити асортиман радијатора за осветљење реномираног произвођача бојлера и кућних апарата Теси. „Наши уређаји нуде све предности блиставог грејања у комбинацији са могућношћу уштеде енергије“, изјавили су из компаније Tesy за портал BalkanEngineer.com. Зидни конвектор TESY снопа опремљен је електронским термостатом и сензором људског присуства (PIR).

  • 08 march 2021Ослободите свој дом од влаге и плесни помоћу Tesy одвлаживача

   Све више времена проводимо код куће, а посебно у зимској сезони, брига о унутрашњем ваздуху је наш главни приоритет. Стога ћемо вас данас упознати са решењима за одвлаживање провереног бугарског произвођача Теси, која имају моћну способност одвлаживања, захваљујући чему одржавају влажност ваздуха у оптималном нивоу. Ево шта су још рекли BalkanEngineer.com о апаратима из Теси. Овлаживач је дизајниран да буде компактан и лаган. Точкови на дну олакшавају кретање у различите просторије. Атрактиван дизајн и низак ниво радне буке, који не прелази 46 dB(А), само су неке од предности решења.

  • 29 january 2021Можете добити битку са каменцем уз помоћ бојлера Tesy Anticalc - сада са новим, још елегантнијим дизајном

   „Грејачи воде Anticalc дизајнирани су за беспријекоран, дуготрајан и поуздан рад у регионима са тврдом, високо минерализованом и/или агресивном водом. А сада имају нови, још елегантнији дизајн“, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Тврду воду карактерише висок садржај јона магнезијума и калцијума, ау неким случајевима и других супстанци. Како температура расте, неке од соли растворљивих у води калцијума и магнезијума постају нерастворљиве и таложе се на тачки загревања.

  • 17 december 2020TESY Modeco Cloud - паметни бојлер који ваше навике учи брже од вашег партнера

   Паметан је, модеран, модеран и научи ваше навике за мање од недељу дана. Не, не говоримо о човеку из снова, већ о необичном бојлеру, који се одликује изузетном енергетском ефикасношћу и паметним карактеристикама. „Електрични бојлери Modeco Cloud омогућавају контролу над Интернетом било где у свету путем мобилне апликације тесиЦлоуд, доступне и бесплатне за све кориснике Андроида и iOS-а“, изјавио је доказани бугарски произвођач Теси за портал BalkanEngineer.com.

  • 05 november 2020Упознајте се са бојлера са бафером за инсталацију грејања и производњу ПТВ-а из компаније Теси

   Ако тражите бојлер велике запремине (БВЗ), који у једном уређају комбинује одбојник за инсталацију грејања и производњу топле воде за домаћинство (ПТВ) на основу протока, онда су следеће линије посебно за вас. Основани бугарски произвођач Теси нуди ово технолошко решење у три варијанте - комбиновани ПСА са хигијенским калемом, ПСА са хигијенским калемом и измењивачем топлоте, као и ПСА са хигијенским калемом и два измењивача топлоте.

  • 19 october 2020Бојлери за воду SimpatEco компаније TESY - европска техничка иновација „Made in Bulgaria“

   Од свог оснивања, бугарска компанија Теси, доказани европски произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, ради на подизању стандарда у овој индустрији. Препознатљив је глобални лидер у иновацијама и креатор модерних решења за топлину и удобност. „Током последње деценије применили смо широк спектар производа и патентирана технолошка решења која су у потпуности у складу са савременим захтевима за енергетску ефикасност и еколошку прихватљивост“, рекли су из компаније Теси.

  • 23 september 2020Како одабрати прави аспиратор? Коментаришу стручњаци из компаније Теси

   Оно што нас заиста може импресионирати у модерној кухињи нису ни величина, ни намештај, па чак ни рерна. Све што желимо је да арома куваног долази само са плоче! Начин да се то постигне је поуздана вентилација и аспирација, која је изабрана да обезбеди ефикасне резултате. Како одабрати прави аспиратор за BalkanEngineer.com су коментарисали из компаније Теси. „Да би кухињски аспиратор био ефикасан, мора да буде у стању да изврши 10 прочишћавања ваздуха у соби у року од 1 сата. Уз трајно отворену везу са другом собом, треба имати на уму да је одлучујући фактор у избору капацитета укупна површина“, објаснили су из Теси.

  • 06 august 2020Пречишћивач ваздуха Tesy: код куће без мириса, прашине и микроорганизама

   Да ли желите код куће да будете окружени свежим ваздухом, без микроорганизама, без загађења и непријатних мириса? Доказани бугарски произвођач Tesy има решење за вас, јер део његовог портфеља је специјални пречишћивач ваздуха Tesy, који садржи 6 филтера, помоћу којих уређај неутралише мирисе, задржава грубе честице, прашину и ситне честице прашине, уништава клице, бактерије и вирусе. „Ваздух улази кроз посебно дизајниране отворе на предњој плочи уређаја и излази из задњег горњег дела кроз заштитну решетку изнад вентилатора“, објаснили су из компаније Tesy.

  • 05 june 2020Теси AquaThermica – бојлер са топлотном пумпом са аутоматским циклусом против Легионела

   Асортиман грејача воде AquaThermica укључује моделе запремине 200 л и 260 л, са могућношћу повезивања са другим обновљивим изворима енергије, као што су фотоволтаици и соларни системи или котлови. Модели у палети доступни су у две верзије - са измењивачем топлоте и без измењивача топлоте. "Уређаји пружају изузетну поузданост и испуњавају највише стандарде квалитета", изјавили су из ове бугарске компаније, која је међу лидерима у производњи котлова и грејне опреме у Европи.

  • 09 april 2020Сви високо ефикасни измењивачи топлоте Tesy имају уграђену технологију која се назива турбулатор

   Знате ли која је функција измењивача топлине у котлу? А шта је турбулатор? Да бисмо разјаснили ове проблеме, контактирали смо стручњаке компаније Теси. Бугарски произвођач електричних котлова и грејних уређаја један је од водећих у Европи са производним капацитетом од 1,5 милиона уређаја годишње. Производи брендова Теси продају се у више од 54 земље широм света, при чему је компанија компаније у 2019. години прешла 72 милиона евра.

  • 14 november 2019Нов логистички терминал компаније Теси почео је са радом у Шумену, Бугарска

   Почетком септембра 2019. године званично је отворен нови логистички терминал компаније Теси ДОО у Шумену у Бугарској, саопштила је бугарска компанија за портал BalkanEngineer.com. Постројење ће удвостручити товарни капацитет произвођача бојлера. Терминал обухвата површину од 4500 m2 и укључује 8000 палета. Улагање у овај објекат износи 7 милиона лева, а један од циљева је смањити губитак ресурса приликом преноса проииведених јединица између осталих терминала. Извођач радова је Кордеел Бугарска.

  • 09 october 2019Панел конвектори ConvEco Cloud са интернет контролом бугарског произвођача TESY

   Нова ConvEco серија TESY укључује најновију генерацију панелних електричних конвектора који испуњавају највише енергетске ефикасности. Конвертори ConvEco Cloud (CN 04) одликују се максималном сезонском енергетском ефикасношћу. Уграђени електронски термостат и интелигентна подршка попут "Отвореног прозора/врата", "Адаптивни старт", "Подешавање сензора температуре ±4 °С", "Интернет контрола" и "24/7 недељни програмер" електричне енергије и пружају удобност потрошачима.

  • 05 september 2019Кирил Славов из Теси: „Сваком професионалном и добром инжењеру најважније је бити део снажног тима"

   Данас, у рубрици Инженер.bg "Један радни дан ...", инж. Кирил Славов из екипе Теси ДОО нам је поделио шта је то бити млад инжењер, који је део изузетно важног пројекта, у блиском контакту са технолошким будућност модерних генерација. У чему највише ужива у свом послу, о чему се свакодневно учи, зашто ужива у Теси тиму и како стиче поверење руководилаца – погледајте одговоре које је инж. Славов. Теси ДОО је водећи произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу.

  • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

   Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

  • 15 may 2019Електрични бојлери компаније TESY са дебијем на манифестацији Aquatherm Moscow 2019

   Aquatherm Moscow је водећа међународна изложба и једна од највећих пословних платформи која демонстрира најновија достигнућа у области кућног и индустријског грејања, водоводних система, климатизације, опреме за базене, сауне и купатила. "У фебруару ове године TESY је учествовала на 23. издању престижног форума, где је први пут представила производ BelliSlimo, најновији додатак линији производа са интернет менаџментом TESY Cloud“, коментирали из компаније Теси ДОО.

  • 25 march 2019Електрични бојлери Modeco Cloud компаније TESY – стварна контрола у било које време и са било којег места

   Бугарски бренд TESY је симбол иновативних, поузданих и издржљивих апарата. Међу најновијим развојима компаније TESY су електрични бојлери Modeco Cloud - део лпроизвода серије TESY Cloud. "Уређаји се одликују модерним дизајном, као и најмодернијим технолошким иновацијама које комбинују решења за уштеду енергије, Cloud технологију и испуњавају најтеже сигурносне захтеве", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Теси ДОО.

  • 11 february 2019TESY – водећи произвођач електричних бојлера и грејача у Европи

   Бренд TESY је добро позната на тржишту. Иза ње стоји једна од водећих бугарских фирми, која је успела за четврт века да се успостави као водећи европски произвођач апарата за домаћинство, за грејање и снабдевање топлом водом. "Циљ компаније Теси је да се подигне стандарде у индустрији и доказати се као глобални лидер у иновацијама и напредним решењима за одопљавање и комфор. Користимо најновију технологију да би се постигла максимална функционалност наших производа и пружамо нашим клијентима модеран и софистициран дизајн", изјавили су из компаније Теси ДОО за портал BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 17 september 2021Телетек Електроникс: Понављајући панел за рад са адресабилним системима за дојаву пожара Simpo и Iris

  Компанија производи читав низ сигурносних и противпожарних система који испуњавају захтеве сваке апликације. „Да бисмо нашим корисницима пружили још већу удобност и сигурност, развили смо репетиторски панел Repeater TFT Iris/Simpo за рад са нашим циљаним детекторима пожара Simpo и Iris. Главни задатак уређаја је да вам пружи потребне информације о тренутној ситуацији у просторијама, а да не мора бити физички близу главног панела“, објаснили су за портал BalkanEngineer.com из компанийеТелетек Електроникс.

 • 10 september 2021РАИС се ослања на партнерство са компанијама ДиТра и SolidWorks у производњи конкурентних машина и алата

  Главни алати које компанија користи укључују основни 3D цртеж, SheetMetal и Simulation, помоћу којих проверава да ли ће дати детаљи издржати потребан напор. „Ми смо користили софтверске производе које је ДиТра обезбедила у дизајну машина од самог почетка њиховог конструктивног развоја. Радимо на задатку клијента, дизајнирамо и оцртавамо машине, затим их проверавамо и испитујемо да ли ће бити довољно отпорни на вибрације, притисак, напор итд. и на крају правимо 2D цртеже за механичку израду детаља“, коментарисали су за портал BalkanEngineer.com из компаније РАИС.

 • 01 september 2021Богато искуство и стручност новог председника компаније IMI, Inc. допринеће сталном расту и успеху компаније

  Светски лидер у електроници Integrated Micro-Electronics, Inc. (IMI) је представио свог новог председника, господина Џером С. Тана. Каријера господина Тана у компанији започела је 2011. године као главни финансијски директор. Да бисмо сазнали више о новим структурним променама у управљању IMI, Inc., као и о тренутним могућностима за каријерно остваривање техничких и инжењерских талената у нашој земљи, коментаришемо тему са тимом компаније IMI Бугарска.

 • 24 august 2021Систем за балансирање енергетског оптерећења Т и Д Инжењеринг оптимизира потрошњу електричне енергије

  Компанија Т и Д Инжењеринг има дугогодишње искуство у пројектовању, имплементацији и одржавању система за балансирање енергетског оптерећења. "Наше решење укључује праћење потрошње енергије у реалном времену и анализу засновану на прошлим извештајима, као и припрему извештаја користећи податке добијене са бројила", објаснила је компанија читаоцима портала BalkanEngineer.com. У наредним редовима представићемо главне карактеристике система за уравнотежење оптерећења које нуди компанија Т и Д Инжењеринг.

 • 16 august 2021САТ: "Наши тракасти дозатори отварају нове хоризонте за аутоматизацију компанија"

  Ове године бугарска инжењерска компанија Системи Аутоматика Технологије - ДОО слави 30 година постојања. „Поносимо се стотинама успешно спроведених пројеката за индустријску аутоматизацију не само на домаћем већ и на иностраном тржишту. Једна од области у којој највише развијамо своју активност је производња тракастих дозатора. Желели бисмо да вам кажемо више о нашем широко коришћеном моделу BF 2015“, рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније САТ.

 • 09 august 2021Уређаји Liebherr за фармацеутске и лабораторијске производе за складиштење постављају стандарде ефикасности

  Глобални тим за апарате компаније Liebherr-Appliances већ 67 година доказује своју стручност, што доказује поузданост производа које ствара. Дивизија има дугогодишње искуство у развоју и производњи уређаја са применом у области науке и здравства. У таквим применама је неопходно правилно и дуготрајно складиштење материјала. На пример, вакцине брзо постају неупотребљиве ако се не чувају под условима које је одредио произвођач. Заузврат, компанија Liebherr гарантује оптималне температурне услове за ово.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2021Румунска групација TeraPlast Group купила је нову производну линију

  Румунски произвођач PVC профила и полимерних производа TeraPlast Groupкупио је производну линију за полиетиленску фолију од компаније Brikston Construction Solutions. Група је једини произвођач HFFR гранулата у Румунији. Новостечена средства, која се тренутно налазе у месту Сигишоара, биће пресељена у Насуд у погону Somplast, који је део TeraPlast Group од краја 2020. године и бави се производњом флексибилне амбалаже. Тамо ће бити пребачено и постројење за рециклажу PVC производа компаније. Производни простори компаније Somplast у граду Насуд имају погон од 20.000 m2 са могућношћу модернизације и развоја.

 • 17 september 2021Бугарски AWS провајдер HeleCloud постаје део SoftwareONE

  Швајцарски провајдер софтвера и решења у облачној технологији SoftwareONE купио је компанију HeleCloud - партнера платформе за облачне услуге Amazon Web Services. Компанија ће проширити своје услуге повезане са AWS услугама у Европи, на Блиском Истоку и у Африци. Основан 2016. године у Великој Британији, HeleCloud је највећи независни и једини AWS интегратор система и провајдер услуга у ЕМЕА региону, који послује са три локације – из Бугарске, Велике Британије и Холандије. Компанија нуди консултантске услуге, софтверску архитектуру, инжењеринг инфраструктуре и управљане услуге са могућностима за свеобухватно пружање облачних услуга на платформама AWS.

 • 15 september 2021Србија планира савремени железнички логистички центар у Суботици

  Србија планира изградњу новог модерног железничког логистичког центра у граду Суботици, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција је део пројекта „Inputrans“, који земља развија у сарадњи са партнерима из Мађарске. „Inputrans“је прекогранични пројекат који такође предвиђа изградњу брзе железничке пруге између главних градова Београда и Будимпеште. Планирана локација железничког логистичког центра у граду Суботици је индустријска зона "Мали Бајмок". У будућности се планирају и друга слична железничка чворишта за градове Кискунхалас и Нови Сад.

 • 10 september 2021Бугарска престоница се пење се на ранг листи fDi Магазина

  Бугарска престоница побољшава своју позицију на овогодишњем издању ранг листе fDi Magazine и TNW "Технолошки градови будућности 2021", сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Investsofia.com. Након анализе података за 76 градова из 31 европске земље, Софија се налази на 19. месту у укупном поретку. У категорији "Исплативост" бугарски град се рангира на 5. место. Ове године, главни град је такође освојио позицију за „Привлачење страних директних инвестиција“, сврставши се у првих десет. У посебној категорији „Стратегија за привлачење страних инвестиција“ Софија задржава своју прошлогодишњу 17. позицију.

 • 08 september 2021Биће инестирано над 1,14 милиона евра у поправку улица у Скопљу

  Министар транспорта и комуникација Северне Македоније Благој Бочварски саопштио је да је више од 30 градоначелника потписало уговоре за рехабилитацију путне инфраструктуре широм земље. Улагања у поправке путева само у главном граду премашују 1,14 милиона евра. Тренутно се изводе грађевинске активности на улици „Париска“ у главном граду, чија су средства обезбеђена у оквиру пројекта модернизације путева у Северној Македонији. У плану је и реконструкција Булевара Киро Глигорова. Путна инфраструктура биће поправљена у насељима Кисела Вода, Шуто Оризари и Ђорђе Петров.

 • 02 september 2021Walltopia ће саградити свој први Adventure Hub на бугарској обали Црног мора

  Преко 100 бугарских општина пријавило се за изградњу активног објекта за забаву од стране компаније Walltopia. Први финалиста за тзв Adventure Hub је приморски град Бургас, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Forbesbulgaria.com. Објекат ће бити изграђен у Морском врту у Бургасу у облику великог дрвета, чији је циљ пружити здраву забаву и деци и одраслима. Комплекс атракција је најимпресивније достигнуће компаније Walltopia и комбиноваће многе различите активности. Adventure Hub биће висок 26 м и представљаће складну мешавину парка ужета са препрекама и дечјим зидовима за пењање.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 20 september 2021Leoni отвара нову фабрику од 50 милиона евра у Краљеву, Србија

  Компанија Леони, глобални добављач производа, решења и услуга за управљање енергијом и подацима у аутомобилском сектору, отворио је своју четврту по величини компанију у Србији. Фабрика се налази у граду Краљеву, а у њену изградњу и опремање уложено је више од 50 милиона евра. Зграда компаније има површину већу од 60.000 m2, од чега ће 45.000 m2 бити искоришћено за производне активности компаније. Леонијева фабрика је прва новоизграђена у периоду од скоро 30 година у региону Кралево. Очекује се да ће ова инвестиција значајно допринети смањењу незапослености, повећању животног стандарда у српском региону и убрзању његовог развоја.

 • 16 september 2021Јужнокорејски инвеститори желе да модернизују ТЕ „Mintia“ у Румунији

  Три јужнокорејске компаније – AKEDA, Hyunday-Power Systems и BKB, планирају куповину и надоградњу термоелектране „Mintia“ у Румунији. Постројење ради на угаљ и има капацитет од 1,285 GW. Група представника компанија већ се 6. септембра састала са стручњацима из румунског Министарства енергетике. До данас је термоелектрана „Mintia“ трећа по величини у земљи, али је ван погона због недостатка дозвола за заштиту животне средине. Након могуће модернизације јужнокорејских компанија, инсталација ће радити на природни гас капацитета 800 MW, а имаће и фотонапонску флоту.

 • 14 september 2021Северна Македонија улаже у постројење за гасификацију плазме

  Северна Македонија планира изградњу постројења за третман отпада вредног 327 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Balkangreenenergynews.com. Инсталација ће се налазити у граду Неготино и обрађиваће кућни отпад у већем делу земље. Према речима премијера Зорана Заева, пројекат изградње постројења за гасификацију плазме добио је статус стратешке инвестиције. Одабрана технологија за третман кућног отпада неће испуштати штетне емисије у ваздух, док ће производити природни гас, који ће се користити за производњу електричне енергије.

 • 09 september 2021Телеком Србија отвара први корпоративни фонд ризичног капитала

  Српски телекомуникациони оператер Телеком Србија покренуо је корпоративни фонд ризичног капитала за улагања у високотехнолошке стартупе. Пројекат се зове TS Ventures Fund и вредан је 25 милиона евра. Ово је први корпоративни фонд ризичног капитала у Србији, по узору на велике европске и светске компаније. Његово пословање ће се одвијати потпуно независно са професионалним менаџментом, а одлуке о улагању ће доносити комисија коју чине и интерни тим и спољни независни чланови са доказаном међународном експертизом у улагању у различите стартап компаније.

 • 03 september 2021Источна Румунија са новим висећим мостом преко Дунава током 2022. године

  Један од највећих и најсложенијих инфраструктурних пројеката у Румунији - мост преко Дунава код Браиле, биће пуштен у рад крајем 2022. године. До њега ће бити изграђено 10 км нових спојних путева. Извођач радова је италијанско-јапанско заједничко предузеће. Висећи мост, који ће повезивати округе Браила и Тулча у источној Румунији, биће дуг 2 км и уздићи ће се на висину од скоро 200 м. У њу су од почетка године уложена европска средства у износу од 94,4 милиона евра.

 • 31 august 2021Rompetrol наставља са радом у рафинерији Petromidia Navodari

  Румунска компанија Rompetrol Rafinare планира да настави рад у рафинерији Petromidia Navodari до краја септембра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Компанија је престала са радом након експлозије која се догодила 2. јула ове године. у јединици за хидротретирање дизел горива. Рафинерија ће бити у функцији након испоруке опреме потребне за вршење поправки и прегледа јединица погођених несрећом. Rompetrol планира фазно пуштање у рад својих производних јединица у оперативном режиму. Инсталације компаније такође морају бити испитане у складу са сигурносним правилима и овјерене од надлежних надлежних органа.

Види све »