Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Теси ДОО

Теси ДОО

https://tesy.rs/

Теси ДОО је водећи бугарски и европски произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу. Компанија је део Фикосота Холдинга и њени производни објекти налазе се у бугарском граду Шумен и Смјадово. У овом тренутку компанија је стекао репутацију за 4. највећи произвођач грејача и електричних бојлера у Европи, са капацитетом од 1,2 милиона котла на годишњем нивоу.

 

Теси има пет фабрика – два за производњу електричних грејача, фабрику панел конвектора, уљаних радијатора и фабрику бојлера великих капацитета и тампон судова, као и истраживачки и тренинг центар, који се састоји од нове савремене лабораторијске и тренинг сале и презентације.

 

Производни програм предузећа обухвата електричне бојлере, капацитете од 6 до 150 l, панел конвектора, уљаних радијатора, бојлера великих капацитета и буферних посуда са капацитетом од 160 до 2000 l.

 

Компанија има своја представништва у пет земаља и продаје своје производе у више од 50 земаља на 4 континента. Теси има динамичан тим високо мотивисаних професионалаца, чији број сада премашује 800 људи.

 

Данас компанија наставља да се развија у правцу повећања својих производних капацитете и примењује нове производне линије у области грејања, вентилације и климатизације. Главни покретач свега тога су управо њени амбициозни, високо мотивисани и креативни запослени, у чији потенцијал компанија константно улаже и развија. Главни циљ пред компанијом Теси у наредних неколико година је да се успостави као трећи највећи произвођач електричних бојлера у Европи.

Kontakti

Представништво Софија

Адреса: Бугарска, Софија 1166, ж.к. Софиа Парк, Блок 16В, Спрат 2, Канцеларија 2.1,

Телефон: 00359 2 902 66 66

Е-mail: office@tesy.com

 

Представништво Шумен

Адреса: Бугарска, Шумен 9700, Булевар Мадара 48

Телефон: 00359 54 859 129

Е-mail: office@tesy.com

Обjаве од Теси ДОО

Materijali за Теси ДОО

 • 1
 • 2
 • 3
  • 11 may 2022Нова клипна млазница Piston компаније Теси обезбеђује до 40% више топле воде од хоризонталних бојлера

   Тежња ка иновативним технологијама је оно што бугарског произвођача бојлера и кућних апарата Теси чини лидером на међународном тржишту. Компанија је поново изненадила своје купце увођењем напредне клипне млазнице, која обезбеђује до 40% више топле воде односу на претходни модел. Када се загреје, топла вода у котлу се скупља у његовом горњем делу. Када постоји потрошња, хладна вода из цевовода за пиће улази у доњи део котла. Она се меша са топлим водом и постепено га хлади.

  • 05 april 2022Компактна и иновативна решења - мали бојлери Tesy Compact су погодни за уградњу у ограниченим просторима

   Афирмисани бугарски произвођач бојлера и електричних уређаја за дом Теси нуди богат портфолио уређаја за производњу топле воде (ПТВ), у чији развој су уложене бројне патентиране иновације компаније. Део асортимана су мали котлови серије Compact, дизајнирани за уградњу у скученим просторима близу места потрошње. Компактни бојлери из серије Compact омогућавају уградњу у мале и уске просторе у близини тачке потрошње ПТВ-а. Апарати омогућавају уградњу испод или изнад мешалице.

  • 28 february 2022Иновативна технологија Tesy AirSafe за електричне конвекторе уништава до 98% вируса и гљивица у ваздуху

   Иновативна функција је интегрисана у најновије решење за грејање у домаћинству бренда Теси - електрични панел конвектор FinEco Cloud, који је такође опремљен модулом за контролу интернета. „FinEco асортиман је инспирисан скандинавским стилом – конвектори у њему имају изузетно модеран танак дизајн – дебљине само 56 мм, и елегантно глатке ивице. Ови производи су опремљени електронским термостатом и алуминијумским грејачем, који обезбеђују високу температурну тачност и високу енергетску ефикасност“, додали су из Теси.

  • 31 january 2022Теси поново препознаје иновацију: Компанија добија награду „Иновативна компанија 2020” од стране Завода за патенте

   Водећи бугарски произвођач бојлера и уређаја за грејање за дом Теси награђен је у дебитантској категорији „Иновативна компанија 2020” на конкурсима Завода за патенте Републике Бугарске – „Изумитељ године”, „Одгајивач године” и „Иновативна компанија“. Компанија је добила и диплому и плакету Бугарске трговинско-индустријске коморе, а детаље о награди су из ове компаније коментарисали за портал BalkanEngineer.com.

  • 24 november 2021Топлина са аутентичним ефектом пламена и високом енергетском ефикасношћу са електричним камином Tesy

   Традиционално познат као произвођач бојлера, бугарски бренд Tesy може дати много више вашем дому. У ствари, портфељ водеће бугарске компаније укључује широк избор кућних апарата, укључујући грејање, вентилацију и негу ваздуха. А у данашњем материјалу ћемо вашој пажњи представити електрични камин марке Tesy, који стилизованим дизајном и аутентичним ефектом пламена употпуњује ентеријер, тако да можете уживати у најугоднијој атмосфери.

  • 21 october 2021Придружите се тиму Теси - бугарског бренда међу три најбоља произвођача грејних уређаја у Европи

   "Преданим умом и срцем уносимо топлину у ваш живот." Ово су речи господина Жечка Кјурчева, менаџера бугарске компаније за производњу котлова и грејних уређаја Теси, који су основа за успех и етаблирање не само на бугарском већ и на светском тржишту. Бренд је синоним за квалитет и поузданост у очима својих купаца и као један од највећих послодаваца у Бугарској. А који показатељи то доказују и како можете постати део будућности оријентисане на ОВК, сазнаје портал о је BalkanEngineer.com од Тесијевог тима.

  • 14 may 2021Теси је са сопственим програмом из Софије уживо учествовала у овогодишњим издањима изложби ISH Digital и MCE Milano

   Две највеће светске изложбе на пољу грађевинских инсталација, инфраструктуре и енергетске ефикасности су ове године у потпуности одржане онлајн, због ситуације са COVID-19. Међутим, ово их није учинило ништа мање занимљивим. ISH Digital 2021 (22-26 март) и Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2021 (12-16 април) привукли су пажњу професионалцима из целог света својим јединственим дигиталним програмима. Учесник у њима био је и етаблирани бугарски произвођач бојлера и уређаја за домаћинство, компанија Теси.

  • 12 april 2021Радијациони конвектори Tesy - поуздано и интелигентно грејање са високом енергетском ефикасношћу

   Метода зрачења једна је од доказаних ефикасних метода грејања. Због тога ћемо вам у данашњем чланку представити асортиман радијатора за осветљење реномираног произвођача бојлера и кућних апарата Теси. „Наши уређаји нуде све предности блиставог грејања у комбинацији са могућношћу уштеде енергије“, изјавили су из компаније Tesy за портал BalkanEngineer.com. Зидни конвектор TESY снопа опремљен је електронским термостатом и сензором људског присуства (PIR).

  • 08 march 2021Ослободите свој дом од влаге и плесни помоћу Tesy одвлаживача

   Све више времена проводимо код куће, а посебно у зимској сезони, брига о унутрашњем ваздуху је наш главни приоритет. Стога ћемо вас данас упознати са решењима за одвлаживање провереног бугарског произвођача Теси, која имају моћну способност одвлаживања, захваљујући чему одржавају влажност ваздуха у оптималном нивоу. Ево шта су још рекли BalkanEngineer.com о апаратима из Теси. Овлаживач је дизајниран да буде компактан и лаган. Точкови на дну олакшавају кретање у различите просторије. Атрактиван дизајн и низак ниво радне буке, који не прелази 46 dB(А), само су неке од предности решења.

  • 29 january 2021Можете добити битку са каменцем уз помоћ бојлера Tesy Anticalc - сада са новим, још елегантнијим дизајном

   „Грејачи воде Anticalc дизајнирани су за беспријекоран, дуготрајан и поуздан рад у регионима са тврдом, високо минерализованом и/или агресивном водом. А сада имају нови, још елегантнији дизајн“, изјавили су из компаније за портал BalkanEngineer.com. Тврду воду карактерише висок садржај јона магнезијума и калцијума, ау неким случајевима и других супстанци. Како температура расте, неке од соли растворљивих у води калцијума и магнезијума постају нерастворљиве и таложе се на тачки загревања.

  • 17 december 2020TESY Modeco Cloud - паметни бојлер који ваше навике учи брже од вашег партнера

   Паметан је, модеран, модеран и научи ваше навике за мање од недељу дана. Не, не говоримо о човеку из снова, већ о необичном бојлеру, који се одликује изузетном енергетском ефикасношћу и паметним карактеристикама. „Електрични бојлери Modeco Cloud омогућавају контролу над Интернетом било где у свету путем мобилне апликације тесиЦлоуд, доступне и бесплатне за све кориснике Андроида и iOS-а“, изјавио је доказани бугарски произвођач Теси за портал BalkanEngineer.com.

  • 05 november 2020Упознајте се са бојлера са бафером за инсталацију грејања и производњу ПТВ-а из компаније Теси

   Ако тражите бојлер велике запремине (БВЗ), који у једном уређају комбинује одбојник за инсталацију грејања и производњу топле воде за домаћинство (ПТВ) на основу протока, онда су следеће линије посебно за вас. Основани бугарски произвођач Теси нуди ово технолошко решење у три варијанте - комбиновани ПСА са хигијенским калемом, ПСА са хигијенским калемом и измењивачем топлоте, као и ПСА са хигијенским калемом и два измењивача топлоте.

  • 19 october 2020Бојлери за воду SimpatEco компаније TESY - европска техничка иновација „Made in Bulgaria“

   Од свог оснивања, бугарска компанија Теси, доказани европски произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, ради на подизању стандарда у овој индустрији. Препознатљив је глобални лидер у иновацијама и креатор модерних решења за топлину и удобност. „Током последње деценије применили смо широк спектар производа и патентирана технолошка решења која су у потпуности у складу са савременим захтевима за енергетску ефикасност и еколошку прихватљивост“, рекли су из компаније Теси.

  • 23 september 2020Како одабрати прави аспиратор? Коментаришу стручњаци из компаније Теси

   Оно што нас заиста може импресионирати у модерној кухињи нису ни величина, ни намештај, па чак ни рерна. Све што желимо је да арома куваног долази само са плоче! Начин да се то постигне је поуздана вентилација и аспирација, која је изабрана да обезбеди ефикасне резултате. Како одабрати прави аспиратор за BalkanEngineer.com су коментарисали из компаније Теси. „Да би кухињски аспиратор био ефикасан, мора да буде у стању да изврши 10 прочишћавања ваздуха у соби у року од 1 сата. Уз трајно отворену везу са другом собом, треба имати на уму да је одлучујући фактор у избору капацитета укупна површина“, објаснили су из Теси.

  • 06 august 2020Пречишћивач ваздуха Tesy: код куће без мириса, прашине и микроорганизама

   Да ли желите код куће да будете окружени свежим ваздухом, без микроорганизама, без загађења и непријатних мириса? Доказани бугарски произвођач Tesy има решење за вас, јер део његовог портфеља је специјални пречишћивач ваздуха Tesy, који садржи 6 филтера, помоћу којих уређај неутралише мирисе, задржава грубе честице, прашину и ситне честице прашине, уништава клице, бактерије и вирусе. „Ваздух улази кроз посебно дизајниране отворе на предњој плочи уређаја и излази из задњег горњег дела кроз заштитну решетку изнад вентилатора“, објаснили су из компаније Tesy.

  • 05 june 2020Теси AquaThermica – бојлер са топлотном пумпом са аутоматским циклусом против Легионела

   Асортиман грејача воде AquaThermica укључује моделе запремине 200 л и 260 л, са могућношћу повезивања са другим обновљивим изворима енергије, као што су фотоволтаици и соларни системи или котлови. Модели у палети доступни су у две верзије - са измењивачем топлоте и без измењивача топлоте. "Уређаји пружају изузетну поузданост и испуњавају највише стандарде квалитета", изјавили су из ове бугарске компаније, која је међу лидерима у производњи котлова и грејне опреме у Европи.

  • 09 april 2020Сви високо ефикасни измењивачи топлоте Tesy имају уграђену технологију која се назива турбулатор

   Знате ли која је функција измењивача топлине у котлу? А шта је турбулатор? Да бисмо разјаснили ове проблеме, контактирали смо стручњаке компаније Теси. Бугарски произвођач електричних котлова и грејних уређаја један је од водећих у Европи са производним капацитетом од 1,5 милиона уређаја годишње. Производи брендова Теси продају се у више од 54 земље широм света, при чему је компанија компаније у 2019. години прешла 72 милиона евра.

  • 14 november 2019Нов логистички терминал компаније Теси почео је са радом у Шумену, Бугарска

   Почетком септембра 2019. године званично је отворен нови логистички терминал компаније Теси ДОО у Шумену у Бугарској, саопштила је бугарска компанија за портал BalkanEngineer.com. Постројење ће удвостручити товарни капацитет произвођача бојлера. Терминал обухвата површину од 4500 m2 и укључује 8000 палета. Улагање у овај објекат износи 7 милиона лева, а један од циљева је смањити губитак ресурса приликом преноса проииведених јединица између осталих терминала. Извођач радова је Кордеел Бугарска.

  • 09 october 2019Панел конвектори ConvEco Cloud са интернет контролом бугарског произвођача TESY

   Нова ConvEco серија TESY укључује најновију генерацију панелних електричних конвектора који испуњавају највише енергетске ефикасности. Конвертори ConvEco Cloud (CN 04) одликују се максималном сезонском енергетском ефикасношћу. Уграђени електронски термостат и интелигентна подршка попут "Отвореног прозора/врата", "Адаптивни старт", "Подешавање сензора температуре ±4 °С", "Интернет контрола" и "24/7 недељни програмер" електричне енергије и пружају удобност потрошачима.

  • 05 september 2019Кирил Славов из Теси: „Сваком професионалном и добром инжењеру најважније је бити део снажног тима"

   Данас, у рубрици Инженер.bg "Један радни дан ...", инж. Кирил Славов из екипе Теси ДОО нам је поделио шта је то бити млад инжењер, који је део изузетно важног пројекта, у блиском контакту са технолошким будућност модерних генерација. У чему највише ужива у свом послу, о чему се свакодневно учи, зашто ужива у Теси тиму и како стиче поверење руководилаца – погледајте одговоре које је инж. Славов. Теси ДОО је водећи произвођач електричних грејача, бојлера са индиректним уређаја на струју и грејање за кућу.

  • 11 july 2019Бојлери MaxEau компаније TESY – више топле воде и дужи радни век

   Серија бојлера MaxEau, потврђеног бугарског бренда Tesy, развијена је у складу са европским безбедносним стандардима и највишим захтевима квалитета. Патентирана иновативна решења интегрисана су примењена у серији MaxEau, што их чини енергетски ефикасним уређајима са конструкцијом која обезбеђује више топле воде и дужи век трајања. Бојлери су доступни у две верзије: МaxEau Classic са бакарним грејачем и МакЕау с керамичким гријачем за подручја с тврђом водом. Бојлери из ове серије су идеални за повезивање са комплетним системом са алтернативним изворима енергије.

  • 15 may 2019Електрични бојлери компаније TESY са дебијем на манифестацији Aquatherm Moscow 2019

   Aquatherm Moscow је водећа међународна изложба и једна од највећих пословних платформи која демонстрира најновија достигнућа у области кућног и индустријског грејања, водоводних система, климатизације, опреме за базене, сауне и купатила. "У фебруару ове године TESY је учествовала на 23. издању престижног форума, где је први пут представила производ BelliSlimo, најновији додатак линији производа са интернет менаџментом TESY Cloud“, коментирали из компаније Теси ДОО.

  • 25 march 2019Електрични бојлери Modeco Cloud компаније TESY – стварна контрола у било које време и са било којег места

   Бугарски бренд TESY је симбол иновативних, поузданих и издржљивих апарата. Међу најновијим развојима компаније TESY су електрични бојлери Modeco Cloud - део лпроизвода серије TESY Cloud. "Уређаји се одликују модерним дизајном, као и најмодернијим технолошким иновацијама које комбинују решења за уштеду енергије, Cloud технологију и испуњавају најтеже сигурносне захтеве", саопштили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Теси ДОО.

  • 11 february 2019TESY – водећи произвођач електричних бојлера и грејача у Европи

   Бренд TESY је добро позната на тржишту. Иза ње стоји једна од водећих бугарских фирми, која је успела за четврт века да се успостави као водећи европски произвођач апарата за домаћинство, за грејање и снабдевање топлом водом. "Циљ компаније Теси је да се подигне стандарде у индустрији и доказати се као глобални лидер у иновацијама и напредним решењима за одопљавање и комфор. Користимо најновију технологију да би се постигла максимална функционалност наших производа и пружамо нашим клијентима модеран и софистициран дизајн", изјавили су из компаније Теси ДОО за портал BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Неон.БГ: Како одабрати CNC струг за поуздану и квалитетну обраду из портфеља компаније Harmuth

  Компанија Harmuth производи висококвалитетне CNC системе за обраду више од 20 година. Harmuth придаје велики значај издржљивости и дугом радном веку свих компоненти, а његове машине одликују се најсавременијим дизајном. Али како одабрати прави модел за вашу конкретну апликацију? „Компанија Harmuth нуди три различите главне врсте машина, од којих две могу бити усправне. Одговарајућа машина се бира у зависности од материјала који се обрађују, брзине и потребних функција“, кажу у производној компанији Неон.БГ.

 • 11 may 2022Нова клипна млазница Piston компаније Теси обезбеђује до 40% више топле воде од хоризонталних бојлера

  Тежња ка иновативним технологијама је оно што бугарског произвођача бојлера и кућних апарата Теси чини лидером на међународном тржишту. Компанија је поново изненадила своје купце увођењем напредне клипне млазнице, која обезбеђује до 40% више топле воде односу на претходни модел. Када се загреје, топла вода у котлу се скупља у његовом горњем делу. Када постоји потрошња, хладна вода из цевовода за пиће улази у доњи део котла. Она се меша са топлим водом и постепено га хлади.

 • 10 may 2022Директору компаније РАИС, инж. Нишану Баздигјану, додељена је награда за развој у области високих технологија

  Менаџер водеће компаније за производњу металорезачких и машина за обраду метала са CNC - РАИС, инж. Нишан Баздигјан, добио је награду за развојну делатност у области високих технологија. Током свечане церемоније Асоцијације приватних предузетника и послодаваца, којој је уручена награда, господин Баздигјан се захвалио и најмлађим инжењерима у свом тиму. „Као менаџер, поносан сам што смо последњих тешких година за човечанство успели да реализујемо овако озбиљне пројекте и привучемо квалитетне младе инжењере чији развој Вас је вечерас фасцинирао“, рекао је он.

 • 29 april 2022Телетек Електроникс: Модул TTE GPRS Standard се такође користи као самостално решење за кућну аутоматизацију

  Лидер у производњи комплетне опреме за аларм и пожар Телетек Електроникс представља функционалност универзалног комуникационог модула TTE GPRS Standard при раду са серијом контролних панела Eclipse. „Уређај је сертификован према захтевима RED директиве, као и стандарду EN60950-1. Модул се може повезати на различите моделе алармних панела и може се програмирати даљински преко веб апликације AJAX SP PRO“, коментаришу из Телетек Електроникс.

 • 28 april 2022САТ: Квалитет, иновативност и врхунски инжењери - ово је формула за успех наших бројних пројеката широм света

  За последњих више од 30 година, компанија са водећим позицијама у индустријској аутоматизацији, Системи Аутомататика Технологије (САТ), успешно је завршила стотине пројеката по систему кључ у руке, како у Бугарској, тако и у великом броју земаља широм света.Развој тима одличних инжењера је главни приоритет за нас у свим годинама од нашег оснивања до данас“, поручили су из компаније. САТ има дугогодишње искуство и дубоко технолошко знање у индустрији цемента, стакла и бетона, као иу индустрији хране за животиње, металуршким постројењима, термоелектранама и др.

 • 20 april 2022SpaceCAD: Solid Edge је номинован за најбољи софтвер 2022. на годишњој додели G2 награда за софтверске компаније

  „Узбуђени смо што можемо да поделимо да је Solid Edge номинован за најбољи софтвер на G2 наградама 2022, рангиран на глобалној листи CAD/PLM производа и глобалних компанија. G2 је водеће тржиште онлајн софтвера са 60 милиона купаца годишње. Рангирање најбољих софтверских компанија и производа на свету сваке године се заснива на аутентичним и актуелним рецензијама стварних корисника“, коментаришу из компаније SpaceCAD. Ово није први пут да се Solid Edge појавио на престижним G2 листама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 may 2022Костал Македонија производиће пуњаче електричне аутомобиле

  Немачка компанија за аутомобилске делове Kostal реализује нову инвестицију у Охриду, Северна Македонија. Костал Македонија ће производити пуњаче за електрична и хибридна возила, а активност би требало да почне 2024. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk к. Ову велику инвестицију су током посете фабрици најавили потпредседник Владе за економска питања, координацију економских одељења и инвестиције Фатмир Битићи, главни оперативни директор и члан Управног одбора компаније Kostal Хансјорг Херман, заменик амбасадора СР Немачке Ото Граф и генерални директор пословнице Kostal Македонија, Виктор Мизо.

 • 10 may 2022Румунија ће купити 12 возова на водоник као део пилот пројекта

  Министарство саобраћаја Румуније одобрило је куповину 12 возова на водоник у оквиру пробног пројекта „зелених“ возова, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Железничке линије биће Букурешт - Аеродром Отопени и Букурешт - Питешти. Процењена вредност пројекта је 973 милиона евра. Инвестиција „у коришћењу локомотива заснованих на водоничним горивним ћелијама у оквиру обавезе јавног превоза путника на неелектрификованим железницама“ ће опслуживати прометне путничке руте северно од Букурешта и округа Илфов, повезујући их са суседним округима Арђеш, Дамбовита и Ђурђу.

 • 05 may 2022Компанија Dronamics добила је сертификат Carbon Neutral Certification

  Бугарска компанија за развој и производњу дронова Dronamics добила је CarbonNeutral сертификацију по стандарду CarbonNeutral Protocol, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Аircargonews.net. Сертификација компаније је заснована на сопственим оперативним активностима, као што су коришћење енергије, пословна путовања, одлагање отпада и спољне активности. Стандард, који је креирала компанија Natural Capital Partners, постиже се израчунавањем угљичног отиска и свођењем на нулу комбинацијом интерних мера ефикасности, обновљиве енергије и пројеката за смањење екстерних емисија.

 • 03 may 2022Македонска компанија Brako покренула је производни програм за извоз

  Македонска компанија Brako почиње масовну производњу и недељне испоруке металних конструкција за аустријско тржиште, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Izvoz.mk. Планирано је да годишњи извоз достигне 450 тона. Производња металних конструкција (шасија) за мини кипере намењене аустријском тржишту већ прераста у специфичан производни програм. Модел система „од сировине до финалног производа“, који је директно везан за планирање производње и дизајн производа, имплементира се за кратко време.

 • 29 april 2022Северна Македонија спроводи енергетску транзицију

  Влада Републике Северне Македоније спроводи успешну енергетску транзицију, која ће на средњи и дуги рок обезбедити сигурност снабдевања енергијом, одрживост енергетског система и биће праведна према свим грађанима, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Vlada.mk. У средишту енергетске транзиције Македоније је ефикасно коришћење доступних природних ресурса, као што су сунце, ветар и вода. Северна Македонија ће пратити добре праксе политике Европске уније као озбиљан партнер у имплементацији Европског зеленог споразума, активностима везаним за обновљиве изворе енергије, енергетску ефикасност и декарбонизацију.

 • 27 april 2022Румунски произвођач чоколаде Kandia Dulce проширује своју фабрику

  Највећи румунски произвођач чоколаде Kandi Dulce, у власништву аустријске групе Julius Meinl, покренуо је процедуре за повећање производних капацитета и складишног простора у својој фабрици у Букурешту, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romania-insider.com. Власник фабрике има за циљ да повећа површину своје производне базе за 2400 m2, тако да ће достићи око 7200 m2. Према плановима компаније, површина складишта ће се повећати са 970 m2 на 1700 m2. Очекује се да ће проширење повећати производни капацитет за 4.525 тона годишње, достижући укупан капацитет од 19.800 тона годишње.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 may 2022Општина Рума, Србија, доградиће гасно постројење Центар-Југ

  Српска општина Рума расписала је тендер за изградњу гасног постројења Центар-Југ. Инвестиција ће бити вредна око 20,4 милиона динара, а завршетак грађевинских радова планиран је за 1. септембар 2022. године, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Према пројектној документацији, подручје Центар-Југ обухвата котларницу JNA и топловод који ће повезивати котларницу са индивидуалним потрошачима и трафостаницама. Центар-Југ покрива топлотну снагу од 1696 kW. Имплементација новог система омогућиће аутоматске операције и даљинско управљање.

 • 11 may 2022SHL Healthcare оснива своју прву европску фабрику у Софији, Бугарска

  Шведски произвођач медицинских уређаја, ЅНL Неаlthсаrе, изабрао је Бугарску за оснивање своје прве производне компаније у Бугарској, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Money.bg. Фабрика у Софији имаће површину од око 5000 m2. Већ је у потпуности купљен од стране произвођача и њиме ће управљати наша локална подружница ЅНL Неаlthсаrе Бугарска, наводи се у саопштењу компаније. Циљ је да се скандинавској компанији пружи могућност да прошири своју производњу на глобалне купце, као и да оствари производњу и производњу. „Haш план је да почнемо производњу немедицинских производа током 2022. године".

 • 06 may 2022Београд ће изградити понтонску мрежу дуж Дунава за речни јавни превоз

  Секретаријат Министарства привреде у Београду расписао је тендер за изградњу градског понтона на десној обали Дунава, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Према техничкој спецификацији, понтонска мрежа биће смештена на парцели у општини Стари град. Пројекат је вредан 31,6 милиона динара и додељен је једином понуђачу Бродоградилиште Кладово, а уговор је потписан крајем септембра 2021. године. У документацији новог тендера се тврди да се у Београду убрзано развија водени туризам, који не обухвата само велике путничке бродове већ и речне јахте (стране и домаће).

 • 04 may 2022Румунски произвођач Symmetrica наставио је производњу у граду Верешт

  Symmetrica, велики румунски произвођач калдрме и ивичњака, најавила је завршетак инвестиционог пројекта од 10 милиона евра. То је било усмерено на реновирање фабрике у Верешт, Сучава, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Romania-insider.com. Фабрика је прва производна јединица компаније која је отворена 1999. године. Пројектом реновирања две линије фабрике су комплетно реновиране, капацитет им је повећан за 50%. Такође су санирани и модернизовани холови и канцеларије. Пре месец дана, после инвестиције од 2 милиона евра, компанија је пустила у рад своју осму фабрику у Солца.

 • 30 april 2022Софија ће бити домаћин највећег форума за иновације и технологије

  Софија ће бити домаћин међународне конференције SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT за иновације и технологију у југоисточној Европи, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Cross.bg бг. Фокус догађаја је „Економија знања – основа будућности југоисточне Европе“. Форум организују Удружење за иновације, пословне услуге и технологије (AIBEST), Бугарска стартап асоцијација (BESCO) и Софијска општина у партнерству са Инвест Софија. Биће то платформа за размену искустава у области иновација и трансфера технологија у региону.

 • 28 april 2022У Србији је планирана изградња 320 постројења за пречишћавање отпадних вода

  Србија планира да изгради 320 постројења за пречишћавање отпадних вода, сазнаје портал Balkanengineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција је процењена на 5,4 милијарде евра, због чега се могу разматрати потенцијална решења до којих се може доћи заједничком сарадњом приватног, јавног и цивилног сектора. Отпадне воде у Србији годишње су загађене са 109 тона цинка, 55 тона бакра, 17 тона хрома, 13 тона арсена, 12 тона олова и 11 тона никла, показују подаци Агенције за заштиту животне средине. Овај проблем у наредне три године морају да реше све компаније у Србији које су за то одговорне, а те обавезе су у складу са прописима Европске уније.

Види све »