Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

Compania japoneza Pentax Medical isi extinde productia de endoscoape in Plovdiv, Bulgaria

10 may 2023

In Albanian  In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Serbian

 

Producatorul japonez de echipamente medicale Pentax Medical isi extinde capacitatea de productie in Plovdiv, Bulgaria, cu o noua investitie de peste 10 milioane leva (BGN), a aflat BalkanEngineer.com de la Еconomic.bg. Compania isi propune sa creasca productia de bronhoscoape de unica folosinta.

 

 

Odata cu noua investitie in extinderea intreprinderii din Plovdiv, compania va deschide si 74 de noi locuri de munca. Pentru acest scop, va achizitiona masini de debitat cu laser, sisteme si echipamente de depozit, precum si instrumente specializate pentru asamblarea endoscoapelor. Este planificata si construirea unui laborator de microbiologie.

 

Astfel, Pentax Medical, detinuta de NOYA Corporation din Japonia, isi consolideaza prezenta in Bulgaria. Compania, care este specializata in proceduri endoscopice pentru pacienti, are reprezentante in peste 15 tari din intreaga lume.

 

Pentax Medical a investit initial 6 milioane leva (BGN) in Bulgaria in 2012, iar ulterior – inca 8 milioane leva (BGN), cu care a construit cel mai mare centru european de servicii pentru endoscoape medicale. Pentru noua sa investitie, compania a primit un certificat de clasa A de la Agentia Bulgara de Investitii.

 

Sursa material foto: canva.com

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2024RAIS: Strungul multitasking TMX2000 de la TAKISAWA realizeaza o serie de procese de prelucrare a metalelor cu productivitate rid

  TMX2000 este un strung multifunctional cu productivitate ridicata din seria TMX a producatorului japonez consacrat de masini de debitat metal cu CNC TAKISAWA. “TMX2000 este disponibil in doua variante distincte. Primul este disponibil cu axa principala si o axa de strunjire si frezare, montata pe axa B a masinii. Strungul poate fi imbunatatit in mod suplimentar si in loc de sa spate ca dotare standard, sa fie echipat cu axa suplimentara in dreapta. Astfel, operatiunile de strunjire si frezare se efectueaza intre doua axe”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania lider de productie RAIS, care ofera solutiile companiei TAKISAWA.

 • 16 july 2024Nu toate pompele sunt create la fel – gama MAGNA de la Grundfos ofera eficienta ridicata si functii inteligente

  MAGNA3 este gama de produse cu care producatorul european dovedit de solutii de pompare Grundfos din nou “a ridicat stacheta” pe piata pompelor de circulatie. “Nu toate pompele sunt creata la fel! Iar ceea ce a transformat MAGNA3 intr-o revolutie tehnologica, in ceea ce priveste sistemele de pompe de circulatie, este combinatia de eficienta optima combinata cu inteligenta ridicata si un domeniul de aplicare complet”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 13 july 2024Controlerele PLC-200 de la Unisyst Engineering ofera o monitorizare si control bazat pe web a proceselor de productie

  Seria de controlere logice programabile PLC-200 ale companiei lider bulgare de productie, inginerie si comerciala Unisyst Engineering sunt special dezvoltate atat pentru nevoile industriale, cat si pentru cele casnice. „Ofera o masurare, monitorizare si control precis al cantitatilor de proces intr-un mod usor de programat. Prin intermediul conectivitatii Wi-Fi, acestea ofera posibilitate de programare si monitorizare bazata pe web a cantitatilor masurate si calculate (100 de pozitii virtuale)”, au informat pentru BalkanEngineer.cоm de la companie.

 • 09 july 2024Printr-o functie inovatoare solutia pentru bucla de amestec Grundfos MIXIT poate controla sursa de incalzire sau de racire

  „Solutia complexa pentru bucle de amestec in sistemele HVAC MIXIT de la Grundfos dispune deja cu inca o caracteristica inovatoare care ii permite sa controleze in mod direct sursa de caldura sau racire, creand in acest fel economii suplimentare de energie”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Acest lucru se realizeaza prin iesirea analogica a dispozitivului sau prin intermediul interfetei magistralei de teren a unitatii de control. In acest fel, bucla de amestec este alimentata cu o temperatura optima si sunt reduse pierderile inutile de energie din cauza temperaturilor prea ridicate sau a temperaturilor prea scazute.

 • 03 july 2024Filiala poloneza a companiei Tesy a participat la prestigiosul forum “Targul bunei energii”

  In 2024 targul bunei energii (Targi z Dobrą Energią) a avut loc pe data de 13 iunie in parcarea BIMs PLUS din Bydgoszcz, Polonia. Forumul reprezinta unul dintre cele mai mari targuri industriale din regiunea Kuyavia-Pomerania, iar filiala poloneza a companiei lider Tesy a fost partenerul lui principal. “Am avut placerea de a participa la unul dintre cele mai prestigioase targuri industriale din regiune. Un total de 29 de producatori si-au prezentat cele mai recente solutii, iar Tesy a fost singurul expozant cu un portofoliu de boilere electrice si boilere cu incalzire indirecta. Evenimentul a atras aproximativ 200 de instalatori, arhitecti si designeri. Suntem extrem de recunoscatori organizatorilor si tuturor participantilor care au facut ca evenimentul sa fie atat de plin de viata si de productiv”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 01 july 2024Indumatic: Pompele VCX de la Stübbe Heavy Duty au o rezistenta exceptionala la transportul de lichide agresive

  Cea mai mare prioritate in toate procesele chimice este siguranta si fiabilitatea echipamentelor. Compania germana Stübbe detine o experienta indelungata ca expert in productia de produse polimerice pentru lucrul cu substante chimice si medii agresive. Indiferent daca este vorba de pompe, supape de control sau dispozitive de masurare, Stübbe dezvolta si furnizeaza produse cu performanta ridicata si fiabilitate maxima de functionare in special pentru nevoile industriei chimice, productia de ingrasaminte, acizi si detergenti.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 july 2024BMW Group deschide un nou centru IT si solutii software in Cluj-Napoca, Romania

  BMW Group isi extinde reteaua globala cu un nou centru IT si solutii software la Cluj-Napoca, Romania, in parteneriat cu NTT DATA, a aflat BalkanEngineer.com de la Autozona.bg. Noul centru BMW TechWorks Romania se va concentra pe proiecte europene si va accelera transformarea digitala a companiei. Planul centrului tehnologic BMW din Romania este de a se dubla numarul de angajati pana la 250 de dezvoltatori pana la sfarsitul anului si sa ajunga la peste 1000 de angajati pe termen lung. Noua unitate devine parte a retelei globale de centre IT a brandului, care include locatii in Germania, China, Portugalia, SUA si Africa de Sud.

 • 16 july 2024Compania farmaceutica elvetiana Domaco intentioneaza investitii in Macedonia de Nord

  Compania farmaceutica elvetiana Domaco DHL Natural Hitech manifesta un interes serios pentru investitii in Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la Money.bg. Compania este impresionata de conditiile pe care Macedonia de Nord ofera investitorilor straini, precum si de disponibilitatea autoritatilor locale sa coopereze cu afacerile straine. Domaco dezvolta afaceri intr-un numar de tari din Europa, Africa si America, producand si distribuind produse alimentare si farmaceutice sub diferite branduri, inclusiv Vitalp drinks, XL Energy, Dr. Doolittle's, Tiki Drink si Belart Confisseur.

 • 15 july 2024Operatorul albanez de energie electrica OSSH a anuntat licitatii pentru constructia a doua substatii de inalta tensiune

  Operatorul albanez de energie electrica OSSH a anuntat licitatii pentru constructia a doua noi substatii de inalta tensiune, bugetul total al proiectului fiind de aproximativ 10 milioane de euro, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Substatiile fac parte din eforturile tarii de a-si imbunatati si moderniza reteaua de transport a energiei electrice. Prima substatie va fi construita in Kafaraj, localitate situata in sud-vest si va avea o valoare de aproximativ 5.03 milioane de euro. Constructia este de asteptat sa fie finalizata in termen de 18 luni. Facilitatea va juca un rol cheie in stabilizarea aprovizionarilor cu energie electrica in regiune.

 • 04 july 2024Macedonia de Nord va investi intr-un nou parc eolian cu o capacitate de 1 TWh de energie electrica pe an

  Macedonia de Nord lanseaza un proiect energetic impresionant prin construirea unui parc eolian la scara larga, care va fi amplasat in mod strategic intre Karbinci, Štip si Radoviš, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenNews.com. Investitia a fost anuntata in cadrul celui de-al 7-lea Forum Energetic din Macedonia (MEF). Parcul eolian este de asteptat sa genereze aproximativ 1 TWh de energie electrica pe an, ceea ce va reprezenta aproximativ 20% din productia totala de energie electrica din Macedonia de Nord. Acest lucru il face un proiect cheie in eforturile tarii de a-si diversifica sursele de energie si de a-si imbunatati sustenabilitatea.

 • 02 july 2024OMV Petrom din Romania investeste 750 milioane de euro in productia de combustibili sustenabili si hidrogen verde

  OMV Petrom – unul dintre cele mai mari grupuri de petrol si gaze din Romania, a anuntat planuri de investitii in valoare de aproximativ 750 de milioane de euro in construirea a cateva instalatii de combustibili sustenabili la rafinaria Petrobrazi, situata in apropiere de orasul Ploiesti, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Aceasta include construirea unei instalatii pentru productia de combustibili sustenabili pentru aviatie (SAF) si motorina din surse regenerabile, precum si doua instalatii pentru productia de hidrogen verde. Instalatia pentru producerea de SAF si motorina din surse regenerabile va necesita o investitie de 560 de milioane de euro, noua instalatie va permite OMV Petrom sa furnizeze aproximativ 250 kt/an de biocombustibili, incepand din 2028.

 • 28 june 2024Delgaz Grid, distribuitor roman de energie electrica si gaze naturale, va moderniza 44 de statii de transformare

  Compania Delgaz Grid, distribuitor roman de energie electrica si gaze naturale, subsidiara a companiei germane E.ON, si-a anuntat planurile de a moderniza 44 de statii de transformare in sase judete situate in nord-estul tarii, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul amplu, evaluat la 1.5 miliarde de lei (301.4 milioane de euro), este de asteptat sa fie finalizat pana in 2030, acoperind judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Activitatile planificate sunt axate pe modernizarea echipamentelor de medie si inalta tensiune si a circuitelor de comanda, control si masura, cresterea capacitatii statiilor prin montarea a 70 de transformatoare de putere. In plus proiectul include integrari si modernizari SCADA si montarea de panouri fotovoltaice pe cladirile statiilor.

Vedeti toate »