Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Lajme

TAB MAK ka vënë në punë një impiant fotovoltaik për nevojat e veta në bazën e tij në Probishtip, Maqedonia e Veriut

04 october 2023

In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Me një investim prej 6 milionë eurosh në një sistem fotovoltaik, grupi TAB Sllovenia, lider në prodhimin e baterive, do të prodhojë 13,256 MWh energji elektrike në vit, që do të mbulojë rreth 25% të nevojave të kompanisë së saj TAB MAK në Maqedoninë e Veriut. BalkanEngineer ka mësuar .com nga biznisvesti.mk.

 

 

Vënia në punë e centralit fotovoltaik u shënua me një ceremoni zyrtare në kompleksin e fabrikës TAB MAK në Probishtip, Maqedonia e Veriut, në praninë e Hristina Odjaklieska, zëvendësministre e mjedisit jetësor, Dragan Anastasov, kryetar i Komunës së Probishtipit dhe Gregor Presker. , Ambasadori i Sllovenisë në vend, Roman Buria, drejtor ekzekutiv i TAB Slloveni, si dhe përfaqësues të menaxhmentit dhe punonjës të TAB MAK.

 

Impianti fotovoltaik 8,6 MW është ndërtuar në një sipërfaqe prej 10 ha dhe është i pajisur me 15,288 panele fotovoltaike monokristaline të dyanshme të lidhura në seri me invertorët e vargut. Objekti gjithashtu përfshin dy stacione transformatorësh 4,500 kVA të lidhura me nënstacionin e tij ekzistues 10/35 kV.

 

Investimi i përgjithshëm është planifikuar të realizohet në tri faza, nga të cilat e para ka përfunduar në shkurt të këtij viti. dhe përfshin impiantin fotovoltaik. Me këtë hap, pjesa e energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme në grupin TAB rritet në gjithsej 25%, që paraqet një hap të madh në drejtim të rritjes së qëndrueshmërisë.

 

Në fazën e dytë të investimit është planifikuar ndërtimi i një impianti fotovoltaik me kapacitet 3.2 MW në kulmet e objekteve ekzistuese të TAB MAK, dhe në fazën e tretë, një objekt i madh industrial për ruajtjen e energjisë elektrike. të ndërtohet.

 

Burimi i materialit fotografik: canva.com

 

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Filkab investon në ndërtimin e termocentralit të vet 18 MW në Orizari në një zonë industriale prej 114 hektarësh

  Filkab është një kompani tregtare, prodhuese dhe inxhinierike, një lider në tregun e produkteve elektroteknike në Ballkan. Përveç shpërndarjes së zgjidhjeve gjithëpërfshirëse dhe inovative, kompania është gjithashtu e përkushtuar në mbrojtjen e mjedisit duke zbatuar praktika të qëndrueshme në operacionet e saj. “Një nga praktikat tona për të përmirësuar ndikimin mjedisor të aktiviteteve tona është instalimi i çatisë fotovoltaike që kemi ndërtuar për nevojat tona. Ka një kapacitet të instaluar prej 900 kWp dhe ne parashikojmë që sistemi do të kursejë rreth 430 t emetime karboni në vit. Përveç kësaj, oborri i objektit tonë të zyrës ka edhe një stacion karikimi për makinat elektrike.

 • 28 november 2023Duke ndjekur tendencat më të fundit teknologjike në portofolin e Siemens, ekipi SAT integron sistemet moderne të automatizimit

  Me historinë e saj më shumë se 30 vjeçare, përvojën dhe profesionalizmin e dëshmuar, kompania Systems Automation Technologies - SAT Ltd. është një partner i besuar i industrisë në zhvillimin dhe inxhinierinë e përgjithshme të produkteve, sistemeve dhe zgjidhjeve për automatizimin e proceseve. Kompania ka shumë projekte të realizuara me sukses në sektorë të ndryshëm industrialë në të gjithë botën. Si kompani e orientuar drejt eksportit, SAT ka vendosur pozicione në Serbi, Kosovë, Nigeri, Azerbajxhan, Hungari, Austri, Rusi etj. Një pjesë e madhe e sistemeve të integruara të automatizuara për kontrollin e proceseve teknologjike dhe agregateve është e mundur falë bashkëpunimit të frytshëm.

 • 28 november 2023Instrumentet matëse Megger janë një asistent i provuar dhe i besueshëm për mirëmbajtjen e besueshme të pajisjeve elektrike

  Megger ka një histori të gjatë inovacioni që është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të kompanisë me klientët e saj për të zgjidhur sfidat e tyre teknike aktuale dhe të ardhshme. Kompania u themelua në vitin 1889, kur inxhinieri britanik Sidney Evershed shpiku megohmmetrin e parë. Ajo ka qenë gjithmonë një pioniere në shpikjen e pajisjeve të provës elektrike dhe në fillim të viteve 1900 inxhinierët e saj krijuan AVO. Është multimetri i parë analog që teston rrymën (A), tensionin (V) dhe rezistencën (O), prej nga vjen emri i kompanisë AVO International. Edhe në këto vite të hershme, Megger arriti të përshtatej me teknologjitë në ndryshim dhe kërkesat industriale me shumë shpikje dhe patenta.

 • 27 november 2023Lazatek: Qendrat e bluarjes së ingranazheve CNC të YG Tech kombinojnë teknologji të lartë, përpunim preciz

  Kompania koreano-jugore YG Tech (Yunil Gear Tech) është një prodhues i provuar i qendrave të prerjes së ingranazheve CNC, i cili ka tashmë 60 vjet histori. Që nga themelimi i tij në 1963, ekipi i tij ka projektuar, zhvilluar dhe prodhuar një gamë të gjerë pajisjesh me cilësi të lartë. “Më shumë se 80% e makinerive të prodhuara të Yunil janë të destinuara për eksport në dhjetëra vende të botës. Ato dallohen për cilësi të lartë, karakteristika të shkëlqyera teknike dhe aksesorë të ndryshëm. Kompania është e çertifikuar sipas standardeve ndërkombëtare CE, ISO 14001:2004 dhe ISO 9001:2008”, njoftoi kompania e themeluar Lazatek, e cila ofron makinat universale të prerjes së marsheve të Yunil Machine.

 • 24 november 2023Teletek Electronics prezantoi zgjidhjet e reja për alarm dhe siguri në një seminar të specializuar në fabrikën

  Në fund të tetorit të këtij viti prodhuesi i mirënjohur i pajisjeve të alarmit dhe sigurisë dhe alarmit nga zjarri Teletek Electronics organizoi një ngjarje kushtuar më të fundit në sistemet e alarmit dhe sigurisë nga zjarri. Ai u mbajt në bazën e re të prodhimit të Teletek Electronics në Sofje dhe mblodhi së bashku shumë instalues, projektues dhe përfaqësues të biznesit në vendin tonë. Ngjarja u fokusua në zhvillimet më të fundit të Teletek Electronics në fushën e alarmit të zjarrit, zgjidhjet e zonave, evakuimin zanor dhe njoftimin publik, duke përfshirë gamën e re NATRON të pajisjeve të alarmit pa tela të zjarrit, sistemin e ri të evakuimit me zë dhe njoftimin publik SPIKA dhe Teletek CLOUD.

 • 24 november 2023Schneider Electric bashkohet me strukturën e saj EcoAct, duke zgjeruar gamën e produkteve, shërbimeve dhe zgjidhjeve

  Lideri me famë botërore në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric ka zgjeruar strukturën e tij ndërkombëtare duke blerë grupin lider francez EcoAct SAS (EcoAct), i specializuar në konsulencën për klimën dhe zgjidhjet Net Zero. Transaksioni u finalizua përfundimisht pas konsultimit me përfaqësuesit përkatës nga Atos Group dhe pas miratimit nga autoritetet rregullatore kompetente. Duke bashkuar forcat, dy nga kompanitë më të njohura globale në fushën e tyre do të ofrojnë zgjidhje biznesi që ofrojnë vlerë të shtuar reale si për klientët ashtu edhe për klimën.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Kompania gjermane Muehlbauer do të ndërtojë fabrikën e montimit të makinerive të baterive dhe qelizave të karburantit në Serbi

  Kompania gjermane Muehlbauer Automation doo, pjesë e Grupit Muehlbauer, planifikon të ndërtojë një park teknologjik për montimin e pjesëve për makineritë e baterive dhe qelizave të karburantit në pjesën veriore të Zonës së Biznesit Lindor në Stara Pazova, Serbi. Kështu mësoi BalkanEngieer.com nga Cijeurope.com. Koncepti i projektit, i përgatitur nga NORTH Engineering doo Subotica, përfshin ndërtimin e një baze prodhimi trekatëshe me një pjesë zyre. Investimi i Muehlbauer Group në Serbi vjen një vit pasi Ministria e Ekonomisë njoftoi investime të reja në sektorët e prodhimit të automobilave dhe pajisjeve elektrike me vlerë 180 milionë euro.

 • 27 november 2023Shqipëria dhe Kosova po ndërtojnë një lidhje të re hekurudhore me kontratë 168.9 milionë lekë

  Dy kompani private do të ndërtojnë një linjë hekurudhore midis Durrësit dhe Prishtinës, mësoi BalkanEnigeer.com nga BTA. Kompanitë anëtare të konsorciumit austriako-shqiptar ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K kanë fituar një kontratë nga qeveria shqiptare për të kryer një studim fizibiliteti dhe koncept për ndërtimin e një linje hekurudhore që lidh qytetin bregdetar shqiptar me kryeqytetin. të Kosovës. Projekti, me vlerë 168.9 milionë lekë, synon të krijojë një lidhje të re transporti midis Shqipërisë dhe Kosovës, duke përmirësuar bashkëpunimin tregtar dhe ekonomik mes dy vendeve.

 • 24 november 2023Një takim ekonomik bullgaro-maqedonas forcon marrëdhëniet dypalëshe të biznesit midis dy vendeve

  Në një përpjekje të përbashkët për të forcuar lidhjet ekonomike, kompanitë në Maqedoninë e Veriut të angazhuara në marrëdhënie biznesi me Bullgarinë u mblodhën në Shkup për një takim kyç, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Takimi, i organizuar nga Ambasada Bullgare dhe Oda Ekonomike Maqedono-Bullgare (MBCC), ilustron qëndrueshmërinë dhe dinamizmin e partneriteteve bilaterale të biznesit që vazhdojnë të zhvillohen pavarësisht nga mjedisi sfidues ekonomik në vitet e fundit. Bullgaria zë pozitën e partnerit të pestë më të rëndësishëm tregtar të Maqedonisë së Veriut dhe destinacionit të dytë më të rëndësishëm të eksportit.

 • 22 november 2023Serbia po planifikon një investim prej 2 miliardë eurosh në energjinë e rinovueshme përmes bashkëpunimit me kompanitë kineze

  Qeveria serbe planifikon të punojë me firmat kineze Shanghai Fengling Renewable dhe Zidjin Mining Group për të zhvilluar një termocentral hibrid të rinovueshëm diellor dhe të erës me një kapacitet prej të paktën 1.5 GW, duke synuar të prodhojë 30,000 t hidrogjen të rinovueshëm në vit, ka BalkanEngineer.com. mësuar nga icis.com. Organizata kineze Shanghai Fengling Renewables është e interesuar të investojë në kapacitetin e energjisë së rinovueshme dhe kapacitetin e ruajtjes në Serbi, veçanërisht në prodhimin e hidrogjenit të rinovueshëm, dhe partnerët strategjikë për Serbinë Zidjin Mining Group po konsiderojnë termocentralin hibrid që do të ndërtohet në qarkun Borski, Lindore. Serbisë.

 • 20 november 2023Kompania bullgare Invenio Partners dhe ACP Austriake krijojnë një ofrues lider të trajnimeve për biznes dhe IT në Serbi

  Firma bullgare e investimeve Invenio Partners dhe Accession Capital Partners me bazë në Vjenë kanë blerë njësinë e arsimit profesional të Link Group të Serbisë dhe planifikojnë ta përdorin atë për të ndërtuar një ofrues kryesor të arsimit profesional të IT dhe biznesit në Evropën Juglindore. Këtë e mësoi BalkanEngieer.com nga intellinews.com. Vlera e blerjes nuk u zbulua. Invenio dhe ACP do të ndihmojnë Link Group të zhvillojë ofertën e tij të produkteve për të përmbushur nevojën gjithnjë në rritje për të përmirësuar profesionistët e rinj, duke prezantuar programe të reja për të përmbushur kërkesat dinamike të segmentit B2B.

 • 15 november 2023Lidhja e gazit Serbi-Bullgari pritet të përfundojë në nëntor 2023

  Ministrja e Minierave dhe Energjisë së Serbisë Dubravka Jedovic Handanovic deklaroi se lidhja e gazit Serbi-Bullgari do të përfundojë në dy javët e para të nëntorit gjatë vizitës së tij në kantierin e ndërtimit në fund të tetorit, mësoi BalkanEngineer.com i BTA. Puna për ndërlidhjen e gazit është në fazën përfundimtare, me rreth 98% të aktiviteteve të projektit tashmë të përfunduara. Pas përfundimit të punimeve të ndërtimit, kantieri do të nisë procedurat për marrjen e lejeve të nevojshme për të siguruar që gazsjellësi të vihet në punë në javët në vijim. Sipas fjalëve të ministrit Handanoviq, interkonektori i gazit me Bullgarinë është i një rëndësie strategjike për Serbinë, pasi do të diversifikojë burimet e furnizimit me gaz dhe do të lejojë marrjen e gazit nga Azerbajxhani dhe terminali LNG në Greqi.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 november 2023Komuna e Svishtov (Bullgari) prezantoi një projekt për ndërtimin e Parkut Teknologjik Industrial të Danubit me vlerë 50 milionë

  Komuna e Svishtov (Bullgari) është një hap më afër realizimit të planit të saj ambicioz për krijimin e Parkut Teknologjik Industrial Danub, pasi ka dorëzuar zyrtarisht projekt propozimin e saj për investime me vlerë rreth 50 milionë leva, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Nisma është pjesë e procedurës BG-RRP-3.007 të "Programit për mbështetjen publike për zhvillimin e zonave industriale, parqeve dhe territoreve të ngjashme dhe për tërheqjen e investimeve" në kuadër të Planit Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë. Pëlqimi i Këshillit Bashkiak i mundëson “Parkut Teknologjik Industrial – Svishtov” EOOD të aplikojë për financim, gjë që do të ndihmonte zhvillimin e suksesshëm të projektit.

 • 23 november 2023Aquila blen prodhuesin rumun të aerosoleve të makinave Romtec për 3.2 milionë euro

  Kompania rumune e shpërndarjes dhe logjistikës FMCG Aquila ka thënë se do të blejë 100% të prodhuesit lokal të autoaerosoleve Romtec, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Transaksioni, me vlerë 3.2 milionë euro (3.42 milionë dollarë), do të përfundojë pas një auditimi dhe pas marrjes së miratimeve rregullatore nga autoriteti i konkurrencës. Me rastin e investimit në shkallë të gjerë, Katalin Vasile, CEO i Aquila, zbuloi se kompania planifikon të bëjë më shumë blerje në të ardhmen. Romtec u krijua 30 vjet më parë dhe aktualisht është në pronësi të Green Ideas Group MTC (80%) dhe FLM Group Green MTC (20%). Në fund të vitit 2022, Romtec kishte 47 punonjës, të ardhura prej 25 milionë lei dhe fitim neto prej 1.3 milionë lei (279,860 dollarë/261,570 euro).

 • 21 november 2023Kompania shqiptare e investimeve Gjonaj Group Holdings blen GreenNat Solar Park Ballsh për 1.95 milionë euro

  Një automjet me qëllim të veçantë i kompanisë shqiptare të investimeve Gjonaj Group Holdings ka blerë GreenNat Solar Park Ballsh, i cili po zhvillon një termocentral 100 MW në Balsh, në jug të Shqipërisë, për 1.95 milionë euro, mësoi BalkanEngineer.com nga Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, themeluar në prill të këtij viti i Gjonajt dhe zhvilluesi i burimeve të rinovueshme Ener Trade, bleu GreeNNat nga grupi lokal i ndërtimit dhe energjisë Shijaku. Në janar, qeveria shqiptare tha se kishte miratuar kërkesën e GreeNNat për të zhvilluar një impiant diellor 100 MW në vendin e një rafinerie të braktisur të naftës në Balsh, me ndërtimin që pritet të përfundojë brenda 60 muajve.

 • 18 november 2023Divizioni i Imperial Tobacco në Maqedoninë e Veriut ka emëruar një menaxher të ri të përgjithshëm

  Imperial Tobacco TKC, divizioni me bazë në Maqedoninë e Veriut i kompanisë britanike të duhanit Imperial Tobacco Group, tha se ka emëruar Sophie Emily Hogg si CEO të re, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Imperial Tobacco TKC është pjesë e Imperial Brands PLC, një organizatë globale konsumatore dhe kompania e katërt më e madhe ndërkombëtare e duhanit në botë, që operon në 120 tregje. Në nivel global, grupi punëson 27,500 njerëz, me biznesin e tij kryesor të ndërtuar rreth një portofoli gjithëpërfshirës të cigareve dhe produkteve të tjera të duhanit. Markat e kompanisë shiten në tregjet anembanë botës dhe ndër markat më të njohura janë cigaret Davidoff, JPS dhe West, si dhe letrat Rizla dhe marka pioniere blu.

 • 17 november 2023Statkraft Devoll Hydropower, një koncesioner dyvjeçar në Shqipëri, po i bashkohet bursës së energjisë në vend

  Devoll Hydropower, një degë e kompanisë norvegjeze të energjisë së rinovueshme Statkraft, e cila është koncesionare e dy hidrocentraleve në Shqipëri, është bërë anëtare e Bursës Shqiptare të Energjisë (Alpex), mëson BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Dy hidrocentralet e Statkraft të vendosura në lumin Devoll, pikërisht Moglica dhe Banja, gjenerojnë gjithsej rreth 700 GWh në vit. Kostot totale të investimit të projektit hidroenergjetik të Devollit vlerësohen në 590 milionë euro (629 milionë dollarë). Bursa Shqiptare e Energjisë - Alpex u themelua në tetor 2020 nga operatori shqiptar i sistemit të transmetimit OST dhe partneri i tij kosovar KOSTT si aksionarë me përkatësisht 57.25% dhe 42.75%.

 • 14 november 2023Linja ajrore italiane Aeroitalia bleu 93.86% të kompanisë rumune AirConnect

  AeroItalia, një linjë ajrore italiane e themeluar në vitin 2022, njoftoi së fundmi se ka përfunduar blerjen e 93.86% të kompanisë rajonale rumune Air Connect. Kështu mësoi BalkanEnggineer.com nga Romaniainsider.com. Organizata italiane tha në rrjetet e saj sociale se kjo blerje do t'i lejojë të forcojë praninë e saj në tregun rajonal italian dhe të përmirësojë lidhjen me qendrën e saj në Fiumicino të Italisë. Në verën e vitit 2023, Gaetano Intrieri, CEO i AeroItalia, la të kuptohej në një intervistë se donte të blinte kompaninë rumune Air Connect, e cila doli publike në mars 2022. Përfaqësuesit e Air Connect më pas komentuan se nuk kishte dokumente të nënshkruara për blerje nga AeroItalia. por shpjegoi se po zhvilloheshin diskutime për shitjen e kompanisë.

Shiko gjithcka »