Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Lajme

Një kompani kineze investon 35 milionë euro në një fabrikë për prodhimin e pjesëve të automjeteve në Bullgari

26 march 2024

In Serbia In Bulgarian In Romanian In English In Macedonian

 

Kompania kineze Shanghai Unison Aluminum Products Co. njoftoi një investim prej rreth 35 milionë euro për ndërtimin e një fabrike për prodhimin e pjesëve të automjeteve në zonën ekonomike të Thrakisë në territorin e komunës “Maricë”, fshati Radinovë, Bullgari, mësoi BalkanEngineer.com nga Forbesbulgaria.com. Lajmin për projektin e ka konfirmuar drejtoresha ekzekutive e Zonës Ekonomike Cluster Thrace Katya Staykova.

 

 

Ndërtimi i impiantit të ri do të kryhet nga kompania bullgare Syenit dhe procesi duhet të fillojë në fund të prillit të këtij viti. Fabrika do të mbulojë 11,000 m2 dhe pritet të krijojë nga 150 deri në 200 vende të reja pune. Fabrika e prodhimit do të zhvillojë, zhvillojë dhe prodhojë profile alumini me aplikim të gjerë në industrinë e automobilave.

 

Programi i investimeve i Shanghai Unison përfshin ndërtimin e një ndërtese prodhimi të automatizuar, një mense, dhoma banimi dykatëshe dhe një parking të jashtëm. Toka për impiantin tashmë është blerë dhe pritet të jetë gati për funksionim vitin e ardhshëm.

 

Në fazën tjetër të projektit është planifikuar ndërtimi i 10,000 m2 të tjera, dhe nëse sipërmarrja është e suksesshme, investitori planifikon investime shtesë në vende të tjera në Bullgari.

 

Burimi i materialit fotografik: forbesbulgaria.com

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 may 2024Smart Solar: Ne përdorëm në mënyrë optimale specifikat gjeografike të Karnobat në projektimin dhe ndërtimin e FEP 2.5 MW

  Karnobat është një qytet në rajonin e Burgasit të Bullgarisë. Karakterizohet nga një reliev kryesisht i sheshtë, dhe vendndodhja lindore predispozon për rrezatim më intensiv nga Dielli. “Këta faktorë favorizues ndihmuan në ndërtimin e një PEC (fotocentrali) në qytet me një kapacitet të instaluar prej 2.5 MW”, thanë specialistët e Smart Solar për BalkanEngineer.com. “Për ndërtimin e impiantit kemi përdorur panele fotovoltaike të gjeneratës së re Phono Solar Draco 580 W dhe inverterë Siemens KACO Blueplanet 165 TL3-INT. Ndërtimi i instalimit është me bazë tokësore.

 • 24 may 2024Me shërbimet SpaceCAD, kompanitë lider optimizojnë proceset e tyre të prodhimit përmes dixhitalizimit

  SpaceCAD është një kompani e dëshmuar tregtare dhe inxhinierike që operon në fushën e shërbimeve softuerike dhe teknologjive 3D. Kompania është një distributore e themeluar e produkteve softuerike të specializuara për projektimin, simulimet dhe kontrollin e makinerive CNC, si dhe printerëve 3D për prodhimin e aditivëve dhe skanerëve 3D. Përveçse si tregtar, kompania ka fituar besimin e klientëve të saj me cilësinë e lartë dhe profesionalizmin në kryerjen e shërbimeve inxhinierike. “Dixhitalizimi i aktivitetit sjell një sërë pozitive për biznesin – nga mundësia e menaxhimit dhe kontrollit në distancë në kohë reale deri te optimizimi i projekteve inxhinierike dhe aktivitetit prodhues.

 • 23 may 2024Pompat e Saer-it si Turbina (PAT) mundësojnë nxjerrjen e energjisë së gjelbër nga infrastruktura ekzistuese e ujit

  Kërkimet moderne për konsum të energjisë efikase dhe me kosto efektive e çojnë industrinë drejt një parimi të bazuar në moton "Nga kursimi i energjisë në nxjerrjen e energjisë". Dhe një nga mënyrat për zbatimin e tij janë pompat dhe turbinat. Në këtë drejtim po punon edhe prodhuesi i njohur italian i pajisjeve të pompimit Saer, i cili ofron në treg pompa të modifikuara posaçërisht, të cilat kur vendosen në tubacione uji nën presion, veprojnë si turbina. "Përdorimi i pompave si turbina (PAT) lejon prodhimin e energjisë elektrike të lirë nga sistemet ekzistuese të tubacioneve pa ndikim negativ në mjedis," komentoi inxhinieri Aleksandar Georgiev, përfaqësuesi rajonal i shitjeve i Saer Elletropompe për Maqedoninë e Veriut, për BalkanEngineer.com, Shqipëri, Kosova, Bullgaria, Greqia dhe Qipro.

 • 23 may 2024Makina ROBOCUT α-C800iC EDM e FANUC është një zgjidhje inovative për prodhimin e pjesëve të punës me përmasa të mëdha

  Deri vonë, kur flitej për përpunim me një makinë EDM me tela, ishte e qartë se saktësia e nevojshme arrihej tradicionalisht në kurriz të shpejtësisë. Kjo është arsyeja pse inxhinierët e FANUC vendosën të zhvillojnë serinë EDM me tela ROBOCUT α-CiC të gjeneratës së fundit. Kjo gamë plotësohet tani nga një model i tretë, ROBOCUT α-C800iC, me një opsion për udhëtim 500 mm në boshtin Z dhe një sërë veçorish të tjera që përshpejtojnë prodhimin e komponentëve me përmasa të mëdha për industri të ndryshme. Seria ROBOCUT α-CiC e makinerive EDM me tela tani përfshin tre modele të makinerive universale EDM me një shkallë të lartë fleksibiliteti, të cilat kërkojnë mirëmbajtje minimale, kanë një jetë të gjatë shërbimi dhe kanë cikle të shkurtra pune. Ato janë krijuar për të kursyer kohë dhe për të reduktuar kostot e prodhimit duke siguruar saktësi të lartë dhe efikasitet të përpunimit.

 • 18 may 2024Me rekordin e tij të provuar, Rochester përmirëson besueshmërinë e pajisjeve elektronike të shpimit

  Një sërë aplikimesh industriale, si shpimi i naftës dhe gazit, paraqesin disa nga mjediset më të pafavorshme për funksionimin e pajisjeve teknike. Një sfidë e madhe për kompanitë që kryejnë këtë lloj aktiviteti është nevoja për të përdorur elektronikë komplekse në thellësi të konsiderueshme në temperatura shumë të larta. Besueshmëria dhe qëndrueshmëria e këtyre sistemeve elektronike është e një rëndësie të madhe për të siguruar kohë joproduktive minimale të planifikuara dhe të paplanifikuara. Shumica e pajisjeve elektronike që përdoren në puse të thella janë të pajisura me qarqe të integruara gjysmëpërçuese të miratuara për aplikime industriale me një temperaturë funksionimi nga -40 deri në +85 °C.

 • 16 may 2024Shërbimi KMT: Dritaret e inspektimit Iriss IR ofrojnë parandalimin e aksidenteve pas një aksidenti në një kompani automobilistik

  Një hark elektrik, i quajtur edhe hark voltaik, në kushte prodhimi? Ky fenomen fizik mund të jetë jo vetëm i dëmshëm për pajisjet, por edhe jashtëzakonisht i rrezikshëm. Kjo është arsyeja pse në materialin e sotëm flasim për një rast të ngjashëm në një ndërmarrje nga industria e automobilave dhe se si u zgjidh problemi në afat të gjatë me ndihmën e pajisjeve Iriss. Dhe ne diskutuam detajet me KMT Service - një kompani e themeluar me një portofol të pasur pajisjesh për rilevimin, testimin dhe monitorimin e rrugëve të infrastrukturës, e cila ofron produkte Iriss në tregun vendas.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 may 2024Serbia dhe China Energy International nënshkruan një marrëveshje për një rafineri të re të naftës në Smederevo

  Qeveria e Serbisë ka nënshkruar një marrëveshje kornizë me China Energy International Group për ndërtimin e një rafinerie moderne të naftës në Smederevë, mëson BalkanEngineer.com nga Telegraf.rs. Marrëveshja, e cila është në fuqi për dy vjet, përshkruan një plan ndërtimi dhe vënie në punë për objektin prej rreth katër vitesh pas marrjes së lejeve të nevojshme të ndërtimit. Projekti përfaqëson një investim prej afro 2.4 miliardë eurosh dhe pritet të krijojë 700 vende pune të përhershme dhe në mënyrë indirekte të mbështesë 2400 vende të tjera.

 • 24 may 2024Kompania rumune Chimcomplex ka zbatuar një teknologji inovative për prodhimin e polioleve ekologjike

  Kompania rumune e produkteve kimike Chimcomplex ka përfunduar me sukses një projekt prej 2.4 milionë euro që synon zbatimin e një teknologjie inovative për prodhimin e polioleve miqësore me mjedisin, ka mësuar BalkanEngineer.com nga Romanian-insider.com. Aktivitetet u zhvilluan në bazën e kompanisë në Rumniku Valça dhe zyrtarisht u përmbyllën më 30 prill të këtij viti. Qëllimi kryesor i projektit është të përmirësojë proceset e prodhimit të Chimcomplex që të jenë më ekologjike dhe në përputhje me parimet e ekonomisë rrethore.

 • 22 may 2024Statkraft i Norvegjisë po shqyrton mundësinë e ndërtimit të PAVEC-ut të parë në Shqipëri

  Kompania e energjisë së rinovueshme me bazë në Norvegji, Statkraft, ka nisur një studim paraprak të fizibilitetit për një projekt pionier të hidrocentralit me depo me pompë (SHP) në Shqipëri, mësoi BalkanEngineer.com nga BalkanGreennews.com. Nisma përfaqëson një hap të rëndësishëm drejt forcimit të infrastrukturës energjetike të Shqipërisë dhe rritjes së kapacitetit të saj për të menaxhuar kërkesën e luhatshme për energji. Shqipëria mbështetet shumë në energjinë hidroelektrike, e cila përbën pothuajse të gjithë prodhimin e saj të brendshëm të energjisë elektrike.

 • 20 may 2024Stacioni i parë i karikimit të hidrogjenit në Bullgari dhe në rajon është tashmë një fakt

  Stacioni i parë i karikimit të hidrogjenit në vend dhe rajon u hap në Bullgari, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Stacioni ndodhet në Qendrën e Kompetencës Hitmobile, e cila u krijua nga një grup institutesh shkencore, duke përfshirë Institutin e Elektrokimisë dhe Sistemeve të Energjisë në Akademinë Bullgare të Shkencave (BAS). Qëllimi kryesor i qendrës Hitmobil është të promovojë zhvillimin dhe zbatimin e teknologjive inovative për ruajtjen e energjisë nga burimet e rinovueshme dhe përdorimin efikas të saj si në shtëpi ashtu edhe në industri, duke siguruar kështu burime të pastra dhe të sigurta energjie.

 • 16 may 2024Shqipëria po planifikon investime në ndërtimin e dy aeroporteve të rinj - në Vlorë dhe në Girokastër

  Ministrja e Turizmit në Shqipëri, Mirela Kumbaro, ka shpallur një plan ambicioz për zgjerimin e infrastrukturës së aeroportit në vend deri në vitin 2030, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Deri në fund të kësaj periudhe, dy aeroporte të tjera do t'i shtohen atyre ekzistuese në Tiranë dhe Kukus. Për momentin, Shqipëria ka dy aeroporte kryesore - në kryeqytetin e saj, Tiranë, dhe në qytetin e Kukus në verilindje. Plani parashikon shtimin e aeroporteve në qytetin bregdetar të Vlorës, që ndodhet në pjesën jugperëndimore të vendit dhe në Girokastër, që ndodhet në pjesën jugore të Shqipërisë.

 • 14 may 2024Maqedonia e Veriut do të ndërtojë termocentrale diellore në zonat kryesore industriale në vend

  Maqedonia e Veriut planifikon të ndërtojë termocentrale diellore në zonat e saj industriale përmes partneriteteve publike-private, mësoi BalkanEngineer.com nga Balkangreennews.com. Kjo nismë, e mbështetur nga Drejtoria e Zonave të Zhvillimit Teknologjiko-Industrial (DTIRZ), synon strategjikisht të plotësojë nevojat në ndryshim të prodhuesve, veçanërisht atyre që eksportojnë në Bashkimin Evropian (BE). Ndërsa Bashkimi Evropian (BE) është vendosur të prezantojë Mekanizmin e Rregullimit të Kapakëve të Karbonit (CBAM) në 2026, imperativi për prodhuesit jo-BE për të adoptuar burime më të pastra energjie për të ruajtur konkurrencën po bëhet gjithnjë e më i dukshëm

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 may 2024Eksportet e Shqipërisë në prill 2024 kthehen në një trend pozitiv

  Në prill 2024, eksportet e Shqipërisë shënuan rritje pozitive, duke përmbysur prirjen rënëse të muajve të fundit. Ndryshimi u nxit kryesisht nga rritja e shitjeve të karburanteve në Spanjë dhe një rritje në eksportet e ushqimeve, pijeve dhe duhanit, mësoi BalkanEngineer.com nga Albaniandailynews.com. Megjithatë, sektori i tekstilit dhe i këpucëve, të cilët janë edhe segmenti më i madh i eksporteve shqiptare, vijojnë të kenë rënie. Sipas zyrës kombëtare të statistikave të Shqipërisë, INSTAT, deficiti tregtar i vendit në muajin prill mbeti relativisht i qëndrueshëm nga viti në vit në 41 miliardë lekë (408 milionë euro).

 • 27 may 2024Ka nisur puna në pikën kufitare Strumiani – Berovë mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

  Kalimi kufitar Strumyani-Berovë, i cili do të lidhë Bullgarinë dhe Maqedoninë e Veriut, mori dritën jeshile për zbatim, mësoi BalkanEngineer.com nga Money.bg. Investimi me vlerë më shumë se 11 milionë euro përfaqëson projektin më të madh në kuadër të programeve të bashkëpunimit ndërkufitar të menaxhuara nga Ministria e Zhvillimit Rajonal dhe Punëve Publike (MZHR). Në territorin bullgar do të ndërtohen disa objekte dhe do të përfundojë rruga që të çon në pikë. Në anën tjetër të kufirit, në Maqedoninë e Veriut, strukturat dhe objektet ekzistuese do të modernizohen. Prioriteti kryesor në aktivitetet e ndërtimit do të jetë instalimi i burimeve të rinovueshme të energjisë (BRE) dhe përdorimi i materialeve me efikasitet energjetik.

 • 23 may 2024Serbia përfundon një terminal të ri intermodal 15.5 milionë euro në Beograd

  Serbia është në prag të përfundimit të një terminali intermodal prej 15.5 milionë euro në distriktin Batajnicë të Beogradit, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti, i udhëhequr nga Ministria Serbe e Infrastrukturës, synon ta kthejë terminalin në një qendër rajonale transporti. Projekti i Terminalit Intermodal të Beogradit synon të përmirësojë lidhjet logjistike në Serbi dhe ka marrë mbështetje financiare nga një grant prej 13.8 milion euro nga Bashkimi Evropian dhe një shtesë prej 1.7 milion euro nga qeveria serbe.

 • 21 may 2024Maqedonia e Veriut do të lidhë tregun e saj të energjisë elektrike me fqinjët e Bashkimit Evropian deri në vitin 2026

  Maqedonia e Veriut do të përfundojë ndërlidhjen e parë të tregut të saj të organizuar të energjisë elektrike me vendet fqinje anëtare të BE-së deri në fund të vitit 2026, ka mësuar BalkanEngineer.com nga BalkanGreenNews.com. Ky veprim strategjik synon të integrojë Maqedoninë e Veriut në tregun më të gjerë evropian të energjisë elektrike, një hap i rëndësishëm për vendin në përpjekjen e tij për anëtarësim në BE. Simon Shutinoski, CEO i Operatorit Kombëtar të Tregut të Energjisë Elektrike të Maqedonisë së Veriut (MEMO), theksoi rëndësinë e integrimit të tregut gjatë Forumit për Integrimin e Tregut të Energjisë Elektrike të mbajtur në Parlamentin Evropian në Bruksel.

 • 17 may 2024Prodhuesi i materialeve ekologjike të ndërtimit Ecor Global po ndërton një fabrikë të re në Serbi

  Ecor Global, një prodhues kryesor me bazë në SHBA i materialeve të ndërtimit miqësore me mjedisin, është gati të zgjerojë operacionet e tij me ndërtimin e një fabrike të dytë në Serbi, ka mësuar BalkanEngneer.com nga SeeNews.com. Vendndodhja e objektit të ri është komuna veriore e Novi Becej. Në një deklaratë të fundit për shtyp, qeveria lokale e Novi Beçej konfirmoi se Ecor Global ka siguruar tokë në zonën industriale të komunës për objektin e ri.

 • 15 may 2024Kompania bullgare e mobiljeve Tubna mebel modernizoi prodhimin e saj me një investim prej afro gjysmë milioni eurosh

  Kompania familjare Tubular Furniture, me qendër në Dobrich, Bullgari, planifikon të investojë një sasi të konsiderueshme në zbatimin e teknologjive të reja në procesin e saj të prodhimit, mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Projekti i miratuar përfshin një investim prej 930,000 BGN, nga të cilat 35% ndahet pa pagesë sipas procedurës "Mbështetje për kalimin në një ekonomi rrethore në ndërmarrje" nga Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, i cili do t'i lejojë prodhuesit të zbatojë një pluhur. objekti i veshjes dhe një robot saldimi. Pritet që si rezultat i modernizimit, kompania të zvogëlojë sasinë e mbetjeve të gjeneruara gjatë prodhimit të një njësie produkti, të kufizojë përdorimin e produkteve plastike njëpërdorimshe dhe të përmirësojë efiçencën energjetike të produkteve.

Shiko gjithcka »