Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Lajme

BMZ Group po ndërton një fabrikë të re baterish në Maqedoninë e Veriut me 775 vende pune

15 september 2023

In Bulgarian   In English   In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Prodhuesi gjerman i baterive BMZ Group do të investojë 65 milionë euro (70.2 milionë dollarë) në hapjen e një fabrike të re në Maqedoninë e Veriut. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga Seenews.com.

 

 

Grupi nënshkroi kontratë për realizimin e investimit me Administratën për Zona të Lira të Maqedonisë së Veriut (TIDZ) – organi qeverisës përgjegjës për zhvillimin e zonave të lira ekonomike në të gjithë vendin.

 

Fabrika e re e prodhimit të baterive do të krijojë 755 vende pune, me Grupin BMZ që zhvillon dhe prodhon sisteme baterish të teknologjisë së lartë për një sërë aplikimesh, duke përfshirë mjekësinë, industrinë, lëvizshmërinë dhe ruajtjen e energjisë.

 

Objekti i ri BMZ DOOEL Shkup do të bëjë prodhim masiv të produkteve të baterive, ndërsa investimi total në vend do të realizohet në një periudhë 10 vjeçare. Ndërtimi i fabrikës është planifikuar të fillojë në fund të vitit dhe të përfundojë më së voni brenda 24 muajve.

 

Burimi i materialit fotografik: BMZ Group

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 september 2023Fabrika e çimentos Holcim në Mannersdorf, Austri është përmirësuar me një sistem kompleks automatizimi silos nga SAT

  Aktiviteti i Systems Automation Technologies - SAT është i specializuar në zbatimin e projektimit, prodhimit, programimit, trajnimit, ndërtimit të instalimeve elektrike, mbikëqyrjes, testimit dhe vënies në punë të projekteve "çelës në dorë" për automatizimin e proceseve të ndryshme, makinerive, punishteve dhe linjave të tëra prodhimi. . Portofoli me shumë komponentë i shërbimeve që kompania ofron është rezultat i përvojës shumëvjeçare, zhvillimit dhe përmirësimit të kompetencave dhe aftësive në një gamë të gjerë fushash. Kompania është lider në treg në vend dhe zgjedhja e preferuar e sipërmarrjeve evropiane në fushën e sistemeve të automatizimit në çimento, qelq, fabrika betoni, fabrika ushqimore, fabrika letre, në metalurgji, energji, etj.

 • 13 september 2023Engineering EAD: Ekipi ynë është në qendër të zbatimit të suksesshëm të aktiviteteve të instalimit elektrik dhe ndërtimit të NPP

  Engineering EAD është një kompani inxhinierike e specializuar në zbatimin e projekteve që lidhen me shpërndarjen e energjisë, transmetimin e energjisë, automatizimin industrial dhe kontrollin. Ekipi i kompanisë përbëhet nga specialistë me përvojë të projektimit dhe inxhinierisë, përgjegjës për ndërtimin, vënien në punë dhe mirëmbajtjen e suksesshme të objekteve industriale dhe komerciale. Në rreshtat e mëposhtëm do t'ju tregojmë më shumë për një nga projektet e realizuara me sukses për të cilin Engineering EAD është kontraktori kryesor për instalimet elektrike dhe aktivitetet e ndërtimit, përkatësisht Qendra e Energjisë së Klientëve (CHP) Stamboliyski, rajoni i Plovdivit, me investitor EVN Bulgaria Elektrorazpradelenie.

 • 11 september 2023Shërbimi KMT: Asterra EarthWorks është një mjet monitorimi i digave që përdor teknologjinë satelitore për të parandaluar objekte

  Që kur njerëzimi ka ndërtuar diga, ekziston rreziku i dështimit të tyre. Sipas ligjit ndërkombëtar, digat konsiderohen si "instalime që përmbajnë forca të rrezikshme" dhe janë një nga format më shkatërruese të dëmtimit të infrastrukturës. Aksidentet mund të ndodhin për arsye të ndryshme dhe të shkaktojnë pasoja të ndryshme në varësi të mënyrës se si reagon në momentin kritik. Por ajo që është më e rëndësishme në këtë rast është se çfarë mund të bëhet për të shmangur një situatë kaq katastrofike. Më shumë për këtë temë ka shpjeguar për BalkanEngineer.com kompania KMT Service, e specializuar në shpërndarjen e pajisjeve për rilevimin e sistemeve të infrastrukturës.

 • 08 september 2023FANUC Bulgaria: Robel Rail Automation krijoi një zgjidhje me robotët FANUC për riparimin e shinave dhe çelsave hekurudhore

  Gjithnjë e më shumë njerëz besojnë se rrjetet hekurudhore të Evropës kanë nevojë urgjente për rindërtim. Shumë shpejt në këtë drejtim mund të ndihmojë shumë sistemi inovativ robotik i zhvilluar nga kompania gjermane Robel Rail Automation, i cili është në gjendje të riparojë shinat dhe çelësat në vend. "I projektuar dhe prodhuar nga një kompani e specializuar në mirëmbajtjen e infrastrukturës hekurudhore, sistemi përdor plotësisht avantazhet e robotëve industrialë të FANUC". Konfigurimi i sistemit është një karrocë hekurudhore në të cilën janë instaluar dy robotë FANUC. Robotët zbulojnë defekte të brendshme dhe të jashtme në shinat dhe çelësat e hekurudhës dhe kryejnë riparime plotësisht automatike me saldim, bluarje dhe bluarje.

 • 07 september 2023Ivelina Nikolova, drejtore ekzekutive e Schneider Electric Bulgaria: Ndër ndryshimet që dua të prezantoj me menaxhmentin

  Çfarë duhet për të qenë jo vetëm një menaxher i suksesshëm, por një udhëheqës vërtet i mirë? Sa i lejohet një menaxheri të gabojë dhe çfarë do të thotë të jesh në krye të një kompanie të themeluar globalisht në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit, misioni i së cilës është të përmirësojë jetën e njerëzve dhe ta bëjë botën një vend më të mirë për të jetuar? Përgjigjet për këto dhe pyetje të tjera do t'i gjeni në komentet e znj. Ivelina Nikolova, drejtoreshë ekzekutive e Schneider Electric Bulgaria.

 • 04 september 2023Filkab: Çelësat dhe prizat elektrike të serisë Sedna të rinovuar të Schneider Electric janë prekja përfundimtare për t'i dhënë

  “Seria e re e çelsave dhe prizave Sedna të Schneider Electric tashmë është zyrtarisht e disponueshme në tregun e vendit. Frymëzuar nga tendencat më të fundit në dizajnin e brendshëm, Sedna Design & Elements është krijuar për të kënaqur edhe preferencat më të kërkuara estetike. Sedna përmban një stil të guximshëm dhe të sofistikuar, duke ofruar një "det" variacionesh për të siguruar një dekorim të brendshëm të parezistueshëm në çdo shtëpi," informoi Filkab, një kompani e provuar e tregtisë elektrike. Lexoni për detajet kurioze se si mund të marrin formë dëshirat, dhe jo çdo formë, por ajo e Sedna-s, një mishërim mbresëlënës i tendencave të dizajnit bashkëkohor.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Orange Romania Group dhe Engie Romania nënshkruan një marrëveshje afatgjatë virtuale për blerjen e energjisë së rinovueshme

  Orange Romania Group, një nga ofruesit më të mëdhenj të internetit me brez të gjerë dhe shërbimeve celulare, ka nënshkruar kontratën e tij të parë vPPA (marrëveshje virtuale për blerjen e energjisë) me Engie Romania, furnizuesi kryesor i vendit me energji, i cili konsiston në blerjen virtuale të burimeve të rinovueshme afatgjatë. energjinë, mësoi BalkanEngineer.com nga Thediplomat.ro. Nëpërmjet marrëveshjes 6-vjeçare, Orange Romania do të mbulojë 30 GWh të nevojave vjetore për energji elektrike me energji të gjelbër nga teknologjitë diellore. Me nënshkrimin e vPPA, Orange dhe Engie Romania do të jenë partnerë në projektin e përbashkët që mbështet kompanitë Orange në Rumani.

 • 20 september 2023Shqipëria do të investojë 8.2 milionë euro në riparimin e kanalizimeve të Durrësit

  Qeveria e Shqipërisë njoftoi se i ka transferuar Bashkisë së Durrësit 892.5 milionë lekë (rreth 8.2 milionë euro) për të financuar koston e një projekti për rehabilitimin e sistemit të ujërave të zeza të qytetit bregdetar. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Projekti përfshin aktivitete për rivendosjen e infrastrukturës së rrjetit të kullimit në zonën e Porto Romanos dhe sistemin e ujërave të shiut në zonat urbane. Infrastruktura e Durrësit pësoi dëme të konsiderueshme në tërmetin 6.4 ballë në nëntor 2019, duke e bërë rinovimin e rrjetit edhe më urgjent. Në vitin 2021, qeveria tha se do të akordonte një total prej 2 miliardë lekësh për financimin e rehabilitimit të sistemit të kullimit në Durrës, me rreth 1.1 miliardë lekë të siguruara tashmë në 2021 dhe 2022.

 • 18 september 2023Philip Morris do të investojë dhe do të krijojë 200 vende të reja pune në fabrikën e tij në Nish

  Me rastin e 20 vjetorit të privatizimit të Duvanska Industrija Nish, Philip Morris International (PMI) njoftoi një investim të ri në vlerë prej 100 milionë USD në Nish të Serbisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Serbianmonitor.com. Ky është një hap i rëndësishëm drejt realizimit të vizionit kryesor të kompanisë - "të ofrojë një të ardhme pa duhan". Me investimin në fabrikën e saj në Nish, kompania, e cila deri më tani atje ka prodhuar vetëm cigare tradicionale, do të nisë edhe prodhimin e linjës së re të produkteve të duhanit pa tym, të destinuara kryesisht për eksport. Falë objektit të ri do të hapen edhe rreth 200 vende të reja pune. Me investimin në fabrikën e saj në Nish, kompania, e cila deri më tani atje ka prodhuar vetëm cigare tradicionale.

 • 15 september 2023BMZ Group po ndërton një fabrikë të re baterish në Maqedoninë e Veriut me 775 vende pune

  Prodhuesi gjerman i baterive BMZ Group do të investojë 65 milionë euro (70.2 milionë dollarë) në hapjen e një fabrike të re në Maqedoninë e Veriut. Këtë e mësoi BalkanEngineer.com nga Seenews.com. Grupi nënshkroi kontratë për realizimin e investimit me Administratën për Zona të Lira të Maqedonisë së Veriut (TIDZ) – organi qeverisës përgjegjës për zhvillimin e zonave të lira ekonomike në të gjithë vendin. Fabrika e re e prodhimit të baterive do të krijojë 755 vende pune, me Grupin BMZ që zhvillon dhe prodhon sisteme baterish të teknologjisë së lartë për një sërë aplikimesh, duke përfshirë mjekësinë, industrinë, lëvizshmërinë dhe ruajtjen e energjisë. Objekti i ri BMZ DOOEL Shkup do të bëjë prodhim masiv të produkteve të baterive.

 • 13 september 2023Tiziano Rodolfo Roseto është CEO i ri për Rumaninë i kompanisë së shërbimeve të burimeve njerëzore Gi Group

  Tiziano Rodolfo Roseto, Drejtor Kryesor Rajonal për Evropën Lindore i kompanisë lider të burimeve njerëzore Gi Group Romania, do të marrë pozicionin e CEO dhe Menaxher të Grupit nga 1 shtatori 2023, mësoi BalkanEngineer.com nga Romaniajournal.ro. Si i tillë, Z. Roseto do të marrë përsipër ekzekutimin e strategjisë lokale, e cila përfshin krijimin e partneriteteve strategjike, ofrimin e shërbimeve me cilësi të lartë për partnerët, si dhe zhvillimin e portofolit të shërbimeve dhe klientëve. Roseto iu bashkua ekipit të Gi Group 22 vjet më parë, dhe vitet e fundit mbante pozicionin e "Drejtorit Kryesor Rajonal - Evropa Lindore" i Gi Group Holding.

 • 11 september 2023Ficosota Food me një investim të madh në një fabrikë të re për prodhimin e "Bruschetti Maretti" pranë Shumenit, Bullgari

  Krasen Kyurkchiev, pronar i kompanisë bullgare për prodhimin e ushqimeve dhe kimikateve shtëpiake Fikosata, njoftoi një investim të madh në vlerë prej 30 milionë euro, falë të cilit do të ndërtohet një fabrikë e re në. Kompania në Shumen, Bullgari, BalkanEngieer.com u informua nga Capital.bg. Objekti i ri do të specializohet në prodhimin e Bruschetti Maretti dhe pritet të fillojë funksionimin në vitin 2025. Kjo do të jetë një tjetër sipërmarrje e shtuar në portofolin e Fikosota Food, me investimin që vjen pasi kompania ndërtoi një fabrikë të specializuar për prodhimin e vaferave nën markën 'My Motto' dy vjet më parë.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Prodhuesi turk i diamanteve laboratorike Appsilon Enterprise po shqyrton mundësitë e investimit në Bullgari

  Kompania turke Appsilon Enterprise, e specializuar në prodhimin e diamanteve laboratorike, po shqyrton mundësinë e investimeve në Bullgari, njofton BalkanEngineer.com nga Economic.bg. Realizimi i suksesshëm i projektit mund të hapë rreth 100 vende të reja pune, ndërsa si lokacion potencial për prodhim po konsiderohet Plovdivi, por edhe disa lokacione të tjera. Appsilon Enterprise është një startup teknologjik turk i themeluar në fillim të vitit 2017 me qëllim rritjen e diamanteve në kushte laboratorike. Përveç prodhimit të bizhuterive, ato përdoren gjithashtu në sektorin e teknologjisë së lartë për të krijuar çipa, sensorë kuantikë, optikë dhe detektorë.

 • 14 september 2023Grupi i Minierave Zijin i Kinës Co. planifikon investime të reja në minierën serbe të bakrit

  Grupi i Minierave Zijin i Kinës Co. po zhvillon plane për të zgjeruar minierën e saj të bakrit në Serbinë lindore për shkak të kërkesës për metalin që konsiderohet jetik për tranzicionin global të energjisë. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga bnnbloomberg.ca. Kompania hapi minierën e saj të bakrit dhe arit në Cukaru Peki pothuajse dy vjet më parë me një investim prej 678 milionë dollarësh, duke e lejuar atë të arrijë në depozita disa qindra metra të thella. Sot, kompania dëshiron të shpojë pothuajse 2 km për të shfrytëzuar sa më shumë asetet. Cukaru Peki ndodhet në qytetin e Borit, ku prej më shumë se një shekulli është nxjerrë bakri, ari dhe argjendi. Zona e poshtme e minierës, në një thellësi prej më shumë se 460 m, vlerësohet të përmbajë 2.2 milionë tonë.

 • 12 september 2023Shqipëria zhvillon edicionin e 4-të të panairit të ndërtimit "Ndërto dhe Jeto Smart" nga data 25 deri më 27 tetor

  Nga data 25 deri më 27 tetor 2023, Expocity Albania organizon edicionin e 4-të të panairit të ndërtimeve “Build and Live Smart”. Forumi, i cili do të mbahet në ExpoCity Albania në kryeqytetin Tiranë, do të shërbejë si një platformë e rëndësishme komunikimi për pjesëmarrësit në sektorin e ndërtimit, arkitekturës, urbanistikës dhe publikut të gjerë, informohet nga Expocity.al për Balkanengineer.com. Përveç të qenit një vend për komunikim efektiv, panairi synon të nxjerrë në pah edhe rëndësinë e koncepteve të reja në Shqipëri, ndër të cilat, mbi të gjitha, zgjidhjet efektive, materialet dhe pajisjet e duhura të nevojshme për të ofruar kushte për realizimin e ndërtesave dhe qyteteve inteligjente.

 • 09 september 2023Një impiant i fermës diellore 300 MW do të ndërtohet në 500 ha në komunën e Klladovës

  Një impiant bujqësor diellor do të ndërtohet në një sipërfaqe prej 500 ha në Serbinë Lindore. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga Ekapija.com. Investimi në impiantin diellor 300 MW vjen nga Qipro. Komuna serbe e Klladovës lëshoi ​​për shqyrtim publik projektin për një plan të detajuar të planit për ndërtimin e termocentralit diellor Kladovo Solar Gate. Plani ishte i disponueshëm për inspektim të hershëm publik vjeshtën e kaluar dhe investitori është ERG Renewables doo Beograd, e themeluar në vitin 2019, pronari i së cilës ERG Investments LTD është i regjistruar në Qipro. Është planifikuar vendosja e rreth 300 MW panele dhe plani përfshin një sipërfaqe prej rreth 582.94 ha në pjesën lindore të territorit të komunës së Klladovës.

 • 05 september 2023Një startup rumun ka zhvilluar një aplikacion për të reduktuar kostot e energjisë për konsumatorët familjarë

  Startup rumun Energy Advisor ka zhvilluar një aplikacion të krijuar për të ndihmuar konsumatorët të ulin faturat e tyre të energjisë dhe të menaxhojnë konsumin në shtëpitë e tyre në mënyrë më efikase, ka mësuar BalkanEnigneer.com nga Romania-Insider.com. Aplikacioni Renergia u lëshua së fundi dhe një version në anglisht është planifikuar për vjeshtën e këtij viti. Aplikacioni, i cili analizon konsumin e energjisë shtëpiake dhe ofron një vlerësim të kostove mujore dhe vjetore të energjisë të përdoruesve dhe potencialin për të kursyer energji elektrike dhe ngrohje, u zhvillua nga një ekip në Universitetin Teknik të Cluj-Napoca. I nisur si një projekt akademik, ai u kthye në një sipërmarrje biznesi kur startup-i mori financim përmes një programi kombëtar inovacioni.

 • 31 august 2023Parqet e erës Goriçane dhe Prolez janë në ndërtim e sipër, të cilat do të jenë ferma e tretë më e madhe e erës në Bullgari

  WRR Gorichane, një zhvillues bullgar i projekteve të energjisë së erës, ka përfunduar shitjen e 80 MW për fermat e erës Goriçane dhe Prolez tek investitori finlandez i energjisë së rinovueshme Taaleri Energy, mësoi BalkanEngineer.com nga Money.bg. Parqet e erës do të jenë të parat në Bullgari që do të zbatojnë teknologjinë e re për turbinat me erë me një kapacitet deri në 8 MW për gjenerator. Marrëveshja, e cila përfshinte shitjen e 100% të projektit dhe financimin e kostove të mbetura të zhvillimit, përfundoi më 19 maj të këtij.

Shiko gjithcka »