Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

Ivelina Nikolova, drejtore ekzekutive e Schneider Electric Bulgaria: Ndër ndryshimet që dua të prezantoj me menaxhmentin

07 september 2023

In Bulgarian  In Macedonian

 

Çfarë duhet për të qenë jo vetëm një menaxher i suksesshëm, por një udhëheqës vërtet i mirë? Sa i lejohet një menaxheri të gabojë dhe çfarë do të thotë të jesh në krye të një kompanie të themeluar globalisht në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit, misioni i së cilës është të përmirësojë jetën e njerëzve dhe ta bëjë botën një vend më të mirë për të jetuar? Përgjigjet për këto dhe pyetje të tjera do t'i gjeni në komentet e znj. Ivelina Nikolova, drejtoreshë ekzekutive e Schneider Electric Bulgaria.

 

 

Si lindin risitë…

“Schneider Electric është një kompani që ka ekzistuar për 180 vitet e fundit, duke mbartur brenda saj shumë histori dhe traditë. Duke kuptuar që ne mund t'i ndihmojmë klientët tanë, për shembull, si të optimizojnë kostot e tyre, si t'i bëjnë operacionet dhe prodhimin e tyre më efikas, si të kujdesen më mirë për punonjësit e tyre, si t'u shërbejnë klientëve të tyre në një mënyrë të re përmes platformave dixhitale etj., ne vetë fillojmë të krijojmë zgjidhje të reja për sfidat ekzistuese, që është baza e inovacionit”, ka saktësuar më tej ajo.

 

Suksesi është një sport ekipor dhe një drejtues i mirë dëgjon ekipin e tij

"Pas meje është një ekip profesionistësh jashtëzakonisht me përvojë dhe të fortë. Unë e dëgjoj atë dhe besoj se një drejtues i mirë nuk është më i zgjuari në dhomë. Unë dëgjoj në mënyrë aktive dhe i nënshtroj gjithçka për diskutim. Në fund të fundit, përgjegjësia për vendimet e marra mund të jetë e imja, por në asnjë mënyrë këto vendime nuk janë marrë vetëm. Suksesi është një sport ekipor”, theksoi drejtori ekzekutiv i Schneider Electric Bulgaria.

 

Jo çdo menaxher është një lider

“Një lider është personi që njerëzit zgjedhin të ndjekin, ndërsa një menaxher ndiqet sepse kjo është struktura organizative e kompanisë. Kjo i jep liderit shumë përgjegjësi.

 

Në mënyrë të pandërgjegjshme njerëzit e imitojnë atë dhe qëllimi im si menaxher dhe shpresoj si udhëheqës është të tregoj se nuk ka vend për frikë dhe çfarëdo që na pret ne e dimë zgjidhjen. Ne kemi njohuri, forcë dhe vullnet për ta bërë këtë, vetëm duhet të gjejmë rrugën”, komentoi drejtori ekzekutiv i Schneider Electric Bulgaria.

 

Për zgjedhjen e karrierës, apo në rrugën e teknologjisë që në moshën 19-vjeçare

“Rruga ime e jetës më solli në industrinë e teknologjisë në moshën 19-vjeçare. Kur kalova një sërë rolesh operacionale dhe tashmë u përballa me zgjedhjen nëse do të qëndroja në Bullgari apo do të shkoja në SHBA, atëherë më erdhi mundësia me Schneider Electric, të cilën e pranova. E mora këtë vendim jo vetëm për shkak të familjes sime dhe gjithçkaje që kisha ndërtuar ndër vite, por edhe për shkak të besimit se jemi më të vështirët aty ku kemi lindur dhe ku jemi zhvilluar si profesionistë dhe individë”, shtoi ajo.

 

 

Deri ku i lejohet një regjisor të bëjë gabime?

“Thonë se gjykimi i mirë vjen me përvojë dhe përvoja vjen me gjykim të keq. Në karrierën time kam pasur shumë mundësi të provoj gjëra të ndryshme, të rrëzohem, të ngrihem dhe tani këtë mundësi po ua jap kolegëve të mi, të cilët dua të di se nuk mund të marrim gjithmonë vendimin më të përsosur. Për mua është më e rëndësishme të kem energji, ide dhe inovacion sesa të kem gjithmonë të drejtë”, shtoi ajo.

 

"Mentorimi i kundërt" - një nga praktikat e reja të miratuara në Schneider Electric Bulgaria

“Ajo që planifikoj të prezantoj si praktikë është i ashtuquajturi “reverse mentoring. Ne bëmë një "pilot" (eksperiment) në të cilin të rinjtë u mësojnë të moshuarve se si të kryejnë detyrat e tyre në mënyrë më efikase, duke i njohur ata me lloje të ndryshme aplikacionesh dhe teknologjish dixhitale. Ai ishte jashtëzakonisht i suksesshëm. Përveç njohurive të pastra që marrin njerëzit, ajo ka krijuar një urë lidhëse mes brezave dhe ka ulur konkurrencën dhe armiqësinë mes tyre”, theksoi ajo.

 

Të jesh pjesë jo thjesht e një biznesi, por e një biznesi me një kauzë

“Dëshira ime ka qenë gjithmonë jo vetëm të jem pjesë e një biznesi, por të jem pjesë e një biznesi me mision për të përmirësuar jetën e njerëzve dhe Schneider Electric është pikërisht një kompani e tillë. Për kompaninë, përveç biznesit, ajo që bën është edhe shkak: ta bëjë energjinë lider në jetën e njerëzve, një forcë lëvizëse për biznesin dhe të aksesueshme për të gjithë”, shtoi drejtori ekzekutiv i kompanisë në vendin tonë.

 

Adresa: Sofia, Business Park Sofia, zona e banimit Mladost 4, ndërtesa 7B, kati 4
Telefoni: +359 2 932 9320 
E-mail: csc@schneiderelectric.bg  

 

 

Burimi i materialit fotografik: Schneider Electric Bulgaria, Schneider Electric, Match Frame Studio

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Filkab investon në ndërtimin e termocentralit të vet 18 MW në Orizari në një zonë industriale prej 114 hektarësh

  Filkab është një kompani tregtare, prodhuese dhe inxhinierike, një lider në tregun e produkteve elektroteknike në Ballkan. Përveç shpërndarjes së zgjidhjeve gjithëpërfshirëse dhe inovative, kompania është gjithashtu e përkushtuar në mbrojtjen e mjedisit duke zbatuar praktika të qëndrueshme në operacionet e saj. “Një nga praktikat tona për të përmirësuar ndikimin mjedisor të aktiviteteve tona është instalimi i çatisë fotovoltaike që kemi ndërtuar për nevojat tona. Ka një kapacitet të instaluar prej 900 kWp dhe ne parashikojmë që sistemi do të kursejë rreth 430 t emetime karboni në vit. Përveç kësaj, oborri i objektit tonë të zyrës ka edhe një stacion karikimi për makinat elektrike.

 • 28 november 2023Duke ndjekur tendencat më të fundit teknologjike në portofolin e Siemens, ekipi SAT integron sistemet moderne të automatizimit

  Me historinë e saj më shumë se 30 vjeçare, përvojën dhe profesionalizmin e dëshmuar, kompania Systems Automation Technologies - SAT Ltd. është një partner i besuar i industrisë në zhvillimin dhe inxhinierinë e përgjithshme të produkteve, sistemeve dhe zgjidhjeve për automatizimin e proceseve. Kompania ka shumë projekte të realizuara me sukses në sektorë të ndryshëm industrialë në të gjithë botën. Si kompani e orientuar drejt eksportit, SAT ka vendosur pozicione në Serbi, Kosovë, Nigeri, Azerbajxhan, Hungari, Austri, Rusi etj. Një pjesë e madhe e sistemeve të integruara të automatizuara për kontrollin e proceseve teknologjike dhe agregateve është e mundur falë bashkëpunimit të frytshëm.

 • 28 november 2023Instrumentet matëse Megger janë një asistent i provuar dhe i besueshëm për mirëmbajtjen e besueshme të pajisjeve elektrike

  Megger ka një histori të gjatë inovacioni që është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të kompanisë me klientët e saj për të zgjidhur sfidat e tyre teknike aktuale dhe të ardhshme. Kompania u themelua në vitin 1889, kur inxhinieri britanik Sidney Evershed shpiku megohmmetrin e parë. Ajo ka qenë gjithmonë një pioniere në shpikjen e pajisjeve të provës elektrike dhe në fillim të viteve 1900 inxhinierët e saj krijuan AVO. Është multimetri i parë analog që teston rrymën (A), tensionin (V) dhe rezistencën (O), prej nga vjen emri i kompanisë AVO International. Edhe në këto vite të hershme, Megger arriti të përshtatej me teknologjitë në ndryshim dhe kërkesat industriale me shumë shpikje dhe patenta.

 • 27 november 2023Lazatek: Qendrat e bluarjes së ingranazheve CNC të YG Tech kombinojnë teknologji të lartë, përpunim preciz

  Kompania koreano-jugore YG Tech (Yunil Gear Tech) është një prodhues i provuar i qendrave të prerjes së ingranazheve CNC, i cili ka tashmë 60 vjet histori. Që nga themelimi i tij në 1963, ekipi i tij ka projektuar, zhvilluar dhe prodhuar një gamë të gjerë pajisjesh me cilësi të lartë. “Më shumë se 80% e makinerive të prodhuara të Yunil janë të destinuara për eksport në dhjetëra vende të botës. Ato dallohen për cilësi të lartë, karakteristika të shkëlqyera teknike dhe aksesorë të ndryshëm. Kompania është e çertifikuar sipas standardeve ndërkombëtare CE, ISO 14001:2004 dhe ISO 9001:2008”, njoftoi kompania e themeluar Lazatek, e cila ofron makinat universale të prerjes së marsheve të Yunil Machine.

 • 24 november 2023Teletek Electronics prezantoi zgjidhjet e reja për alarm dhe siguri në një seminar të specializuar në fabrikën

  Në fund të tetorit të këtij viti prodhuesi i mirënjohur i pajisjeve të alarmit dhe sigurisë dhe alarmit nga zjarri Teletek Electronics organizoi një ngjarje kushtuar më të fundit në sistemet e alarmit dhe sigurisë nga zjarri. Ai u mbajt në bazën e re të prodhimit të Teletek Electronics në Sofje dhe mblodhi së bashku shumë instalues, projektues dhe përfaqësues të biznesit në vendin tonë. Ngjarja u fokusua në zhvillimet më të fundit të Teletek Electronics në fushën e alarmit të zjarrit, zgjidhjet e zonave, evakuimin zanor dhe njoftimin publik, duke përfshirë gamën e re NATRON të pajisjeve të alarmit pa tela të zjarrit, sistemin e ri të evakuimit me zë dhe njoftimin publik SPIKA dhe Teletek CLOUD.

 • 24 november 2023Schneider Electric bashkohet me strukturën e saj EcoAct, duke zgjeruar gamën e produkteve, shërbimeve dhe zgjidhjeve

  Lideri me famë botërore në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric ka zgjeruar strukturën e tij ndërkombëtare duke blerë grupin lider francez EcoAct SAS (EcoAct), i specializuar në konsulencën për klimën dhe zgjidhjet Net Zero. Transaksioni u finalizua përfundimisht pas konsultimit me përfaqësuesit përkatës nga Atos Group dhe pas miratimit nga autoritetet rregullatore kompetente. Duke bashkuar forcat, dy nga kompanitë më të njohura globale në fushën e tyre do të ofrojnë zgjidhje biznesi që ofrojnë vlerë të shtuar reale si për klientët ashtu edhe për klimën.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Kompania gjermane Muehlbauer do të ndërtojë fabrikën e montimit të makinerive të baterive dhe qelizave të karburantit në Serbi

  Kompania gjermane Muehlbauer Automation doo, pjesë e Grupit Muehlbauer, planifikon të ndërtojë një park teknologjik për montimin e pjesëve për makineritë e baterive dhe qelizave të karburantit në pjesën veriore të Zonës së Biznesit Lindor në Stara Pazova, Serbi. Kështu mësoi BalkanEngieer.com nga Cijeurope.com. Koncepti i projektit, i përgatitur nga NORTH Engineering doo Subotica, përfshin ndërtimin e një baze prodhimi trekatëshe me një pjesë zyre. Investimi i Muehlbauer Group në Serbi vjen një vit pasi Ministria e Ekonomisë njoftoi investime të reja në sektorët e prodhimit të automobilave dhe pajisjeve elektrike me vlerë 180 milionë euro.

 • 27 november 2023Shqipëria dhe Kosova po ndërtojnë një lidhje të re hekurudhore me kontratë 168.9 milionë lekë

  Dy kompani private do të ndërtojnë një linjë hekurudhore midis Durrësit dhe Prishtinës, mësoi BalkanEnigeer.com nga BTA. Kompanitë anëtare të konsorciumit austriako-shqiptar ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K kanë fituar një kontratë nga qeveria shqiptare për të kryer një studim fizibiliteti dhe koncept për ndërtimin e një linje hekurudhore që lidh qytetin bregdetar shqiptar me kryeqytetin. të Kosovës. Projekti, me vlerë 168.9 milionë lekë, synon të krijojë një lidhje të re transporti midis Shqipërisë dhe Kosovës, duke përmirësuar bashkëpunimin tregtar dhe ekonomik mes dy vendeve.

 • 24 november 2023Një takim ekonomik bullgaro-maqedonas forcon marrëdhëniet dypalëshe të biznesit midis dy vendeve

  Në një përpjekje të përbashkët për të forcuar lidhjet ekonomike, kompanitë në Maqedoninë e Veriut të angazhuara në marrëdhënie biznesi me Bullgarinë u mblodhën në Shkup për një takim kyç, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Takimi, i organizuar nga Ambasada Bullgare dhe Oda Ekonomike Maqedono-Bullgare (MBCC), ilustron qëndrueshmërinë dhe dinamizmin e partneriteteve bilaterale të biznesit që vazhdojnë të zhvillohen pavarësisht nga mjedisi sfidues ekonomik në vitet e fundit. Bullgaria zë pozitën e partnerit të pestë më të rëndësishëm tregtar të Maqedonisë së Veriut dhe destinacionit të dytë më të rëndësishëm të eksportit.

 • 22 november 2023Serbia po planifikon një investim prej 2 miliardë eurosh në energjinë e rinovueshme përmes bashkëpunimit me kompanitë kineze

  Qeveria serbe planifikon të punojë me firmat kineze Shanghai Fengling Renewable dhe Zidjin Mining Group për të zhvilluar një termocentral hibrid të rinovueshëm diellor dhe të erës me një kapacitet prej të paktën 1.5 GW, duke synuar të prodhojë 30,000 t hidrogjen të rinovueshëm në vit, ka BalkanEngineer.com. mësuar nga icis.com. Organizata kineze Shanghai Fengling Renewables është e interesuar të investojë në kapacitetin e energjisë së rinovueshme dhe kapacitetin e ruajtjes në Serbi, veçanërisht në prodhimin e hidrogjenit të rinovueshëm, dhe partnerët strategjikë për Serbinë Zidjin Mining Group po konsiderojnë termocentralin hibrid që do të ndërtohet në qarkun Borski, Lindore. Serbisë.

 • 20 november 2023Kompania bullgare Invenio Partners dhe ACP Austriake krijojnë një ofrues lider të trajnimeve për biznes dhe IT në Serbi

  Firma bullgare e investimeve Invenio Partners dhe Accession Capital Partners me bazë në Vjenë kanë blerë njësinë e arsimit profesional të Link Group të Serbisë dhe planifikojnë ta përdorin atë për të ndërtuar një ofrues kryesor të arsimit profesional të IT dhe biznesit në Evropën Juglindore. Këtë e mësoi BalkanEngieer.com nga intellinews.com. Vlera e blerjes nuk u zbulua. Invenio dhe ACP do të ndihmojnë Link Group të zhvillojë ofertën e tij të produkteve për të përmbushur nevojën gjithnjë në rritje për të përmirësuar profesionistët e rinj, duke prezantuar programe të reja për të përmbushur kërkesat dinamike të segmentit B2B.

 • 15 november 2023Lidhja e gazit Serbi-Bullgari pritet të përfundojë në nëntor 2023

  Ministrja e Minierave dhe Energjisë së Serbisë Dubravka Jedovic Handanovic deklaroi se lidhja e gazit Serbi-Bullgari do të përfundojë në dy javët e para të nëntorit gjatë vizitës së tij në kantierin e ndërtimit në fund të tetorit, mësoi BalkanEngineer.com i BTA. Puna për ndërlidhjen e gazit është në fazën përfundimtare, me rreth 98% të aktiviteteve të projektit tashmë të përfunduara. Pas përfundimit të punimeve të ndërtimit, kantieri do të nisë procedurat për marrjen e lejeve të nevojshme për të siguruar që gazsjellësi të vihet në punë në javët në vijim. Sipas fjalëve të ministrit Handanoviq, interkonektori i gazit me Bullgarinë është i një rëndësie strategjike për Serbinë, pasi do të diversifikojë burimet e furnizimit me gaz dhe do të lejojë marrjen e gazit nga Azerbajxhani dhe terminali LNG në Greqi.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 december 2023Kompania rumune E.ON instaloi një instalim PV për prodhuesin e tullave Cemacon

  E.ON Energie Romania ka përfunduar një impiant të ri fotovoltaik për nevojat e prodhuesit rumun të tullave Cemacon, mësoi BalkanEnigineer.com nga Green-forum.eu Vlera e investimit arrin në rreth 850,000 euro. Me një kapacitet të instaluar mbi 1 MWh, impianti do të shërbejë një pjesë të rëndësishme të nevojave për energji elektrike të parkut industrial Recea. Si rezultat, Cemacon do të reduktojë çdo vit emetimet e tij me rreth 300 t CO2 dhe do të optimizojë kostot e energjisë me rreth 83,000 euro. Në çatinë e fabrikës Recea është instaluar një sistem i përbërë nga 2176 module fotovoltaike me teknologji monokristaline. Ai do të gjenerojë mesatarisht 976 MWh në vit.

 • 28 november 2023Komuna e Svishtov (Bullgari) prezantoi një projekt për ndërtimin e Parkut Teknologjik Industrial të Danubit me vlerë 50 milionë

  Komuna e Svishtov (Bullgari) është një hap më afër realizimit të planit të saj ambicioz për krijimin e Parkut Teknologjik Industrial Danub, pasi ka dorëzuar zyrtarisht projekt propozimin e saj për investime me vlerë rreth 50 milionë leva, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Nisma është pjesë e procedurës BG-RRP-3.007 të "Programit për mbështetjen publike për zhvillimin e zonave industriale, parqeve dhe territoreve të ngjashme dhe për tërheqjen e investimeve" në kuadër të Planit Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë. Pëlqimi i Këshillit Bashkiak i mundëson “Parkut Teknologjik Industrial – Svishtov” EOOD të aplikojë për financim, gjë që do të ndihmonte zhvillimin e suksesshëm të projektit.

 • 23 november 2023Aquila blen prodhuesin rumun të aerosoleve të makinave Romtec për 3.2 milionë euro

  Kompania rumune e shpërndarjes dhe logjistikës FMCG Aquila ka thënë se do të blejë 100% të prodhuesit lokal të autoaerosoleve Romtec, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Transaksioni, me vlerë 3.2 milionë euro (3.42 milionë dollarë), do të përfundojë pas një auditimi dhe pas marrjes së miratimeve rregullatore nga autoriteti i konkurrencës. Me rastin e investimit në shkallë të gjerë, Katalin Vasile, CEO i Aquila, zbuloi se kompania planifikon të bëjë më shumë blerje në të ardhmen. Romtec u krijua 30 vjet më parë dhe aktualisht është në pronësi të Green Ideas Group MTC (80%) dhe FLM Group Green MTC (20%). Në fund të vitit 2022, Romtec kishte 47 punonjës, të ardhura prej 25 milionë lei dhe fitim neto prej 1.3 milionë lei (279,860 dollarë/261,570 euro).

 • 21 november 2023Kompania shqiptare e investimeve Gjonaj Group Holdings blen GreenNat Solar Park Ballsh për 1.95 milionë euro

  Një automjet me qëllim të veçantë i kompanisë shqiptare të investimeve Gjonaj Group Holdings ka blerë GreenNat Solar Park Ballsh, i cili po zhvillon një termocentral 100 MW në Balsh, në jug të Shqipërisë, për 1.95 milionë euro, mësoi BalkanEngineer.com nga Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, themeluar në prill të këtij viti i Gjonajt dhe zhvilluesi i burimeve të rinovueshme Ener Trade, bleu GreeNNat nga grupi lokal i ndërtimit dhe energjisë Shijaku. Në janar, qeveria shqiptare tha se kishte miratuar kërkesën e GreeNNat për të zhvilluar një impiant diellor 100 MW në vendin e një rafinerie të braktisur të naftës në Balsh, me ndërtimin që pritet të përfundojë brenda 60 muajve.

 • 18 november 2023Divizioni i Imperial Tobacco në Maqedoninë e Veriut ka emëruar një menaxher të ri të përgjithshëm

  Imperial Tobacco TKC, divizioni me bazë në Maqedoninë e Veriut i kompanisë britanike të duhanit Imperial Tobacco Group, tha se ka emëruar Sophie Emily Hogg si CEO të re, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Imperial Tobacco TKC është pjesë e Imperial Brands PLC, një organizatë globale konsumatore dhe kompania e katërt më e madhe ndërkombëtare e duhanit në botë, që operon në 120 tregje. Në nivel global, grupi punëson 27,500 njerëz, me biznesin e tij kryesor të ndërtuar rreth një portofoli gjithëpërfshirës të cigareve dhe produkteve të tjera të duhanit. Markat e kompanisë shiten në tregjet anembanë botës dhe ndër markat më të njohura janë cigaret Davidoff, JPS dhe West, si dhe letrat Rizla dhe marka pioniere blu.

 • 17 november 2023Statkraft Devoll Hydropower, një koncesioner dyvjeçar në Shqipëri, po i bashkohet bursës së energjisë në vend

  Devoll Hydropower, një degë e kompanisë norvegjeze të energjisë së rinovueshme Statkraft, e cila është koncesionare e dy hidrocentraleve në Shqipëri, është bërë anëtare e Bursës Shqiptare të Energjisë (Alpex), mëson BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Dy hidrocentralet e Statkraft të vendosura në lumin Devoll, pikërisht Moglica dhe Banja, gjenerojnë gjithsej rreth 700 GWh në vit. Kostot totale të investimit të projektit hidroenergjetik të Devollit vlerësohen në 590 milionë euro (629 milionë dollarë). Bursa Shqiptare e Energjisë - Alpex u themelua në tetor 2020 nga operatori shqiptar i sistemit të transmetimit OST dhe partneri i tij kosovar KOSTT si aksionarë me përkatësisht 57.25% dhe 42.75%.

Shiko gjithcka »