Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Evenimente

 • 13 april 2021Grupul canadian Armstrong transfera o parte din productia sa in Romania

  Grupul canadian Armstrong Fluid Technology – producator de pompe utilizate in instalatiile de incalzire, racire, sanitare si de alimentare cu apa, a transferat catre fabrica sa din Jimbolia, judetul Timis, Romania, o parte din productia derulata anterior pe alte piete europene. Compania si-a extins capacitatea de productie la fabrica din Romania, iar produsele realizate in tara deja deservesc clientii grupului din intreaga lume. Procesul complex de integrare a implicat si o mutare a activitatii de productie a pompelor din Ungaria in Romania. La nivel mondial compania are peste 1200 de specialisti care lucreaza in opt unitati de productie pe 4 continente.

 • 08 april 2021Serbia aloca fonduri pentru reteaua de alimentare cu apa si statii de epurare

  Un total de 190 de milioane de euro din bugetul de stat al Serbiei vor fi investiti in constructia unei retele de canalizare de 260 km si trei statii de epurare. In plus, au fost alocati 118 milioane de euro pentru construirea unui nou depozit regional de deseuri si a instalatiei de incinerare a deseurilor. Constructia depozitului regional de deseuri din Kragujevac va rezolva una dintre principalele probleme de mediu, iar reteaua de canalizare va imbunatati in mod semnificativ infrastructura si calitatea vietii cetatenilor. Facilitatile de tratare a apelor uzate vor fi construite in orasul Kragujevac, satele Stragari si Batocina.

 • 06 april 2021Compania bulgara ТВЅ Group isi extinde activitatea in Romania

  Compania bulgara de tehnologie Telelink Business Services Group (ТВЅ Group) isi extinde activitatea in Romania. Compania va infiinta o filiala detinuta integral in Romania, care va purta numele de Telelink Business Services si va avea un capital social inregistrat de 10 000 EUR. In prezent Telelink furnizeaza serviciile sale in Romania, printre care este sistemul de bilete care functioneaza in 20 de orase. Activitatea companiei ТВЅ Grоuр este axata pe domeniul infrastructurii IT, securitatea informatiilor, transformarea digitala si datele mari (big data) si managementul serviciilor. Compania este prezenta si in Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Albania si Slovenia.

 • 01 april 2021Compania bulgara de IT BULPROS intra in fuziune cu ec4u

  Compania bulgara de software BULPROS si ec4u din Germania au incheiat un acord de fuziune, a aflat BalkanEngineer.com dintr-un mesaj al companiei BULPROS. Prin aceasta cele doua organizatii, a caror cooperare a inceput in 2018, isi vor uni fortele in furnizarea urmatoarei generatii de servicii cloud digitale. Compania mixta care va avea peste 1400 de angajati in 25 de birouri din 11 tari, este sustinuta de organizatia paneuropeana pentru investitii de capital privat Silverfleet Capital, care a investit in participatie majoritara in compania nou formata. In curs de aprobare este fuziunea celor doua companii de catre autoritatile de reglementare.

 • 30 march 2021Interenergo si Trigal construiesc o centrala eoliana in Macedonia de Nord

  Filiala slovena a companiei energetice Kelag – Interenergo si compania de investitii Trigal vor construi centrala eoliana Gevgelija in Municipiul Bogdanci, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenEnergyNews.com. Centrala va avea o putere instalata de 30 MW, iar investitia este estimata la 40 de milioane de euro. Se asteapta ca parcul eolian sa genereze energie de 72 GWh pe an, care va asigura furnizarea de energie electrica catre 18 000 de gospodarii. Potrivit directorului Interenergo – Blaz Sterk, compania intentioneaza sa instaleze sase turbine eoliene, care vor fi puse in exploatare pana in anul 2023.

 • 25 march 2021CTP Invest isi extinde prezenta in Serbia

  Anul acesta compania olandeza CTP Invest – proprietar de spatii industriale, intentioneaza sa-si extinda prezenta in Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la еKapija.com. Compania va incepe constructia unei noi facilitati in parcul industrial CTPark Belgrade West din capitala Belgrad. Aceasta va acoperi o suprafata de 7000 m2 si se asteapta sa fie finalizata pana la sfarsitul anului 2021. In plus, in iulie 2020, CTP a inceput constructia unei noi facilitati in parcul CTPark Kragujevac, mun. Kragujevac, cu o suprafata de 30 000 m2 pentru producatorul de scaune auto Yanfeng Seating, in care vor fi deschise peste 300 de locuri de munca.

 • 23 march 2021Compania energetica macedoneana AD ESM urmeaza sa fie modernizata

  In cadrul cooperarii bilaterale intre Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Macedonia de Nord, compania energetica macedoneana AD ESM a primit sprijin tehnic de la USAID sub forma unui proiect de modernizare a activitatii companiei. Proiectul a fost dezvoltat de compania americana de consultanta si inginerie Tetra Tech. Inc. Programul de modernizare al AD ESM se bazeaza pe o analiza cuprinzatoare a operatiunilor companiei energetice si ofera solutii pentru imbunatatirea eficientei prin imbunatatiri in segmente precum gestionarea strategiei minelor, gestionarea energiei regenerabile, sectorul IT, managementul resurselor umane si multe altele.

 • 18 march 2021SHARE Architects Days reuneste arhitecti din Europa

  In perioada 13 - 16 aprilie 2021 va avea loc evenimentul virtual SHARE Architects Days. Acesta va reuni arhitecti si investitori din diferite tari europene. In perioada evenimentului SHARE Architects Days studiourile de arhitectura isi vor prezenta portofoliul si vor organiza intalniri individuale virtuale. Programul va include o expozitie virtuala pentru afaceri arhitecturale, un program de conferinte, prezentari live si apeluri video. Fiecare dintre zilele evenimentului va fi dedicat unui anumit subiect: arhitectura educationala si culturala; asistenta medicala si arhitectura publica; arhitectura in domeniul hotelier si spatiile de birouri; arhitectura rezidentiala.

 • 16 march 2021Continental a deschis o noua fabrica in Serbia

  O noua fabrica a companiei germane Continental Automotive Srbije a fost deschisa la Novi Sad, Serbia. Aceasta va produce tablouri si afisaje de bord auto, precum si sisteme inteligente de control. Investitia in fabrica se ridica la 140 de milioane de euro. Aceasta face parte din unitatea de afaceri Human Machine Interface, care se concentreaza pe dezvoltarea solutiilor interioare pentru vehicule. Noua baza de productie este de asteptat sa angajeze peste 500 de persoane. Potrivit declaratiei primarului din Novi Sad, Miloš Vučević, se asteapta ca instalarea primului echipament si inceperea productiei sa devina realitate in al doilea trimestru al anului 2021.

 • 11 march 2021Grampet Group isi extinde activitatea in Slovenia

  Grampet Group, cel mai mare grup feroviar si operator logistic privat din Romania si Europa Centrala si de Sud-Est, a inceput operatiuni si in Slovenia, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Astfel grupul isi extinde activitatea diviziei de transport feroviar de marfa la zece tari din regiune. Divizia Grampet Group include Grup Feroviar Roman (GFR) – Romania, Train Hungary Budapest, Train Hungary – sucursala Zagreb, Bulgarian Railway Company, Eurorail Logistics doo – Serbia, Grampet Cargo – Austria si Train Hungary – sucursala Ljublijana. Divizia ofera solutii logistice prin intermediul unei flote de aproximativ 20 000 vagoane si 400 locomotive.