Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Solutia MIXIT a producatorului de pompe Grundfos contribuie la certificarea LEED Gold a propriei sale fabrici din Serbia

28 may 2024

In Bulgarian

 

Construita in 2013, fabrica Grundfos din Indjija, Serbia, produce cea mai recenta generatie pompe de circulatie eficiente din punct de vedere energetic a brandului international consacrat. In cadrul ultimului proiect de extindere, suprafata facilitatii aproape s-a dublat, fiind adaugata o noua suprafata de 17 600 m2, si, de asemenea, respecta certificarea LEED Gold, indeplinand ambitiile Grundfos pentru un consum eficient de apa si energie. Pentru nivelul ridicat de sustenabilitate al fabricii contribuie si MIXIT – o solutie proprie a companiei pentru bucla de amestec de tip „all-in-one”, cu ajutorul careia a fost implementat sistemul HVAC si astfel a fost crescuta in mod semnificativ eficienta energetica.

 

 

La fel ca la toate proiectele constructive Grundfos, inca de la bunul inceput au fost stabilite obiective clar definite pentru un consum durabil de resurse. De aceea, sistemul HVAC la fabrica renovata din Serbia se bazeaza pe solutia pentru bucla de amestec MIXIT, care, in combinatie cu pompele Grundfos de inalta eficienta, optimizeaza eficienta energetica si ofera control si monitorizare completa in timp real. In acest fel, se obtine si certificarea la nivel Gold conform LEED. Cheia cu privire la obtinerea unei eficiente si confort maxim a fost de a se garanta ca MIXIT se va integra si va comunica fara probleme cu sistemul existent de management al cladirii (BMS) fabricii – Sauter Vision Center (SVC)”, au explicat de la Grundfos Serbia.

 

Inca de la inceputul proiectului, specialistii de produse de la sediul central Grundfos din Danemarca colaboreaza cu echipa locala de management a facilitatii, pentru a proiecta in mod optim sistemul HVAC si implementarea sistemului MIXIT. Specialistii colaboreaza si cu dezvoltatorii Sauter, care doar in cadrul unei singure dupa-amiezi au patruns in solutia aleasa si au definit pasii necesari pentru procesul de integrare. Implementarea efectiva a lucrarilor de instalare si punere in functiune se va realiza in urmatoarele 6 luni, fiind instalate 9 unitati de controlere MIXIT de diferite dimensiuni, 28 buc. pompe de circulatie MAGNA3 si 27 buc. TPE, multe dintre care cu motoare IE5 ultra-premium eficiente.

 

 

Dispozitivele MIXIT se integreaza in sistemul cladirii SVC BMS prin kitul de comunicare Modbus RTU. Busul de camp incorporat MIXIT este, de asemenea, echipat pentru comunicare prin Modbus TCP si BACnet (MS/TP sau IP). Majoritatea datelor sunt transferate wireless intre pompele MAGNA3 si modulele MIXIT, iar de la acestea si catre BMS”, au explicat de la companie.

 

Ca rezultat, o serie de parametri importanti, cum ar fi temperatura, debit, functiile de limitare si altele pot fi deja monitorizati si gestionati prin BMS. In plus, prin sistemul de management al cladirii fabricii, fiecare punct de referinta din spatiul cladirii poate fi controlat pentru a se asigura un confort optim pentru angajatii din toate zonele administrative si de productie.

 

SC Grundfos Pompe Romania SRL
Adresa: BRO-013714 sector 1, Bucuresti, str. Tipografilor nr. 11-15, complex S-Park, cladirea A2, etaj 2
Telefon: +40 21 200 4100
E-mail: romania@grundfos.com
 
Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!
 

 

Sursa material foto: Grundfos Serbia, Grundfos, Konstruktor (YouTube)

Articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16 december 2024Unisyst Engineering cu un comentariu cu privire la cadrul de reglementare pentru construirea sistemelor inteligente de contoriza

    Definit la art. 2, pct. 28 din Directiva privind eficienta energetica (2012/27/UE), “sistem de contorizare inteligenta” inseamna un sistem electronic care poate masura consumul de energie oferind mai multe informatii decat un contor traditional si care poate transmite si primi date utilizand o anumita forma de comunicatii electronice. Pentru a se incuraja investitiile necesare pentru proiectarea, integrarea si dezvoltarea retelelor inteligente, Parlamentul European a luat act de necesitatea crearii unui cadru de reglementare robust. A fost subliniat faptul ca statele membre ar trebui sa sustina un numar suficient de proiecte pilot pentru utilizatorii casnici, in scopul de a creste gradul de continuitate din societate.

  • 06 december 2024Indumatic: Furtunurile de cauciuc la pompele peristaltice Flowrox rezolva problema cu depunerile de calcar la o fabrica norvegia

    La o topitorie din Norvegia au aparut probleme cu depunerile de calcar pe partile interne ale pompei centrifuge folosite la evacuarea apei din procesul de productie. Apa tehnologica contine o multime de sedimente carbonatice, ceea ce cauzeaza intreruperi frecvente si periodice repetate cu privire la functionarea sa normala. Prin urmare, de la conducerea uzinei au decis sa inlocuiasca pompa cu una noua, o cerinta suplimentara fata de pompa fiind ca aceasta sa goleasca un rezervor cu o adancime de 3 m, situat exact sub pompa.

  • 04 december 2024Kimex: Flexlite GXe-C sunt noile pistoale de sudura MIG/MAG cu cobot, care integreaza intregul know-how Kemppi

    Kemppi a completat gama sa de propuneri pentru sudare robotizata cu coboti, adaugand in portofoliul sau de arzatoare noile modele Flexlite GXe-C. Aceasta noua solutie transfera precizia si fiabilitatea procesului de sudare, cu care se disting produsele Kemppi, in lumea automatizarii. Aceasta se integreaza in mod perfect in sistemele pentru sudare robotizata cu roboti colaborativi. Conceputa pentru o sudura usoara si eficienta maxima, gama de arzatoare GXe-C pentru coboti combina tot ce este mai bun din tehnologia arzatoarelor Kemppi cu compatibilitate perfecta cu aplicatii robotizate, ceea ce ofera posibilitate sistemelor automatizate de sudura sa functioneze la o performanta maxima.

  • 30 november 2024Centrul de prelucrare RAIS M550 asigura o viteza mare de operare chiar si in conditii severe de exploatare

    Centrul de prelucrare verticala RAIS M550 timp de 20 de ani reprezinta o dezvoltare lider pe piata, care s-a impus ca un reper in domeniul tehnologiei de debitare a metalelor. Solutia este conceputa pentru diverse procese de prelucrare a metalelor atunci cand se lucreaza cu piese de dimensiuni medii, realizate cu precizie extrema si viteze mari de debitare si livrare. “RAIS M550 dispune de un ansamblu de arbore tip caseta, care nu necesita intretinere, rulmenti axiali radiali de precizie, precum si o forta de strangere axiala imbunatatita care elimina vibratiile in conditii severe de exploatare in timpul procesului de lucru”, au declarat de la compania de productie dovedita RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 27 november 2024Pompe de circulatie Grundfos reduc costurile cu energia electrica ale sistemului HVAC intr-un hotel din Budapesta

    “In societatea moderna, factori de decizie din fiecare sector industrial, sunt purtatori de gandire ecologica, impunand astfel aspiratia pentru un viitor mai durabil. De aceea, atunci cand renumitul Anantara New York Palace Budapest Hotel a identificat prezenta unor pompe vechi, ineficiente in sistemele sale de incalzire si racire, de la hotel au apelat in mod direct la Grundfos, pentru a descoperi solutii de pompare inteligente si eficiente din punct de vedere energetic. Ca urmare au fost livrate si instalate 63 de pompe TPE, TPE3 si MAGNA3”, au comentat de la companie pentru BalkanEngineer.com.

  • 19 november 2024Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite a castigat premiul Red Dot

    Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite, destinata pentru gestionarea sistemelor de alimentare cu apa si incalzire, a castigat prestigiosul premiu Red Dot Award pentru inovatie in design, au anuntat de la companie pentru BalkanEngineer.com. Premiul confirma angajamentul companiei Grundfos fata de dezvoltarea durabila si modernizarea sectorului apei, folosind tehnologii pentru cresterea eficientei si durabilitatii. Proiectul include o solutie digitala inovatoare care permite utilizatorilor sa-si monitorizeze si gestioneze sistemele de apa prin aplicatii mobile si platforme cloud.

Vedeti toate »

Noutati

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »

Evenimente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »