In Bulgarian. In Macedonian.
In anul 2016 liderul tehnologic japonez Fanuc a prezentat noul sau robot colaborativ, cu capacitate de ridicare de pana la 7 kg. “Primul model din seria roboti pentru lucrari comune cu oameni de la Fanuc – CR-35iA, care se ofera pe piata europeana din anul 2015, se afla deja in productie de masa. Noul robot colaborativ poarta denumirea de CR-7iA, iar mecanica acestuia corespunde robotilor din seria LR Mate (LR Mate 200iD)”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la centrul regional Fanuc pentru Europa de Sud-Est.
Specialistii europeni au avut deja posibilitatea de a vedea noul robotul CR-7iA la expozitia tehnica specializata TechniShow din Olanda in luna martie, la forumul Industrie din Franta si MACH din Marea Britanie in luna aprilie si in luna iunie la expozitia Automatica din Germania.
Timp in care robotii industriali, in conformitate cu cerintele in vigoare, este necesar sa fie asigurati cu bariere de protectie, pentru a se garanta siguranta operatorilor si a personalului, robotii colaborativi pot lucra umar la umar cu oameni fara utilizarea barierelor, datorita functiilor de protectie incorporate in constructia acestora. “Noului robot CR-7iA vor fi acordate atat operatiuni de rutina, cat si manipulari in locuri de munca cu conditii ergonomice nefavorabile. Operatorii asista la procesul de lucru cu obiceiurile sale cognitive si capacitatile senzoriale in paralel cu acest robot, astfel incat omul si masina sa poata indeplini sarcinile atribuite in modul cel mai potrivit”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la centrul regional Fanuc.
Debutul pe piata de anul trecut al robotului CR-35iA a provocat un interes serios in diferite domenii ale industriei, provocat de posibilitatile pe care acesta ofera cu privire la automatizarea diferitele activitati de productie, care necesita flexibilitate din partea operatorului si capacitate de ridicare de pana la 35 kg. “Proiectarea noului robot colaborativ CR-7iA cu o capacitate mai mica de ridicare este urmatarea etapa din strategia companiei Fanuc de a extinde seria sa de roboti colaborativi, pentru a asigura robot potrivit pentru fiecare sarcina tehnologica”, au declarat in concluzie de la centrul regional Fanuc.
Sediul central pentru Europa de Sud-Est:
Adresa: Bulgaria, Sofia 1588, b-dul. „Okolovrastno shose” 467 Centrul de logistica STAD
Telefon: 00359 2 963 33 19, 00359 2 963 32 86
E-mail: service.bg@fanuc.eu
Sursa material fotografic: Centrul regional Fanuc pentru Europa de Sud-Est, Fanuc