Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Noul robot colaborativ de la Fanuc CR-7iA - umar la umar cu oameni in diverse activitati tehnologice

14 october 2016

In Bulgarian.   In Macedonian.

 

In anul 2016 liderul tehnologic japonez Fanuc a prezentat noul sau robot colaborativ, cu capacitate de ridicare de pana la 7 kg. “Primul model din seria roboti pentru lucrari comune cu oameni de la Fanuc – CR-35iA, care se ofera pe piata europeana din anul 2015, se afla deja in productie de masa. Noul robot colaborativ poarta denumirea de CR-7iA, iar mecanica acestuia corespunde robotilor din seria LR Mate (LR Mate 200iD)”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la centrul regional Fanuc pentru Europa de Sud-Est.

 

 

Specialistii europeni au avut deja posibilitatea de a vedea noul robotul CR-7iA la expozitia tehnica specializata TechniShow din Olanda in luna martie, la forumul Industrie din Franta si MACH din Marea Britanie in luna aprilie si in luna iunie la expozitia Automatica din Germania.

 

Timp in care robotii industriali, in conformitate cu cerintele in vigoare, este necesar sa fie asigurati cu bariere de protectie, pentru a se garanta siguranta operatorilor si a personalului, robotii colaborativi pot lucra umar la umar cu oameni fara utilizarea barierelor, datorita functiilor de protectie incorporate in constructia acestora. “Noului robot CR-7iA vor fi acordate atat operatiuni de rutina, cat si manipulari in locuri de munca cu conditii ergonomice nefavorabile. Operatorii asista la procesul de lucru cu obiceiurile sale cognitive si capacitatile senzoriale in paralel cu acest robot, astfel incat omul si masina sa poata indeplini sarcinile atribuite in modul cel mai potrivit”, au declarat pentru BalkanEngineer.com de la centrul regional Fanuc.

 

Debutul pe piata de anul trecut al robotului CR-35iA a provocat un interes serios in diferite domenii ale industriei, provocat de posibilitatile pe care acesta ofera cu privire la automatizarea diferitele activitati de productie, care necesita flexibilitate din partea operatorului si capacitate de ridicare de pana la 35 kg. “Proiectarea noului robot colaborativ CR-7iA cu o capacitate mai mica de ridicare este urmatarea etapa din strategia companiei Fanuc de a extinde seria sa de roboti colaborativi, pentru a asigura robot potrivit pentru fiecare sarcina tehnologica”, au declarat in concluzie de la centrul regional Fanuc.

 

Sediul central pentru Europa de Sud-Est:

Adresa: Bulgaria, Sofia 1588, b-dul. „Okolovrastno shose” 467 Centrul de logistica STAD

Telefon: 00359 2 963 33 19, 00359 2 963 32 86

E-mail: service.bg@fanuc.eu

 

 

Sursa material fotografic: Centrul regional Fanuc pentru Europa de Sud-Est, Fanuc

Articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16 december 2024Unisyst Engineering cu un comentariu cu privire la cadrul de reglementare pentru construirea sistemelor inteligente de contoriza

    Definit la art. 2, pct. 28 din Directiva privind eficienta energetica (2012/27/UE), “sistem de contorizare inteligenta” inseamna un sistem electronic care poate masura consumul de energie oferind mai multe informatii decat un contor traditional si care poate transmite si primi date utilizand o anumita forma de comunicatii electronice. Pentru a se incuraja investitiile necesare pentru proiectarea, integrarea si dezvoltarea retelelor inteligente, Parlamentul European a luat act de necesitatea crearii unui cadru de reglementare robust. A fost subliniat faptul ca statele membre ar trebui sa sustina un numar suficient de proiecte pilot pentru utilizatorii casnici, in scopul de a creste gradul de continuitate din societate.

  • 06 december 2024Indumatic: Furtunurile de cauciuc la pompele peristaltice Flowrox rezolva problema cu depunerile de calcar la o fabrica norvegia

    La o topitorie din Norvegia au aparut probleme cu depunerile de calcar pe partile interne ale pompei centrifuge folosite la evacuarea apei din procesul de productie. Apa tehnologica contine o multime de sedimente carbonatice, ceea ce cauzeaza intreruperi frecvente si periodice repetate cu privire la functionarea sa normala. Prin urmare, de la conducerea uzinei au decis sa inlocuiasca pompa cu una noua, o cerinta suplimentara fata de pompa fiind ca aceasta sa goleasca un rezervor cu o adancime de 3 m, situat exact sub pompa.

  • 04 december 2024Kimex: Flexlite GXe-C sunt noile pistoale de sudura MIG/MAG cu cobot, care integreaza intregul know-how Kemppi

    Kemppi a completat gama sa de propuneri pentru sudare robotizata cu coboti, adaugand in portofoliul sau de arzatoare noile modele Flexlite GXe-C. Aceasta noua solutie transfera precizia si fiabilitatea procesului de sudare, cu care se disting produsele Kemppi, in lumea automatizarii. Aceasta se integreaza in mod perfect in sistemele pentru sudare robotizata cu roboti colaborativi. Conceputa pentru o sudura usoara si eficienta maxima, gama de arzatoare GXe-C pentru coboti combina tot ce este mai bun din tehnologia arzatoarelor Kemppi cu compatibilitate perfecta cu aplicatii robotizate, ceea ce ofera posibilitate sistemelor automatizate de sudura sa functioneze la o performanta maxima.

  • 30 november 2024Centrul de prelucrare RAIS M550 asigura o viteza mare de operare chiar si in conditii severe de exploatare

    Centrul de prelucrare verticala RAIS M550 timp de 20 de ani reprezinta o dezvoltare lider pe piata, care s-a impus ca un reper in domeniul tehnologiei de debitare a metalelor. Solutia este conceputa pentru diverse procese de prelucrare a metalelor atunci cand se lucreaza cu piese de dimensiuni medii, realizate cu precizie extrema si viteze mari de debitare si livrare. “RAIS M550 dispune de un ansamblu de arbore tip caseta, care nu necesita intretinere, rulmenti axiali radiali de precizie, precum si o forta de strangere axiala imbunatatita care elimina vibratiile in conditii severe de exploatare in timpul procesului de lucru”, au declarat de la compania de productie dovedita RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 27 november 2024Pompe de circulatie Grundfos reduc costurile cu energia electrica ale sistemului HVAC intr-un hotel din Budapesta

    “In societatea moderna, factori de decizie din fiecare sector industrial, sunt purtatori de gandire ecologica, impunand astfel aspiratia pentru un viitor mai durabil. De aceea, atunci cand renumitul Anantara New York Palace Budapest Hotel a identificat prezenta unor pompe vechi, ineficiente in sistemele sale de incalzire si racire, de la hotel au apelat in mod direct la Grundfos, pentru a descoperi solutii de pompare inteligente si eficiente din punct de vedere energetic. Ca urmare au fost livrate si instalate 63 de pompe TPE, TPE3 si MAGNA3”, au comentat de la companie pentru BalkanEngineer.com.

  • 19 november 2024Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite a castigat premiul Red Dot

    Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite, destinata pentru gestionarea sistemelor de alimentare cu apa si incalzire, a castigat prestigiosul premiu Red Dot Award pentru inovatie in design, au anuntat de la companie pentru BalkanEngineer.com. Premiul confirma angajamentul companiei Grundfos fata de dezvoltarea durabila si modernizarea sectorului apei, folosind tehnologii pentru cresterea eficientei si durabilitatii. Proiectul include o solutie digitala inovatoare care permite utilizatorilor sa-si monitorizeze si gestioneze sistemele de apa prin aplicatii mobile si platforme cloud.

Vedeti toate »

Noutati

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »

Evenimente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »