Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Grundfos MIXIT ofera un control maxim asupra buclei de amestec in instalatiile de incalzire la cladirile rezidentiale

18 june 2024

In Bulgarian In Macedonian  In Serbian

 

Compania energetica germana OVE, care este angajata in proiectarea, implementarea si exploatarea sistemelor HVAC si are peste 450 de proiecte finalizate in toata tara, coopereaza de mult timp cu Grundfos in ceea ce priveste optimizarea functionarii instalatiilor si atingerea eficientei maxime. In acest fel OVE a inceput sa foloseasca solutia pentru bucle de amestec cu control integrat la pompele Grundfos inca din 2017, iar acum pariaza cu indrazneala si pe ultima generatie MIXIT, introdusa de Grundfos in primavara anului 2021. Cum reflecta dispozitivul inovator asupra sistemului de incalzire intr-un proiect specific al unei cladiri rezidentiale, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la Grundfos.

 

 

Primul proiect al OVE, in care utilizeaza noua generatie MIXIT, este o proprietate rezidentiala din Bad Rothenfelde, Germania. Santierul a fost finalizat in 2021 si are opt unitati rezidentiale, alte opt urmand sa fie construite in a doua faza a lucrarilor de constructie. Tehnologia de incalzire este deja proiectata pentru toate cele 16 locuinte.

 

Bucla de amestec, realizata cu Grundfos MIXIT, asigura o scadere a temperaturii fluxului pana la nivelul circuitului de alimentare. Pentru a se intampla acest lucru, o parte din debitul de retur din reteaua de alimentare se adauga la cel total, care are o temperatura de aproximativ 60°C pana la 70°C. Returul se face la o temperatura de aproximativ 25°C pana la 30°C, iar temperatura necesara pentru circuitul de alimentare este de circa 40 - 45°C. „Folosirea unei astfel de bucle de amestecare ca solutie completa este mult mai usoara si mai eficienta, in loc sa fie nevoie sa proiectati si sa instalati fiecare componenta separat”, au mentionat de la Grundfos Bulgaria si au adaugat: “Interactiunea perfecta dintre modulul de control si pompa este, de asemenea, un avantaj imens, deoarece trebuie sa configurati doar modulul de control, nu fiecare componenta individuala. Concluzia este ca solutia face extrem de usoara si precisa adaptarea debitului si gasirea ∆T optima (n.red. diferenta dintre temperaturile de alimentare si retur) in scopul obtinerii unei functionari mai eficiente”.

 

 

Intregul sistem de incalzire din cladirea rezidentiala este monitorizat de la distanta din sala de control de la sediul OVE. Acest lucru este posibil datorita propriei interfete RJ45, cu care este echipata noua generatie MIXIT.

 

MIXIT poate fi folosita nu doar in instalatiile noi, dar si la modernizarea instalatiilor vechi. Aceasta solutie “all-in-one” de la Grundfos sa dovedit deja in zeci de proiecte. Aceasta reduce costurile de proiectare si instalare, este usor de instalat si operat si ne ofera un control maxim asupra functionarii buclei de amestec. Iar posibilitatea de monitorizare prin intermediul platformei cloud a facut conceptul si mai atractiv pentru operatorii care cauta in mod invariabil sa-si optimizeze facilitatile”, au comentat de la compania OVE.

 

SC Grundfos Pompe Romania SRL
Adresa: BRO-013714 sector 1, Bucuresti, str. Tipografilor nr. 11-15, complex S-Park, cladirea A2, etaj 2
Telefon: +40 21 200 4100
E-mail: romania@grundfos.com
 
Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!
 

 

Sursa material foto: Grundfos

Articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16 december 2024Unisyst Engineering cu un comentariu cu privire la cadrul de reglementare pentru construirea sistemelor inteligente de contoriza

    Definit la art. 2, pct. 28 din Directiva privind eficienta energetica (2012/27/UE), “sistem de contorizare inteligenta” inseamna un sistem electronic care poate masura consumul de energie oferind mai multe informatii decat un contor traditional si care poate transmite si primi date utilizand o anumita forma de comunicatii electronice. Pentru a se incuraja investitiile necesare pentru proiectarea, integrarea si dezvoltarea retelelor inteligente, Parlamentul European a luat act de necesitatea crearii unui cadru de reglementare robust. A fost subliniat faptul ca statele membre ar trebui sa sustina un numar suficient de proiecte pilot pentru utilizatorii casnici, in scopul de a creste gradul de continuitate din societate.

  • 06 december 2024Indumatic: Furtunurile de cauciuc la pompele peristaltice Flowrox rezolva problema cu depunerile de calcar la o fabrica norvegia

    La o topitorie din Norvegia au aparut probleme cu depunerile de calcar pe partile interne ale pompei centrifuge folosite la evacuarea apei din procesul de productie. Apa tehnologica contine o multime de sedimente carbonatice, ceea ce cauzeaza intreruperi frecvente si periodice repetate cu privire la functionarea sa normala. Prin urmare, de la conducerea uzinei au decis sa inlocuiasca pompa cu una noua, o cerinta suplimentara fata de pompa fiind ca aceasta sa goleasca un rezervor cu o adancime de 3 m, situat exact sub pompa.

  • 04 december 2024Kimex: Flexlite GXe-C sunt noile pistoale de sudura MIG/MAG cu cobot, care integreaza intregul know-how Kemppi

    Kemppi a completat gama sa de propuneri pentru sudare robotizata cu coboti, adaugand in portofoliul sau de arzatoare noile modele Flexlite GXe-C. Aceasta noua solutie transfera precizia si fiabilitatea procesului de sudare, cu care se disting produsele Kemppi, in lumea automatizarii. Aceasta se integreaza in mod perfect in sistemele pentru sudare robotizata cu roboti colaborativi. Conceputa pentru o sudura usoara si eficienta maxima, gama de arzatoare GXe-C pentru coboti combina tot ce este mai bun din tehnologia arzatoarelor Kemppi cu compatibilitate perfecta cu aplicatii robotizate, ceea ce ofera posibilitate sistemelor automatizate de sudura sa functioneze la o performanta maxima.

  • 30 november 2024Centrul de prelucrare RAIS M550 asigura o viteza mare de operare chiar si in conditii severe de exploatare

    Centrul de prelucrare verticala RAIS M550 timp de 20 de ani reprezinta o dezvoltare lider pe piata, care s-a impus ca un reper in domeniul tehnologiei de debitare a metalelor. Solutia este conceputa pentru diverse procese de prelucrare a metalelor atunci cand se lucreaza cu piese de dimensiuni medii, realizate cu precizie extrema si viteze mari de debitare si livrare. “RAIS M550 dispune de un ansamblu de arbore tip caseta, care nu necesita intretinere, rulmenti axiali radiali de precizie, precum si o forta de strangere axiala imbunatatita care elimina vibratiile in conditii severe de exploatare in timpul procesului de lucru”, au declarat de la compania de productie dovedita RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 27 november 2024Pompe de circulatie Grundfos reduc costurile cu energia electrica ale sistemului HVAC intr-un hotel din Budapesta

    “In societatea moderna, factori de decizie din fiecare sector industrial, sunt purtatori de gandire ecologica, impunand astfel aspiratia pentru un viitor mai durabil. De aceea, atunci cand renumitul Anantara New York Palace Budapest Hotel a identificat prezenta unor pompe vechi, ineficiente in sistemele sale de incalzire si racire, de la hotel au apelat in mod direct la Grundfos, pentru a descoperi solutii de pompare inteligente si eficiente din punct de vedere energetic. Ca urmare au fost livrate si instalate 63 de pompe TPE, TPE3 si MAGNA3”, au comentat de la companie pentru BalkanEngineer.com.

  • 19 november 2024Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite a castigat premiul Red Dot

    Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite, destinata pentru gestionarea sistemelor de alimentare cu apa si incalzire, a castigat prestigiosul premiu Red Dot Award pentru inovatie in design, au anuntat de la companie pentru BalkanEngineer.com. Premiul confirma angajamentul companiei Grundfos fata de dezvoltarea durabila si modernizarea sectorului apei, folosind tehnologii pentru cresterea eficientei si durabilitatii. Proiectul include o solutie digitala inovatoare care permite utilizatorilor sa-si monitorizeze si gestioneze sistemele de apa prin aplicatii mobile si platforme cloud.

Vedeti toate »

Noutati

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »

Evenimente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »