Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Grundfos MIXIT ofera un control maxim asupra buclei de amestec in instalatiile de incalzire la cladirile rezidentiale

18 june 2024

In Bulgarian In Macedonian  In Serbian

 

Compania energetica germana OVE, care este angajata in proiectarea, implementarea si exploatarea sistemelor HVAC si are peste 450 de proiecte finalizate in toata tara, coopereaza de mult timp cu Grundfos in ceea ce priveste optimizarea functionarii instalatiilor si atingerea eficientei maxime. In acest fel OVE a inceput sa foloseasca solutia pentru bucle de amestec cu control integrat la pompele Grundfos inca din 2017, iar acum pariaza cu indrazneala si pe ultima generatie MIXIT, introdusa de Grundfos in primavara anului 2021. Cum reflecta dispozitivul inovator asupra sistemului de incalzire intr-un proiect specific al unei cladiri rezidentiale, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la Grundfos.

 

 

Primul proiect al OVE, in care utilizeaza noua generatie MIXIT, este o proprietate rezidentiala din Bad Rothenfelde, Germania. Santierul a fost finalizat in 2021 si are opt unitati rezidentiale, alte opt urmand sa fie construite in a doua faza a lucrarilor de constructie. Tehnologia de incalzire este deja proiectata pentru toate cele 16 locuinte.

 

Bucla de amestec, realizata cu Grundfos MIXIT, asigura o scadere a temperaturii fluxului pana la nivelul circuitului de alimentare. Pentru a se intampla acest lucru, o parte din debitul de retur din reteaua de alimentare se adauga la cel total, care are o temperatura de aproximativ 60°C pana la 70°C. Returul se face la o temperatura de aproximativ 25°C pana la 30°C, iar temperatura necesara pentru circuitul de alimentare este de circa 40 - 45°C. „Folosirea unei astfel de bucle de amestecare ca solutie completa este mult mai usoara si mai eficienta, in loc sa fie nevoie sa proiectati si sa instalati fiecare componenta separat”, au mentionat de la Grundfos Bulgaria si au adaugat: “Interactiunea perfecta dintre modulul de control si pompa este, de asemenea, un avantaj imens, deoarece trebuie sa configurati doar modulul de control, nu fiecare componenta individuala. Concluzia este ca solutia face extrem de usoara si precisa adaptarea debitului si gasirea ∆T optima (n.red. diferenta dintre temperaturile de alimentare si retur) in scopul obtinerii unei functionari mai eficiente”.

 

 

Intregul sistem de incalzire din cladirea rezidentiala este monitorizat de la distanta din sala de control de la sediul OVE. Acest lucru este posibil datorita propriei interfete RJ45, cu care este echipata noua generatie MIXIT.

 

MIXIT poate fi folosita nu doar in instalatiile noi, dar si la modernizarea instalatiilor vechi. Aceasta solutie “all-in-one” de la Grundfos sa dovedit deja in zeci de proiecte. Aceasta reduce costurile de proiectare si instalare, este usor de instalat si operat si ne ofera un control maxim asupra functionarii buclei de amestec. Iar posibilitatea de monitorizare prin intermediul platformei cloud a facut conceptul si mai atractiv pentru operatorii care cauta in mod invariabil sa-si optimizeze facilitatile”, au comentat de la compania OVE.

 

SC Grundfos Pompe Romania SRL
Adresa: BRO-013714 sector 1, Bucuresti, str. Tipografilor nr. 11-15, complex S-Park, cladirea A2, etaj 2
Telefon: +40 21 200 4100
E-mail: romania@grundfos.com
 
Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!
 

 

Sursa material foto: Grundfos

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 13 july 2024Controlerele PLC-200 de la Unisyst Engineering ofera o monitorizare si control bazat pe web a proceselor de productie

  Seria de controlere logice programabile PLC-200 ale companiei lider bulgare de productie, inginerie si comerciala Unisyst Engineering sunt special dezvoltate atat pentru nevoile industriale, cat si pentru cele casnice. „Ofera o masurare, monitorizare si control precis al cantitatilor de proces intr-un mod usor de programat. Prin intermediul conectivitatii Wi-Fi, acestea ofera posibilitate de programare si monitorizare bazata pe web a cantitatilor masurate si calculate (100 de pozitii virtuale)”, au informat pentru BalkanEngineer.cоm de la companie.

 • 09 july 2024Printr-o functie inovatoare solutia pentru bucla de amestec Grundfos MIXIT poate controla sursa de incalzire sau de racire

  „Solutia complexa pentru bucle de amestec in sistemele HVAC MIXIT de la Grundfos dispune deja cu inca o caracteristica inovatoare care ii permite sa controleze in mod direct sursa de caldura sau racire, creand in acest fel economii suplimentare de energie”, au anuntat pentru BalkanEngineer.com de la companie. Acest lucru se realizeaza prin iesirea analogica a dispozitivului sau prin intermediul interfetei magistralei de teren a unitatii de control. In acest fel, bucla de amestec este alimentata cu o temperatura optima si sunt reduse pierderile inutile de energie din cauza temperaturilor prea ridicate sau a temperaturilor prea scazute.

 • 03 july 2024Filiala poloneza a companiei Tesy a participat la prestigiosul forum “Targul bunei energii”

  In 2024 targul bunei energii (Targi z Dobrą Energią) a avut loc pe data de 13 iunie in parcarea BIMs PLUS din Bydgoszcz, Polonia. Forumul reprezinta unul dintre cele mai mari targuri industriale din regiunea Kuyavia-Pomerania, iar filiala poloneza a companiei lider Tesy a fost partenerul lui principal. “Am avut placerea de a participa la unul dintre cele mai prestigioase targuri industriale din regiune. Un total de 29 de producatori si-au prezentat cele mai recente solutii, iar Tesy a fost singurul expozant cu un portofoliu de boilere electrice si boilere cu incalzire indirecta. Evenimentul a atras aproximativ 200 de instalatori, arhitecti si designeri. Suntem extrem de recunoscatori organizatorilor si tuturor participantilor care au facut ca evenimentul sa fie atat de plin de viata si de productiv”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la companie.

 • 01 july 2024Indumatic: Pompele VCX de la Stübbe Heavy Duty au o rezistenta exceptionala la transportul de lichide agresive

  Cea mai mare prioritate in toate procesele chimice este siguranta si fiabilitatea echipamentelor. Compania germana Stübbe detine o experienta indelungata ca expert in productia de produse polimerice pentru lucrul cu substante chimice si medii agresive. Indiferent daca este vorba de pompe, supape de control sau dispozitive de masurare, Stübbe dezvolta si furnizeaza produse cu performanta ridicata si fiabilitate maxima de functionare in special pentru nevoile industriei chimice, productia de ingrasaminte, acizi si detergenti.

 • 26 june 2024Pompele Grundfos, eficiente din punct de vedere energetic, ajuta anumite spitalele din Germania sa-si optimizeze in mod semnific

  Spitalele sunt unul dintre cei mai mari utilizatori de energie in infrastructura publica, ceea ce inseamna ca, prin masurile corecte, detin un potential semnificativ pentru eficienta energetica si protectia climei. Exact pe aceasta cale se indreapta Caritas-Krankenhaus Bad Mergentheim – un spital central din Nordwurttemberg, Germania, cel mai mare spital pentru ingrijire de urgenta din regiune si spital didactic pentru Universitatea din Wurzburg. Unitatea sanitara isi modernizeaza in mod treptat sistemul HVAC, cel mai recent proiect realizat in acest sens fiind legat de sistemul de racire, element important al tuturor activitatilor fiind pompele Grundfos de inalta eficienta.

 • 25 june 2024ETA-SYS: Sistemul nostru de monitorizare GSM/GPRS permite supravegherea si gestionarea 24/7 a sistemelor SOT

  “Sistemul nostru de monitorizare GSM/GPRS asigura supravegherea si gestionarea 24/24 a sistemelor de detectie si alarma la incendiu a site-urilor, inclusiv si a celor care sunt situate la distante mari unele de altele. Principalele sale avantaje sunt fiabilitatea ridicata, protectia mare impotriva zgomotului si comunicarea rapida cu site-urile”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la echipa companiei dovedite, specializata in productia de sisteme electronice de detectie si securitate in cladirile ETA-SYS. Sistemul de monitorizare este o dezvoltare proprie si productie personala a companiei. Este bazat pe WEB, ceea ce permite monitorizarea paralela de la cateva statii de lucru – stationare sau mobile.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 july 2024Macedonia de Nord va investi intr-un nou parc eolian cu o capacitate de 1 TWh de energie electrica pe an

  Macedonia de Nord lanseaza un proiect energetic impresionant prin construirea unui parc eolian la scara larga, care va fi amplasat in mod strategic intre Karbinci, Štip si Radoviš, a aflat BalkanEngineer.com de la BalkanGreenNews.com. Investitia a fost anuntata in cadrul celui de-al 7-lea Forum Energetic din Macedonia (MEF). Parcul eolian este de asteptat sa genereze aproximativ 1 TWh de energie electrica pe an, ceea ce va reprezenta aproximativ 20% din productia totala de energie electrica din Macedonia de Nord. Acest lucru il face un proiect cheie in eforturile tarii de a-si diversifica sursele de energie si de a-si imbunatati sustenabilitatea.

 • 02 july 2024OMV Petrom din Romania investeste 750 milioane de euro in productia de combustibili sustenabili si hidrogen verde

  OMV Petrom – unul dintre cele mai mari grupuri de petrol si gaze din Romania, a anuntat planuri de investitii in valoare de aproximativ 750 de milioane de euro in construirea a cateva instalatii de combustibili sustenabili la rafinaria Petrobrazi, situata in apropiere de orasul Ploiesti, a aflat BalkanEngineer.com de la Capital.bg. Aceasta include construirea unei instalatii pentru productia de combustibili sustenabili pentru aviatie (SAF) si motorina din surse regenerabile, precum si doua instalatii pentru productia de hidrogen verde. Instalatia pentru producerea de SAF si motorina din surse regenerabile va necesita o investitie de 560 de milioane de euro, noua instalatie va permite OMV Petrom sa furnizeze aproximativ 250 kt/an de biocombustibili, incepand din 2028.

 • 28 june 2024Delgaz Grid, distribuitor roman de energie electrica si gaze naturale, va moderniza 44 de statii de transformare

  Compania Delgaz Grid, distribuitor roman de energie electrica si gaze naturale, subsidiara a companiei germane E.ON, si-a anuntat planurile de a moderniza 44 de statii de transformare in sase judete situate in nord-estul tarii, a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Proiectul amplu, evaluat la 1.5 miliarde de lei (301.4 milioane de euro), este de asteptat sa fie finalizat pana in 2030, acoperind judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Activitatile planificate sunt axate pe modernizarea echipamentelor de medie si inalta tensiune si a circuitelor de comanda, control si masura, cresterea capacitatii statiilor prin montarea a 70 de transformatoare de putere. In plus proiectul include integrari si modernizari SCADA si montarea de panouri fotovoltaice pe cladirile statiilor.

 • 26 june 2024Experti canadieni in afaceri vor consilia companii din Macedonia de Nord in cadrul unui program special

  Macedonia 2025, o organizatie non-profit, axata pe dezvoltarea economica si de leadership a afacerilor private din tara, sa fuzionat cu furnizorul canadian de servicii Catalyste+ (fostul CESO). Scopul parteneriatului este realizarea unui program de consultanta pentru antreprenori, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Experti de la Catalyste+ vor oferi indrumari personalizate companiilor din Macedonia de Nord, atragand atentie asupra provocarilor si nevoilor specifice ale acestora pentru o crestere durabila.

 • 24 june 2024O companie turca construieste o fabrica de componente fotovoltaice in Zona Industriala „Elenino” din Stara Zagora, Bulgaria

  O mare companie turca pentru productia de componente fotovoltaice va investi intre 150 si 200 de milioane de leva (BGN) in crearea unei noi intreprinderi in Zona Industriala “Elenino”, Stara Zagora, Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la Divident.eu. Investitia va fi realizata in cateva etape, iar contractul pentru aceasta a fost deja semnat. Compania, care este lider in Turcia si un concurent al marilor companii europene, va crea o productie moderna de componente fotovoltaice, care va oferi noi locuri de munca si tehnologii in regiune.

 • 20 june 2024Lasselsberger va construi o fabrica moderna de materiale de constructii la Sandulesti, Romania

  Gigantul austriac Lasselsberger, producator de materiale de constructii, compania-mama a celebrului brand romanesc de placi ceramice Cesarom, construieste o fabrica moderna in municipiul Sandulesti, judetul Cluj, din nord-vestul Romaniei. Aceasta informatie a aflat BalkanEngineer.com de la SeeNews.com. Investitia, estimata la 823.6 milioane lei (165.5 milioane euro), va stimula economia locala si va sprijini sectorul constructiilor din tara. Proiectul de amploare este sustinut in mod substantial de guvernul Romaniei printr-un ajutor de stat nerambursabil de 133.2 milioane de lei (RON).

Vedeti toate »