Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Filkab Distributie: Timp de 19 ani pe piata Filkab sa dovedit ca furnizor de incredere in domeniul electrotehnicii

02 october 2018

In Bulgarian   In Macedonian   In Serbian

 

Filkab AD este o companie bulgara, infiintata in 1999 in or. Plovdiv, Bulgaria. In ultimii 19 ani aceasta se afla in continua dezvoltare, dovedindu-se ca o companie lidera comerciala, de productie si inginerie in domeniul electrotehnicii si automatizarilor. “Am reusit sa dezvoltam potentialul nostru si sa extindem in mod semnificativ activitatea noastra. Am infiintat societati peste hotarele statului in Macedonia, Romania, Serbia si Turcia”, au dezvaluit pentru BalkanEngineer.com de la compania locala Filkab Distributie SRL.

 

 

Activitatea companiei Filkab cuprinde servicii complexe de inginerie care includ proiectarea, productia, livrarea si punerea in functiune a echipamentelor electrice si de automatizare a diferitelor obiecte. “In Bulgaria compania dezvolta si o productie proprie de corpuri de iluminat, tablouri electrice de joasa tensiune, sisteme complete de distributie 24 kV, posturi complete de transformare din beton, statii invertoare pentru centrale electrice fotovoltaice (CEF), cutii de distributie si altele”, au explicat de la compania Filkab Distributie SRL.

 

 

Dezvoltarea companiei duce la transferarea anumitor activitati catre filialele separate ale companiei. In prezent in Bulgaria acestea sunt doua – Engineering EAD si Filkab Solar. Filkab a deschis si 4 filiale in tarile aflate in vecinatate cu Bulgaria – Romania, Serbia, Macedonia si Turcia.

 

Engineering EAD este o companie specializata in efectuarea serviciilor complexe de inginerie si ofera proiectarea, productia, livrarea si instalarea echipamentelor electrice complete si de automatizare. Filkab Solar concentreaza activitatea sa pe solutiile legate de SRE – de la cercetare si proiectare pana la construirea si managementul proiectelor legat de parcurile si sistemele fotovoltaice.

 

Companii de peste hotare construiesc imaginea companiei Filkab in Europa de Sud-Est.

 

In Romania compania opereaza prin Filkab Distributie SRL. Compania efectueaza livrari complexe de bunuri si servicii complete in sectorul energetic, furnizand produse electrotehnice pentru proiecte mari pe teritoriul tarii.

 

MakkaB DOOEL in Macedonia este prima companie detinuta de Filkab peste hotare. Filkab-Mig DOO este compania Filkab in Serbia. Cel mai tanar membru al grupului este Filkab Solar Enerji A.S. in Turcia.

 

“In activitatea noastra ne straduim sa fim corecti si sa demonstram angajament si responsabilitate fata de clientii nostri. Lucram cu un personal cu inalta calificare, cu o pregatire profesionala foarte buna”, au declarat in final de la Filkab Distributie SRL.

 

Filkab – Sediul central:

Adresa: Bulgaria, or. Plovdiv 4004, str. „Komatevsko shose” nr.92

Telefon: 0035932 277 171; 00359 32 608 881

E-mail: office@filkab.com

 

Filkab Distributie SRL

Adresa: Romania, 080432 Giurgiu, str. 23 August, Nr.15, Et.2

Telefon: 0040246 216 288

 

 

Sursa material fotografic: Filkab Distributie SRL

Articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 december 2019Indumatic: Curatitoare Vibrex de la VSR pentru benzi transportoare – solutie de lucru pentru echipamente transportoare curate

  Zi de zi, pe sectiuni mari ale benzilor transportoare, se acumuleaza reziduuride la materialele transportate in vrac.Acest lucru, pe de o parte, impiedica transportul normal al materialului, iar pe de alta parte. “Pierderile aferente intreruperii si costurile ridicate reprezinta o consecinta imediata de la contaminarea benzilor transportoare. Astfel incat nu au fost inca create curatitoare universale, compania VSR ofera sistemul modular Vibrex”, au informat pentru BalkanEngineer.com de la compania Indumatic.

 • 28 november 2019Hyster BG: Electrostivuitoarele Hyster in ajutorul optimizarii spatiului de depozitare

  Spatiile de depozitare devin din ce in ce mai populare pe fondul cererilor in continua crestere. Unul din aceste motive este cresterea continua a comertului electronic. “Portalul de analizare Statista prevede ca numai veniturile din comertul B2B vor creste de la peste 40 de miliarde euro in 2018 pana la aproximativ 46 miliarde in acest an. Condusi de inovatii, proiectate in scopul eficientei, noile electrostivuitoare pentru inaltimi mari Hyster creaza noi standarde in operatiunile de depozitare”, au comentat pentru BalkanEngineer.com de la compania Hyster BG OOD.

 • 27 november 2019T&D Engineering: “Executam volumul complet al activitatilor de automatizare”

  T&D Engineering EOOD este o companie de inginerie dovedita in domeniul energeticii, electrotehnicii si electronicii. “Echipa noastra realizeaza, de asemenea, volumul complet al activitatilor de automatizare. Detinem o expertiza indelungata in construirea retelelor industriale din controlere programabile, sisteme de control si semnalizare de la distanta, implementarea sistemelor SCADA si multe alte solutii tehnologice moderne pentru industrie”, au dezvaluit de la compania bulgara. O premisa pentru dezvoltarea pietei pentru mijloace si sisteme de automatizare este prezenta unei baze tehnologice invechite din punct de vedere moral si fizic la o parte din intreprinderi.

 • 26 november 2019Kastiva: Managementul PC si servoactionarile Beckhoff maresc productivitatea si flexibilitatea la sistemul de etichetare

  Tehnologia IML reprezinta solutia ideala cu privire la cerintele actuale ale consumatorilor in industria materialelor plastice, in special in segmentul ambalajelor. Companiile au nevoie de masini de inalta calitate, durabile, cu pregatire maxima de exploatare care pot produce in mod flexibil o gama larga de ambalaje cu design diferit, cu o durata minima a ciclului. Pentru a pune in aplicare in mod eficient un astfel de sistem, compania elvetiana de echipamente specializate Beck Automation implementeaza tehnologia Beckhoff ca tehnologie standard de automatizare.

 • 25 november 2019Simlogic: Beneficiile paletizarilor robotizate ofera o mai mare competitivitate

  Compania bulgara Simlogic EOOD are o experienta vasta in proiectarea si producerea solutiilor de inginerie cu grad ridicat de automatizare. “Dezvoltarea tehnologiei necesita introducerea de noi masini pentru imbunatatirea produselor existente si pentru modernizarea si optimizarea proceselor de productie. Din 2009 Simlogic a inceput sa integreze in diferite sectoare ale industriei roboti industriali si sisteme pentru paletizare si manipulare a materialelor”, au declarat de la sediul companiei. Fiecare companie care produce bunuri, in special produse mari si grele, ambalate in cutii sau pungi, si amplaseaza aceste articole pe paleti de transport.

 • 29 october 2019Producatorul bulgar de echipamente de depozitare Veni & Co va participa la prima editie a Retail Show

  Expozitia specializata de echipamente si tehnologii pentru sectorul de retail, Retail Show, va avea loc intre 6 si 9 noiembrie la Inter Expo Center – Sofia, Bulgaria. Printre participantii la prima editie a forumului, dedicat industriei de retail, va fi si producatorul bulgar Veni & Co SRL (OOD). “Dezvoltarea acestui sector la nivel global si impactul lui asupra zonei Balcanilor prezinta noi provocari si obiective inalte in fata producatorilor si comerciantilor”, au dezvaluit de la Veni & Co. De la companie vor astepta oaspetii sai la standul B10 in pavilionul 4.

Vedeti toate »

Noutati

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 december 2019Bulgaria va acorda frecvente pentru reteaua de 5G pana la jumatatea anului 2020

  Pana la jumatatea anului 2020 Bulgaria va lansa procedura de acordare a resurselor de frecventa, prin care operatorii de telefonie mobila sa inceapa construirea retelelor sale mobile de 5G. Acest lucru a devenit clar in timpul primului forum de acest gen privind implementarea retelei 5G in tara, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatori. Forumul, care sa organizat sub deviza “5G: transformare si crestere inteligenta”, a fost organizat de catre Comisia de reglementare a comunicatiilor din Bulgaria.  

 • 02 december 2019Grupul Sika cumpara producatorul roman de materiale de constructii AdePlast

  Unul dintre cei mai mari producatori romani de materiale de constructii – AdePlast, devine proprietatea grupului elvetian Sika. Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata in mod public. AdePlast produce adezivi si mortare uscate, vopsele decorative, tencuieli si polistiren. Compania, care are 470 de angajati, a raportat o cifra de afaceri de 100 milioane euro pentru anul precedent. Acoperind intreag teritoriul Romaniei, compania opereaza trei baze de productie. Anul trecut compania a deschis o noua a patra facilitate in sudul Romaniei, in care au fost investiti aproape 22 de milioane euro.

 • 27 november 2019O companie chineza investeste 200 de milioane de euro pentru extractia cuprului in Serbia

  Compania chineza Zijin Mining intentioneaza sa modernizeze si sa extinda complexul din Serbia pentru extractia cuprului Serbia Zijin Bor Copper in orasul Bor, Serbia de Est. In prezent compania pregateste un proiect pentru cresterea capacitatii anuale a complexului de la 80 000 de tone la 200 000 de tone concentrat de cupru in cadrul unei perioade de patru ani. In plus, Zijin Mining va investi si in achizitionarea de masini si echipamente convertoare speciale, care sa creasca puritatea produsului de cupru de la nivelul actual de 62% la 99,8%.

 • 25 november 2019In Macedonia a avut loc conferinta “Digital for Entrepreneurship”

  La data de 20 noiembrie 2019 in orasul Skopje, a fost organizata conferinta macedoneana ”Digital for Entrepreneurship”, ca parte din Saptamana europeana a intreprinderilor mici si mijlocii. Editia din acest an a initiativei a fost marcata cu peste 35 000 de evenimente in peste 170 de tari, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. In timpul evenimentului din orasul Skopje au fost discutate o serie de subiecte actuale, legate de provocarile si facilitarea activitatilor curente ale antreprenorilor. Oaspetii au luat cunostinta si de oportunitatile de dezvoltare care digitalizarea ofera intreprinderilor mici si mijlocii.

 • 20 november 2019Bulgaria si Sebia cu planuri pentru crearea unui fond pentru intreprinderile mici si mijlocii

  Fond special va sprijini activitatea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in regiunile de frontiera din Bulgaria si Serbia in viitoarea perioada de programare 2021-2027. Companiile vor putea primi finantare nerambursabila pentru proiecte de pana la 100 000 euro. Fondurile potrivit programului de cooperare transfrontaliera intre cele doua tari este de asteptat sa fie aprobate pana la sfarsitul anului viitor. Intreprinderile mici si mijlocii vor putea beneficia de aceasta finantare pentru sprijinirea si modernizarea procesului de productie.

 • 18 november 2019Bosch a inaugurat o noua cladire de birouri si laboratoare pentru 7 milioane de euro in Romania

  Dezvoltatorul tehnologic german Bosch a inaugurat o noua cladire cu spatii pentru birouri si laboratoare de testare la fabrica sa din Transilvania, Romania. Investitia este in valoare de 7 milioane euro, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Lucrarile de constructie la noua facilitate Bosch au inceput in martie 2018 si au fost finalizate in septembrie a.c. Birourile si laboratoarele de testare, care au o suprafata totala de 5700 m2, vor oferi locuri de munca pentru aproximativ 250 de angajati.

Vedeti toate »

Evenimente

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2019La Macedonia a avut loc o intalnire regionala privind calitatea aerului

  Reprezentantii guvernelor din Macedonia de Nord, Serbia, Kosovo, Bosnia si Hertegovina au sustinut o conferinta regionala privind gestionarea calitatii aerului in zona Balcanilor de Vest. Intalnirea a avut loc pe 21 noiembrie in orasul Skopje, a aflat BalkanEngineer.com de la Denar.mk. Conferinta a fost organizata de catre Guvernul Macedoniei de Nord in colaborare cu Banca Mondiala. La eveniment au fost discutate probleme, decizii si modalitati pentru finantarea proiectelor. Participantii au analizat bunele practici din UE, precum si din alte tari precum India si China.

 • 03 december 2019Nibe Industrier devine proprietarul fabricii sarbe Gorenje

  Producatorul suedez de boilere Nibe Industrier devine proprietarul fabricii pentru aparate electrocasnice Gorenje din Serbia, a aflat BalkanEngineer.com de la SEENews.com. Suma tranzactiei nu a fost dezvaluita. Pana in prezent Gorenje a fost prezenta in Serbia prin intermediul filialei sale Gorenje Tiki, care opera intreprinderea de productie din or. Stara Pazova. Dupa achizitionarea fabricii, Nibe Industrier devine proprietar si al brandului de aparate de incalzit Tiki. Prin cadrul tranzactiei producatorul suedez are ca scop sa consolideze pozitia sa pe piata din Europa si sa creasca capacitatea de productie.

 • 28 november 2019Un producator romanesc a inaugurat o noua fabrica pentru volane auto

  Valtryp, companie romaneasca, specializata in productia de volane auto, a inaugurat o noua fabrica in Parcul Industrial Eurobusiness II in orasul Oradea, Romania, a aflat BalkanEngineer.com de la Romania-Insider.com. Intreprinderea se extinde pe o suprafata de 7000 m.p. Valoarea totala a proiectului se estimeaza la 2.44 milioane de euro, parte din care este cofinantare din fonduri ale Uniunii Europene. Lucrarile de constructii la noua fabrica au inceput in martie 2018, iar inaugurarea oficiala a facilitatii, care a avut loc recent, a coincis cu celebrarea a 25 de ani de la infiintarea companiei Valtryp.

 • 26 november 2019Reducere pentru participarea la expozitia bulgara seeSUSTAINtec pana la 1 decembrie

  seeSUSTAINtec este o noua platforma de afaceri din Bulgaria si Europa de Sud-Est pentru promovarea inovatiilor si cunostintelor in domeniul solutiilor durabile. Expozitia si forumul organizat in paralel vor avea loc intre 7 si 9 aprilie 2020, in orasul Sofia, Bulgaria, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatorul Via Expo. Combinand trei evenimente cu peste 14 ani de istorie: EE & RES (eficienta energetica si energie regenerabila), Save the Planet (gestionarea si reciclarea deseurilor), Smart Cities (orase inteligente).

 • 21 november 2019Democratie si digitalizare – tema la Freja Forum 2019 din Macedonia

  Intre 8 si 10 noiembrie 2019 a avut loc a 13-a editie a Freja Forum in orasul Skopje, Macedonia de Nord, a aflat BalkanEngineer.com de la organizatori. Tema principala a evenimentului a fost democratia si viitorul digital echitabil. Programul evenimentului a inclus subiecte legate de transformarea digitala a Europei, rolul barbatilor si al femeilor in lumea digitala moderna, dezvoltarea tehnologiei in medicina, utilizarea inteligentei artificiale pentru reducerea schimbarilor climatice, securitatea cibernetica si multe alte. In cadrul a trei zile Freja Forum 2019 a oferit clientilor un numar mare de seminarii, ateliere si intalniri informale.

 • 19 november 2019Serbia va dezvolta o platforma de inteligenta artificiala cu Huawei

  Guvernul sarb a semnat un Memorandum de intelegere cu compania chineza de tehnologie multinationala Huawei pentru dezvoltarea unei platforme de inteligenta artificiala (AI). Proiectul va primi din China un ajutor financiar nerambursabil in valoare de 11.7 milioane euro, a aflat BalkanEngineer.com de la SEENews.com. Huawei va furniza o infrastructura cloud pentru Centrului National de Date din orasul Kragujevac, unde va fi dezvoltata platforma AI. Proiectul va oferi posibilitate pentru crearea celor mai moderne servicii pentru guvernare electronica, bazate pe utilizarea inteligentei artificiale.

Vedeti toate »