In Bulgarian In Macedonian In Serbian
Buclele de amestec utilizate in sistemele HVAC regleaza temperatura fluxului in conformitate cu nevoile de racire sau incalzire in diferitele zone ale cladirii. Planificarea si configurarea optima a acestora are un impact considerabil asupra costurilor de investitie si operare ale sistemului, precum si asupra eficientei energetice si confortului realizat. “Buclele de amestec proiectate in mod conventional folosind componente individuale au o serie de dezavantaje. De aceea inginerii de la Grundfos au creat o solutie integrata alternativa de tip “all-in-one” – produsul inovativ MIXIT”, au comentat de la Grundfos pentru BalkanEngineer.com.
![](/var/tinymce/2024/grundfos_mixit_01_1.jpg)
In functie de aplicatie si sistemul hidraulic specific, buclele de amestecare au nevoie de o serie de componente, printre care o pompa, controler, senzori de control a temperaturii, supapa de control si acceleratie, element de actionare, supapa de presiune diferentiala si altele. Astfel, o bucla de amestecare consta de obicei din aproximativ 10 dispozitive, care sunt dimensionate individual, livrate si instalate la fata locului. Din punct de vedere practic, aceasta metoda de implementare este asociata cu anumite probleme si dezavantaje tehnice, cum ar fi proiectarea si dimensionarea complicata, diferentele de performanta ale componentelor individuale, precum si dificultatile la integrarea lor intr-un singur sistem.
“Solutia dezvoltata de Grundfos va permite sa evitati toate acestea si sa construiti rapid si usor bucla de amestecare cu doar doua componente – unitatea de control MIXIT in combinatie cu pompa Grundfos – model MAGNA3 sau TPE3. Astfel, obtineti o aplicatie HVAC completa de mare eficienta in trei variante – precum un sistem cu doua cai presurizate si un sistem cu trei cai pre/nepresurizate”, au explicat de la companie.
Rezultatul este integrarea si instalarea a doar doua dispozitive in loc de 10, fara a fi nevoie de conducte si cablaje complexe suplimentare intre componentele individuale. De asemenea, nu este necesara o conexiune de la pompa la unitatea de control, deoarece comunicarea dintre ele este wireless. Conectarea la un sistem de automatizare a cladirii (BMS) este, de asemenea, usoara, datorita hardware-ului necesar furnizat integrat in MIXIT.
![](/var/tinymce/2024/grundfos_mixit_02.jpg)
Pentru o configurare optima prin intermediul manualului, producatorul recomanda punerea in functiune a dispozitivelor prin Grundfos GO. Este o solutie de comunicatie folosita pentru monitorizarea si controlul de la distanta a unei game largi de sisteme de pompare Grundfos, care consta dintr-o interfata Bluetooth si aplicatie gratuita Grundfos GO Remote, compatibila cu sistemele de operare iOS si Android.
Interfata wireless rapida a unitatii de control MIXIT, pompa MAGNA3, precum si multe alte produse din portofoliul companiei Grundfos permit utilizatorilor sa aibe acces la datele operationale in timp real.
SC Grundfos Pompe Romania SRLAdresa: BRO-013714 sector 1, Bucuresti, str. Tipografilor nr. 11-15, complex S-Park, cladirea A2, etaj 2
Telefon: +40 21 200 4100
E-mail: romania@grundfos.com
Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!
Sursa material foto: Grundfos Bulgaria, Grundfos