In Bulgarian In Macedonian In Serbian
In zilele imediat dinainte ca pandemia COVID-19 sa cucereasca Europa la noi a avut loc un eveniment care a atras atentia specialistilor prin posibilitatile solutiilor prezentate de a crea tendinte in fiecare domeniu al celei de-a patra revolutii industriale. Este vorba despre conferinta internationala Additive Days si cea de-a doua editie a acesteia, care a reunit numerosi experti din domeniul arhitecturii si constructiilor, intitulata „Beyond the Hype“, a carui organizator este compania bulgara B2N.
In timpul evenimentului specializat pentru imprimare 3D Additive days 2020, care a avut loc in 2020, imediat inainte de pandemia COVID-19, compania bulgara stabilita pe piata tehnologiilor aditive B2N a prezentat dispozitive ale producatorilor dovediti in domeniu, precum si o serie de metode inovatoare pentru crearea de piese si prototipuri finisate. Printre brandurile pe care compania ofera, si cu care vizitatorii au luat cunostinta in timpul evenimentului au fost Ultimaker din Olanda, Formlabs din America si BigRep din Germania. Uitati ce altceva au impartasit pentru BalkanEngineer.com de la B2N.
“Una dintre cele mai interesante piese printre exponatele noastre a fost piese imprimata 3D cu tehnologie cu pulbere, la care nu exista suporturi si permite o mare libertate de proiectare. Tehnologia cu pulbere este foarte potrivita pentru realizarea prototipurilor cu geometrie dificila, cavitati interne si cerinte inalte cu privire la netezime, care nu pot fi prelucrate manual. Cu aceasta tehnologie este disponibila o gama foarte larga de materiale specifice, care pot rezista la temperaturi ridicate”, au explicat de la companie.
B2N ofera masini care lucreaza cu diferite materiale si respectiv produsul final are o aplicatie diferita. De exemplu, dispozitivele Ultimaker si BigRep functioneaza cu fibre din plastic, in timp ce dispozitivele Formlabs – cu rasina fotopolimerica.
La imprimarea cu rasina fotopolimerica piesele ies mult mai netede si arata complet finisate, timp in care la imprimarea cu fibre din plastic, detaliile sunt stratificate si putin mai dure. Prin urmare, aceasta metoda este potrivita pentru prototiparea rapida a pieselor de inginerie.
Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!
Sursa material fotografic: B2N