Abonament gratuit

Abonati-va la buletinul nostru de stiri si fiti la curent!

Articole

Alfa Laval asigură o răcire eficientă la centrele de date prin intermediul tehnologiilor avansate pentru schimbul de căldură și

28 august 2023

Provocările cu privire la răcirea așa-ziselor spații albe din cadrul centrelor de date continuă să devină din ce în ce mai complexe, iar motivul este nevoia crescută a societății de a beneficia de o cantitate mai mare de date, furnizate la viteze mai mari, ceea ce duce la o creștere exponențială a consumului de energie. În același timp, sectorul IT de afaceri se confruntă cu o presiune sporită de a-și îmbunătați eficiența și sustenabilitatea energetică, ceea ce impune necesitatea pentru o răcire mai economică. “În calitate de partener de încredere al industriei IT, cu peste 80 de ani de experiență în tehnologia termică, noi cei de la Alfa Laval suntem capabili să oferim sisteme de răcire fiabile și ecologice centrelor de toate dimensiunile din întreaga lume”, au declarat pentru BalkanEngineer.com cei din cadrul companiei.

 

 

Specializată în dezvoltarea și fabricarea de produse și sisteme de transfer de caldură, de separare și manipulare a fluidelor, compania Alfa Laval oferă o tehnologie avansată de schimbător de căldura cu plăci care reduce nevoia de răcire mecanică tradițională. “Gama noastră extinsă de soluții, oferă posibilitatea operatorilor de la centrele de date să măreasca durabilitatea instalațiilor lor, beneficiind de răcirea naturală și de procesele de recuperare a căldurii. În acest fel, nu numai ca își vor reduce costurile cu energia electrică, dar și impactul lor asupra mediului. În plus, fiabilitatea îmbunatățită a echipamentelor HVAC și necesitățile minime de întreținere, le oferă mai mult timp pentru munca adevărată”, au comentat cei de la compania Alfa Laval.

 

Una dintre soluțiile dovedite din portofoliul companiei sunt sistemele de răcire cu lichid, care înlocuiesc tot mai des tehnologiile tradiționale de răcire în multe dintre centrele de date din întreaga lume, iar așteptările sunt ca această tendință să continue. Alfa Laval are o vastă experiență în furnizarea de sisteme de răcire cu lichid care economisesc spațiu, sunt foarte eficiente și inovative, inclusiv și a gamei complete de schimbătoare de căldura cu placi compacte, brazate și lipite prin fuziune. Iată și principalele scheme tehnologice la răcirea cu lichid:

 

 

Răcire lichidă monofazică direct-la-chip

 

În sistemul de tip direct-la-chip, lichidul de răcire reduce temperatura componentelor fierbinți în mod direct, printr-o placă rece. Schimbătorul de căldura cu plăci plasat în afara rack-ului serverului, răcește mediul lichid care este încălzit de unitatea de distribuție a lichidului de răcire (CDU). Schimbătorul de căldură funcționează ca un întrerupător al lanțului între mediile din sisteme, reducând la minim volumul necesar de lichid de răcire, asigurând astfel o eficiență îmbunătățită a costurilor.

 

 

Suport cadru IT monofazic de imersiune

 

La acest tip de răcire cu lichid, fluidul dielectric răcește echipamentul. Acest lucru se poate face în mod pasiv, prin conducție și convecție naturală, sau prin pomparea activă a lichidului în servere. Lichidul încălzit trece prin schimbătorul de căldură, printr-o serpentină de apă, unde este răcit din nou.

 

 

Baie de imersie/baie deschisă monofazică

 

Baia de imersie monofazică include “imersie” completă a componentelor IT, iar lichidul dielectric sau de răcire absoarbe caldura. Căldura este apoi transferată către un fluid monofazic sau bifazic.

 

 

Baie de imersie bifazică

 

Baia de imersie bifazică folosește căldura din componente pentru a încălzi un lichid cu punct de fierbere scăzut. Lichidul se transformă în abur, care, prin evaporare, intră în contact cu condensatorul aflat în partea superioară a rezervorului. Vaporii se răcesc, schimbându-și faza din nou în lichid și apoi cade sub formă de ploaie înapoi pe componente și procesul începe din nou. În acest tip de sistem, schimbătoarele de căldură cu plăci pot fi folosite ca evaporatoare sau condensatoare.

 

Contact:

Adresa: Bucuresti, Romania
Telefon: +40 21 310 0730
E-mail: romania.info@alfalaval.com

 

Mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile care ofera in Romania, puteti gasi AICI!

 

 

Sursa material foto: Alfa Laval

Articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16 december 2024Unisyst Engineering cu un comentariu cu privire la cadrul de reglementare pentru construirea sistemelor inteligente de contoriza

    Definit la art. 2, pct. 28 din Directiva privind eficienta energetica (2012/27/UE), “sistem de contorizare inteligenta” inseamna un sistem electronic care poate masura consumul de energie oferind mai multe informatii decat un contor traditional si care poate transmite si primi date utilizand o anumita forma de comunicatii electronice. Pentru a se incuraja investitiile necesare pentru proiectarea, integrarea si dezvoltarea retelelor inteligente, Parlamentul European a luat act de necesitatea crearii unui cadru de reglementare robust. A fost subliniat faptul ca statele membre ar trebui sa sustina un numar suficient de proiecte pilot pentru utilizatorii casnici, in scopul de a creste gradul de continuitate din societate.

  • 06 december 2024Indumatic: Furtunurile de cauciuc la pompele peristaltice Flowrox rezolva problema cu depunerile de calcar la o fabrica norvegia

    La o topitorie din Norvegia au aparut probleme cu depunerile de calcar pe partile interne ale pompei centrifuge folosite la evacuarea apei din procesul de productie. Apa tehnologica contine o multime de sedimente carbonatice, ceea ce cauzeaza intreruperi frecvente si periodice repetate cu privire la functionarea sa normala. Prin urmare, de la conducerea uzinei au decis sa inlocuiasca pompa cu una noua, o cerinta suplimentara fata de pompa fiind ca aceasta sa goleasca un rezervor cu o adancime de 3 m, situat exact sub pompa.

  • 04 december 2024Kimex: Flexlite GXe-C sunt noile pistoale de sudura MIG/MAG cu cobot, care integreaza intregul know-how Kemppi

    Kemppi a completat gama sa de propuneri pentru sudare robotizata cu coboti, adaugand in portofoliul sau de arzatoare noile modele Flexlite GXe-C. Aceasta noua solutie transfera precizia si fiabilitatea procesului de sudare, cu care se disting produsele Kemppi, in lumea automatizarii. Aceasta se integreaza in mod perfect in sistemele pentru sudare robotizata cu roboti colaborativi. Conceputa pentru o sudura usoara si eficienta maxima, gama de arzatoare GXe-C pentru coboti combina tot ce este mai bun din tehnologia arzatoarelor Kemppi cu compatibilitate perfecta cu aplicatii robotizate, ceea ce ofera posibilitate sistemelor automatizate de sudura sa functioneze la o performanta maxima.

  • 30 november 2024Centrul de prelucrare RAIS M550 asigura o viteza mare de operare chiar si in conditii severe de exploatare

    Centrul de prelucrare verticala RAIS M550 timp de 20 de ani reprezinta o dezvoltare lider pe piata, care s-a impus ca un reper in domeniul tehnologiei de debitare a metalelor. Solutia este conceputa pentru diverse procese de prelucrare a metalelor atunci cand se lucreaza cu piese de dimensiuni medii, realizate cu precizie extrema si viteze mari de debitare si livrare. “RAIS M550 dispune de un ansamblu de arbore tip caseta, care nu necesita intretinere, rulmenti axiali radiali de precizie, precum si o forta de strangere axiala imbunatatita care elimina vibratiile in conditii severe de exploatare in timpul procesului de lucru”, au declarat de la compania de productie dovedita RAIS pentru BalkanEngineer.com.

  • 27 november 2024Pompe de circulatie Grundfos reduc costurile cu energia electrica ale sistemului HVAC intr-un hotel din Budapesta

    “In societatea moderna, factori de decizie din fiecare sector industrial, sunt purtatori de gandire ecologica, impunand astfel aspiratia pentru un viitor mai durabil. De aceea, atunci cand renumitul Anantara New York Palace Budapest Hotel a identificat prezenta unor pompe vechi, ineficiente in sistemele sale de incalzire si racire, de la hotel au apelat in mod direct la Grundfos, pentru a descoperi solutii de pompare inteligente si eficiente din punct de vedere energetic. Ca urmare au fost livrate si instalate 63 de pompe TPE, TPE3 si MAGNA3”, au comentat de la companie pentru BalkanEngineer.com.

  • 19 november 2024Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite a castigat premiul Red Dot

    Platforma digitala Grundfos iSOLUTIONS Suite, destinata pentru gestionarea sistemelor de alimentare cu apa si incalzire, a castigat prestigiosul premiu Red Dot Award pentru inovatie in design, au anuntat de la companie pentru BalkanEngineer.com. Premiul confirma angajamentul companiei Grundfos fata de dezvoltarea durabila si modernizarea sectorului apei, folosind tehnologii pentru cresterea eficientei si durabilitatii. Proiectul include o solutie digitala inovatoare care permite utilizatorilor sa-si monitorizeze si gestioneze sistemele de apa prin aplicatii mobile si platforme cloud.

Vedeti toate »

Noutati

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »

Evenimente

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Vedeti toate »