Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

SAER Elettropompe S.p.A.

SAER Elettropompe S.p.A.

https://www.saerelettropompe.com/en/home

SAER Elettropompe është një prodhues dhe furnizues kryesor italian i pompave dhe motorëve sipërfaqësor dhe zhytës, me mbi 70 vjet përvojë dhe traditë në tregjet italiane dhe ndërkombëtare. Si një specialist i dëshmuar në sektorin e hidraulikës, SAER u ofron klientëve dhe partnerëve të saj zgjidhje të plota inovative, fleksibilitet dhe efikasitet maksimal me një garanci cilësore "Made in Italy".

 

Gama e produkteve të SAER përfaqësohet nga mbi 1300 lloje të ndryshme pompash dhe motorësh zhytëse dhe centrifugale, duke mbuluar edhe aplikimet më të kërkuara në industrinë shtëpiake dhe industriale, bujqësi dhe ujitje, furnizim me ujë, HVAC, detare, miniera, industri të naftës dhe gazit etj.

 

Gama e gjerë e zgjidhjeve të pompave të kompanisë përfshin pompat elektrike periferike centrifugale, pompat elektrike centrifugale me dy shtytëse të kundërta, pompat elektrike centrifugale me një shkallë, pompat elektrike centrifugale vetë-mbushëse, pompat elektrike centrifugale horizontale dhe vertikale me shumë faza, pompat monobllok centrifugale të normalizuara, pompa elektrike me ingranazhe, pompa elektrike centrifugale të normalizuara me bosht të zgjatur, pompa elektrike centrifugale të çiftëzuara veçmas të normalizuara, pompa kullimi, pompa të ujërave të zeza, pompa pishinash, pompa elektrike centrifugale zhytëse radiale dhe gjysmë boshtore, pompa elektrike centrifugale me dy rrjedhje, sisteme hidroforike, etj.

 

Portofoli i motorëve elektrikë të SAER përfaqësohet nga modele të ndryshme të motorëve tokësorë dhe zhytës, duke përfshirë motorë të mbushur me vaj jo toksik dhe motorë me rikthim plotësisht nga 4”deri ne 12”, me fuqi nga 0,37 kW në 300 kW dhe frekuencë 50 dhe 60 Hz.

 

Zgjidhjet e plota të kompanisë janë të disponueshme në treg në versione të ndryshme për sa i përket materialit - gize, çelik karboni, bronz dhe çelik inox AISI 316, DUPLEX. Zgjedhja e materialeve më cilësore shoqërohet me kontroll të rreptë të cilësisë së produkteve të gatshme, të cilat testohen në laboratorët modernë të SAER Elettropompe.

 

Nëpërmjet monitorimit të çdo faze të procesit të prodhimit dhe testimeve të kryera, mbulohen standardet më të larta europiane për efiçencën e energjisë dhe hidraulikën, duke e vendosur kompaninë në një pozicion lider jo vetëm për tregun italian, por edhe për tregun ndërkombëtar.

Kontaktet

Inxh. Aleksandar Georgiev – Area Sales Manager

Telefoni:
 +359 87 673 4516 (Viber, WhatsApp)

E-mailaleksandar.georgiev@saer.it

Materialet për SAER Elettropompe S.p.A.

  • 14 november 2023Pompa centrifugale vertikale Saer TMV optimizon kostot e ujitjes dhe energjisë në një plantacion avokadoje në tarracë në Kili

   Ideja jonë tradicionale e zonave agrare është fusha e gjerë dhe e sheshtë. Por në rajone të ndryshme të botës, toka bujqësore mund të duket rrënjësisht e ndryshme. I tillë është, për shembull, një plantacion avokadoje në Kili, i cili ndodhet në tarraca mbi kodra të thepisura. Një terren i tillë e bën vaditjen një sfidë të vërtetë, por për fat të mirë, një zgjidhje është gjetur falë pompave vertikale shumëshkallëshe Saer TMV. Inxhinieri Alexander Georgiev, përfaqësuesi rajonal i shitjeve i Saer Elletropompe për Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Kosovën, Greqinë dhe Qipron, tregoi më shumë rreth tyre dhe integrimit të tyre në plantacionin kilian.

  • 03 october 2023Sistemet e pompës Saer me mbrojtje ndaj korrozionit sigurojnë besueshmëri të lartë të procesit në impiantet e shkripëzimit

   Në përpjekje për të përmbushur kërkesën në rritje globale për ujë të freskët, sektori i furnizimit me ujë po shikon një sërë alternativash, njëra prej të cilave është shkripëzimi i ujit të detit, i cili përdoret si për aplikime industriale ashtu edhe për ato civile. Përveç vetë objekteve të shkripëzimit, instalimet e plota përfshijnë gjithashtu sisteme pompimi që kërkohen në faza të ndryshme të procesit teknologjik. Në këtë kontekst, një nga prodhuesit e njohur italianë të pompave - Saer, u ofron pompave karakteristikat e nevojshme për këtë zonë aplikimi. Çfarë janë seritë dhe për çfarë përdoren, ka shpjeguar për BalkanEnginner.com, Alexander Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të Saer Elletropompe.

  • 23 august 2023Saer Elettropompe: Ne kemi një gamë të gjerë zgjidhjesh pompimi me cilësi të lartë për ujin e detit, transportin dhe aktivitetet

   “Një pjesë e konsiderueshme e aktivitetit tonë ka të bëjë me ekzekutimin e porosive me kërkesa specifike për solucionet e pompimit, si produkte me aplikime për ujin e detit, ndërtimin e anijeve dhe aktivitetet në det. Edhe me ta, konsumatorët mund të llogarisin në një kohë mesatare jashtëzakonisht të favorshme të dorëzimit prej rreth tre javësh. Një objekt shtesë është rrjeti i zyrave të shpërndarjes Saer Elettropompe në mbi 100 vende të botës, me të cilin ne arrijmë një përshtatshmëri të lartë dhe mbështetje të kualifikuar”, me këto fjalë Inxhinier Aleksandar Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të Saer Elletropompe për Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut. Shqipëria, Kosova, Greqia dhe Qiproja.

  • 31 july 2023Saer: "Pompat zhytëse të ujërave të zeza të serisë SD përqendrojnë të gjithë ekspertizën, arritjet dhe praktikat e mira të ekipi

   Sot, situata në tregjet e lëndëve të para dhe materialeve është jashtëzakonisht dinamike. Kjo paraqet sfida jo vetëm për funksionimin normal të shumë ndërmarrjeve prodhuese, por edhe për sektorë të tërë. Furnizimet janë shpesh të vështira ose të pamundura, çmimet po rriten dhe prodhuesit dhe furnitorët operojnë në një mjedis të paparashikueshëm. Si një nga liderët botërorë në prodhimin e pompave, pajisjeve të pompimit dhe motorëve, Saer Elettropompe, gjen një përgjigje për sfidat komplekse, për lexuesit e Inzhener.bg, eng. Alexander Georgiev, përfaqësues rajonal i shitjeve të kompanisë italiane për Bullgarinë , Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Kosova, Greqia dhe Qipro.

  • 27 june 2023Saer: Ne prodhojmë mbi 800 lloje të zgjidhjeve të pompimit me cilësi të lartë për çdo sektor të industrisë dhe ndërtimit

   Vështirë se në vitin 1951, kur themeloi fabrikën e tij të vogël me një staf prej tre vetash, Carlo Favella e imagjinoi se një ditë emri Saer do të njihej në mbarë botën si një simbol i cilësisë italiane dhe inovacionit teknologjik në fushën e zgjidhjeve të pompimit. Udhëtimi nga një fabrikë e vogël prodhuese e specializuar kryesisht në pompat për bujqësi në rajonin e provincës veriore të Reggio Emilia në gjashtë impiante moderne me një shkallë të lartë automatizimi dhe një portofol prej mbi 800 llojesh produktesh për një gamë të gjerë aplikimesh do të thotë një përvojë unike në kufi me ëndrrat më të guximshme inxhinierike. Këtu, 70 vjet më vonë, ky transformim nuk duket i pamundur.

  • 05 june 2023Saer: Nëse pompat tuaja bllokohen nga lëngje me përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta dhe viskozitet të lartë, ne kemi një zg

   Zgjidhjet e pompimit për lëngjet me densitet të lartë janë projektuar dhe prodhuar për të përmbushur një sërë sfidash teknike që lidhen me densitetin e lëngut, për shembull nevojën për fuqi më të lartë motorike dhe gërryesin e mundshëm të substancave të pompuara. “Kur zgjidhni një zgjidhje pompimi për lëngje me viskozitet të lartë ose përmbajtje të ngurtë, është mirë që të konsultoheni me një profesionist për të diskutuar të gjitha karakteristikat e nevojshme të pompës si performanca, koka, fuqia e motorit, materialet, etj. sipas qëllimit të planifikuar”, ka komentuar menaxheri rajonal i shitjeve të Saer për Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Kosovën, Greqinë dhe Qipron, Inxhinier Aleksandër Georgiev.

  • 11 april 2023Sistemi hibrid i pompës diellore-konvencionale i Saer-it ujit 4000 ha në Azinë Qendrore

   Disponueshmëria e një burimi të aksesueshëm të ujit të pijshëm është ndër kushtet bazë për ekzistencën e jetës njerëzore, florës dhe faunës. Ndonjëherë kjo është një sfidë, dhe aplikimi i sistemeve të pompimit në furnizimin me ujë varet nëse ka burime të energjisë elektrike afër. Në shumë zona periferike, infrastruktura e transmetimit të energjisë elektrike mungon, kështu që teknologjitë RES* vijnë në ndihmë dhe kompanitë që operojnë në sektorin e ujit ofrojnë zgjidhje gjithnjë e më inovative dhe efikase të pompimit. Një nga prodhuesit më të njohur me një gamë mbresëlënëse pompash, pajisjesh pompimi dhe motorësh është kompania italiane Saer Elettropompe. Ja çfarë thotë menaxheri rajonal i shitjeve të Saer-it për Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Kosovën.

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Filkab investon në ndërtimin e termocentralit të vet 18 MW në Orizari në një zonë industriale prej 114 hektarësh

  Filkab është një kompani tregtare, prodhuese dhe inxhinierike, një lider në tregun e produkteve elektroteknike në Ballkan. Përveç shpërndarjes së zgjidhjeve gjithëpërfshirëse dhe inovative, kompania është gjithashtu e përkushtuar në mbrojtjen e mjedisit duke zbatuar praktika të qëndrueshme në operacionet e saj. “Një nga praktikat tona për të përmirësuar ndikimin mjedisor të aktiviteteve tona është instalimi i çatisë fotovoltaike që kemi ndërtuar për nevojat tona. Ka një kapacitet të instaluar prej 900 kWp dhe ne parashikojmë që sistemi do të kursejë rreth 430 t emetime karboni në vit. Përveç kësaj, oborri i objektit tonë të zyrës ka edhe një stacion karikimi për makinat elektrike.

 • 28 november 2023Duke ndjekur tendencat më të fundit teknologjike në portofolin e Siemens, ekipi SAT integron sistemet moderne të automatizimit

  Me historinë e saj më shumë se 30 vjeçare, përvojën dhe profesionalizmin e dëshmuar, kompania Systems Automation Technologies - SAT Ltd. është një partner i besuar i industrisë në zhvillimin dhe inxhinierinë e përgjithshme të produkteve, sistemeve dhe zgjidhjeve për automatizimin e proceseve. Kompania ka shumë projekte të realizuara me sukses në sektorë të ndryshëm industrialë në të gjithë botën. Si kompani e orientuar drejt eksportit, SAT ka vendosur pozicione në Serbi, Kosovë, Nigeri, Azerbajxhan, Hungari, Austri, Rusi etj. Një pjesë e madhe e sistemeve të integruara të automatizuara për kontrollin e proceseve teknologjike dhe agregateve është e mundur falë bashkëpunimit të frytshëm.

 • 28 november 2023Instrumentet matëse Megger janë një asistent i provuar dhe i besueshëm për mirëmbajtjen e besueshme të pajisjeve elektrike

  Megger ka një histori të gjatë inovacioni që është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të kompanisë me klientët e saj për të zgjidhur sfidat e tyre teknike aktuale dhe të ardhshme. Kompania u themelua në vitin 1889, kur inxhinieri britanik Sidney Evershed shpiku megohmmetrin e parë. Ajo ka qenë gjithmonë një pioniere në shpikjen e pajisjeve të provës elektrike dhe në fillim të viteve 1900 inxhinierët e saj krijuan AVO. Është multimetri i parë analog që teston rrymën (A), tensionin (V) dhe rezistencën (O), prej nga vjen emri i kompanisë AVO International. Edhe në këto vite të hershme, Megger arriti të përshtatej me teknologjitë në ndryshim dhe kërkesat industriale me shumë shpikje dhe patenta.

 • 27 november 2023Lazatek: Qendrat e bluarjes së ingranazheve CNC të YG Tech kombinojnë teknologji të lartë, përpunim preciz

  Kompania koreano-jugore YG Tech (Yunil Gear Tech) është një prodhues i provuar i qendrave të prerjes së ingranazheve CNC, i cili ka tashmë 60 vjet histori. Që nga themelimi i tij në 1963, ekipi i tij ka projektuar, zhvilluar dhe prodhuar një gamë të gjerë pajisjesh me cilësi të lartë. “Më shumë se 80% e makinerive të prodhuara të Yunil janë të destinuara për eksport në dhjetëra vende të botës. Ato dallohen për cilësi të lartë, karakteristika të shkëlqyera teknike dhe aksesorë të ndryshëm. Kompania është e çertifikuar sipas standardeve ndërkombëtare CE, ISO 14001:2004 dhe ISO 9001:2008”, njoftoi kompania e themeluar Lazatek, e cila ofron makinat universale të prerjes së marsheve të Yunil Machine.

 • 24 november 2023Teletek Electronics prezantoi zgjidhjet e reja për alarm dhe siguri në një seminar të specializuar në fabrikën

  Në fund të tetorit të këtij viti prodhuesi i mirënjohur i pajisjeve të alarmit dhe sigurisë dhe alarmit nga zjarri Teletek Electronics organizoi një ngjarje kushtuar më të fundit në sistemet e alarmit dhe sigurisë nga zjarri. Ai u mbajt në bazën e re të prodhimit të Teletek Electronics në Sofje dhe mblodhi së bashku shumë instalues, projektues dhe përfaqësues të biznesit në vendin tonë. Ngjarja u fokusua në zhvillimet më të fundit të Teletek Electronics në fushën e alarmit të zjarrit, zgjidhjet e zonave, evakuimin zanor dhe njoftimin publik, duke përfshirë gamën e re NATRON të pajisjeve të alarmit pa tela të zjarrit, sistemin e ri të evakuimit me zë dhe njoftimin publik SPIKA dhe Teletek CLOUD.

 • 24 november 2023Schneider Electric bashkohet me strukturën e saj EcoAct, duke zgjeruar gamën e produkteve, shërbimeve dhe zgjidhjeve

  Lideri me famë botërore në transformimin dixhital të menaxhimit të energjisë dhe automatizimit Schneider Electric ka zgjeruar strukturën e tij ndërkombëtare duke blerë grupin lider francez EcoAct SAS (EcoAct), i specializuar në konsulencën për klimën dhe zgjidhjet Net Zero. Transaksioni u finalizua përfundimisht pas konsultimit me përfaqësuesit përkatës nga Atos Group dhe pas miratimit nga autoritetet rregullatore kompetente. Duke bashkuar forcat, dy nga kompanitë më të njohura globale në fushën e tyre do të ofrojnë zgjidhje biznesi që ofrojnë vlerë të shtuar reale si për klientët ashtu edhe për klimën.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 29 november 2023Kompania gjermane Muehlbauer do të ndërtojë fabrikën e montimit të makinerive të baterive dhe qelizave të karburantit në Serbi

  Kompania gjermane Muehlbauer Automation doo, pjesë e Grupit Muehlbauer, planifikon të ndërtojë një park teknologjik për montimin e pjesëve për makineritë e baterive dhe qelizave të karburantit në pjesën veriore të Zonës së Biznesit Lindor në Stara Pazova, Serbi. Kështu mësoi BalkanEngieer.com nga Cijeurope.com. Koncepti i projektit, i përgatitur nga NORTH Engineering doo Subotica, përfshin ndërtimin e një baze prodhimi trekatëshe me një pjesë zyre. Investimi i Muehlbauer Group në Serbi vjen një vit pasi Ministria e Ekonomisë njoftoi investime të reja në sektorët e prodhimit të automobilave dhe pajisjeve elektrike me vlerë 180 milionë euro.

 • 27 november 2023Shqipëria dhe Kosova po ndërtojnë një lidhje të re hekurudhore me kontratë 168.9 milionë lekë

  Dy kompani private do të ndërtojnë një linjë hekurudhore midis Durrësit dhe Prishtinës, mësoi BalkanEnigeer.com nga BTA. Kompanitë anëtare të konsorciumit austriako-shqiptar ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K kanë fituar një kontratë nga qeveria shqiptare për të kryer një studim fizibiliteti dhe koncept për ndërtimin e një linje hekurudhore që lidh qytetin bregdetar shqiptar me kryeqytetin. të Kosovës. Projekti, me vlerë 168.9 milionë lekë, synon të krijojë një lidhje të re transporti midis Shqipërisë dhe Kosovës, duke përmirësuar bashkëpunimin tregtar dhe ekonomik mes dy vendeve.

 • 24 november 2023Një takim ekonomik bullgaro-maqedonas forcon marrëdhëniet dypalëshe të biznesit midis dy vendeve

  Në një përpjekje të përbashkët për të forcuar lidhjet ekonomike, kompanitë në Maqedoninë e Veriut të angazhuara në marrëdhënie biznesi me Bullgarinë u mblodhën në Shkup për një takim kyç, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Takimi, i organizuar nga Ambasada Bullgare dhe Oda Ekonomike Maqedono-Bullgare (MBCC), ilustron qëndrueshmërinë dhe dinamizmin e partneriteteve bilaterale të biznesit që vazhdojnë të zhvillohen pavarësisht nga mjedisi sfidues ekonomik në vitet e fundit. Bullgaria zë pozitën e partnerit të pestë më të rëndësishëm tregtar të Maqedonisë së Veriut dhe destinacionit të dytë më të rëndësishëm të eksportit.

 • 22 november 2023Serbia po planifikon një investim prej 2 miliardë eurosh në energjinë e rinovueshme përmes bashkëpunimit me kompanitë kineze

  Qeveria serbe planifikon të punojë me firmat kineze Shanghai Fengling Renewable dhe Zidjin Mining Group për të zhvilluar një termocentral hibrid të rinovueshëm diellor dhe të erës me një kapacitet prej të paktën 1.5 GW, duke synuar të prodhojë 30,000 t hidrogjen të rinovueshëm në vit, ka BalkanEngineer.com. mësuar nga icis.com. Organizata kineze Shanghai Fengling Renewables është e interesuar të investojë në kapacitetin e energjisë së rinovueshme dhe kapacitetin e ruajtjes në Serbi, veçanërisht në prodhimin e hidrogjenit të rinovueshëm, dhe partnerët strategjikë për Serbinë Zidjin Mining Group po konsiderojnë termocentralin hibrid që do të ndërtohet në qarkun Borski, Lindore. Serbisë.

 • 20 november 2023Kompania bullgare Invenio Partners dhe ACP Austriake krijojnë një ofrues lider të trajnimeve për biznes dhe IT në Serbi

  Firma bullgare e investimeve Invenio Partners dhe Accession Capital Partners me bazë në Vjenë kanë blerë njësinë e arsimit profesional të Link Group të Serbisë dhe planifikojnë ta përdorin atë për të ndërtuar një ofrues kryesor të arsimit profesional të IT dhe biznesit në Evropën Juglindore. Këtë e mësoi BalkanEngieer.com nga intellinews.com. Vlera e blerjes nuk u zbulua. Invenio dhe ACP do të ndihmojnë Link Group të zhvillojë ofertën e tij të produkteve për të përmbushur nevojën gjithnjë në rritje për të përmirësuar profesionistët e rinj, duke prezantuar programe të reja për të përmbushur kërkesat dinamike të segmentit B2B.

 • 15 november 2023Lidhja e gazit Serbi-Bullgari pritet të përfundojë në nëntor 2023

  Ministrja e Minierave dhe Energjisë së Serbisë Dubravka Jedovic Handanovic deklaroi se lidhja e gazit Serbi-Bullgari do të përfundojë në dy javët e para të nëntorit gjatë vizitës së tij në kantierin e ndërtimit në fund të tetorit, mësoi BalkanEngineer.com i BTA. Puna për ndërlidhjen e gazit është në fazën përfundimtare, me rreth 98% të aktiviteteve të projektit tashmë të përfunduara. Pas përfundimit të punimeve të ndërtimit, kantieri do të nisë procedurat për marrjen e lejeve të nevojshme për të siguruar që gazsjellësi të vihet në punë në javët në vijim. Sipas fjalëve të ministrit Handanoviq, interkonektori i gazit me Bullgarinë është i një rëndësie strategjike për Serbinë, pasi do të diversifikojë burimet e furnizimit me gaz dhe do të lejojë marrjen e gazit nga Azerbajxhani dhe terminali LNG në Greqi.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 28 november 2023Komuna e Svishtov (Bullgari) prezantoi një projekt për ndërtimin e Parkut Teknologjik Industrial të Danubit me vlerë 50 milionë

  Komuna e Svishtov (Bullgari) është një hap më afër realizimit të planit të saj ambicioz për krijimin e Parkut Teknologjik Industrial Danub, pasi ka dorëzuar zyrtarisht projekt propozimin e saj për investime me vlerë rreth 50 milionë leva, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Nisma është pjesë e procedurës BG-RRP-3.007 të "Programit për mbështetjen publike për zhvillimin e zonave industriale, parqeve dhe territoreve të ngjashme dhe për tërheqjen e investimeve" në kuadër të Planit Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë. Pëlqimi i Këshillit Bashkiak i mundëson “Parkut Teknologjik Industrial – Svishtov” EOOD të aplikojë për financim, gjë që do të ndihmonte zhvillimin e suksesshëm të projektit.

 • 23 november 2023Aquila blen prodhuesin rumun të aerosoleve të makinave Romtec për 3.2 milionë euro

  Kompania rumune e shpërndarjes dhe logjistikës FMCG Aquila ka thënë se do të blejë 100% të prodhuesit lokal të autoaerosoleve Romtec, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Transaksioni, me vlerë 3.2 milionë euro (3.42 milionë dollarë), do të përfundojë pas një auditimi dhe pas marrjes së miratimeve rregullatore nga autoriteti i konkurrencës. Me rastin e investimit në shkallë të gjerë, Katalin Vasile, CEO i Aquila, zbuloi se kompania planifikon të bëjë më shumë blerje në të ardhmen. Romtec u krijua 30 vjet më parë dhe aktualisht është në pronësi të Green Ideas Group MTC (80%) dhe FLM Group Green MTC (20%). Në fund të vitit 2022, Romtec kishte 47 punonjës, të ardhura prej 25 milionë lei dhe fitim neto prej 1.3 milionë lei (279,860 dollarë/261,570 euro).

 • 21 november 2023Kompania shqiptare e investimeve Gjonaj Group Holdings blen GreenNat Solar Park Ballsh për 1.95 milionë euro

  Një automjet me qëllim të veçantë i kompanisë shqiptare të investimeve Gjonaj Group Holdings ka blerë GreenNat Solar Park Ballsh, i cili po zhvillon një termocentral 100 MW në Balsh, në jug të Shqipërisë, për 1.95 milionë euro, mësoi BalkanEngineer.com nga Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, themeluar në prill të këtij viti i Gjonajt dhe zhvilluesi i burimeve të rinovueshme Ener Trade, bleu GreeNNat nga grupi lokal i ndërtimit dhe energjisë Shijaku. Në janar, qeveria shqiptare tha se kishte miratuar kërkesën e GreeNNat për të zhvilluar një impiant diellor 100 MW në vendin e një rafinerie të braktisur të naftës në Balsh, me ndërtimin që pritet të përfundojë brenda 60 muajve.

 • 18 november 2023Divizioni i Imperial Tobacco në Maqedoninë e Veriut ka emëruar një menaxher të ri të përgjithshëm

  Imperial Tobacco TKC, divizioni me bazë në Maqedoninë e Veriut i kompanisë britanike të duhanit Imperial Tobacco Group, tha se ka emëruar Sophie Emily Hogg si CEO të re, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Imperial Tobacco TKC është pjesë e Imperial Brands PLC, një organizatë globale konsumatore dhe kompania e katërt më e madhe ndërkombëtare e duhanit në botë, që operon në 120 tregje. Në nivel global, grupi punëson 27,500 njerëz, me biznesin e tij kryesor të ndërtuar rreth një portofoli gjithëpërfshirës të cigareve dhe produkteve të tjera të duhanit. Markat e kompanisë shiten në tregjet anembanë botës dhe ndër markat më të njohura janë cigaret Davidoff, JPS dhe West, si dhe letrat Rizla dhe marka pioniere blu.

 • 17 november 2023Statkraft Devoll Hydropower, një koncesioner dyvjeçar në Shqipëri, po i bashkohet bursës së energjisë në vend

  Devoll Hydropower, një degë e kompanisë norvegjeze të energjisë së rinovueshme Statkraft, e cila është koncesionare e dy hidrocentraleve në Shqipëri, është bërë anëtare e Bursës Shqiptare të Energjisë (Alpex), mëson BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Dy hidrocentralet e Statkraft të vendosura në lumin Devoll, pikërisht Moglica dhe Banja, gjenerojnë gjithsej rreth 700 GWh në vit. Kostot totale të investimit të projektit hidroenergjetik të Devollit vlerësohen në 590 milionë euro (629 milionë dollarë). Bursa Shqiptare e Energjisë - Alpex u themelua në tetor 2020 nga operatori shqiptar i sistemit të transmetimit OST dhe partneri i tij kosovar KOSTT si aksionarë me përkatësisht 57.25% dhe 42.75%.

 • 14 november 2023Linja ajrore italiane Aeroitalia bleu 93.86% të kompanisë rumune AirConnect

  AeroItalia, një linjë ajrore italiane e themeluar në vitin 2022, njoftoi së fundmi se ka përfunduar blerjen e 93.86% të kompanisë rajonale rumune Air Connect. Kështu mësoi BalkanEnggineer.com nga Romaniainsider.com. Organizata italiane tha në rrjetet e saj sociale se kjo blerje do t'i lejojë të forcojë praninë e saj në tregun rajonal italian dhe të përmirësojë lidhjen me qendrën e saj në Fiumicino të Italisë. Në verën e vitit 2023, Gaetano Intrieri, CEO i AeroItalia, la të kuptohej në një intervistë se donte të blinte kompaninë rumune Air Connect, e cila doli publike në mars 2022. Përfaqësuesit e Air Connect më pas komentuan se nuk kishte dokumente të nënshkruara për blerje nga AeroItalia. por shpjegoi se po zhvilloheshin diskutime për shitjen e kompanisë.

Shiko gjithcka »