Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Meger Bulgaria Ltd

Meger Bulgaria Ltd

https://megger.com/

Megger Bulgaria EOOD është një degë e prodhuesit të njohur botëror të pajisjeve të kontrollit dhe matjes në fushën e energjisë, telekomunikacionit dhe hidraulikes - Megger Group. Kompania bullgare është pasardhëse ligjore e Seba KMT Bulgaria pas aderimit të kompanisë në Grupi i Megger-it.

 

Kompania ofron një gamë të gjerë sistemesh dhe pajisjesh, duke përfshirë: pajisjet e testimit të baterive; lokatorë kabllosh dhe gjurmues; aparate për testimin e kabllove dhe për gjetjen e defekteve të kabllove; pajisje testuese për ndërprerës, për transformatorë, për motorë dhe gjeneratorë; instrumente për testimin e instalimeve, komunikimin e të dhënave, rezistencën e tokës, izolimin; ohmmetra për rezistenca të ulëta; multimetra dhe ampermetra; pajisje testuese për linjat ajrore, për cilësinë e energjisë; testimi i mbrojtjes me rele; softuer për menaxhimin e aseteve në kompanitë elektrike; softuer për testim dhe mirëmbajtje; analiza e përgjigjes së frekuencës dhe përcaktimi i gjurmës; pajisje për monitorimin e rrjeteve të ujësjellësit dhe gjetjen e rrjedhjeve të fshehura, etj.

 

Çdo vit, Megger bën çdo përpjekje për të krijuar pajisje moderne diagnostikuese dhe testuese që optimizojnë performancën dhe saktësinë e matjeve elektrike, duke plotësuar kërkesat dhe nevojat e përdoruesve edhe më kërkues.

 

Megger Bulgaria është një nga pak kompanitë në vendin tonë me shërbimin e vet për të gjitha produktet nga portofoli i gjerë i Megger Group.

Kontaktet

Adresa: Sofia 1505, 35 Sitnyakovo Blvd

Telefoni: +359 2 943 4803, +359 88 878 1788 

E-mail: alexander.georgiev@megger.com; megger.bg@megger. oh info.bg@megger

Materialet për Meger Bulgaria Ltd

  • 28 november 2023Instrumentet matëse Megger janë një asistent i provuar dhe i besueshëm për mirëmbajtjen e besueshme të pajisjeve elektrike

   Megger ka një histori të gjatë inovacioni që është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të kompanisë me klientët e saj për të zgjidhur sfidat e tyre teknike aktuale dhe të ardhshme. Kompania u themelua në vitin 1889, kur inxhinieri britanik Sidney Evershed shpiku megohmmetrin e parë. Ajo ka qenë gjithmonë një pioniere në shpikjen e pajisjeve të provës elektrike dhe në fillim të viteve 1900 inxhinierët e saj krijuan AVO. Është multimetri i parë analog që teston rrymën (A), tensionin (V) dhe rezistencën (O), prej nga vjen emri i kompanisë AVO International. Edhe në këto vite të hershme, Megger arriti të përshtatej me teknologjitë në ndryshim dhe kërkesat industriale me shumë shpikje dhe patenta.

  • 29 august 2023Lokalizim i besueshëm dhe e shpejtë e defekteve në kabllot e tensionit të mesëm në fermat e erës me sistemin STX40

   Instalimet për gjenerimin e energjisë nga burimet e rinovueshme, si fermat e erës dhe/ose fotovoltaike, zakonisht ndodhen në vende të vështira për t'u arritur, larg pikave të lidhjes me rrjetin, gjë që çon në nevojën për të ndërtuar rrugë të gjata kabllore. Kjo mund të çojë në shfaqjen e parakohshme të vështirësive që lidhen me izolimin e kabllove nëntokësore të tensionit të mesëm, të cilat dëmtojnë funksionimin e tyre të mirë. Përcaktimi optimal i vendndodhjes së defektit të kabllove bazuar në rekomandimin IEEE 1234-2019 përfshin disa hapa. E para është identifikimi i defektit për të përcaktuar fazën e qarkut me defekt dhe tensionin e prishjes. Hapi tjetër është lokalizimi paraprak, i cili përcakton distancën e përafërt me gabimin.

  • 03 august 2023Megger Bulgaria: Megger Solar Test Kit u siguron instaluesve të sistemit PV të gjitha mjetet e nevojshme të testimit

   Megger Solar Test Kit u ofron teknikëve mjetet dhe funksionet e nevojshme për instalimin, vënien në punë dhe mirëmbajtjen në mënyrë të sigurtë dhe efikase të grupeve PV të të gjitha madhësive. “Instaluesit kanë nevojë për mjete të sakta dhe të lehta për t'u përdorur kur ndërtojnë instalime diellore. Grupi i mjeteve të Megger është krijuar për të përmbushur këto nevoja dhe për t'u ofruar pronarëve dhe operatorëve të sistemit informacionin që u nevojitet për të mbajtur instalimin në gjendje të mirë pune, si dhe për të mbrojtur investimet e bëra", komentoi Megger Bulgaria. Mjeti më i ri në portofolin e Megger, DCM1500S, është një matës kapës dixhital i krijuar për t'u përdorur nga instaluesit PV.

  • 06 july 2023Lokalizimi i saktë dhe i besueshëm i dëmtimeve dhe qarqeve të shkurtra në kabllo dhe tela me instrumentet Megger

   Kompleti Megger MCT105, i përbërë nga një transmetues dhe marrës i veçantë, është krijuar për të zbuluar dhe gjurmuar rrugën e kabllove ose përçuesve metalikë në mure ose nën tokë. Me ndihmën e tij, siguresat ose ndërprerësit mund të lokalizohen dhe identifikohen, si dhe mund të përcaktohet vendndodhja e një ndërprerjeje ose qarku të shkurtër në kabllot dhe sistemet elektrike të ngrohjes nën dysheme. Marrësi MCT105 lejon rregullimin automatik ose manual të ndjeshmërisë së sinjalit për saktësi të shtuar dhe mund të zbulojë kabllot deri në 2,5 m të thella. Të dy pajisjet në grup përfshijnë një veçori të fikjes automatike së bashku me treguesit e baterisë së ulët.

  • 16 may 2023Testuesi i instalimeve elektrike shumëfunksionale të gjeneratës së re të Megger-it MFT-X1

   MFT-X1 është një testues shumëfunksional i gjeneratës së re inovative me përmirësimin e firmware-it dhe funksionalitetin e plotë të testimit të instalimeve elektrike me tension të ulët. MFT-X1 është nga sfera e produkteve MFT të Megger dhe është vlerësuar me rrymë CATIV 300 V. Pajisja është menduar për përdorim në të gjitha instalimet elektrike shtëpiake, tregtare dhe industriale njëfazore ose trefazore. Testimi i impedancës True Loop™ është një tipar standard i MFT-X1. Teknologjia më e fundit e testimit të ciklit pa kontakt me 3 tela e inkorporuar në Confidence Meter™ e patentuar, i ofron përdoruesit një zgjidhje të besueshme, të saktë, të qëndrueshme dhe të përsëritshme të testimit të ciklit.

  • 22 march 2023Megger Bulgaria: Sfidat dhe zgjidhjet e Megger në testimin e mbrojtjes rele në sistemet e energjisë së rinovueshme

   Përhapja e shpejtë e burimeve të shpërndara të energjisë (DER), çmontimi gradual i termocentraleve të mëdhenj me lëndë djegëse të ngurtë dhe reduktimi i mëpasshëm i inercisë së sistemit, si dhe zhvillimi i rrjeteve inteligjente, krijojnë sfida të reja në zbatimin dhe testimin e sistemeve të mbrojtjes rele. “Dy nga çështjet kryesore në këtë drejtim janë ruajtja e një frekuence të qëndrueshme të rrjetit dhe sigurimin e mbrojtjes rentable te reles, me testimin e stafetëve dhe pajisjet e testimit jane ne nje lidhje te ngusht mes njëra tjetrës. Sistemi i provës SVERKER900 i Megger simulon një rampë të frekuencës së tensionit në formën e përshkruar nga IEC 60255-181:2019, "Kërkesat funksionale për mbrojtjen e frekuencës".

  • 26 january 2023Megger Bulgaria: Ampermetrat Megger DCM1500S jane një mjet i shkëlqyer për instalimin

   Instalimet moderne fotovoltaike janë ndër mënyrat më të njohura të shfrytëzimit të energjisë diellore. Sipas raportit të BNEF, deri në vitin 2050 prodhimi i energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme mund të arrijë në 56%, dhe burimet e energjisë fotovoltaike po bëhen më të njohura dhe më konkurruese. Prodhimi i energjisë elektrike nga instalimet diellore u rrit me një rekord prej 179 TWh në 2021, duke krijuar një rritje prej 22% krahasuar me vitin 2020. Energia fotovoltaike diellore mbetet teknologjia e tretë më e madhe e energjisë elektrike të rinovueshme pas hidrocentralit dhe erës.

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 december 2023Me demonstrimet mbresëlënëse të teknologjisë 3D, stendat e GreMa 3D ishin një nga pikat e nxehta gjatë MachTech & InnoTech 2023

  Vizitorët e edicionit të sivjetmë të MachTech & InnoTech patën mundësinë të dëshmojnë demonstrime mbresëlënëse në fushën e robotikës, teknologjive dixhitale dhe 3D, ndër të cilat spikatën ekspozitat e paraqitura në GreMa 3D (Mjeshtër i Madh). Në sallën 3, në stendën C 12 në Inter Expo Center - Sofje (IEC), publiku profesionist mund të prekë një mostër përfaqësuese të portofolit kompleks të produkteve të kompanisë. Ekipi GreMa 3D prezantoi dy skanerë të rinj Scantech 3D, pjesë të printuara me printerin industrial 3D të prodhuesit francez Lynxter, kompletin e plotë të printimit 3D Sinterit Lisa Pro, softuer për përpunimin e imazheve të skanuara 3D, printerin e printimit 3D me teknologjinë DLP nga RAYSHAPE dhe Spërkatjet e skanimit 3D të AESUB.

 • 29 november 2023Filkab investon në ndërtimin e termocentralit të vet 18 MW në Orizari në një zonë industriale prej 114 hektarësh

  Filkab është një kompani tregtare, prodhuese dhe inxhinierike, një lider në tregun e produkteve elektroteknike në Ballkan. Përveç shpërndarjes së zgjidhjeve gjithëpërfshirëse dhe inovative, kompania është gjithashtu e përkushtuar në mbrojtjen e mjedisit duke zbatuar praktika të qëndrueshme në operacionet e saj. “Një nga praktikat tona për të përmirësuar ndikimin mjedisor të aktiviteteve tona është instalimi i çatisë fotovoltaike që kemi ndërtuar për nevojat tona. Ka një kapacitet të instaluar prej 900 kWp dhe ne parashikojmë që sistemi do të kursejë rreth 430 t emetime karboni në vit. Përveç kësaj, oborri i objektit tonë të zyrës ka edhe një stacion karikimi për makinat elektrike.

 • 28 november 2023Duke ndjekur tendencat më të fundit teknologjike në portofolin e Siemens, ekipi SAT integron sistemet moderne të automatizimit

  Me historinë e saj më shumë se 30 vjeçare, përvojën dhe profesionalizmin e dëshmuar, kompania Systems Automation Technologies - SAT Ltd. është një partner i besuar i industrisë në zhvillimin dhe inxhinierinë e përgjithshme të produkteve, sistemeve dhe zgjidhjeve për automatizimin e proceseve. Kompania ka shumë projekte të realizuara me sukses në sektorë të ndryshëm industrialë në të gjithë botën. Si kompani e orientuar drejt eksportit, SAT ka vendosur pozicione në Serbi, Kosovë, Nigeri, Azerbajxhan, Hungari, Austri, Rusi etj. Një pjesë e madhe e sistemeve të integruara të automatizuara për kontrollin e proceseve teknologjike dhe agregateve është e mundur falë bashkëpunimit të frytshëm.

 • 28 november 2023Instrumentet matëse Megger janë një asistent i provuar dhe i besueshëm për mirëmbajtjen e besueshme të pajisjeve elektrike

  Megger ka një histori të gjatë inovacioni që është rezultat i bashkëpunimit të ngushtë të kompanisë me klientët e saj për të zgjidhur sfidat e tyre teknike aktuale dhe të ardhshme. Kompania u themelua në vitin 1889, kur inxhinieri britanik Sidney Evershed shpiku megohmmetrin e parë. Ajo ka qenë gjithmonë një pioniere në shpikjen e pajisjeve të provës elektrike dhe në fillim të viteve 1900 inxhinierët e saj krijuan AVO. Është multimetri i parë analog që teston rrymën (A), tensionin (V) dhe rezistencën (O), prej nga vjen emri i kompanisë AVO International. Edhe në këto vite të hershme, Megger arriti të përshtatej me teknologjitë në ndryshim dhe kërkesat industriale me shumë shpikje dhe patenta.

 • 27 november 2023Lazatek: Qendrat e bluarjes së ingranazheve CNC të YG Tech kombinojnë teknologji të lartë, përpunim preciz

  Kompania koreano-jugore YG Tech (Yunil Gear Tech) është një prodhues i provuar i qendrave të prerjes së ingranazheve CNC, i cili ka tashmë 60 vjet histori. Që nga themelimi i tij në 1963, ekipi i tij ka projektuar, zhvilluar dhe prodhuar një gamë të gjerë pajisjesh me cilësi të lartë. “Më shumë se 80% e makinerive të prodhuara të Yunil janë të destinuara për eksport në dhjetëra vende të botës. Ato dallohen për cilësi të lartë, karakteristika të shkëlqyera teknike dhe aksesorë të ndryshëm. Kompania është e çertifikuar sipas standardeve ndërkombëtare CE, ISO 14001:2004 dhe ISO 9001:2008”, njoftoi kompania e themeluar Lazatek, e cila ofron makinat universale të prerjes së marsheve të Yunil Machine.

 • 24 november 2023Teletek Electronics prezantoi zgjidhjet e reja për alarm dhe siguri në një seminar të specializuar në fabrikën

  Në fund të tetorit të këtij viti prodhuesi i mirënjohur i pajisjeve të alarmit dhe sigurisë dhe alarmit nga zjarri Teletek Electronics organizoi një ngjarje kushtuar më të fundit në sistemet e alarmit dhe sigurisë nga zjarri. Ai u mbajt në bazën e re të prodhimit të Teletek Electronics në Sofje dhe mblodhi së bashku shumë instalues, projektues dhe përfaqësues të biznesit në vendin tonë. Ngjarja u fokusua në zhvillimet më të fundit të Teletek Electronics në fushën e alarmit të zjarrit, zgjidhjet e zonave, evakuimin zanor dhe njoftimin publik, duke përfshirë gamën e re NATRON të pajisjeve të alarmit pa tela të zjarrit, sistemin e ri të evakuimit me zë dhe njoftimin publik SPIKA dhe Teletek CLOUD.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 04 december 2023Serbia po negocion me Bullgarinë për të ndërtuar një linjë hekurudhore me shpejtësi të lartë nga Nishi në Sofje

  Ministri serb i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës Goran Vesic tha se përveç ndërtimit të linjës hekurudhore Nish-Dimitrovgrad, Serbia po punon me Bullgarinë për të vendosur një lidhje midis portit të Vidinit dhe Zajçarit dhe një linjë hekurudhore të shpejtë nga Nishi. në Sofje. Kështu mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Ministri shtoi se Turqia po punon edhe në pjesën nga Stambolli deri në kufirin turko-bullgar. Pasi të lidhet Sofja me këtë kufi, do të ketë një linjë hekurudhore të shpejtë nga Nishi në Stamboll. Një linjë e tillë do të ketë për Shkup, Selanik dhe Athinë, shtoi ai.

 • 29 november 2023Kompania gjermane Muehlbauer do të ndërtojë fabrikën e montimit të makinerive të baterive dhe qelizave të karburantit në Serbi

  Kompania gjermane Muehlbauer Automation doo, pjesë e Grupit Muehlbauer, planifikon të ndërtojë një park teknologjik për montimin e pjesëve për makineritë e baterive dhe qelizave të karburantit në pjesën veriore të Zonës së Biznesit Lindor në Stara Pazova, Serbi. Kështu mësoi BalkanEngieer.com nga Cijeurope.com. Koncepti i projektit, i përgatitur nga NORTH Engineering doo Subotica, përfshin ndërtimin e një baze prodhimi trekatëshe me një pjesë zyre. Investimi i Muehlbauer Group në Serbi vjen një vit pasi Ministria e Ekonomisë njoftoi investime të reja në sektorët e prodhimit të automobilave dhe pajisjeve elektrike me vlerë 180 milionë euro.

 • 27 november 2023Shqipëria dhe Kosova po ndërtojnë një lidhje të re hekurudhore me kontratë 168.9 milionë lekë

  Dy kompani private do të ndërtojnë një linjë hekurudhore midis Durrësit dhe Prishtinës, mësoi BalkanEnigeer.com nga BTA. Kompanitë anëtare të konsorciumit austriako-shqiptar ILF Consulting Engineers Austria GmbH – ABKONS SH.P.K kanë fituar një kontratë nga qeveria shqiptare për të kryer një studim fizibiliteti dhe koncept për ndërtimin e një linje hekurudhore që lidh qytetin bregdetar shqiptar me kryeqytetin. të Kosovës. Projekti, me vlerë 168.9 milionë lekë, synon të krijojë një lidhje të re transporti midis Shqipërisë dhe Kosovës, duke përmirësuar bashkëpunimin tregtar dhe ekonomik mes dy vendeve.

 • 24 november 2023Një takim ekonomik bullgaro-maqedonas forcon marrëdhëniet dypalëshe të biznesit midis dy vendeve

  Në një përpjekje të përbashkët për të forcuar lidhjet ekonomike, kompanitë në Maqedoninë e Veriut të angazhuara në marrëdhënie biznesi me Bullgarinë u mblodhën në Shkup për një takim kyç, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Takimi, i organizuar nga Ambasada Bullgare dhe Oda Ekonomike Maqedono-Bullgare (MBCC), ilustron qëndrueshmërinë dhe dinamizmin e partneriteteve bilaterale të biznesit që vazhdojnë të zhvillohen pavarësisht nga mjedisi sfidues ekonomik në vitet e fundit. Bullgaria zë pozitën e partnerit të pestë më të rëndësishëm tregtar të Maqedonisë së Veriut dhe destinacionit të dytë më të rëndësishëm të eksportit.

 • 22 november 2023Serbia po planifikon një investim prej 2 miliardë eurosh në energjinë e rinovueshme përmes bashkëpunimit me kompanitë kineze

  Qeveria serbe planifikon të punojë me firmat kineze Shanghai Fengling Renewable dhe Zidjin Mining Group për të zhvilluar një termocentral hibrid të rinovueshëm diellor dhe të erës me një kapacitet prej të paktën 1.5 GW, duke synuar të prodhojë 30,000 t hidrogjen të rinovueshëm në vit, ka BalkanEngineer.com. mësuar nga icis.com. Organizata kineze Shanghai Fengling Renewables është e interesuar të investojë në kapacitetin e energjisë së rinovueshme dhe kapacitetin e ruajtjes në Serbi, veçanërisht në prodhimin e hidrogjenit të rinovueshëm, dhe partnerët strategjikë për Serbinë Zidjin Mining Group po konsiderojnë termocentralin hibrid që do të ndërtohet në qarkun Borski, Lindore. Serbisë.

 • 20 november 2023Kompania bullgare Invenio Partners dhe ACP Austriake krijojnë një ofrues lider të trajnimeve për biznes dhe IT në Serbi

  Firma bullgare e investimeve Invenio Partners dhe Accession Capital Partners me bazë në Vjenë kanë blerë njësinë e arsimit profesional të Link Group të Serbisë dhe planifikojnë ta përdorin atë për të ndërtuar një ofrues kryesor të arsimit profesional të IT dhe biznesit në Evropën Juglindore. Këtë e mësoi BalkanEngieer.com nga intellinews.com. Vlera e blerjes nuk u zbulua. Invenio dhe ACP do të ndihmojnë Link Group të zhvillojë ofertën e tij të produkteve për të përmbushur nevojën gjithnjë në rritje për të përmirësuar profesionistët e rinj, duke prezantuar programe të reja për të përmbushur kërkesat dinamike të segmentit B2B.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 05 december 2023Një fabrikë e re vaksinash për kafshët e certifikuar nga GMP hapet në Razgrad, Bullgari

  Dega e Biovet Razgrad, një prodhues bullgar i suplementeve ushqimore dhe ilaçeve për kafshë, ka nisur një projekt inovativ për prodhimin e vaksinave për blegtorinë industriale, mëson BalkanEnigeer.com nga BTA. Fabrika e re do të fokusohet në prodhimin e vaksinave për shpendët, derrat dhe bagëtinë dhe investimi në të është gati 140 milionë leva. Znj. Temenuga Gazdova, drejtoreshë e Biovet-degës Razgrad, shpjegoi se investimi është i fokusuar në ndërtimin e një fabrike moderne që plotëson standardet e larta të mjekësisë veterinare. Objekti ka pajisje dhe procese teknologjike që mund të përdoren lehtësisht për prodhimin e barnave humane. Megjithatë, fokusi i fabrikës së re mbetet veterinaria, ku 95% e produkteve të prodhuara synojnë blegtorinë industriale.

 • 02 december 2023Branka Sllaveski merr detyrën e drejtoreshës së përgjithshme të verës së Maqedonisë së Veriut Tikveš nga 1 janari 2024

  Prodhuesi i verës nga Maqedonia e Veriut Tikveš ka emëruar Branka Slaveskën si CEO të re, ka mësuar BalkanEnigeer.com nga SeeNews.com. Sllaveska do të marrë detyrën më 1 janar 2024. Tikveshi më 29 maj të këtij viti ia ndërpreu kontratën e punës drejtorit të mëparshëm të përgjithshëm të kompanisë - Rados Vukicevic, pa i treguar arsyet e vendimit. Vukicevic ishte drejtor i kantinës që nga viti 2017, ndërsa ushtrues detyre pas lirimit të tij ishte Svetozar Janevski. Nga fillimi i vitit të ardhshëm pozitën do ta marrë Branka Sllaveska. Veraria Tikveš është një nga objektet më të mëdha dhe më të rëndësishme të verës në Evropën Juglindore.

 • 01 december 2023Kompania rumune E.ON instaloi një instalim PV për prodhuesin e tullave Cemacon

  E.ON Energie Romania ka përfunduar një impiant të ri fotovoltaik për nevojat e prodhuesit rumun të tullave Cemacon, mësoi BalkanEnigineer.com nga Green-forum.eu Vlera e investimit arrin në rreth 850,000 euro. Me një kapacitet të instaluar mbi 1 MWh, impianti do të shërbejë një pjesë të rëndësishme të nevojave për energji elektrike të parkut industrial Recea. Si rezultat, Cemacon do të reduktojë çdo vit emetimet e tij me rreth 300 t CO2 dhe do të optimizojë kostot e energjisë me rreth 83,000 euro. Në çatinë e fabrikës Recea është instaluar një sistem i përbërë nga 2176 module fotovoltaike me teknologji monokristaline. Ai do të gjenerojë mesatarisht 976 MWh në vit.

 • 28 november 2023Komuna e Svishtov (Bullgari) prezantoi një projekt për ndërtimin e Parkut Teknologjik Industrial të Danubit me vlerë 50 milionë

  Komuna e Svishtov (Bullgari) është një hap më afër realizimit të planit të saj ambicioz për krijimin e Parkut Teknologjik Industrial Danub, pasi ka dorëzuar zyrtarisht projekt propozimin e saj për investime me vlerë rreth 50 milionë leva, mësoi BalkanEngineer.com nga BTA. Nisma është pjesë e procedurës BG-RRP-3.007 të "Programit për mbështetjen publike për zhvillimin e zonave industriale, parqeve dhe territoreve të ngjashme dhe për tërheqjen e investimeve" në kuadër të Planit Kombëtar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë. Pëlqimi i Këshillit Bashkiak i mundëson “Parkut Teknologjik Industrial – Svishtov” EOOD të aplikojë për financim, gjë që do të ndihmonte zhvillimin e suksesshëm të projektit.

 • 23 november 2023Aquila blen prodhuesin rumun të aerosoleve të makinave Romtec për 3.2 milionë euro

  Kompania rumune e shpërndarjes dhe logjistikës FMCG Aquila ka thënë se do të blejë 100% të prodhuesit lokal të autoaerosoleve Romtec, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Transaksioni, me vlerë 3.2 milionë euro (3.42 milionë dollarë), do të përfundojë pas një auditimi dhe pas marrjes së miratimeve rregullatore nga autoriteti i konkurrencës. Me rastin e investimit në shkallë të gjerë, Katalin Vasile, CEO i Aquila, zbuloi se kompania planifikon të bëjë më shumë blerje në të ardhmen. Romtec u krijua 30 vjet më parë dhe aktualisht është në pronësi të Green Ideas Group MTC (80%) dhe FLM Group Green MTC (20%). Në fund të vitit 2022, Romtec kishte 47 punonjës, të ardhura prej 25 milionë lei dhe fitim neto prej 1.3 milionë lei (279,860 dollarë/261,570 euro).

 • 21 november 2023Kompania shqiptare e investimeve Gjonaj Group Holdings blen GreenNat Solar Park Ballsh për 1.95 milionë euro

  Një automjet me qëllim të veçantë i kompanisë shqiptare të investimeve Gjonaj Group Holdings ka blerë GreenNat Solar Park Ballsh, i cili po zhvillon një termocentral 100 MW në Balsh, në jug të Shqipërisë, për 1.95 milionë euro, mësoi BalkanEngineer.com nga Serbia-energy.eu. Infotelecom-Albsolar 3, themeluar në prill të këtij viti i Gjonajt dhe zhvilluesi i burimeve të rinovueshme Ener Trade, bleu GreeNNat nga grupi lokal i ndërtimit dhe energjisë Shijaku. Në janar, qeveria shqiptare tha se kishte miratuar kërkesën e GreeNNat për të zhvilluar një impiant diellor 100 MW në vendin e një rafinerie të braktisur të naftës në Balsh, me ndërtimin që pritet të përfundojë brenda 60 muajve.

Shiko gjithcka »