Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

Të përshtatur për nevojat individuale, manipuluesit Multiengineering optimizojnë efikasitetin e prodhimit

16 february 2024

In Bulgarian  In Serbian  In Macedonian

 

Me paraqitjen e tyre në skenën industriale, robotët industrialë kanë ndryshuar rregullat e “lojës” dhe rrjedhën e zhvillimit industrial në mbarë botën. Ata kanë revolucionarizuar rrjedhën e punës së prodhimit, duke ofruar përfitime të shumta për prodhuesit, duke përfshirë funksionimin e optimizuar, produktivitetin më të lartë, efikasitetin dhe cilësinë e produktit, minimizimin e mbetjeve dhe skrapit, si dhe performancë më të mirë financiare dhe konkurrencë në treg.

 

 

“Për nga natyra e tyre, robotët industrialë, ose të njohur edhe si manipulues industrialë, janë makina që përdoren në proceset e prodhimit për të lëvizur dhe/ose trajtuar pjesë. Më shpesh ato kontrollohen nga një kompjuter dhe mund të programohen për të kryer detyra të ndryshme. Manipulatorët industrialë mund të jenë të formave, madhësive dhe funksioneve të ndryshme, në varësi të llojit dhe natyrës së punës për të cilën synohen”, komentoi kompania lider Multiengineering, e specializuar në projektimin, prodhimin dhe zbatimin e pajisjeve industriale të automatizuara dhe robotike.

 

Manipuluesit industrialë ofrojnë avantazhe të mëdha për bizneset, të cilat i bëjnë ata një asistent të domosdoshëm dhe një zgjedhje të preferuar për procese nga një shumëllojshmëri e gjerë sektorësh të industrisë. Ndër to janë:

 

- Optimizimi

Manipulatorët industrialë janë krijuar për të optimizuar proceset e punës. “Ata kryejnë detyra operative shpejt dhe saktë, gjë që ndikon seriozisht në kohën që duhet për të finalizuar një porosi. Kjo i ndihmon kompanitë të kursejnë burime duke rritur produktivitetin e tyre," shpjegoi Multiengineering;

- Efikasiteti

Me aftësinë e tyre për të kryer operacione me saktësi dhe saktësi të lartë, robotët ndihmojnë në uljen e rrezikut të gabimeve pothuajse në zero dhe përmirësojnë cilësinë e produktit përfundimtar. Në këtë mënyrë, harxhohen më pak burime, duke rezultuar në kursime financiare dhe produktivitet dhe fitim më të lartë.

- Siguria

“Siguria e stafit është një prioritet kryesor për çdo kompani. Për këtë arsye, manipuluesit industrialë janë veçanërisht të përshtatshëm për detyra më intensive të punës dhe veçanërisht ato që paraqesin rrezik për shëndetin e punonjësve. “Robotët e ulin ndjeshëm këtë rrezik aksidentesh dhe lëndimesh dhe i bëjnë ata zgjedhjen e preferuar për këtë lloj aktiviteti”, shprehen të prerë specialistët e kompanisë.

- Fleksibilitet

Ekzekutimi i detyrave të ndryshme të punës kryhet duke para-programuar pajisjen. Robotët mund të përshtaten shpejt, lehtë dhe pa probleme me proceset e ndryshme të prodhimit dhe të përdoren për një shumëllojshmëri të gjerë aplikimesh.

 

 

Adresë: Sofia 1784, Blvd "Tsarigradsko Shose" Nr 72 (BAS - CPR, OJQ)

Kontaktet: +359 898 523 739; +359  884 924 272

E-mail: office@multiengineering-bg.com  

 

 

Burimi i materialit fotografik: Multiengineering

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 april 2024RS Electro: Lokalizimi i shpejtë dhe i sigurt i defekteve të kabllove me reflektometrin e ri portativ IRG 400 të Baur

  Nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje inovative për paravendosje efikase të defekteve të kabllove, mund të zgjidhni reflektometrin portativ të pulsit IRG 400 të Baur. Do ta gjeni në portofolin e kompanisë së dëshmuar RS Electro, e cila është partnere e Baur për tregun vendas. Pajisja përdor metodën e reflektometrisë së pulsit dhe do t'ju ndihmojë të punoni në mënyrë më efikase dhe të besueshme. Si mund t'i lokalizoni kabllot dhe të zbuloni menjëherë ndryshimet në to, si lidhja me aplikacionin BUI-F të Baur do të thjeshtojë rrjedhat tuaja të punës dhe sa lehtë mund të eksportoni rezultatet e regjistruara të matjeve dhe t'i përpunoni më tej ato? Lexoni përgjigjet e këtyre pyetjeve në rreshtat e mëposhtëm.

 • 17 april 2024SpaceCAD: Platforma cloud e Siemens Zel X dixhitalizon proceset e zhvillimit në industrinë e së ardhmes

  Zel X është oferta më e fundit SaaS e Siemens Digital Industries Software i bazuar në renë kompjuterike, e krijuar posaçërisht për bizneset e vogla dhe të mesme. Për të ndërtuar mbi ekspertizën e Siemens dhe ofron qasje të bazuar në ueb në grupet e veglave profesionale që përshpejtojnë proceset e prodhimit të pjesëve – nga kërkesa për ofertë deri te dorëzimi i pjesëve. "Softueri profesional mundëson rritjen e fitimeve të projektit dhe kënaqësinë e klientit, zvogëlimin e rrezikut të gabimit dhe kohën e inxhinierisë, dhe me çmimin e tij të përballueshëm, redukton kostot e IT-së së ndërmarrjes," SpaceCAD, një kompani tregtare dhe inxhinierike lider në fushën e zgjidhjeve softuerike dhe një partner zyrtar i Siemens Digital Industries Software.

 • 14 april 2024Filkab Solar: Zgjidhjet inovative diellore të Hanwha Q Cells vendosin një standard të lartë të industrisë për cilësi dhe efikasi

  Sot, kur tranzicioni i energjisë është në ecje të plotë dhe interesi për burimet e rinovueshme të energjisë kudo vazhdon të rritet. Sidomos në lidhje me energjinë diellore, e cila po fiton popullaritet falë inovacioneve që përmirësojnë sistemet dhe çmimeve në rënie që i bëjnë ato të përballueshme. “Për të hapur rrugën drejt një të ardhmeje të qëndrueshme energjetike, ne duhet të marrim një qasje vërtet globale, gjithëpërfshirëse. Përdorimi i një modeli shumëdimensional që merr parasysh faktorët e ndryshëm të infrastrukturës dhe mjedisit të çdo vendi, si dhe përzierjen optimale të energjisë, ndihmon në sigurimin e qëndrueshmërisë në rrugën drejt neutralitetit të karbonit", tha për BalkanEngineer.com kompania udhëheqëse inxhinierike Filkab Solar.

 • 11 april 2024ETA-SIS: Bllokimi ynë me kod GSM është një zgjidhje inovative për mbrojtje të besueshme dhe kontroll në distancë të aksesit në o

  Bllokimi i kodit GSM, i zhvilluar nga specialisti i dëshmuar në prodhimin e sistemeve të adresave publike, zgjidhjeve të sigurisë dhe pajisjeve personale të njoftimit elektronik ETA-SIS, siguron akses në objekte të ndryshme me anë të futjes së kodit në distancë. "Ajo që është e re dhe e ndryshme në lidhje me bllokimin tonë të kodit është se ai i lejon pronarit të ndryshojë kodin dhe cilësimet e bllokimit nëpërmjet GSM-së së tij. Vetëm ai ka të drejta të plota për të programuar dhe kontrolluar në distancë aksesin në objektet e tij. Sistemi është veçanërisht i përshtatshëm për pronarët që ofrojnë strehim për akomodim të përkohshëm – apartamente, shtëpi për mysafirë, vila, bungalot, bujtina, etj.”, informoi kompania për BalkanEngineer.com.

 • 10 april 2024Shërbimi KMT: Gossen Metrawatt ka zhvilluar një testues të ri multifunksional METRALINE MF për kontrollin e instalimeve elektrik

  Kompania e provuar gjermane e teknologjisë së matjes dhe testimit Gossen Metrawatt ka zgjeruar serinë e pajisjeve matëse me kosto efektive dhe të lehta për t'u përdorur METRALINE, duke shtuar një testues të ri instalimi shumëfunksional. METRALINE MF është i certifikuar CAT III 600 V/CAT IV 300 V, duke siguruar që të gjitha testet e nevojshme për sistemet dhe instalimet elektrike të kryhen në përputhje me standardet aktuale DIN VDE 0100-600 dhe DIN VDE 0105-100. Testuesi portativ, i cili mundësohet nga bateritë, ka një ekran grafik me ngjyra dhe një menu të lehtë për t'u lundruar, duke ofruar funksionim intuitiv dhe të përshtatshëm".

 • 10 april 2024Automatizimi me robotët FANUC rezulton të jetë "ilaçi" i duhur për kompaninë farmaceutike DEMO

  Kompania DEMO është një nga prodhuesit më të mëdhenj të produkteve farmaceutike në Greqi. Për të rritur efikasitetin dhe produktivitetin, menaxhmenti i saj vendosi të automatizojë operacionet e ngarkimit dhe shkarkimit të paketave dhe qeseve plastike gjatë sterilizimit të tyre. Për shkak të dallimeve të konsiderueshme në përpunimin e tabakave të transportit, çantave dhe paketimit, kompania ishte e vetëdijshme se atyre do të kishin nevojë për madhësi dhe lloje të ndryshme robotësh. “DEMO po i drejtohet SABO-s, partnerit të saj prej kohësh për automatizimin dhe robotikën në prodhim, i cili është furnizues dhe instalues ​​i zgjidhjeve industriale të FANUC", tha për BalkanEngineer.com nga zyra lokale e FANUC.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Shiko gjithcka »