Abonim falas

Regjistrohu në buletinin tonë dhe mbaj veten të përditësuar

Artikuj

SAT: Kontrollorët Siemens SIMATIC janë forca e padukshme që bën "magjinë" në projektet tona të automatizimit të procesit

08 february 2024

In Bulgarian  In Serbian

 

Duke u vendosur me cilësinë e saj të pakompromis dhe besueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve të ofruara, kompania inxhinierike Systems Automation Technologies - SAT EOOD është lider në tregun vendas dhe të huaj në fushën e sistemeve të automatizimit industrial. Një nga zgjidhjet e preferuara dhe të përdorura shpesh në shumë projekte të realizuara me sukses nga kompania janë kontrollorët universalë nga seria SIMATIC e Siemens, të provuara miliona herë me dizajnin e tyre fleksibël modular dhe aftësitë e patejkalueshme në një sërë aplikacionesh.

 

 

Gama e kontrollorëve modularë të programueshëm SIMATIC të Siemens janë krijuar për të zbatuar sisteme automatizimi me kompleksitet të ndryshëm. Ato dallohen jo vetëm nga cilësia dhe fleksibiliteti i lartë, por edhe nga produktiviteti dhe siguria në nivelin më të lartë”, njoftojnë specialistët e SAT. “Ato janë të përshtatshme për automatizimin e fabrikës dhe prodhimit, aplikacione të vogla autonome si dhe instalime shumë komplekse. Kontrollorët SIMATIC janë zgjidhja optimale për kontrollin e procesit nga çdo zonë aplikimi, pavarësisht nëse është i bazuar në PLC apo PC," shtjelluan më tej ata.

 

Kontrollorët SIMATIC, përmes dizajnit, funksionalitetit dhe aplikacioneve të mundshme të tyre, janë optimizuar për të gjitha detyrat e automatizimit të procesit – nga projektet e thjeshta deri tek ato komplekse, duke mundësuar inxhinieri të lehtë dhe pa probleme në Portalin e Automatizimit Totalisht të Integruar (TIA Portal). Në zbatimin e projekteve të tij dhe në cilësinë e partnerit të certifikuar të Siemens për vendet e Ballkanit, ekipi inxhinierik i profesionistëve të SAT integron modele të provuara të kontrollorëve nga seria SIMATIC.

 

Për shembull, SIMATIC S7-300 është një sistem mini PLC modular, dizajni fleksibël dhe ergonomik i të cilit lejon përshtatjen optimale me detyrën specifike të automatizimit. Ai siguron integrim të thjeshtuar në strukturat e shpërndara dhe rrjete të gjithanshme. Nga ana e tij, S7-400 është kontrolluesi më i fuqishëm në familjen SIMATIC. Është një platformë e automatizuar e sistemit që fokusohet në inxhinierinë e procesit dhe karakterizohet kryesisht nga modulariteti dhe performanca e saj.

 

 

“SIMATIC S7-300 dhe S7-400 janë dhe mbeten kontrollues plotësisht funksionalë dhe të provuar të Siemens. Megjithatë, për shkak të faktit se shumë kërkesa të reja në drejtim të menaxhimit dhe performancës nuk mund të plotësohen më plotësisht me arkitekturën tradicionale, kompania ka zhvilluar gjeneratën e ardhshme të kontrollorëve S7-1500 me parametra të përmirësuar të sistemit, ndërsa aftësitë kryesore të ndërveprimit janë të ruajtura”, shtuan ata nga SAT.

 

Adresa: Sofia 1614, lagja Gorna Banya, rruga "Hristo Stefchov" 1
Telefoni: +359 2 957 6929, +359 2 957 7019
E-mail: office@satbg.com 

 

 

Burimi i materialit fotografik: SAT, Siemens

Artikuj

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 june 2024LogiSoft pas Balkan E-Commerce Summit 2024: Rajoni i Ballkanit ka potencial të madh në sektorin e tregtisë online

  Këtë vit, LogiSoft, një kompani inxhinierike e themeluar në automatizimin industrial dhe intralogistik, mori pjesë për herë të parë në Balkan E-Commerce Summit 2024: në Sofje, Bullgari. Ekspozita mblodhi edhe një herë mbi 1400 vizitorë me më shumë se 150 ekspozues në fushën e e-commerce në Ballkan. “Për herë të parë organizohet një forum i tillë në një shkallë të tillë dhe ne jemi më se të lumtur që kemi marrë pjesë me stendën tonë. Nën moton "#connectingbalkans", të gjithë pjesëmarrësit, përfshirë edhe ne, arritëm të bindim veten për potencialin e madh që ofron rajoni i Ballkanit në aspektin e biznesit në fushën e tregtisë elektronike", tha LogiSoft për BalkanEngineer.com.

 • 16 june 2024Buldenthal's GreMa 3D 2024: Teknologjitë e printimit 3D janë një pjesë e qëndrueshme e së ardhmes së mjekësisë

  Bulmedika/Buldental/Derma & Estetics është një ekspozitë B2B në shkallë të gjerë që mbledh çdo vit profesionistë kryesorë në fushat e mjekësisë, stomatologjisë, dermatologjisë dhe mjekësisë estetike në Inter Expo Center (IEC) - Sofje, Bullgari. Edicioni i sivjetshëm i forumit ndërkombëtar u mbajt nga 29 deri më 31 maj, gjatë së cilës 180 pjesëmarrës nga 12 vende sollën jetë PPE në një atmosferë inovacioni dhe prezantimesh interaktive. Ndër kompanitë pjesëmarrëse në ekspozitë ishte GreMa 3D, një kompani tregtare dhe inxhinierike e themeluar në fushën e teknologjive 3D, e cila vitet e fundit është vendosur si një pjesë e qëndrueshme e së ardhmes së sektorit të shëndetësisë.

 • 16 june 2024RAIS zgjeroi portofolin e produkteve me tornot e teknologjisë së lartë të gjigantit japonez TAKISAWA

  TAKISAWA është një kolos kryesor japonez me më shumë se 100 vjet histori, traditë dhe përvojë në prodhimin e makinerive inovative për prerjen e metaleve të teknologjisë së lartë. Kompania ofron një portofol të pasur tornosh, pajisjesh me shumë detyra dhe qendra të përpunimit vertikal me lloje të ndryshme automatizimi për prodhim në shkallë të gjerë dhe në shkallë të vogël. “Themeluar në vitin 1922, TAKISAWA ndërthur traditën dhe përvojën e viteve me pasionin, energjinë dhe kërkimin e përsosmërisë në prodhimin e makinerive më të avancuara të prerjes së metaleve. Plotësisht në hap me zhvillimin e teknologjive të reja, kompania nuk ndalet së përmirësuari teknikën që zhvillon dhe duke pasuruar linjat e saj të produkteve.

 • 16 june 2024Engineering EAD: Ndërtimi i linjës kabllore 110 kV "Ballkan" në Bullgari është një tjetër projekt i realizuar me sukses nga ne

  Engineering EAD është një kompani inxhinierike lider, pjesë e grupit të kompanive Filkab, e cila është dëshmuar si lider në fushën e instalimeve elektrike. Ndër projektet e realizuara me sukses të kompanisë është ndërtimi i linjës kabllore 110 kV për nevojat e nënstacionit "Balkan" dhe shtrimi i linjave kabllore optike nga nënstacioni "Balkan" 110/20 kV deri te "Melta" 110/. Nënstacioni 20 kV në territorin e qytetit Loveç në Bullgari. Falë përvojës shumëvjeçare dhe profesionalizmit të dëshmuar me kohë, kompania ka fituar besimin e një sërë investitorësh për zbatimin e projekteve në shkallë të gjerë.

 • 15 june 2024Multiengineering: Cilat janë kriteret për zgjedhjen e robotit të duhur industrial për prodhim

  Zgjedhja e robotit të duhur industrial për çdo aktivitet luan një rol vendimtar në efikasitetin e proceseve të prodhimit. Por me gamën e madhe aktuale të zgjidhjeve të tilla në treg, kjo mund të jetë një detyrë e frikshme. “Hapi i parë dhe më i rëndësishëm në zgjedhjen e manipuluesit të duhur industrial është të siguroheni që keni një kuptim të thellë të asaj që dëshironi të arrini me të. Është e rëndësishme të merret parasysh pesha maksimale e materialeve që do të përpunohen, madhësia e hapësirës së punës, lloji i operacioneve, shpejtësia, kapaciteti i ngarkesës, lartësia e veprimit, saktësia e lëvizjeve etj. , komentoi për BalkanEngineer.com nga kompania lider e prodhimit dhe inxhinierisë Multiengineering.

 • 13 june 2024Pompat Wilo me efikasitet të lartë të integruara në bodrumin inteligjent të ngrohjes dhe sistemin inovativ të ujit në Gjermani

  “Ka shumë projekte me pajisjet inovative teknologjike të Wilo Group në të gjithë botën dhe dy prej tyre të zbatuara në Gjermani dëshmojnë për aplikimin e gjithanshëm të teknologjive të pompimit nën shenjën e kompanisë globale përmes disa detajeve kurioze”, tha Wilo për BalkanEngineer. .com. “Smart Heating Bodrum” është ndër konceptet e reja në projektin e parë me theks në gjenerimin dhe shpërndarjen efikase të nxehtësisë në ndërtesa. Projekti i dytë lidhet me furnizimin me ujë të Bavarisë Lindore dhe efektet pozitive të tij në 15 komunitete në këtë zonë.

Shiko gjithcka »

Lajme

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 june 2024Elica Yard nis prodhimin serial të catamaranëve në Silistra, Bullgari

  Elica Yard, një prodhues bullgar i anijeve, ka njoftuar fillimin e prodhimit serial të catamaranëve në Silistra, mësoi BalkanEnigneer.com nga Economy.bg. Me faqen e saj të re, të dedikuar dhe të përgatitur posaçërisht për këtë qëllim, kompania po ndërton një platformë të fuqishme për inovacion në transportin detar dhe hap dyert në skenën botërore të ndërtimit të anijeve. Duke mbuluar një sipërfaqe prej 2,043 m², baza e re Elica Yard është projektuar për të përfshirë të gjitha proceset e prodhimit të kërkuara për të krijuar catamaran me cilësi të lartë. Tre zona të veçanta në dhomën e punës do të lehtësojnë efikasitetin e prodhimit, duke siguruar fabrikim të kujdesshëm dhe të saktë të çdo pjese të detajuar.

 • 14 june 2024Rritja ekonomike e Maqedonisë së Veriut tregon elasticitet në tremujorin e parë të 2024

  Ekonomia e Maqedonisë së Veriut tregoi rritje në tremujorin e parë të vitit 2024, me një rritje vjetore të vlerësuar prej 1.2%, mëson BalkanEnigneer.com nga SeeNews.com. Kjo rritje vjen pas rritjes prej 0.9% në tremujorin paraardhës, sipas të dhënave të publikuara nga Enti i Statistikave të vendit, Makstat. Në periudhën janar-mars 2024, produkti i brendshëm bruto (BPV) i Maqedonisë së Veriut arrin në 199,7 miliardë denarë, që është e barabartë me 3,2 miliardë euro me kursin aktual.

 • 12 june 2024Prodhuesi i sistemeve të ruajtjes së energjisë IPS po investon në një bazë të re prodhimi pranë Plovdivit, Bullgari

  IPS, një prodhues bullgar i sistemeve të plota të ruajtjes së energjisë (BESS), ka njoftuar një investim të ri të rëndësishëm pranë Plovdivit, Bullgaria jugore, mësoi BalkanEngineer.com nga Capital.bg. Kompania planifikon të hapë një objekt të ri prodhimi robotik që do të fillojë të funksionojë në vitin 2025 dhe do të ketë një kapacitet vjetor prej 1.5 GWh. Me më shumë se 35 vjet përvojë në zhvillimin dhe prodhimin e teknologjisë së energjisë dhe sistemeve të ruajtjes së energjisë, IPS është një partner i krijuar për klientët në 59 vende.

 • 07 june 2024Kompania bullgare Eldrive po fillon ndërtimin e parqeve të mëdha të karikimit për makinat elektrike në Bullgari, Rumani

  Operatori bullgar i infrastrukturës publike të karikimit Eldrive ka njoftuar fillimin e ndërtimit të disa parqeve të mëdha të karikimit për automjetet elektrike në lokacionet e veta me një ekosistem të pasur, mësoi BalkanEngineer.com nga Economy.bg. Objekti i parë i tillë është tashmë në ndërtim e sipër në Lituani, pranë qytetit të Panevezys në autostradën Via Baltica. Fillimisht parku në Lituani do të ketë 20 pika karikimi dhe në fazën e dytë ato do të rriten në 40. Projekti përfshin infrastrukturën për karikimin e autobusëve dhe kamionëve elektrikë, me kapacitet nga 200 deri në 400 kW DC. Vënia në punë është planifikuar për në fund të këtij viti.

 • 05 june 2024Studentet e teknikës nga Maqedonia e Veriut morën pjesë në takimin e parë global të Global Engineer Girls

  Pothuajse 250 studente të inxhinierisë, përfshirë 14 nga Maqedonia e Veriut, u mblodhën në Stamboll për takimin e parë të përbashkët të iniciativës Global Engineer Girls (GEG) të organizuar nga konglomerati ndërtimor Limak Group, mësoi BalkanEngineer.com nga Denar.mk. Në këtë aktivitet morën pjesë edhe studente nga Turqia, Kosova dhe Arabia Saudite. Qëllimi i takimit ishte rrjetëzimi, shkëmbimi i përvojës dhe frymëzimi nga profesionistë dhe inxhinierë të suksesshëm. Eventi Global Engineer Girls, i kryesuar nga Ebru Özdemir, Presidente e Bordit Menaxhues të Grupit Limak, kishte për qëllim përmirësimin e arsimimit dhe punësimit të grave në fushën STEM.

 • 04 june 2024Investimet e kompanisë kineze Zijin Mining Group në Serbi arritën në 2.3 miliardë euro

  Kompania kineze Zijin Mining Group ka investuar 2.5 miliardë dollarë (2.3 miliardë euro) në objektet e saj të minierave të bakrit në Serbi gjatë pesë viteve të fundit, gati dyfishuar 1.26 miliardë dollarët fillestarë të premtuar në 2018, ka mësuar BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Shuma përfshin gjithashtu 300 milionë dollarë të investuara në përmirësimin e mjedisit duke reduktuar emetimet e dioksidit të squfurit dhe trajtimin e ujërave të zeza industriale. Operacionet serbe të Zijin punësojnë rreth 7,500 njerëz, me më shumë zgjerim të ekipit të planifikuar në të ardhmen e afërt. Kompania synon të dyfishojë prodhimin e saj vjetor të bakrit dhe arit në Serbi gjatë pesë viteve të ardhshme, duke synuar të arrijë në 450,000 t bakër dhe 10 t ar. Kjo do ta poziciononte Serbinë si një prodhues kryesor evropian të bakrit.

Shiko gjithcka »

Ngjarjet

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 june 2024Ambasada Bullgare në Republikën e Maqedonisë priti një takim për të promovuar marrëdhëniet e biznesit midis dy vendeve

  Në një përpjekje të rëndësishme për të forcuar lidhjet ekonomike, Ambasada Bullgare në Shkup organizoi kohët e fundit një takim që synonte aktivitetet e biznesit të lidhura me Bullgarinë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, mësoi BalkanEnigineer.com nga BTA. Veprimtaria theksoi vëllimin në rritje të tregtisë mes dy vendeve dhe potencialin për bashkëpunim të mëtejshëm ekonomik pavarësisht disa sfidave infrastrukturore. Gjatë takimit u vu theksi në rritjen mbresëlënëse të tregtisë dypalëshe gjatë viteve të fundit. Vëllimi i tregtisë midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut tejkaloi 1 miliard euro në 2022, arriti në 1.2 miliardë euro në 2023 dhe është në rrugën e duhur për rritje rekord në 2024.

 • 13 june 2024Një investim prej 300 milionë euro nga UMB Group ringjall fabrikën e çelikut Otelu Rosu në Rumani

  Rumania synon të rifillojë operimet e fabrikës së çelikut Otelu Rosu, e vendosur në qarkun perëndimor të Caras Severin, e cila është e papunë që nga viti 2013, falë një investimi të rëndësishëm nga Grupi UMB. Këtë e mësoi BalkanEnigneer.com nga gmk.center.com. Vënia në punë e uzinës do të krijojë gjithashtu më shumë se 600 vende pune. Fabrika e çelikut Otelu Rosu, e pajisur me një furrë me hark elektrik 100 tonë, e përmirësuar për herë të fundit në vitin 2011, ka ndryshuar disa herë pronësinë.

 • 11 june 2024Shqipëria ka shpallur tenderin për ndërtimin e tetë stacioneve të reja në linjën hekurudhore Tiranë - Durrës

  Operatori shtetëror hekurudhor i Shqipërisë ka nisur një tender për ndërtimin e tetë stacioneve të reja përgjatë linjës hekurudhore 34 kilometra që lidh kryeqytetin Tiranë me qytetin port të Durrësit, mësoi BalkanEngineer.com nga Gmk.center.en. Investimi është pjesë e një projekti më të madh për të rivendosur linjën hekurudhore aktualisht joaktive përgjatë gjurmës së saj ekzistuese me një buxhet prej 92.1 milionë euro. Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka njoftuar se ofertat mund të dorëzohen përmes portalit të saj të prokurimit deri më 9 korrik.

 • 10 june 2024Grupi PWO i Gjermanisë ka filluar ndërtimin e një fabrike të re të komponentëve metalikë në Çaçak, Serbi

  Prodhuesi gjerman i komponentëve metalikë PWO Group ka nisur zyrtarisht ndërtimin e një objekti të ri inxhinierik dhe prodhues në qytetin Çacak, Serbinë Qendrore, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Objekti do të formojë një grup teknologjie me kompaninë e mjeteve të blera nga PWO Group në 2023. Fabrika e Çaçakut, e cila do të vendoset në një parcelë 100,000 m², do të jetë vendndodhja e dhjetë e PWO Group në mbarë botën. E planifikuar të fillojë prodhimin deri në fund të vitit 2025, fabrika e re synon të prodhojë dhe furnizojë komponentë dhe sisteme të avancuara për klientët.

 • 06 june 2024Në Shqipëri, termocentralet private dhe ato me koncesion rritën prodhimin me 7.8%

  Sipas një raporti të Institutit Kombëtar të Statistikave të Shqipërisë (INSTAT), termocentralet dhe termocentralet private të operuara me koncesion në Shqipëri rritën prodhimin e tyre në tremujorin e parë të 2024 me 7,8%, duke arritur në 1246 GWh krahasuar me 1156 GWh një vit më parë. Këtë informacion BalkanEngineer.com e mësoi nga BTA. Për të njëjtën periudhë, hidrocentralet shtetërore të Shqipërisë prodhuan 1,162 GWh energji elektrike, një rënie prej 28,1% krahasuar me 1,614 GWh në tre muajt e parë të një viti më parë.

 • 04 june 2024Prodhuesi i makinerive të tekstilit Karl Mayer do të investojë 500 milionë euro në objekte të reja në Rumani

  Prodhuesi gjerman i makinerive tekstile Karl Mayer është gati të investojë 500 milionë euro në ndërtimin e dy fabrikave dhe një qendre të mbështetjes teknike në qarkun veriperëndimor rumun të Maramures, mësoi BalkanEngineer.com nga SeeNews.com. Lëvizja strategjike synon të zgjerojë operacionet globale të kompanisë dhe të përmirësojë aftësitë e saj prodhuese. Faza e parë e projektit përfshin zhvendosjen e njësisë së prodhimit të gjilpërave të qepjes të Karl Mayer nga Azia në qytetin e Baia Mare, Rumani. Objekti do të vendoset në ish-lokalitetin industrial të IMMUM. Kompania tashmë ka siguruar një sallë prodhimi dhe planifikon të nisë së shpejti ndërtimin.

Shiko gjithcka »