Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

Vodafone купује ТВ и Интернет провајдера UPC Romania

29 july 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Европска комисија одобрила је куповину кабловског и интернет провајдера UPC Romania од мобилног оператера Vodafone, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта. Споразум је део трансакције од 18,4 милијарде евра између Vodafone Group и америчке компаније Liberty Global, преко које Vodafone стиче имовину UPC-а у Немачкој, Чешкој, Мађарској и Румунији.

 

 

Генерални директор Vodafone у Румунији каже да је ово важан корак за компанију да понуди првокласне свеобухватне услуге фиксне и мобилне комуникације, интернет и телевизију – што су главни конкуренти већ постигли на румунском тржишту.

 

Vodafone је други највећи мобилни оператер у Румунији, који је недавно проширио своју 5G мрежу и лансирао прве 5G претплате у земљи.

 

Извор фото материјала: pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 december 2019Панел за понављање догађаја IRIS/SIMPO за визуелизацију догађаја компаније Телетек Електроникс

  Телетек Електроникс АД је познати бугарски произвођач опреме за сигнализацију и противпожарну аларму, који нуди од појединачних производа до сложених решења са широком применом. Поред свог портфолија адресабилних панела, компанија такође развија репетитор за визуелизацију догађаја. "Понављач је дизајниран за рад са IRIS, IRIS PRO и SIMPО адресним панелима. Користи се за приказивање информација о догађајима примљеним са мрежних адресабилних панела“, рекао је тим компаније.

 • 10 december 2019Dura – флексибилно решење које гарантује водоотпорну и одрживу канализацију, компаније Steinzeug-Keramo

  Лидер у производњи стаклокерамичких цеви Steinzeug-Keramo поново је импресионирао иновативним и ефикасним решењем, које је део његовог портфеља - овог пута за реконструкцију канализационе мреже. „Dura је јединствен и флексибилан систем за изградњу или реконструкцију канализационих елемената, укључујући и шахте. Компоненте су израђене од поли-керамике, што гарантује њихову изузетну чврстоћу, водонепропусност и отпорност на временске прилике", изјавили су из компаније Steinzeug-Keramo.

 • 09 december 2019ТиД Инжењеринг: „Вршимо читав низ активности аутоматизације“

  ТиД Инжењеринг ДОО је проверена инжењерска компанија у областима енергетике, електротехнике и електронике. Активности компаније покривају различита подручја дизајна, производње и услуга. „Наш тим такође обавља пуни спектар активности на аутоматизацији. Имамо дугогодишњу стручност у изградњи индустријских мрежа програмабилних контролера, телеконтролера и телекомуникационих система, примени SCADA система и многих других најсавременија технолошка решења за ову индустрију", саопштила је бугарска компанија за портал BalkanEngineer.com.

 • 07 december 2019Електрични палетни виличари KM.RPS компаније Вени и Ко – погодни за тешке и вишеструке смене

  Водећи бугарски произвођач складишне опреме и опреме Вени и Ко развија, реализује и имплементира високо ефикасне, економичне машине на бугарском и међународном тржишту. Ту спадају монтирани виљушкари на камионе са потпорним краковима, са возачем који седи и електрични погон управљачког механизма KM.RPS. "Они су дизајнирани за интензивну обраду палетиране робе са претежно средњим транспортним удаљеностима и средњим до великим висинама регала", кажу из компаније.

 • 06 december 2019IMI Бугарска: Настојимо бити лојални послодавац и стварати повољно радно окружење за младе

  Водећи произвођач на пољу електронике Интегрејтед Микро-Електроникс (IMI) Бугарска не престаје да провоцира младе људе новим и новим могућностима за професионалну реализацију у компанији. Наш тим се састао са представницима компаније, како би сазнали која су слободна радна места и стажирање и које су нове иницијативе у компанији. "Непрестано покушавамо да интегришемо разне иновације, као што су визија и присуство на друштвеним мрежама, како би били младима доступни", рекао је IMI Бугарска.

 • 26 november 2019Хистер БГ: Hyster електрични камиони помажу у оптимизацији складишног простора

  Простори складишта постају све популарнији усред све веће потражње. Један од разлога је стални раст е-трговине. „Портал за анализу Statista предвиђа да ће само приходи од B2B трговања порасти са преко 40 милијарди евра у 2018. години на око 46 милијарди долара ове године. Вођени иновацијом, дизајнирани са циљем ефикасности, нови Hyster електрични дизачи постављају нове стандарде у пословању складишта“, коментарисали су из компаније Хистер БГ ДОО.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 december 2019Кинеска компанија за интериор је отворила фабрику у Србији

  Кинески произвођач аутомобилских решења за интериор Yanfeng Automotive Interiors званично је отворио свој погон у Крагујевцу у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SEENews.com. Изградња објекта почела је тек у септембру ове године. Производни погон има површину од 18.500 m2 и има 200 радних места. До 2023. године кинеска компанија планира да повећа број запослених на 800. Очекује се да ће до пролећа 2020. фабрика радити у 4 производне линије. Yanfeng Automotive Interiors има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља широм света.

 • 09 december 2019Компанија улаже 90,2 милиона евра у постројење никла у Македонији

  На свечаној церемонији, компанија Euronickel Industries је најавила завршетак инвестиције у износу од 90,2 милиона евра у своју фабрику граду Кавадарци у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Steeltimesint.com. Догађај се поклапа са првом годишњицом преузимања објекта од стране ове компаније. Током последње године, компанија Euronickel Industries је спровела оперативни план за реорганизацију предузећа, остваривши рекордну производњу од скоро 1500 t легуре гвожђе-никл месечно на само једној производној линији.

 • 04 december 2019Бугарска ће до средине 2020. године обезбедити фреквенције за 5G мрежу

  До средине 2020, Бугарска ће покренути поступак расподеле фреквенцијских ресурса како би мобилни оператори започели изградњу својих 5G мобилних мрежа. То је постало јасно током првог икада објављеног 5G форума у ​​земљи, сазнали су БалканЕнгинеер.цом од организатора. Форум, назван "5G: паметна трансформација и раст", организовала је бугарска Комисија за регулацију комуникација. Догађају су присуствовали представници три бугарска телеком оператера – А1, Теленор и Виваком, као и Међународног удружења мобилних оператера (GSMA).

 • 02 december 2019Група Sika купује румунског произвођача материјала AdePlast

  Један од највећих румунских произвођача грађевинских материјала – AdePlast, прелази у власништво швајцарске групе Sika, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Вредност посла није јавно објављена. AdePlast производи сува лепила и премазе, украсне боје, малтере и полистирен. Компанија која има 470 запослених пријавила је промет од 100 милиона евра за прошлу годину. Покривајући целу Румунију, компанија поседује три производне базе. Прошле године компанија је отворила нови четврти погон на југу Румуније, уложивши до 22 милиона евра.

 • 27 november 2019Кинеска компанија улаже 200 милиона евра у производњу бакра у Србији

  Кинеска компанија Zijin Mining планира да надогради и прошири српски комплекс бакра за производњу бакра Serbia Zijin Bor Copper у Бору, на истоку Србије, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SEENews.com. Инвестиција износи 200 милиона евра. Компанија тренутно припрема пројекат повећања годишњег капацитета комплекса са 80.000 тона на 200.000 тона бакра концентрата током четворогодишњег периода. Поред тога, Zijin Mining ће такође инвестирати у куповину специјалних машина за конверзију које ће повећати чистоћу бакарног производа са садашњих 62% на 99,8%.

 • 25 november 2019Македонија је домаћин конференције „Digital for Entrepreneurship“

  Македонска конференција о дигиталном предузетништву „Digital for Entrepreneurship“, одржана је 20. новембра 2019. у Скопљу, у оквиру Европске недеље малих и средњих предузећа. Овогодишње издање иницијативе обележило је преко 35.000 догађаја у више од 170 земаља, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Током догађаја у Скопљу, разговарано је о низу актуелних тема које су се односиле на изазове и олакшавање рада предузетника данас. Гости су упознати и са развојним могућностима које дигитализација нуди малим и средњим предузећима.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 december 2019Румунија ће градити мултифункционалну дворану за 130 милиона евра

  Мултифункционална теретана капацитета 20.000 седишта биће изграђена у главном граду Румуније, Букурешту. Укупна цена пројекта износиће 130 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Радови на изградњи хале почеће одмах по завршетку Европског првенства у фудбалу 12. јула 2020. Очекује се да ће објекат бити завршен за 28 месеци. Спортска дворана ће имати 20.000 места за гледаоце: 16.000 фиксних и 4.000 покретних седишта.

 • 10 december 2019Бугарска са идејом о уједињењу производње електричних возила

  Бугарско министар иностраних послова Емил Капанилолов објавио је да је Бугарска предложила суседним балканским државама стварање регионалног спајања производње електричних аутомобила. Ова држава је организовала састанке са представницима из Турске, Румуније и Србије, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Бугарска предлаже својим суседима да се у будућности фокусирају у регионалну сарадњу на пољу аутомобилских технологија, израдњом целовитог еко-система за развој у овој индустрији, како би се осигурало да се заједничи наступи на већим тржиштима и интересантнијим пројектима.

 • 05 december 2019У Македонији је одржан регионални састанак о квалитету ваздуха

  Представници влада Северне Македоније, Србије, Косова, Босне и Херцеговине одржали су регионалну конференцију о управљању квалитетом ваздуху на западном Балкану. Састанак је одржан 21. новембра у Скопљу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. Конференцију је организовала Влада Северне Македоније у сарадњи са Светском Банком. На догађају су разговарана о проблемима, решењима и могућностима финансирања пројеката. Учесници су прегледали добре праксе из ЕУ, као и других земаља, попут Индије и Кине.

 • 03 december 2019Nibe Industrier постаје власник српске фабрике компаније Gorenje

  Шведски произвођач бојлера Nibe Industrier постао је власник Горење постројења за кућне апарате у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SEENews.com. Износ трансакције није објављен. Gorenje је до сада било присутно у Србији преко своје подружнице Gorenje Tiki, која управља производним погоном у Старој Пазови. Након куповине постројења, Nibe Industrier такође постаје власник грејних уређаја марке Tiki. Овим уговором, шведски произвођач има за циљ да консолидује своју тржишну позицију у Европи и повећа свој производни капацитет.

 • 28 november 2019Румунски произвођач отворио нову фабрику за волане аутомобила

  Румунска компанија Valtryp, специјализована за производњу волана, отворила је нову фабрику у индустријском парку Eurobusiness II у Орадеји, Румунија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Ново постројење има површину од 7000 m2. Укупни трошкови пројекта износе 2,44 милиона евра, од којих се део суфинансира из средстава Европске Уније. Грађевински радови на новом постројењу почели су у марту 2018. године, а службено отварање објекта, које је недавно одржано, поклопило се са 25. годишњицом оснивања компаније Valtryp.

 • 26 november 2019Попуст за учешће на бугарској изложби seeSUSTAINtec до 1. децембра

  seeSUSTAINtec је нова пословна платформа у Бугарској и Југоисточној Европи која промовише иновације и знање о одрживим решењима. Изложба и паралелни форум биће одржани од 7. до 9. априла 2020. у Софији у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора компаније Виа Експо. Комбинујући три догађаја са више од 14 година историје: ЕЕ и ОИЕ (енергетска ефикасност и обновљива енергија), Save the Planet (управљање отпадом и рециклирање), Smart Cities, Виа Експо проширује манифестацију новим фокусом.

Види све »