Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

Philip Morris улаже и отвара 200 нових радних места у својој фабрици у Нишу, Србија

18 september 2023

In Albanian  In Bulgarian  In English  In Macedonian  In Romanian 

 

Поводом 20 година од приватизације Дуванске индустрије Ниш, Philip Morris International (PMI) најавио је нову инвестицију вредну 100 милиона долара у Нишу, Србија. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Serbianmonitor.com. Ово је значајан корак ка остварењу основне визије компаније – „омогућавање будућности без дима“.

 

 

Улагањем у своју фабрику у Нишу, компанија, која је до сада тамо производила само традиционалне цигарете, покренуће и производњу нове линије бездимних дуванских производа намењених углавном извозу. Захваљујући новом објекту биће отворено и око 200 нових радних места.

 

Овом инвестицијом, укупна улагања Филипа Мориса у пословање компаније у Србији премашиће милијарду долара. Овом приликом Philip Morris Operations a.d. Ниш (PMOP)  и Влада Србије потписали су меморандум о разумевању.

 

Извор фото материјала: Philip Morris

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Мултиинжењеринг са коментаром предности, функција и примене индустријских транспортера које је развио тим компаније

  Индустријски транспортери представљају техничко решење које је потребно савременим производним системима за постизање ефикасног и несметаног преноса сировина и производа у оквиру процеса производње. У духу иновативних решења и индивидуалног приступа својим купцима, водећа компанија у области инжењерских решења за прехрамбену и лаку индустрију, Мултиинжењеринг, представља суштину и функционалност индустријских транспортера. Погледајте коментар тима компаније. Мултиинжењеринг је доказана компанија која нуди конвенционалне и прилагођене системе пројектоване како би задовољила потребе производних компанија.

 • 21 september 2023Унисист Инжењеринг: Вишеканални мерач протока МCF100 развијен је посебно за индикацију, корекцију и сигнализацију

  Мерачи протока су инструменти који су постали неизоставни део индустрије, налазећи примену у готово свим индустријским секторима. Компанија Унисист Инжењеринг је проверена компанија у пројектовању, производњи и испоруци мерне опреме. У наредним редовима ћете сазнати више о вишеканалним мерилима протока серије МCF100, који су дизајнирани за мерење, корекцију, акумулацију, регистровање и сигнализацију процесних количина гасовитих и течних производа. Серија МCF100 обједињује инструменте који су развијени за мерење количина помоћу затварача, турбина или бројача импулса.

 • 19 september 2023ЛЕМ Бугарска: Уско повезан тим и заједничке вредности су основа наше водећих позиција као технолошке

  ЛЕМ Бугарска је једна од водећих компанија, која своју водећу позицију на тржишту дугује свом посвећеном тиму стручњака. Како би задовољила растући обим посла, компанија се стално развија и проширује свој тим. „Са стрепњом и узбуђењем ишчекујемо сваки нови додатак у нашој породици. Рачунамо на динамичне и амбициозне кандидате који желе да се придруже нашој глобалној заједници, како бисмо наставили да заједно „пишемо“ причу о успеху ЛЕМ-а“, рекли су стручњаци компаније. Више о томе шта ЛЕМ Бугарска чини достојним представником врхунских послодаваца.

 • 15 september 2023Tesy FinEco Glass Cloud сa технологијом AirSafe комбинује високу ефикасност и поузданост са танким скандинавским дизајном

  Доказани произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, компанија Теси наставља да проширује свој портфолио производа иновативним решењима развијеним у складу са захтевима купаца. Недавно је компанија најавила деби свог најновијег модела FinEco Glass Cloudе лектричног конвектора, који, поред високе поузданости, осваја кориснике својим елегантним скандинавским стакленим дизајном. Више о најновијем додатку Tesy асортиману, говорили су стручњаци из ове компаније. Најновији модел електричног конвектора који је развила компанија Tesy зове се FinEco Glass Cloud и представља комбинацију модерног скандинавског дизајна.

 • 14 september 2023Обезбедите трајну заштиту својих објеката брзо, лако и поуздано – уз бежичну сигнализацију и системе безбедности

  Да би се обезбедила безбедност и заштита куће, стана, канцеларије или локала, бежични системи су с правом прихваћени као доказано добро решење за мале безбедносне инсталације на мањим локацијама. „Ослањајући се на своју професионалност, знање, вештине и искуство стечено у последње 3 деценије у области алармних и противпожарних сигурносних система, афирмисани произвођач Телетек Електроникс је развио сопствену палету поузданих и ефикасних бежичних панела и уређаја. Доказано је да покривају потребе сваког корисника за високим нивоом заштите, уз минималне трошкове уградње.

 • 12 september 2023Фабрика цемена компаније Holcim у Маннерсдорфу, Аустрија, надограђена је сложеним системом аутоматизације силоса компаније САТ

  Делатност компаније Системи Аутоматизација Технологије - САТ (Системи Аутоматизација Технологије) специјализована је за реализацију пројектовања, производње, програмирања, обуке, изградње електричних инсталација, надзора, испитивања и пуштања у рад пројеката "кључ у руке" за аутоматизацију различитих процеса, машина, радионица и целих производних линија. Вишекомпонентни портфолио услуга које компанија нуди резултат је дугогодишњег искуства, развоја и унапређења компетенција и вештина у широком спектру области. Компанија је тржишни лидер у земљи и преферирани избор европских предузећа у области система аутоматизације у цементарама.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 september 2023Orange Romania Group и Engie Romania су потписали дугорочни виртуелни уговор за куповину обновљиве енергије

  Група Orange Romania, један од највећих провајдера широкопојасног интернета и мобилних услуга, потписала је свој први vPPA (уговор о виртуелној куповини електричне енергије) уговор са компанијом Engie Romania, главним снабдевачем енергије у земљи, који се састоји од виртуелне куповине дугорочне обновљиве енергије, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Тhediplomat.ro. Током шестогодишњег уговора, компанија Orange Romania ће покрити 30 GWh својих годишњих потреба за електричном енергијом зеленом енергијом из соларних технологија.

 • 20 september 2023Албанија ће уложити 8,2 милиона евра у поправку канализационог система Драча

  Влада Албаније саопштила је да је пренела 892,5 милиона албанских лека (око 8,2 милиона евра) општини Драч за финансирање трошкова пројекта санације канализационог система приморског града. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Пројекат обухвата активности на обнављању инфраструктуре дренажне мреже у области Порто Романо и система кишнице у урбаним подручјима. Инфраструктура Драча претрпела је значајну штету у земљотресу магнитуде 6,4 у новембру 2019. године, због чега је реновирање мреже још хитније. Влада је 2021. године рекла да ће издвојити укупно 2 милијарде Лека за финансирање рехабилитације система за одводњавање у Драчу, са око 1,1 милијарду лека већ обезбеђено 2021.

 • 18 september 2023Philip Morris улаже и отвара 200 нових радних места у својој фабрици у Нишу, Србија

  Поводом 20 година од приватизације Дуванске индустрије Ниш, Philip Morris International (PMI) најавио је нову инвестицију вредну 100 милиона долара у Нишу, Србија. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Serbianmonitor.com. Ово је значајан корак ка остварењу основне визије компаније – „омогућавање будућности без дима“. Улагањем у своју фабрику у Нишу, компанија, која је до сада тамо производила само традиционалне цигарете, покренуће и производњу нове линије бездимних дуванских производа намењених углавном извозу. Захваљујући новом објекту биће отворено и око 200 нових радних места. Овом инвестицијом, укупна улагања Филипа Мориса у пословање компаније у Србији премашиће милијарду долара.

 • 15 september 2023BMZ Group гради нову фабрику батерија у Северној Македонији са 775 радних места

  Немачки произвођач батерија BMZ Group уложиће 65 милиона евра (70,2 милиона долара) у отварање нове фабрике у Северној Македонији. Ово сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Seenews.com. Групација је потписала уговор о реализацији инвестиције са Управом за слободне зоне Северне Македоније (TIDZ) - владиним управним телом надлежним за развој слободних економских зона широм земље. Нова фабрика за производњу батерија отвориће 755 радних места, а BMZ Group развија и производи високотехнолошке системе батерија за низ примена, укључујући медицину, индустрију, мобилност и складиштење енергије. У новом погону BMZ DOOEL Скопље вршиће се масовна производња акумулаторских производа.

 • 13 september 2023Тициано Родолфо Росето је нови извршни директор за Румунију компаније за HR услуге Gi Group

  Тицијано Родолфо Розето, главни регионални директор за источну Европу водеће компаније за људске ресурсе Gi Group Румунија, преузима позицију генералног директора и менаџера групе од 1. септембра 2023. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romaniajournal.ro. Као такав, господин Росето ће преузети спровођење локалне стратегије, која укључује успостављање стратешких партнерстава, пружање висококвалитетних услуга партнерима, као и развој портфеља услуга и купаца. Г. Росето се придружио тиму Gi Group пре 22 године, а последњих година обављао је функцију „Главног регионалног директора – Источна Европа”.

 • 11 september 2023Фикосата фуд са великом инвестицијом у нову фабрику за производњу "Брускети Марети" код Шумена, Бугарска

  Красен Кјуркчијев, власник бугарске компаније за производњу хране и кућне хемије Фикосата, најавио је велику инвестицију вредну 30 милиона евра, захваљујући којој ће бити изграђена нова фабрика компаније у граду Шумену у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngieer.com са сајта Capital.bg. Ново постројење ће се специјализовати за производњу Брускети Марети и очекује се да ће почети са радом 2025. године. Ово ће бити још један подухват који је додат портфолију Фикосота Фоод-а, а инвестиција је уследила након што је компанија пре две године изградила специјализовани погон за производњу вафла под брендом „My Motto“.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 19 september 2023Турски произвођач лабораторијских дијаманата Appsilon Enterprise разматра могућности улагања у Бугарску

  Турска компанија Appsilon Enterprise, специјализована за производњу лабораторијских дијаманата, разматра могућност улагања у Бугарску, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Успешном реализацијом пројекта могло би се отворити око 100 нових радних места, а као потенцијална локација за производњу разматра се Пловдив, али и неколико других локација. Компанија Appsilon Enterprise је турски технолошки стартуп основан почетком 2017. године са циљем да узгаја дијаманте у лабораторијским условима. Осим за израду накита, користе се иу сектору високе технологије за израду чипова, квантних сензора, оптике и детектора.

 • 14 september 2023Zijin Mining Group Co. планира нова улагања у српски рудник бакра Чукару Пеки

  Кинеска Zijin Mining Group Co. развија планове за проширење свог рудника бакра у источној Србији због потражње за металом који се сматра виталним за глобалну енергетску транзицију. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта bnnbloomberg.ca. Компанија је отворила свој рудник бакра и злата Cukaru Peki пре скоро две године са инвестицијом од 678 милиона долара, што јој је омогућило да дође до лежишта дубоких неколико стотина метара. Данас компанија жели да избуши скоро 2 km како би што боље искористила имовину. Рудник Cukaru Peki се налази у граду Бору, где се више од једног века копа бакар, злато и сребро. Процењује се да доња зона рудника, на дубини већој од 460 m.

 • 12 september 2023Албанија од 25 до 27 октобра одржава 4 сајам грађевинарства „Build and Live Smart”

  Од 25. до 27. октобра 2023. Екпоцити Албаниа организује 4. издање сајма грађевинарства „Build and Live Smart”. Форум, који ће бити одржан у ExpoCity Albania у главном граду Тирани, послужиће као важна комуникациона платформа за учеснике у грађевинском сектору, архитектури, урбанистичком планирању и широј јавности, известили су портал Balkanengineer.com са сајта Expocity.al. Поред тога што је место за ефикасну комуникацију, сајам има за циљ и да истакне значај нових концепата у Албанији, међу којима су, пре свега, ефикасна решења, одговарајући материјали и опрема потребна за обезбеђивање услова за реализацију паметних зграда и градова.

 • 09 september 2023Соларна фарма, биће изграђена на површини од 500 ha у општини Кладово

  Соларна пољопривредна електрана биће изграђена на површини од 500 ha у источној Србији. Ово је сазнао портал BalkanEngineer.com са сајта Ekapija.com. Инвестиција у соларно постројење од 300 MW долази са Кипра. Српска општина Кладово дала је на јавну увид пројекат детаљног тлоцрта за изградњу соларне електране Kladovo Solar Gate. План је био доступан на рани јавни увид прошле јесени, а инвеститор је компанија ERG Renewables doo Beograd, основана 2019. године, чији је власник компанија ERG Investments LTD, регистрована на Кипру. Планирано је постављање око 300 MW панела, а план обухвата површину од око 582,94 ha на источном делу територије општине Кладово.

 • 05 september 2023Румунски стартап развио је апликацију за смањење трошкова енергије за потрошаче у домаћинству

  Румунски стартап Energy Advisor развио је апликацију дизајнирану да помогне потрошачима да смање рачуне за енергију и ефикасније управљају потрошњом у својим домовима, сазнаје портал BalkanEnigneer.com са сајта Romania-Insider.com. Апликација Renergia је недавно објављена, а верзија на енглеском је планирана за јесен ове године. Апликацију, која анализира потрошњу енергије у домаћинству и пружа процену месечних и годишњих трошкова енергије корисника и потенцијала за уштеду електричне енергије и енергије за грејање, развио је тим са Техничког универзитета у граду Клуж-Напока.

 • 31 august 2023У изградњи су ветропаркови „Горичане“ и „Пролез“, који ће бити трећи највећи ветропарк у Бугарској

  WРР Gоrісhаnе (ВтЕЦ Горичане), бугарски пројектант из области енергије ветра, завршио је продају ветропаркова „Горичане“ и „Пролез“, снаге 80 МW, финском инвеститору за обновљиве изворе енергије, компанији Тааlеrі Еnergіа, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Money.bg. Ветроелектране ће бити прве у Бугарској које ће применити нову технологију за ветротурбине капацитета до 8 МW по генератору. Бизнис уговор, који је подразумевао продају 100% пројекта и финансирање преосталих трошкова развоја, завршен је 19. маја ове године а уписан је у Бугарски трговачки регистар 26. маја ове године. Ветроелектране „Горичане“ и „Пролез“.

Види све »