Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

Српска електрана набавила је две нове гасне турбине за 40 милиона евра

21 august 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Подружница руске компаније Gazprom – Gazprom Energoholding довршило је постављање две гасне турбине снаге 200 MW у комбинованој термоелектрани у Панчеву у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com.

 

 

У марту 2018. године, Gazprom Energoholding потписао је уговор са 40 милиона евра са италијанском групом Ansaldo за набавку две гасне турбине AE64.3A, генератора са ваздушним хлађењем WY18Z и помоћних система за изградњу комбиноване термоелектране у граду. Панчево. Пуштање у погон планирано је до 2020. године.

 

Gazprom Energoholding је саопштио да ће следећа фаза пројекта подразумевати набавку додатне опреме за српску термоелектрану, укључујући два котла за отпадне топлоте, парну турбину и генератор.

 

Извор фотографија: pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 24 february 2020Професионални бројила за мерење утрошеног природног гаса компаније Унисист Инжењеринг

  Доказана бугарска компанија Унисист Инжењеринг, специјализована за развој и производњу опреме и система за аутоматизацију, нуди радна решења за компаније за гас преко којих могу ефикасно надгледати своје пословање. Компанија поседује следеће професионалне инструменте за мерење потрошње природног гаса - мераче протока са стандардним коректорима са комуникаторима, само мераче протока са комуникаторима или специјализоване уређаје повезане на одговарајући комуникатор.

 • 18 february 2020Паметни систем за мерење и даљинско очитавање компаније Унисист Инжењеринг за потрошњу природног гаса

  Веза између сервера и комуникатора је двосмерна, омогућавајући им даљинску конфигурацију. Такође, када се веза прекине (из спољног разлога), после њене обнове, шаље се наредба за преузимање архиве која се чува у комуникаторима. Овисно о уређају, преноси се комбинација сљедећих података - неисправљени волумен, исправљена запремина, енергија као и сажети подаци о истим подацима. Сви комуникатори за UDS систем користе снагу батерије за мерење и комуникацију.

 • 10 february 2020B2N: Медицина, инжењеринг, архитектура и интересантне примене 3D штампања током Additive days 2020

  Као нова, динамична метода производње, 3D штампање нас непрестано задивљава својим могућностима. Зато ће B2N, организатор Additive days 2020, окупити што више традиционалних, па чак и невероватних примена за производњу адитива, који имају огроман потенцијал да постану део нашег свакодневног живота. Конференција ће се одржати од 20. до 23. фебруара 2020., а бави се неколико кључних тема, укључујући медицину, инжењерство и архитектуру.

 • 20 december 2019Инж. Румен Христов из компаније Стам Лтд: „Задовољан сам када је пројекат савршено изведен

  Будући да је инжењер динамичних и аутоматизованих складишних решења захтева посао са пуним радним временом, а понекад и изван радног времена. За инжењера Румена Христова из компаније Стам ДОО, задовољство беспрекорно изведеног пројекта, задовољни купци и чврст тим су мотори који су осам година одржавали његову жељу за развојем, дизајнирањем и изградњом све сложенијих и иновативнијих аутоматизованих магацина. Да бисте сазнали шта је још рекао за портал Balkanengineer.com, прочитајте следеће редове.

 • 19 december 2019РАИС испраћује емотивну 2019. - годину бројних успеха, награда и врхунских резултата

  Са великим почастима, признањем светске класе, иновативним достигнућима и снажним емоционалним набојем у 2019. години, компанија РАИС Бугарска, једна од најпознатијих инжењерских компанија испраћује протеклу календарску годину. Ове године компанија је учествовала и на међународном сајму ЕМО Ханновер, где није само представила решења из своје нове линије производа Advance Line, већ је и лично почашћена посетом председника компаније FANUC из Јапана, др Јошухару Инаба.

 • 18 december 2019Управљање рачунаром Beckhoff и серво погони повећавају перформансе и флексибилност система етикетирања

  IML технологија је идеално решење тренутних потреба потрошача у индустрији пластике, посебно у паковању. Компанијама су потребне висококвалитетне, издржљиве машине са максималном радном спремношћу које могу флексибилно произвести широк спектар амбалаже различитих дизајна уз минимално време циклуса. "Да би ефикасно имплементирали такав систем, швајцарска компанија за специјалну опрему Beck Automation уводи Beckhoff технологију као стандардну рачунарску аутоматизацију и погонску технологију", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније Кастива.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 february 2020IT, машински и електро инжењери су међу најтраженијим у Србији

  Србија је у 2019. години регистровала повећање понуда за посао за 14% у односу на 2018. годину. Прошле године је преко 480000 кандидата могло наћи посао у 48.893 понуде за посао. Међу најтраженијим позицијама су продавци, рачуновође, возачи, складиштари и телефони. IT послодавци углавном запошљавају стручњаке за JavaScript Developer, Java Developer, PHP Developer, .NET Developer и IT Help Desk/Support. Већина реклама циљано је запошљавање на средњем нивоу (64%), а слиједе виши (21%) и млађи (само 14%) положаји.

 • 24 february 2020Бугарска компанија производи станице за пуњење Хјундаија и Јагуара

  Бугарски произвођач станица за пуњење електричних возила eCars водећи је пионир у области електричне мобилности у земљи. Кључни играчи ове компаније у светски познатим аутомобилским маркама Нуundаі, Јаguаr, Rеnаult и Nіѕѕаn, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајтаMoney.bg. Компанија послује од 2010. године, али је сопствену производњу покренула 2017. и данас се може похвалити са преко 200 изграђених и уграђених резервних станица. Сви eCars производи су у потпуности бугарски развој - све компоненте пројектује или тим компаније или његов бугарски партнер. Станице за пуњење су монтиране у Софији.

 • 19 february 2020Италијанска компанија De’Longhi отвара нову фабрику у Румунији

  Новом инвестицијом италијанска компанија има за циљ проширити пословање, смањити време производње и испоруке својих производа, а да притом одржи исти висок ниво квалитета и контроле. Очекује се да ће у новом погону бити запослено више од 500 запослених. De’Longhi већ има једну фабрику у Румунији, у близини града Клуж-Напока, која послује од 2012. Подаци из 2018. године показују да компанија запошљава више од 2.100 запослених, а компанија региструје промет од 255 милиона евра. Глобално гледано, група има канцеларије за продају у 33 земље.

 • 17 february 2020Македонија са 2,2 милиона евра за технолошки развој 33 компаније

  Програм се спроводи за подршку технолошком развоју предузећа и приватних здравствених установа у северној Македонији, који ће финансирати активности попут куповине опреме, покретања нових производних линија, припреме и примене мера за унапређење енергетске ефикасности и још много тога. Сврха иницијативе је увођење нових технологија у посао и повећање конкурентности локалних компанија. Већина компанија које су се пријавиле за грант су мала и микро предузећа. Њихови се пројекти углавном односе на развој трговине и продаје, маркетинг, образовање, пољопривреду, грађевинарство, енергетику, угоститељство и медицину.

 • 12 february 2020Стартапи за иновације биће ослобођени пореза у Србији

  Србија је усвојила уредбу којом се предвиђа да неке компаније буду ослобођене пореза и доприноса током три године од почетка пословања, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Документ ће ступити на снагу 1. марта 2020. године. Српске компаније које су активне у иновацијама и основане након 1. марта биће ослобођене плаћања пореза и доприноса на сваку зараду до 150.000 динара месечно. Ови услови ће се примењивати прве три године од дана оснивања. Србија уводи ову нову меру за подстицање покретања и развоја нових предузећа у области иновација.

 • 10 february 2020Италијанска компанија гради индустријски комплекс у Сомбору у Србији

  Индустријски комплекс обухватаће изградњу управне зграде, пет фирми за производњу обуће, складишта, канцеларије, клинику, паркинг, као и аудиторијум и дечију играоницу за запослене у компанији. Progetti планира да се објекти граде у фазама, а сви ће бити повезани врућим везама и четири носиве конструкције по завршетку. Progetti је основан 2001. Основна делатност компаније је производња готових ципела и њихових делова за неке од највећих модних компанија на свету, укључујући Gucci и Prada. Ова компанија има три компаније у Србији, која запошљавају до 1.000 запослених.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 february 2020Македонија финансира младе људе у науци и технологији

  Циљ стварања новог механизма је отварање додатних могућности за подршку младим талентима, који покривају све фазе њиховог развоја - од идентификације њиховог потенцијала и способности, до припреме за међународна такмичења и финансирања. Ова мера је намењена свим образовним установама и удружењима која спроводе активности подршке талентованим ученицима и студентима или раде на развијању предузетничких вештина код младих. Финансирање ће се обезбедити у облику грантова од најмање 30.000 до максимално 600.000 денара.

 • 20 february 2020Србија са новооткривеним залихама злата у износу од милијарду долара

  Радећи у оквиру пројекта „Tlamino“, канадска компанија је пронашла лежишта од око 7 милиона тона руде на једној локацији, која садрже до 19,3 тоне злата. Племенити метал вредан је нешто више од милијарду долара. Просечан садржај злата на налазишту постављен је на око 3 г / т, што се сматра корисним у евентуалној производњи руде. Компанија такође открива земљани слој дебео 40 метара у Србији који садржи 8,32 г злата по тони руде и огромних 193 г сребра по тони. Medgold Resources, део Gold Group са седиштем у Ванкуверу, углавном ради на југу Србије на пројектима истраживања злата и сребра.

 • 18 february 2020Иновације у индустрији тешких камиона компаније Truck Expo, Бугарска

  Међународна изложба камиона, у организацији Удружења произвођача аутомобила и њихових овлашћених представника у Бугарској, представиће најновије инвестиционе аутомобиле за 2020. Гости ће моћи да виде тешка и лака комерцијална возила из категорије N1, аутобусе и специјализована возила, приколице и полуприколице, опрему и пратећу опрему. Манифестација која ће се одржати на Међународном сајму у Пловдиву укључиваће светске премијере, најновија достигнућа и концепте транспорта, изложбе на отвореном, зону пробне вожње, електрично пуњење на лицу места, VR искуства и „Truck Tuning Show“.

 • 13 february 2020E.ON је завршио изградњу мреже електричних возила у Румунији

  E.ON Energia Romania наручила је нову станицу за брзо пуњење електричних возила која се налази у Таргу Мурешу, у централној Румунији, сазнаје portal BalkanEngineer.com сасајта Romania-Insider.com. Тако компанија завршава тзв. "Електрични аутопут" дуж руте Јаши-Георгени-Таргу Муреш. Власници електричних аутомобила сада могу користити инфраструктуру за пуњење дуж читаве руте, која има укупно 7 станица. E.ON Energia Romania тренутно користи још једну сличну мрежу електричних возила дуж руте Јаши-Букурешт, за коју је већ изграђено 8 пунионица.

 • 11 february 2020Бугарски алгоритам машинског учења са светским почастима

  Техничко решење, које смањује губитак корисника за мобилне операторе за 34%, осваја награду у категорији "Најбоља апликација за вештачку интелигенцију за управљање искуством корисника". Модел користи швајцарски мобилни оператер UPC, а већ у првој години примене успева да створи 500% повраћај инвестиције. GemSeek апликација гради напредне алгоритме машинског учења који предвиђају задовољство купаца које не реагују на традиционална истраживања. То омогућава мобилним оператерима да проактивно контактирају незадовољне купце и понуде боље услове.

 • 06 february 2020Румунске компаније за обновљиве изворе увозе пројекте у вредности од неколико милијарди евра

  Немачка компанија WDP поднела је највећи број пројеката - углавном ветропаркова у комбинацији са когенерацијским постројењима за производњу топлоте и електричне енергије, као и фотонапонским парковима. Објекти ће имати инсталирану снагу од 730 MW. Укупна средства WDP пројеката износе 860 милиона евра. Компаније је заинтересоване за развој пројеката зелене енергије који финансира ЕУ укључују също Enel Green Power, Elawan Energy, Verbund IWE и Siemens-Gamesa.

Види све »