Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

У Скопљу, Македонија, одржана је конференција Pantheon

27 may 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Дана 14. маја 2019. у хотелу Мариот Скопље одржана је конференција о пословном софтверу Pantheon на тему "Дигитализација 2019". Догађај су организовали Даталаб и Привредна комора за информационе и комуникационе технологије MASIT у Скопљу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Standard.mk.

 

 

Сврха конференције била је да истакне актуелне иновације у законодавству, предузетништву, економији и иновацијама у дигитализацији које се имплементирају у компанији Pantheon.

 

Теме разговора биле су: дигитална трансформација у Македонији; фактори за повећање свијести о дигитализацији у различитим сферама; методе информационих и комуникационих технологија за помоћ у процесу дигитализације; улога државе у подстицању економије у дигитализацији, дигитализацији са Pantheon данас и визијом будућности.

 

Извор фото материјала: pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 06 august 2020Пречишћивач ваздуха Tesy: код куће без мириса, прашине и микроорганизама

  Да ли желите код куће да будете окружени свежим ваздухом, без микроорганизама, без загађења и непријатних мириса? Доказани бугарски произвођач Tesy има решење за вас, јер део његовог портфеља је специјални пречишћивач ваздуха Tesy, који садржи 6 филтера, помоћу којих уређај неутралише мирисе, задржава грубе честице, прашину и ситне честице прашине, уништава клице, бактерије и вирусе. „Ваздух улази кроз посебно дизајниране отворе на предњој плочи уређаја и излази из задњег горњег дела кроз заштитну решетку изнад вентилатора“, објаснили су из компаније Tesy.

 • 27 july 2020SpaceCAD: "Све функције које сте тражили. Сва вредност која вам треба! “- Solid Edge 2021 је већ овде

  Бугарска компанија SpaceCAD, која испоручује првокласна CAD/CAM/CAE решења и инжењерске услуге за пројектовање и производњу производа у различитим индустријским секторима, објавила је за BalkanEngineer.com да је 15. јуна 2020. компанија Siemens Digital Industries Software најавила Solid Edge 2021. Ново верзија технолошког софтвера носи назив „Све функције које сте тражили. Сва вредност која вам треба!“. Погледајте шта су још стручњаци компаније рекли о новој верзији софтвера.

 • 23 july 2020Коректори за природни гас нове генерације, произвођача Унистист Инжењеринг

  Бугарска компанија Унисист Инжењеринг специјализована је за развој и производњу уређаја и система за аутоматизацију засновану на модерној основној елементима и употреби савремених технологија. „Корективни уређаји које развијамо дизајнирани су тако да исправљају потрошњу природног гаса температуром, притиском и саставом гаса. Производи које нудимо су или одобрени тип или са оценом усаглашености према Директиви 2004/22/ЕО", објаснили су стручњаци из компаније за BalkanEngineer.com.

 • 01 july 2020Таурус-93 уз коментар тренутних трендова у технологији производње предњих плоча и тастатура

  Пратећи најновије трендове и непрестано се информисати о иновацијама у индустријској области у којој развијате посао како бисте подстакли и побољшали своју производњу, нарочито у данашњој стварности, свакако је велики изазов. Зато смо се обратили тиму стручњака успешне бугарске компаније - Таурус-93, која дизајнира и производи предње плоче и тастатуре од поликарбонатне или полиестерске фолије, како бисмо сазнали више о тајни њиховог успеха.

 • 29 june 2020Адара Инжењеринг: Испитивања коронавируса и дезинфицијенса производе се са вакуум пумпама компаније Busch

  Пандемија COVID-19 и даље доминира на свету и преобликује тржишта у медицинској и фармацеутској индустрији. Тестови вируса, као и дезинфекциона средства као средство за превенцију, су нова основна основа. Али како се производе и како индустрија реагује на повећану потражњу? Одговоре на ова питања тражили смо од компаније Адара Инжењеринг - етаблиране бугарске компаније на пољу пумпне опреме и званичног партнера произвођача вакуумске опреме Busch.

 • 24 june 2020B2N: Нудимо 3D машине произвођача Ultimaker, Formlabs и BigRep за различите примене

  Неколико дана пре него што је COVID-19 покорио Европу, у нашој земљи је одржан догађај који је привукао пажњу експерата о могућностима представљених решења за стварање трендова у свакој области четврте индустријске револуције. Реч је о међународној конференцији Additive Days и њеном другом издању, које је окупило бројне стручњаке из области архитектуре и грађевине под називом „Beyond the Hype“, у организацији бугарске компаније B2N.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 12 august 2020Граде се нови објекти у општини Инђија у Србији

  У току је изградња неколико нових објеката у општини Инђија, Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. У последње три године склопљени су уговори са 11 компанија које су купиле простор у индустријској зони, од којих су неке већ започеле своје активности. Очекује се да ће започети асфалтирање најдуже улице у селу Љуково, које је дугачко нешто више од 2 km. На јесен ће бити завршена изградња новог вртића капацитета 300 деце. Такође је планирана изградња зелене пијаце, затвореног базена, спортске хале, комплетна реконструкција градског трга, као и развој паркова у општини Инђија.

 • 10 august 2020Vivacom је постао део компаније United Group

  Бугарски телекомуникациони оператор Vivacom постао је део водеће телекомуникационе и медијске компаније у Југоисточној Европи UnitedGroup. Куповина бугарског мобилног оператера део је стратегије ширења међународне компаније из Амстердама. Раније ове године, UnitedGroupје постао власник хрватског телекома Tele2, с чиме је требао бити склопљен грчки телекомуникацијски компанија Forthnet. Унитед Гроуп своје присуство у Бугарској види као прилику да допринесе развоју телекомуникационе индустрије у земљи путем улагања у развој људских ресурса, технологије и инфраструктуре.

 • 05 august 2020EVN са предлозима за фотонапонске системе у Северној Македонији

  Енергетска компанија ЕVN и ProCreditBank покренули су сарадњу у изградњи фотонапонских система за пословне сврхе у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења компаније EVN Macedonia. Компаније у земљи моћи ће да искористе зајам ProCredit Bank за финансирање фотонапонских система које производи EVN Macedonia. Њихова инсталација смањује трошкове електричне енергије за преко 30%, доприноси смањењу емисије CO2, а поврат улагања се реализује у року од 6-8 година.

 • 03 august 2020Гради се центар за беспилотне аутомобиле у Румунији

  Иновативни центар за развој технологије и тестирање беспилотних возила биће изграђен у граду Клуж-Напока, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта TekDeeps.com. У будућем центру учествоваће компаније попут Porsche Engineering Romania и Robert Bosch SRL, као и Техничког универзитета у граду Цлуж-Напока. Центар ће укључивати сигурну пробу и специјализоване лабораторије за развој технологија и система за беспилотна возила. Цена пројекта је 53 милиона евра. Овај пројекат је представљен д стране Окружног Савета града Клуж за европска средства и добио је оцену од 94,75 од максималних 100 у фази предизбора.

 • 29 july 2020Кс Фацтор Аццелератор инвестира у два стартупа на северу Македоније

  Компанија из Северне Македоније - XFactor Accelerator, инвестираће 200.000 евра у два стартапа. Први пројекат је из области прехрамбене индустрије. Компанија развија два иновативна технолошка процеса за производњу сладоледа од вина, са 5% до 13,5% алкохола. XFactorAccelerator ће такође инвестирати у spin-off компанију електротехничког факултета и информационих технологија на Универзитету "Светог Ћирила и Методија”у Скопљу. Организација је творац софтверске платформе за 3D карте Dynamix Mapper, користећи најсавременији алгоритам за истовремену локализацију и мапирање (SLAM).

 • 27 july 2020Наставља се изградња интерконектора Грчка-Бугарска

  Настављају се активности на изградњи интерконектора Грчка-Бугарска на територији двеју земаља, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења пројектне компаније ICGB. То је постало јасно након теренске инспекције извршних директора компаније са бугарске и грчке стране Теодоре Георгиеве и Константиноса Караианакоса. Гасовод је дугачак 182 км, од чега је 150 км на територији Бугарске. Скоро 110 км терена већ је очишћено, хумус је уклоњен и траса је припремљена за даље активности, а око 100 км линеарних цеви дужине 12 и 18 м већ је произведено и испоручено, рекли су извршни директори ICGB.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 11 august 2020Румунски стартап је победник у CEE Startup Challenge

  Румунски провајдер софтвера за енергетику и гасну индустрију Ringhel победио је у петом издању CEE Startup Challenge, у организацији међународне платформе Vestbee.com, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта RomaniaJournal.com. Компанија је награђена у категорији стартап-ова са највећим учинком (Best Impact Startup). Ringhel је основан 2014. године и развија ERP & CRM софтвера за компаније у енергетској и гасној индустрији. Решења румунског стартапа омогућавају компанијама да се лакше прилагоде новим захтевима или регулативама тржишта, аутоматизујући процесе на њима.

 • 06 august 2020До краја 2023. биће изграђена железничка пруга у Србији

  Председник Србије Александар Вучић најавио је одлуку о изградњи брзе железничке пруге између градова Београда и Ниша у Србији. Деоница ће бити дуга 204 kmи возови ђе моћи развијати брзине до 200 km/h. Очекује се да ће пројекат бити готов до краја 2023. године, а путовање од Београда до Ниша трајаће сат и 20 минута, а уговор о изградњи нове железничке линије биће потписан за три месеца, рекао је Вучић. Интернет издање такође подсећа на пројекат српске железнице за велике брзине касних 1990-их, који предвиђа време путовања између два града 2 сата максималном брзином од 250 km/h.

 • 04 august 2020VolaPlast гради фабрику у Бугарској

  Немачка компанија VolaPlast започела је изградњу фабрике у Бугарској. Биће смештена у граду Ћустендил и ово је први погон ове компаније ван територије Немачке, сазнаје портал BalkanEngineer.com из саопштења општине Ћустендил. Очекује се да ће изградња бити завршена у фебруару 2021. године. Постројење ће производити техничке пластичне делове и инсталирати систем за прање стакла за бројне европске произвођаче аутомобила. Нова фабрика ће омогућити 30 радних места, а још 100-120 ће бити створено касније. Немачка компанија основана је 1961. године и данас запошљава скоро 200 људи.

 • 30 july 2020Компанија Delfingen купује фабрике компаније Schlemmer у Румунији

  Француски произвођач аутомобила Delfingen започео је преговоре са немачком групом из аутомобилске индустрије Schlemmer како би, заједно са осталом имовином, купио фабрику ове групе у Румунији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Фабрике, које су укључене у преговоре имају промет од скоро 100 милиона евра и запошљавају око 1.000 људи. Покривају 5 фабрика у Румунији, Немачкој, Русији, Мароку и Тунису. Очекује се да ће поступак бити окончан у року од три месеца. Фабрика Schlemmerу Румунији смештена је у граду Кареј, округ Сату Маре. Основана је 2005. године и запошљава 345 људи.

 • 28 july 2020Toyo Tires гради нову фабрику у Србији

  Тоио Тирес започео је изградњу нове фабрике у августу ове године. сазнаје портал BalkanEngineer.comса сајте eKapija.com, цитирајући начелника српске општине Инђија, Владимира Гака. Комплекс за потпуно аутоматизовану производњу аутомобилских и камионских гума биће смештен на површини од готово 64 хектара, а производиће 5 милиона гума годишње. Инвестиција у изградњу износи скоро 400 милиона евра, а према прелиминарним подацима, компанија је обезбедила 500 радних места. Пројект Toyo Tires у Србији најављен је у лето 2019. године, а фабрика у Инђији биће прва европска фабрика јапанског произвођача.

 • 23 july 2020Отворен је нов погон компаније Glass Flex у Северној Македонији

  Македонско-данска компанија за производњу стакла Glass Flex отворила је нову фабрику у индустријско-технолошкој зони у близини града Тетова у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Mia.mk. Постројење ће производити каљено, ламинирано и друге врсте стакла. Новоотворен погон обезбедиће 300 нових радних места, а уложена средства у њу износе 9 милиона евра. Фабрика је јединствена за Балканско полуострво, примењујући најсавременије технологије за производњу стакла. 8% производње биће намењено бившим југословенским републикама и западној Европи.

Види све »