Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

Италијанска компанија гради индустријски комплекс у Сомбору у Србији

10 february 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Италијанска обућарска компанија Progetti изградиће мултифункционални комплекс у индустријској зони Сомбора у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Садржаји предвиђени пројектом простиреће се на површини од 64 284 м2.

 

 

Индустријски комплекс обухватаће изградњу управне зграде, пет фирми за производњу обуће, складишта, канцеларије, клинику, паркинг, као и аудиторијум и дечију играоницу за запослене у компанији. Progetti планира да се објекти граде у фазама, а сви ће бити повезани врућим везама и четири носиве конструкције по завршетку.

 

Progetti је основан 2001. Основна делатност компаније је производња готових ципела и њихових делова за неке од највећих модних компанија на свету, укључујући Gucci и Prada. Ова компанија има три компаније у Србији, која запошљавају до 1.000 запослених.

 

Извор фотографија: pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 march 2020Стам Лтд: FramePick 4 Wholesale компаније Kardex гарантује четири пута брже извршавање великих складишних доставки

  За данашње унутрашњу логистику, брза обрада поруџбина је пресудна у сваком пословном сегменту. „FramePick је ефикасно решење за испоруку робе које омогућава компанијама да драматично смањују удаљеност која мора прећи у складиштима", изјавили су за портал Balkanengineer.com из фирме Стам Лтд., званичног представника за Бугарску и Србију. Ова компанија је водећи је добављач решења за аутоматизовано складиштење и складиштење компаније Kardex Remstar.

 • 16 march 2020Стам: Роботизација је главни алат за повећање ефикасности производње

  Роботи су трајно нашли своје место у многим различитим пољима производње. Обављају задатке као што су заваривање, монтажа, достава, прерада сировина и паковање производа. "Нудимо и индустријске и колаборативне роботе KUKA за разне производне задатке", рекли су за портал BalkanEngineer.com из компаније Стам Лтд, чији портфељ већ садржи производе једног од водећих светских добављача интелигентних решења за аутоматизацију KUKA. Роботи за палетирање КУКА су посебно дизајнирани да извршавају задатке за палетизацију и палелетизацију за оптерећења од 40 кг до 1300 кг. KUKA палети за роботе су неки од најбољих у својој класи.

 • 24 february 2020Професионални бројила за мерење утрошеног природног гаса компаније Унисист Инжењеринг

  Доказана бугарска компанија Унисист Инжењеринг, специјализована за развој и производњу опреме и система за аутоматизацију, нуди радна решења за компаније за гас преко којих могу ефикасно надгледати своје пословање. Компанија поседује следеће професионалне инструменте за мерење потрошње природног гаса - мераче протока са стандардним коректорима са комуникаторима, само мераче протока са комуникаторима или специјализоване уређаје повезане на одговарајући комуникатор.

 • 18 february 2020Паметни систем за мерење и даљинско очитавање компаније Унисист Инжењеринг за потрошњу природног гаса

  Веза између сервера и комуникатора је двосмерна, омогућавајући им даљинску конфигурацију. Такође, када се веза прекине (из спољног разлога), после њене обнове, шаље се наредба за преузимање архиве која се чува у комуникаторима. Овисно о уређају, преноси се комбинација сљедећих података - неисправљени волумен, исправљена запремина, енергија као и сажети подаци о истим подацима. Сви комуникатори за UDS систем користе снагу батерије за мерење и комуникацију.

 • 10 february 2020B2N: Медицина, инжењеринг, архитектура и интересантне примене 3D штампања током Additive days 2020

  Као нова, динамична метода производње, 3D штампање нас непрестано задивљава својим могућностима. Зато ће B2N, организатор Additive days 2020, окупити што више традиционалних, па чак и невероватних примена за производњу адитива, који имају огроман потенцијал да постану део нашег свакодневног живота. Конференција ће се одржати од 20. до 23. фебруара 2020., а бави се неколико кључних тема, укључујући медицину, инжењерство и архитектуру.

 • 20 december 2019Инж. Румен Христов из компаније Стам Лтд: „Задовољан сам када је пројекат савршено изведен

  Будући да је инжењер динамичних и аутоматизованих складишних решења захтева посао са пуним радним временом, а понекад и изван радног времена. За инжењера Румена Христова из компаније Стам ДОО, задовољство беспрекорно изведеног пројекта, задовољни купци и чврст тим су мотори који су осам година одржавали његову жељу за развојем, дизајнирањем и изградњом све сложенијих и иновативнијих аутоматизованих магацина. Да бисте сазнали шта је још рекао за портал Balkanengineer.com, прочитајте следеће редове.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 01 april 2020Румунски произвођач флаширане воде инвестира у своје постројење

  Румунска група Valvis Holding, произвођач марке минералне воде AQUA Carpatica, регистровала је пораст продаје за 250-300% последњих недеља, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Као резултат, компанија планира да прошири свој погон за 20 милиона евра. Тренутно производни погон Valvis Holding ради у пуном капацитету. Компанија је предвидјела ово повећање, али не нужно као резултат ширења коронавируса, већ како бренд постаје препознатљивији на тржишту. Стога ће румунска компанија уложити 20 милиона евра у проширење постројења до краја маја, када ће бити потребне три производне линије.

 • 30 march 2020Рекордно висока размена технолошког хардвера у Бугарској за 2019. годину

  Увоз технолошког хардвера у Бугарску 2019. године први пут је прешао границу од милијарду евра, досегнувши 1,07 милијарди евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Economic.bg. Повећан је увоз десктопа, лаптопа, мултифункционалних сервера, штампача, монитора и дигиталних фотоапарата. За разлику од брзо опадајућег светског тржишта паметних телефона, увоз мобилних телефона у Бугарску достиже изванредан раст и до сада невиђене размере.

 • 25 march 2020Кинеска компанија улаже 60 милиона евра у предузеће у Србији

  Кинеска компанија Xingyu Automotive Lighting Systems добила је државну субвенцију од 16,4 милиона евра од Републике Србије за изградњу фабрике у Нишу, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Услов компаније је да уложи у пројекат најмање 60 милиона еура. Компанија Xingyu Automotive Lighting Systems је у обавези да уложи 7,5 милиона евра како би закупила земљиште од 16,55 ha за своју фабрику, те да обезбеди одговарајућу инфраструктуру. До краја 2023. компанија би требало да уложи 32,7 милиона евра за изградњу објеката и 19,6 милиона евра за нову опрему.

 • 23 march 2020Schaeffler проширује производњу ауто компоненти у Румунији

  Румунска подружница немачке групе Schaeffler планира проширити своје производне и логистичке капацитете у земљи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Компанија ће се фокусирати на повећање продуктивности и оптимизацију трошкова и у аутомобилском и у индустријском сектору. Прошле 2019. године, највеће улагање компаније Schaeffler у Румунији била је изградња новог центра за тестирање, који је завршен за мање од годину дана. Компанија планира даљи рад на проширењу својих производних капацитета изградњом нове производне радионице, која би требало да буде завршена 2021. године.

 • 18 march 2020Румунска Dacia демонстрирала свој први модел електричних аутомобила

  Француска група Renault, власница румунског произвођача аутомобила Dacia, открила је почетком марта концепт свог првог електричног аутомобила Dacia Spring, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Очекује се да ће модел стићи на европско тржиште 2021. године. Француска компанија још није објавила колико ће коштати први електрични аутомобил Dacia, али румунски медији предвиђају распон цена од 15.000 до 20.000 евра, што би значило да ће модел постати најјефтинији електрични аутомобил на европском тржишту.

 • 16 march 2020Отказана је изложба SeeSUSTAINtec у Бугарској

  Међународна изложба еколошких и дигиталних пословних решења seeSUSTAINtec је одложена, најавили су организатори из Виа Експоа за портал BalkanEngineer.com. Главни разлози за то су алармантне вести о ширењу COVID-19 у Европи и неочекивани откази у последњем тренутку излагача из иностранства.Ограничавање међународног путовања такође би било негативан фактор за присуствовање догађају. Форум seeSUSTAINtec 2020 требало би да се одржи од 7. до 9. априла у Интер Експо Центру у Софији. Датуми изложбе за следећу годину треба да буду прецизирани.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 02 april 2020Македонија уводи дигиталну обуку за ученике и студенте

  Влада Северне Македоније увела је електронско образовање у основне школе, средње школе и универзитете за време ванредног стања. На овај начин ће се обављати не само поучавање новог материјала, већ ће се електронским путем обављати и тестирање и оцењивање. Средства електронске комуникације могу бити платформе за видео конференције, е-пошта или други двосмерни електронски системи за размену података. Систем учења на даљину користиће ове алате за извођење предавања, вежби, облика континуираног оцењивања, индивидуалне наставе и других облика обуке који су прикладни одређеном пољу студија.

 • 31 march 2020Tesla је отворила своје прве станице за пуњење електричних возила у Србији

  Америчка компанија за електрична возила и обновљиве изворе енергије Tesla отворила је прве две станице за пуњење електричних возила у Србији. Објекти се налазе у Београду и у Алексинцу. Према интерактивној мапи на званичном сајту компаније Tesla, једна од станица за пуњење налази се на паркингу продавнице Ikea у главном граду Србије, а друга на аутопуту Е75 код града Алексинца у централној Србији. Један у Београду опремљен је са шест пуњача, док други има четири пуњива места, свака капацитета до 150 kW.

 • 26 march 2020Аустријска компанија гради фабрику стаклених влакана у Србији

  Аустријска компанија Thermowool планира да изгради производни погон у индустријском делу у близини града Шид у Србији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. Бечка компанија је укључена у производњу стаклених влакана. Инвестиција аустријске компаније износи скоро пет милиона евра. Прошлог месеца компанија је купила 10 ха земље у индустријској зони у близини села Адашевци за изградњу свог новог постројења. Очекује се да ће први радови бити направљена крајем марта ове године. Седиште подружнице Thermowool-а у Србији налазиће се у граду Шид.

 • 24 march 2020Truck Expo представља решења за аутомобилски сектор у Бугарској

  Truck Expo 2020 представиће најновија решења за аутомобилску индустрију од 11. до 13. јуна 2020. на Међународном сајму у Пловдиву у Бугарској. Од чисто комерцијалне изложбе аутомобила до комерцијалних возила, емисија ће постати платформа мобилности заснована на софтверу и технологији, сазнаје портал BalkanEngineer.com од организатора. Манифестацију Truck Expo 2020 организује Удружење произвођача аутомобила и њихови овлашћени представници у Бугарској. Посетиоци ове манифестације ће бити укључени у бројне прилике да стекну искуство и искуство прилагођено њиховим интересима.

 • 19 march 2020Румунска компанија гради 4 фотонапонска парка снаге 310 MW

  Румунска компанија Complexul Energetic Oltenia планира изградити четири фотонапонска парка у земљи, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Објекти ће имати комбиновану вршну снагу од 310 MW и покриће површину од 600 ha. Румунска компанија планира да постави фотонапонске електране на контаминирану земљу, као што су подручја која се тренутно користе за складиштење муља и пепела произведених у термоелектранама компаније, или на јаловитом рибњаку за депоновање остатака из експлоатације угља. Радни век сваког парка мора бити најмање 20 година.

 • 17 march 2020Србија планира да изгради највећу ветроелектрану у Европи

  Очекује се да ће изградња фабрике почети за три до четири године, када буду добијене све потребне дозволе. Тренутно је у току процена утицаја на животну средину. Потребна површина за изградњу објеката је приближно 10.800 ha, што је еквивалентно површини од 15.000 фудбалских игралишта. Једном када буде изграђена, ветроелектрана ће имати капацитет да обезбеди довољно електричне енергије за снабдевање половине европских домаћинстава. Пољопривредници који су закупили делове земље за овај пројекат верују да ће ветроелектрана имати позитиван утицај на зелену економију земље.

Види све »