Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Новости

Бугарска асоцијација вода ће организовати конференцију „Булаква“ током манифестације „Воде Софије“

04 january 2018

In Bulgarian.   In English.   In Macedonian.   In Romanian.

 

Од 27. до 28. марта 2018. године Бугарска асоцијација вода (БАВ) организоваће традиционалну "Булаква" конференцију паралелно са међународном специјализованом изложбом "Воде Софије" 2018. године у Интер Експо Центру - Софија, Бугарска. Главна тема о којој ће се расправљати односи се на будуће инвестиције у сектору вода, сазнаје портал BalkanEngineer.com из информација БАВ-а.

 

 

Циљ догађаја је нагласити приоритете, перспективе и захтеве који утичу на водни сектор како би се побољшала активност заинтересованих страна. У оквиру незваничног програма бугарског председавања ЕУ 2018. године, БАВ ће учесницима конференције представити најбоље доступне технологије и праксе у сектору водоснабдевања и канализације.

 

Главне теме ће бити:

- Инвестиционе потребе у контексту увек променљивог европског законодавства;

- Могућности за приступ Евро Фондовима и њихова ефикасност;

- Јавно-приватно партнерство као инструмент финансирања;

- Цене услуга из области вода и њихове друштвене толеранције;

- Иновативне технологије, материјали и решења

- Напредне технологије за третман отпадних вода и третмана муља;

- Научно-технички напредак у сектору вода.

 

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.

 

Извор слика: Бугарска асоцијација вода

Новости

 • 16 july 2018Изградња постројења за рециклажу гума у Македонији

  Македонска компанија RWM (Rubber Waste Management)) ће уложити 8,5 милиона евра у фабрику за рециклажу гума. Нова фабрика ће бити изграђена на површини од 4 500 м2, у селу Желино, у истоименој општини на северозападу Македоније. Реализација инвестиције ствара скоро 600 радних места. У фабрици за рециклажу гума биће прерађиване у гумени материјал који се може користити за изградњу аутопутева и спортских објеката. Управа RWM-а каже да у будућности планирају изградити још два погона у селу Желино.

 • 11 july 2018ZF Group са намером да инвестира у РД центру у Србији

  Водећи немачки произвођач компоненти за аутомобилску индустрију ZF Friedrichshafen (ZF Group) намерава да отвори центар за истраживање и развој (Р&Д) у Србији. Инвестициони пројекат износи 160 милиона евра. Немачки гигант ZF Grоuр планира да запосли 100 радника у центру за истраживање и развој и отвори укупно 1000 радних места у Србији. Улагање износи око 85 милиона евра и улагања компаније ће бити усмерено у изградњу фабрике за производњу делова за електричне аутомобиле у граду Панчеву.

Види све »

Догађаји

 • 12 july 2018Повећана заинтересованост за металуршку фабрику ArcelorMittal Galati у Румунији

  JSW Steel, један од водећих произвођача сировог челика у Индији, саопштио своје намере да купи челичану у на ArcelorMittal в Галати, Румунија. ArcelorMittal планира да ове године прода румунску фабрику, да би могла да преузме фабрику челика Ilva у Италији, која је највећа у Европи. За ову понуду о куповини фабрике метала у Румунији, интересовање су показале украјинска индустријска група Metinvest, као и италијански произвођач челика Marcegaglia.

 • 10 july 2018У општини Кичево, Македонија, изграђено је постројење за пречишћавање отпадних вода

  Општина Кичево у Македонији је добила ново постројење за пречишћавање отпадних вода, чиме се очекује да се постигне трајно решење проблема отпадних вода у региону и подизање стандарда заштите животне средине. Станица се налази у близини града Кичево и може да испоручује пречишћену воду за 48 000 становника. Укупна вредност инвестиције је 8,3 милиона евра. Његова успешна реализација је такође предуслов за пројекат изградње канализационе мреже у општини од око 100 км.

Види све »

Чланци

 • 16 july 2018ТиД Инжењеринг са многим успешним пројектима у Термоелектрани Варна, Бугарска

  Потврђена инжењеринг компанија ТиД Инжењеринг ДОО, више од десет година успешно развија своју делатност у вези са изградњом индустријских мрежа програмабилних контролера и опрема за аутоматизацију и система за даљинско управљање и сигнализацију у енергетици и индустрији. За овај период компанија је освојила поверење многих великих предузећа, где је успешно реализовала велики број пројекта. Један д њих је друга по величини термоелектрана на Балканском полуострву - ТЕ Варна (Бугарска).

 • 13 july 2018Адара Инжењеринг: Argal најављује тржишни деби двострукој мембранској пумпи Quantum

  "У протеклих неколико година, инжењери италијанске компаније Argal радили су на развоју нове палете ваздушних двоструких мембранских пумпи. Quantum је већ на тржишту, и нуди боље перформансе и повећану продуктивност", изјавили су за портал BalkanEngineer.com из потврђене компаније Адара Инжењеринг ДОО. Нови асортиман пумпи италијанског произвођача направљен је у потпуности од еколошких материјала и може се дефинисати као 100% зелено решење - од производње до инсталације.

Види све »