Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Програм Advancing AI подржава румунске стартапе

23 september 2020

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Techcelerator и Google for Startups најавили су покретање програма за убрзавање Advancing AI, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта RomaniaJournal.ro. Програм је усмерен на локалне старт-апове који стварају производе вештачке интелигенције и желе да прошире своје пословање.

 

 

Циљ Advancing AI је да стимулише екосистем вештачке интелигенције у Румунији дајући предузетницима приступ Google-овим специјализованим ресурсима. Стартапи ће проћи двомесечне менторске сесије усредсређене на три кључна за развој њиховог пословног модула. Завршница програма биће у децембру 2020. године догађајем AI Graduation Demo.

 

Учесници у Advancing AI добиће и бесплатан приступ Google Cloudсервисима, софтверским производима FreshWorks, почетним налозима у HubSpot и многим другим.

 

Рок за регистрацију за учешће у програму је 15. октобар 2020. Сви кандидати ће бити позвани на онлајн сесију са стручњацима из Google AI, а затим ће жири одабрати до 5 тимова.

 

Извор фотографија: pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 23 october 2020Филкаб: Специјализовани смо за производњу и уградњу електричних разводних табли, расклопних уређаја и БЦЦ

  Филкаб је водећа бугарска компанија за производњу, инжењеринг и трговину на пољу електричне опреме и алата за аутоматизацију. Захваљујући расту свог пословања, Филкаб је основао компанију Инжењеринг ЕАД, која се данас бави производњом и нуди свеобухватне инжењерске услуге. „Инжењеринг ЕАД је компанија са највећим бројем запослених у групи компанија Филкаб. Компанија поседује модерну опрему и лиценце за производњу типски тестираних плоча водећих европских произвођача“, обавестии из компаније Филкаб.

 • 19 october 2020Бојлери за воду SimpatEco компаније TESY - европска техничка иновација „Made in Bulgaria“

  Од свог оснивања, бугарска компанија Теси, доказани европски произвођач електричних бојлера и уређаја за грејање, ради на подизању стандарда у овој индустрији. Препознатљив је глобални лидер у иновацијама и креатор модерних решења за топлину и удобност. „Током последње деценије применили смо широк спектар производа и патентирана технолошка решења која су у потпуности у складу са савременим захтевима за енергетску ефикасност и еколошку прихватљивост“, рекли су из компаније Теси.

 • 14 october 2020Производна компанија IMI Бугарска награђена је наградом „True Leader“ у аутомобилској индустрији у Бугарској

  Међу привредним секторима са најјачим развојем у Бугарској последњих година је производња аутомобилских компонената. Један од најистакнутијих представника ове групе је IMI Бугарска - подружница лидера у производњи аутомобилске електронике Integrated Micro-Electronics, Inc (IMI). Награде које је добила ова компанија, неизбежно сведоче о његовој лидерској природи. Најновије у „арсеналу“ бугарске компаније је награда True Leader“ од ICAP Bulgaria.

 • 13 october 2020Бљештаво бели осмех са B2N и новим биокомпатибилним смолама Custom Tray компаније Resin

  „Дуго очекиване биокомпатибилне смоле компаније Formlabs већ су доступне на бугарском тржишту“, изјавили су за портал BalkanEngineer.com из компаније B2N, пионира у 3D технологијама и званични партнер произвођача у Бугарској. „Помоћу њих можете директно да одштампате појединачне кашике за утискивање имплантата, круница, мостова или протеза. Само одаберите нову прилагођену смолу за лежиште компаније Формлабс Дентал и проширите своје могућности данас“, објаснила је бугарска компанија.

 • 06 october 2020Видео: ЛогиСофт - модуларни системи за управљање магацинима са високим стилажама

  ЛогиСофт нуди својим клијентима развој, имплементацију и одржавање система управљања и управљања палетним трансманипулаторима, а међу реализацијама компаније су: инвестициони дизајн у електротехници, управљање системом Miniload за складиштење и пуштање у рад мањих делова, систем контроле накнадне уградње складишта са високим полицама са 6 ходника са директном везом на SAP, управљање транспортним системом за транспорт хемијских производа итд.

 • 01 october 2020Телетек Електроникс: Мегатрендови и технологије које покрећу тржиште опреме за дојаву пожара

  Водећи произвођач ватродојавних и сигурносних решења за заштиту од аларма Телетек Електроникс већ је коментарисао неке од мегатрендова и технологија који покрећу индустрију безбедности. Ако сте знатижељни да сазнате више о иновативнијим решењима, као што су базе података у облаку и прорачуни, откривање дима видео надзором, као и гласовни аларм и системи даљинског надзора, завалите се и упознајте будућност технологије у следећим редовима!

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 21 october 2020Србија са планом постројења за пречишћавање отпада и воде

  Министарство заштите животне средине Србије, заједно са локалним самоуправама у земљи, припремило је пројектну и техничку документацију за изградњу 29 постројења за пречишћавање отпадних вода и 11 комуналних постројења за пречишћавање отпада, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Такође је постало јасно да је за ову сврху обезбеђена финансијска помоћ Развојне банке Савета Европе од 500 милиона евра. Министарство Србије обезбедило је међународно финансирање кроз грантове или зајмове за пет градова у земљи - Краљево, Ниш, Чачак, Крагујевац и Лесковац.

 • 19 october 2020SUSE отвара центар за инжењеринг и иновације у Бугарској

  Највећа независна организација која развија решења отвореног кода - SUSE, инвестираће у ново средиште инжењеринга и иновација у Бугарској. Овај центар биће смештен у Софији и биће усредсређено на развој потпуно нових технолошких решења отвореног кода, омогућавајући купцима да креирају, интегришу и управљају радним процесима и обимима било где - од језгра компаније, преко локалног и облачног окружења, пише интернет издање, позивајући се на поруку компаније. Према плану, центар ће у потпуности почети да функционише у наредних 6 месеци, а изгледи у наредне 3 године су да настави да се развија и отвара стотине радних места.

 • 14 october 2020Румунија ће модернизовати луку Сулина

  Окружно веће града Тулча у Румунији осигурало је 17,5 милиона еура средстава Европске Уније за пројекат модернизације црноморске луке Сулина, сазнаје портал BalkanEngineer.comса сајтаSeeNews.com. Инвестиција ће повећати обим робе која се годишње обрађује у луци и подстакнуће интересовање за будуће инвестиције, саопштило је окружно веће у Тулчи. Пројекат има за циљ обнављање целокупне инфраструктуре луке која има статус слободне зоне. Има на располагању 150 метара отвора према реци Дунав, који ће такође бити саниран, рекао је генерални директор Слободне зоне Сулина Драгош Јонита.

 • 12 october 2020Северна Македонија планира да активира нафтовод Солун-Скопље

  Северна Македонија планира да активира нафтовод Солун-Скопље, сазнаје портал BalkanEngineer.com са веб странице SeeNews.com, позивајући се на северно-македонског премијера Зорана Заева. Пренос нафте цевоводом који повезује Солун до рафинерије Окта у Скопљу обустављен је 2013. године. Грчка компанија Hellenic Petroleum изразила је заинтересованост за пуштање цевовода у рад и његову надоградњу, претварајући град Скопље у центар за нафтне деривате, рекао је Заев и додао да ће уз америчку подршку Северна Македонија убрзати и покренути неколико важних за земљу и регион. енергетски пројекат.

 • 07 october 2020Gerovit планира да изгради фабрику у Србији

  Gerovit планира да изгради фабрику за производњу производа од пластике за пољопривредни сектор. Објекат ће се налазити у индустријској зони у граду Ћуприја, Србија, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта eKapija.com. Тренутно је у току пројекат на бази површине 4000 m2, чија ће изградња започети крајем 2020. године или најкасније на пролеће 2021. године, а финансирање за њега обезбедиће компанија. Планиране инвестиције у машине су између 4 и 5 милиона евра. У почетку ће нова фабрика запошљавати између 30 и 50 радника, а касније ће тим нарасти на 100 људи.

 • 05 october 2020Bombardier са бугарском компанијом и подружницом за управљање пројектима

  Глобални лидер на пољу технологија мобилности Bombardier основао је представништво у Бугарској и подружницу за управљање пројектима у Софији. Bombardier Transport Bulgaria LLC ће омогућити компанији Bombardier да ојача подршку тренутним и будућим железничким пројектима у земљи, као и да настави блиску сарадњу са бугарским државним железницама и локалним партнерима и добављачима. Бомбардиер је присутан на бугарском тржишту од 2017. године.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 22 october 2020Северна Македонија ће добити средства за железнице од ЕК

  У оквиру свог економског и инвестиционог плана за западни Балкан, Европска комисија (ЕК) финансираће изградњу нове железничке инфраструктуре и реконструкцију постојећих железница у Северној Македонији, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Meta.mk. Финансијски пакет износи 9 милијарди евра и биће доступан земљама западног Балкана путем фондова IPA III, додатних грантова и зајмова који ће бити обезбеђени у наредним годинама. Приоритет ће бити дат финансирању железничке руте Паневропског транспортног коридора № 8, која ће повезати престонице северне Македоније и Бугарске - Скопље и Софију.

 • 20 october 2020Румунија и САД са споразумом о финансирању из Атомске Централе „Црна вода“

  Румунски министар енергетике Виргил Попеску састао се са америчким секретаром за енергетику Даном Брауилетом ради потписивања међувладиног споразума о сарадњи око Црне Воде, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта World-Nuclear-News.org. Јула ове године Румунски премијер Лудовик Орбан каже да влада планира да уложи до 9 милијарди евра у модернизацију и изградњу блокова 3 и 4 АЦ Црна Вода до 2030. године, када се очекује да ће изградња електране бити завршена оба блока.

 • 15 october 2020Србија наставља да развија индустријску зону у Лесковцу

  Наставља се развој индустријске зоне у српском граду Лесковцу. После изградње путних праваца, водоводне мреже, осветљења, санитарне канализације и дела система за регулацију падавина, обезбеђено је 13,5 милиона динара за изградњу другог дела канализационог система дужине 220 м. Након обиласка градилишта, градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекао је да је улагање у индустријску зону веома важно због свих 3.700 запослених у британској компанији Aptiv, смештеној у том подручју. Цветановић је рекао да је компанија уложила више од 25 милиона евра у своју фабрику и најавио планове за Аптив да запосли још 500 запослених.

 • 13 october 2020Тал Бургас улаже у нову производну базу у Бугарској

  Компанија за производњу столарије и спуштених фасада Тал Бургас проширује производњу у Индустријском и логистичком парку - Бургас у Бугарској, сазнаје портал BalkanEngineer.comод Индустријског и логистичког парка - Бургас. Компанија је купила другу парцелу од 2380 m2 у индустријској зони. На њој ће компанија Тал Бургас започети изградњу нове производне базе за хладну обраду метала, која ће имати изграђену површину од 1200 m2. Прва база Тал Бургас отворена је 2018. Има површину од 1224 m2 и има производни капацитет од 20 000 m2 висококвалитетне фасаде, прозора и више. производи.

 • 08 october 2020Северна Македонија тражи средства за изградњу железничке пруге

  Влада Северне Македоније тражи 426 милиона евра за изградњу железничке пруге која повезује град Кичево и границу земље са Албанијом, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SeeNews.com. Железничка веза, која је део Паневропског транспортног коридора № 8, стићи ће до села Лин на југоистоку Албаније. Пројекат ће се реализовати у две фазе, прва предвиђа изградњу железничке деонице Кичево-Струга. Паневропски транспортни коридор № 8 један је од паневропских путних путних праваца и пролази од града Драча у Албанији, преко Северне Македоније до бугарског црноморског града Варне.

 • 06 october 2020Ford Romania започиње производњу Puma ST

  Румунска подружница компаније Ford Motor Company започела је производњу модела аутомобила Ford Puma ST у фабрици у Крајови. Ford Puma ST је спортска верзија субкомпактног кросовера Puma и први је модел Ford Performance који се производи у Румунији. Нови модел аутомобила има 1,5-литарски EcoBoost мотора са 200 hp, који омогућава убрзање од 0 до 100 km/h за 6.7 s. Јула ове године Ford је најавио почетак производње модела Puma ST, као и улагање од 30 милиона долара у нову линију за штампу у фабрици у Крајови за производњу ширег низа компонената које друге компаније испоручују у Европи.

Види све »