Бесплатна претплата

Претплатите се на наш билтен и увек будите у току!

Догађаји

Пољска нафтна компанија покреће производњу гаса у Румунији

16 may 2019

In Bulgarian   In English   In Macedonian   In Romanian

 

Пољска нафтна и гасна компанија Serinus Energy покренула је производњу гаса у месту Мофтину Мик (Moftinu Mic), Румунија, пре неколико дана, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com.

 

 

Компанија ће пратити конвенционални стартуп програм који ће у почетку стабилизовати производне параметре и продуктивност постројења.

 

Производња гаса је кључна за пољску компанију Serinus Energy и регион око места Мофтину Мик. Компанија је отворила плинско поље Мофтину још 2014. године.

 

Извор фото материјала: pixabay.com

Чланци

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 18 june 2019Погледајте како протиче један радни дан инж. Георгија Жекова у компанији Либхер-Хаусгерте Марица

  Ако сматрате да је свакодневни живот инжењера досадан и сув, ми из портала BalkanEngineer.com смо спремни да вас оповргнемо. Радни дан инжењера није нимало лишен узбуђења и инспирације. Дајемо вам још један доказ, наиме, инжењер Георги Жеков, инжењер-технолог у компаније Либхер-Хаусгерте Марица, чија младост и још увек скроман радни стаж га не спречавају да задовољи професију коју је изабрао. Погледајте зашто ...

 • 18 june 2019Мелексис Бугарска: Циљ нам је да Melexis буде инспиративно место за рад. Ценимо и верујемо у идеје сваког колеге

  Често се тимови у компанијама упоређују са добро подмазаном машином, кошницом или мравињаком. Али заборављамо колико су сличне метафоре далеко од стварности, јер је човек једна личност, али на једном месту многе личности нису уједињене, већ напротив – разлике између њих и уједињење њихових снага су заправо разлог за испуњење заједничког циља. Управо је то главни мото у компанији Мелексис ДОО – највећа производна компанија у Мелекис структури – лидер у електроници за аутомобилску индустрију.

 • 17 june 2019Производи компаније Steinzeug-Keramo пружају канализациону мрежу отпорну на корозију за "Колонију уметника"

  Корозија је узрок компромитовања бројних грађевинских конструкција и инфраструктурних објеката, а ризик је да дизајнери, градитељи, инвеститори и произвођачи предузимају тешке мере опреза како би их спречили. Ово се посебно односи на водоводне и канализационе системе у којима је контакт са водом неизбежан. Један од избора је и адекватан избор материјала, а портал BalkanEngineer.com је говорио о овој теми са господином Емилом Димитровом, регионалним представником Steinzeug-Keramo.

 • 13 june 2019MTG: Осам АД освојио је златну медаљу на конкурсу "Одливак године" за свој детаљ "Љуљашка"

  Још једну престижну награду добила је комапнија Осам АД, део бугарског индустријског холдинга Метал Технологија Група АД. "Фабрика из Ловеча је освојила златну медаљу и диплому на конкурсу "Одливак године 2018" на годишњој конференцији" Метални одливци 2019", која је одржана 11. априла у Плевену у Бугарској. Ово признање добро обављеног посла је прави понос за нас“, саопштили су из компаније. Такмичење "Одливак године" организује Бугарска научна и техничка унија машиноградње.

 • 12 june 2019Кастива: ARCAsmart је одличан дигитални уређај за позиционирање за регулацију вентила

  Arca Regler, доказани произвођач регулационих вентила са електричним и пнеуматским погоном, уградио је у свој портфолио стартер дигитални модел ARCAsmart за повратно позиционирање уређаја. "Уређај је развијен у блиској сарадњи са Сиеменсом, а Arca Regler се фокусира на дизајн да би задовољио дигиталне захтеве данашње технологије и, с друге стране, да управљање учини што једноставнијим. Тиме компанија проширује свој асортиман позиционера, саопштење из компаније Кастива ДОО.

 • 11 june 2019САТ са успешним пројектом модернизације електране и цементаре Чека у Либану

  Системи Аутоматизација Технологија – САТ ДОО је један од највећих и најуспешнијих бугарских произвођача индустријских аутоматизационих система. "Поред бугарског тржишта, све већи број наших инжењерских услуга се реализује у Европи и другим земљама. Пример за то је пројекат модернизације електране и трафостаница ниског и средњег напона цементаре Цека у Либану, саопштио из канцеларије САТ. Електрично напајање електране Чека обезбеђује локална електрана са 8 дизел генератора.

Види све »

Новости

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 26 june 2019У српском граду Панчеву производиће се аутомобилске, бродске и железничке компоненте

  Немачка компанија ZF Friedrichshafen AG (ZF) отворила је производни погон за аутомобилске, поморске и железничке компоненте у индустријској зони Панчево, Србија. У почетку ће бити запослено око 300 запослених, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта SerbianMonitor.com. До сада је компанија уложила око 100 милиона евра у фабрику, али планира додатне трошкове. ZF такође очекује запошљавање више од 1.000 радника, као и изградњу истраживачког центра површине 5000 м2.

 • 24 june 2019Северна Македонија у партнерству за стварање дигиталних иновација за подршку деци са сметњама у развоју

  Фондација Телеком за Македонију и UNICEF најавили су партнерство како би проширили могућности за укључивање деце и младих са инвалидитетом у јавни живот и образовање. Партнери ће радити заједно са младима на стварању иновативних дигиталних решења за бољи приступ образовању и укључивању особа са инвалидитетом. Пројекат се састоји од два главна сегмента: дизајнерски изазов „Generation Unlimited” и дигитална карта за приступачност особама са инвалидитетом „Without Barriers”.

 • 19 june 2019Брза пруга ће повезати бугарско-турску границу са Истамбулом

  Брзи воз ће повезати станицу Халкали, Истанбул, Турска, са Капикулом, турском страном граничног прелаза Капитан Андрејево, Бугарска. Ово је део већег пројекта за изградњу железничке везе која повезује Европу са Азијом, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Железница велике брзине ће возити возове брзином од 200 km/h, носећи и путнике и терет. Целокупна траса брзих возова је од Капукуле до Черкезкој у Турској. Пројекат кошта 1,1 милијарде евра, од чега ће 275 милиона евра обезбедити Европска унија. Очекује се да ће изградња ове деонице бити завршена 2022. године.

 • 17 june 2019Ikea отвара своју другу продавницу у Букурешту, Румунија

  Шведски произвођач намештаја Ikea отвориће своју другу продавницу у Букурешту 24. јуна 2019. године - названу Ikea Pallady, сазнао је портал BalkanEngineer.com са сајта Romania-Insider.com. Ово је највећи продајни објекат у југоисточној Европи у вредности од скоро 90 милиона евра. Продавница има површину од 37.000 m2 и у понуди ће имати око 10.000 производа. Румунски клијенти ће имати прилику да прошетају кроз 58 соба са идејама за дизајн ентеријера. Ту је и дечије игралиште, као и ресторан који послужује шведска и румунска јела.

 • 12 june 2019Српска петрохемијска компанија Petrohemija тражи инвеститоре

  До краја године почеће тендер за куповину петрохемијског гиганта из Панчева, Србија – компаније Petrohemija. Компаније из Русије, Пољске и Румуније заинтересоване су за куповину компаније. Док чека на прикладне инвеститоре, Petrohemija улаже 18 милиона евра у побољшање своје фабрике и у велики ремонт. Ово је највећа инвестиција компаније у протекле три деценије за повећање производње од 23%. До октобра ове године, српска компанија планира да изгради четврту производну линију и нову линију за паковање у својој фабрици етилена, где такође уводи нови систем контроле.

 • 10 june 2019У Македонији се највише развија сектор трговине

  У Северној Македонији, већина нових бизниса је створена у комерцијалном сектору, са највећим интересом у велепродаји и малопродаји и поправци моторних возила, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта denar.mk. Према подацима македонског Завода за статистику, у овој грани је 30,2% од новооснованих 6321 компанија. Други атрактивни сектори за развој су прерађивачка индустрија са 10,7%, стручне, научне и техничке делатности са 10,6%, као и хотели и ресторани са 10,3%.

Види све »

Догађаји

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 25 june 2019Бугарски и српски ученици ће се обучавати по програмима Microsoft и Proplusion

  Microsoft и невладина организација Proplusion покренули су нову регионалну иницијативу у циљу побољшања информатичке писмености међу ученицима средњих школа на Балкану. Образовни програм, који ће пружити ресурс за подучавање и обуку из информатике, назива се „Gen-D – Изградња дигиталне будућности". Сви материјали на платформи су креирани у Србији и биће обезбеђени на енглеском језику за ученике из сваке земље учеснице.

 • 20 june 2019Македонија је била домаћин Треће међународне конференције BalkanCom о телекомуникацијама

  Трећа међународна конференција о телекомуникацијама одржана је од 10. до 12. јуна 2019. године у Скопљу, Северна Македонија, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Овогодишње издање манифестације под називом "5G and Beyond". Конференција, која се одржава већ трећу годину заредом на Балканском полуострву, глобална је научна платформа која окупља академску заједницу, истраживачке лабораторије и индустрију како би разговарали о изазовима и могућим рјешењима за 5G технологију.

 • 18 june 2019Србија са тендером за изградњу 5G мреже следеће године

  Тендер за изградњу 5G мреже у Србији ће вероватно бити покренута 2020. године, саопштила је Српска регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге. Од краја 2018. до почетка 2019. године, многе европске земље покрећу сличне аукције, а још много тога се планира, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Претходне генерације мобилне телефоније искључиво се заснивају на искуству корисника телекома. Развијена је нова мобилна мрежа пете генерације, заснована на побољшаним услугама, бржем интернету и могућност гледања ТВ програма у реалном времену преко мобилних телефона.

 • 13 june 2019Enel улаже више од 11 милиона евра у паметна бројила за мерење електричне енергије у Румунији

  Enel Group планира да инсталира више од 171.000 паметних бројила за своје купце у Банату, Добруџи и Мунтенији у Румунији. Инвестициони пројекти износе више од 11 милиона евра, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Business-review.eu. "Интелигентна бројила ће поставити темеље за изградњу будућих паметних мрежа, које ће бити у стању одговорити на изазове енергетске транзиције, охрабрујући развој чистих, одрживих и ефикасних енергетских система", кажу у компанији Enel Group.

 • 11 june 2019Планира се изградња интерконекције Бугарске и Србије

  Министри енергетике Бугарске и Србије најавили су да ће интерконектор између две земље бити пуштен у рад 2022. године, сазнаје портал BalkanEngineer.com. Одлука о успостављању интерконекције између Бугарске и Србије донета је на самиту о енергетској безбедности у Београду. Министри обе земље слажу се да је изградња инфраструктуре која недостаје кључна за постизање и енергетске сигурности и конкуренције у испоруци гаса за регион југоисточне Европе. Недавно је покренут и пројекат изградње интерконекције између Грчке и Бугарске.

 • 06 june 2019Македонија тражи нове инвестиције током Бечког економског форума

  Економски форум на тему "Бечки економски разговори – нове перспективе за Републику Северну Македонију" одржан је 20. маја 2019. године у аустријској престоници. Владина делегација, на челу са македонским премијером Зораном Заевом, учествовала је на овом догађају, сазнаје портал BalkanEngineer.com са сајта Denar.mk. У македонској делегацији били су заменик министра за економске послове, министар финансија и министар просвете и науке. Током форума разговарано је о могућностима за инвестирање у Северној Македонији, а организирани су и састанци са представницима добро афирмираних аустријских компанија.

Види све »